Rutten kon ook naar Manchester United: "Ruud heeft me getriggerd"

Fred Rutten
Fred Rutten Foto: © Pro Shots

Fred Rutten gaat volgend seizoen vol overgave aan het werk als assistent bij PSV, zo liet hij zondagmorgen weten bij ESPN. Hij is ook gepolst om met Erik ten Hag mee te gaan als assistent naar Manchester United, maar de oefenmeester kiest voor een verblijf in Eindhoven. Rutten heeft een goed gevoel bij Ruud van Nistelrooij en PSV.

“Ik heb natuurlijk uitgebreid met Ruud van Nistelrooij gesproken”, zei Rutten. ”Hij heeft mij getriggerd om het iets vrijere leven wat ik nu heb een stukje op te geven. Hij zat bij mij in de kamer en we hebben twee uur zitten praten over voetbal en andere dingen. En bij het gesprek over die andere dingen in het leven heeft hij mij ook getriggerd.”

“Ik vind dat Ruud al wel wat ervaring heeft”, zei de trainer. “Hij heeft al bagage en een aantal elftallen getraind, bij Jong PSV en onder 18. Ook bij het Nederlands elftal heeft hij al de nodige routine opgedaan. Ruud is er klaar voor, zo komt het op mij over. Ik ben daarbij positief-kritisch. PSV staat voor mij voor een Champions League-club. Alles wat je doet, moet daarbij in dienst staan van die gedachte.”

Ook de gezinssituatie heeft voor Rutten een rol gespeeld bij het maken van de beslissing. “Ik heb een gezin, ik heb kleinkinderen. Die wil ik af en toe wel eens zien. Bij Manchester United stap je in een trein en daar kom je niet meer vanaf. Ik wil me lekker voelen bij iets waar je instapt. Bij PSV is dat zo. Het is mooi als je kleinkinderen hebt, dat je die wel af en toe ziet en met opa een balletje kunnen trappen.”

Erick Gutierrez wordt gefeliciteerd

PSV wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

PSV is al zeker van de tweede plek, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij het al gedegradeerde PEC Zwolle. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van PSV nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties