RUST | PSV krijgt kansen, maar gaat met een 0-0 stand de rust in

Andre Ramalho met een tackle tegen Rangers FC
Andre Ramalho met een tackle tegen Rangers FC Foto: © Pro Shots

PSV gaat in het eigen Philips Stadion rusten met een 0-0 tussenstand tegen de Rangers. De Eindhovenaren kregen in het slot van de eerste helft de beste mogelijkheden, maar scoorden dus nog niet.

De Schotten leken in eerste instantie de bal aan PSV te laten, maar de Eindhovenaren wisten hier niet heel veel mee te doen. Echte kansen werden er in de openingsfase niet gecreëerd, ondanks een balbezit percentage van maar liefst 70%.

Sterker nog, naar verloop van tijd werden de Schotten juist gevaarlijker. Rangers kwam steeds vaker over de middenlijn, wat na 25 minuten de eerste écht grote kans opleverde. John Lundstram schoot van een meter of 16 hard, maar ook naast het doel van PSV-doelman Walter Benítez.

Na het halve uur werd PSV weer iets dringender richting de goal van de Rangers, wat in de 38ste minuut het gevaarlijkste moment tot dan toe opleverde. Luuk de Jong kwam net te kort om dop een voorzet van Jordan Teze. Een minuutje later miste Sangaré met een vrije kopkans de goal van de Schotten, na een corner van Cody Gakpo.

Even later opnieuw een gevaarlijk moment voor PSV, waar Saibari zijn man te snel afwas en zijn schot tot een corner gekeerd zag worden. Vlak voor rust volgde de grootste kansen voor PSV. Luuk de Jong kwam goed voor zijn man, maar schoot recht op de keeper af. Cody Gakpo brak door, maar zijn vrije schietkans ging over de Schotse goal: 0-0 bij rust.