Ruud Gullit genoot van sportieve malaise bij Ajax: "Heerlijk"

Ruud Gullit aan tafel bij voetbaltalkshow Rondo
Ruud Gullit aan tafel bij voetbaltalkshow Rondo Foto: © Pro Shots

Ruud Gullit heeft helemaal niks met Ajax en is naar eigen zeggen nog steeds supporter van Feyenoord. Dat vertelt hij in gesprek met Feyenoord magazine.

In gesprek met het clubblad vertelt Gullit dat hij nog steeds supporter is van de Rotterdammers. “Ik ben nog steeds supporter van Feyenoord. Ik volg Feyenoord. Ik wil dat ze winnen. Dat gevoel blijft altijd. Feyenoord heeft ook zo'n belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Feyenoord heeft me gevormd. Mijn jaren bij de club hebben me compleet gemaakt.”

Daarnaast vertelt hij dat veel mensen denken dat hij een hekel aan Ajax heeft. Zelf ontkracht hij dat. “Dat is niet zo. Ik heb alleen wat moeite met hun manier van denken. Ze hebben een houding van: zonder bluf is het leven duf. Dat is typisch Ajax. Het publiek gaat echt zitten van: Ajax gaat ons entertainen. Nou, ik zeg het eerlijk: toen Feyenoord vorig jaar kampioen werd, en Ajax dit seizoen zo slecht begon, heb ik daar wel even van genoten”, besluit de analist.

Ook had de sportieve malaise bij de Amsterdammers voor Gullit nog een ander voordeel. “Ze waren echt in paniek in Amsterdam. Bij mij in de sportschool zijn ze bijna allemaal voor Ajax. Het was opeens heerlijk rustig. Iedereen deed weer even normaal. Ik heb mijn vrienden en kennissen die voor Ajax zijn ook wel lopen dollen. Dan belde ik op en riep ik vrolijk: Het gaat niet zo lekker, hè! Heerlijk!”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties