Nieuws - PSVFans.nl - PSV Nieuws https://www.psvfans.nl/rss/nieuws PSVFans FC Barcelona weigert troostfinale te spelen in Otten Cup https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244739/fc-barcelona-weigert-troostfinale-te-spelen-in-otten-cup https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244739/fc-barcelona-weigert-troostfinale-te-spelen-in-otten-cup Vanavond speelt de hoofdmacht van PSV tegen Heracles Almelo. De jeugdteams van PSV zijn echter ook fanatiek bezig. PSV Onder 19 speelt vanmiddag de finale van de Otten Cup om half drie tegen Inter Milan.

En dat Inter Milan schakelde topfavoriet FC Barcelona uit door een 2-1 overwinning. PSV rekende eerder al af met Everton FC. Het team van voormalig doelman van de Catalanen, Victor Valdes, weigert echter de troostfinale te spelen.

"De wedstrijd om de derde/vierde plek tussen FC Barcelona en Everton is gecanceld. Trainer Victor Valdés weigert te spelen", meldt PSV op haar clubsite. De finale gaat vanzelfsprekend gewoon door. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports. 

]]>
Sun, 18 Aug 2019 13:33:09 +0200
Transferadvies voor PSV: ''Als je dat zoekt, zou je kunnen uitkomen bij Bony'' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244730/transferadvies-voor-psv-als-je-dat-zoekt-zou-je-kunnen-uitkomen-bij-bony https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244730/transferadvies-voor-psv-als-je-dat-zoekt-zou-je-kunnen-uitkomen-bij-bony Ritsu Doan zou uitstekend passen in Eindhoven. Dat denkt Arno Vermeulen, chef voetbal bij de NOS. De Japanner wordt genoemd als opvolger van Hirving Lozano. De Mexicaan lijkt naar Napoli te verkassen. 

"Hij (Doan, red.) heeft bijzondere kwaliteiten: een uitstekende techniek, kan wat creëren. En in een beter elftal kan hij meer goals maken dan bij FC Groningen", aldus Vermeulen bij de NOS

Naast Doan moet PSV volgens Vermeulen op zoek naar een fysiek sterke, scorende spits. "Als je daarnaar zoekt, zou je kunnen uitkomen bij Wilfried Bony. Balvast, fysiek sterk en hij maakt goals. Hij kent de Eredivisie en is transfervrij."

]]>
Sun, 18 Aug 2019 12:51:37 +0200
'Transfer Lozano nadert ontknoping; woensdag medische keuring' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244724/transfer-lozano-nadert-ontknoping-woensdag-medische-keuring https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244724/transfer-lozano-nadert-ontknoping-woensdag-medische-keuring De transfer van Hirving Lozano naar Napoli nadert zijn ontknoping. De Mexicaan zal komende woensdag gekeurd worden in Rome, bij privékliniek Villa Stuart. 

Dat schrijven Sportitalia en Sky Sports Italia zondag. Als de fysieke testen geen problemen opleveren, wordt Lozano vermoedelijk donderdag al gepresenteerd in Napoli. 

Bij een verkoop wordt het voor PSV zowel bruto als netto de grootste uitgaande transfer ooit. De club ontvangt vermoedelijk 42 miljoen euro, waarvan Lozano's oude club Pachuca nog zo'n zeven miljoen euro krijgt. 

]]>
Sun, 18 Aug 2019 12:23:58 +0200
''Ik denk dat PSV daarom niet écht mee gaat doen om het kampioenschap'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244718/ik-denk-dat-psv-daarom-niet-echt-mee-gaat-doen-om-het-kampioenschap https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244718/ik-denk-dat-psv-daarom-niet-echt-mee-gaat-doen-om-het-kampioenschap PSV doet dit jaar niet mee om de landstitel. Dat denkt Ronald de Boer, die wél geniet van een flink aantal spelers van de Eindhovense ploeg. De Boer voorziet te veel ups and downs bij PSV. 

"Als je kijkt naar Donyell Malen, Bruma, Erick Gutierrez, Cody Gakpo, Steven Bergwijn, Mohammed Ihattaren... dat is likkebaarden! Echt, het voetbal dat zij af en toe laten zien is van een heel hoog niveau", aldus De Boer bij Goedemorgen Eredivisie

Toch voorziet De Boer ook problemen. "Het laat ook zien hoe die gasten zijn en daar zit denk ik de valkuil van dit PSV. Je kan niet verwachten dat zo'n jonge groep altijd op het hoogste niveau presteert."

Te veel schommelingen vormen een valkuil, meent De Boer. "Als je op die leeftijd bent, ga je af en toe van een negen naar een vier. Dat hele geleidelijke hebben ze nog niet en dat is heel normaal. Ik ben er bij dit PSV dus een beetje bang voor dat ze het niet kunnen volhouden en daarom niet écht mee gaan doen om het kampioenschap."

"Misschien valt alles goed, maar ik denk toch dat er een bepaalde volwassenheid in die groep moet komen", aldus De Boer. PSV is volgens diverse media op zoek naar ervaring binnen de selectie. Mede daardoor werd Daniel Schwaab onlangs al teruggehaald naar Eindhoven. 

]]>
Sun, 18 Aug 2019 11:55:00 +0200
''Dan denk ik: heeft PSV hem niet te vroeg afgeschreven?'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244709/dan-denk-ik-heeft-psv-hem-niet-te-vroeg-afgeschreven https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244709/dan-denk-ik-heeft-psv-hem-niet-te-vroeg-afgeschreven Hugo Borst heeft zaterdagavond genoten van Nikolai Laursen. De voormalig PSV'er had bij FC Emmen een basisplaats in het treffen met sc Heerenveen (2-0). Laursen opende na vier minuten de score, met een prachtige vrije trap

"Heel fijn om naar hem te kijken. Dan denk ik: heeft PSV hem niet te vroeg afgeschreven?", vraagt Borst zich af bij De Eretribune. "Je denkt dat clubs als FC Emmen alleen huurlingen halen. Dit soort jongens worden ook gekocht, dat kan ineens kapitaal betekenen."

PSV nam Laursen in de zomer van 2015 over van het Deense Bröndby IF. De destijds betaalde transfersom lag iets hoger dan 1 miljoen euro. In het seizoen 2018/2019 werd Laursen door PSV verhuurd van Bröndby IF. Afgelopen zomer maakte Laursen voor een onbekende transfersom de overstap naar Emmen, mede wegens gebrek aan uitzicht op speelminuten. 

]]>
Sun, 18 Aug 2019 11:15:03 +0200
ED: 'Ajax heeft zich nooit gemeld bij PSV voor Bergwijn' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244691/ed-ajax-heeft-zich-nooit-gemeld-bij-psv-voor-bergwijn https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244691/ed-ajax-heeft-zich-nooit-gemeld-bij-psv-voor-bergwijn Ajax heeft zich helemaal nooit bij PSV gemeld voor Steven Bergwijn. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad, naar aanleiding van de contractverlenging van de aanvaller. 

De Telegraaf maakte midden mei nog melding van het feit dat Bergwijn tussen Marc Overmars (directeur voetbalzaken) en de zaakwaarnemer van Bergwijn ter sprake was gekomen. Daar is het echter ook bij gebleven. 'Ajax informeerde naar hem bij zijn management. Tot een melding bij PSV kwam het nooit.'

Na het bewuste bericht in De Telegraaf kwam er een hele mediastorm op gang. PSV belegde een soort mini-persconferentie, waarin aan werd gegeven dat zij Bergwijn niet aan Ajax wilden verkopen. Bergwijn zelf nam de twijfel niet direct weg, maar doet dat met zijn contractverlenging nu dus wel. 

]]>
Sun, 18 Aug 2019 09:49:00 +0200
Video | Voormalig PSV'er schiet vrije trap van zo'n dertig meter binnen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244683/video-voormalig-psver-schiet-vrije-trap-van-zon-dertig-meter-binnen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244683/video-voormalig-psver-schiet-vrije-trap-van-zon-dertig-meter-binnen Nikolai Laursen heeft zijn eerste goal in de Eredivisie te pakken. De voormalig PSV'er schoot tegen SC Heerenveen (2-0 winst) een vrije trap van een meter of dertig schitterend binnen. Lekker hoor! 

]]>
Sat, 17 Aug 2019 22:39:37 +0200
Kieft: ''Hij hoort thuis op één van de drie posities in de aanval'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244658/kieft-hij-hoort-thuis-op-een-van-de-drie-posities-in-de-aanval https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244658/kieft-hij-hoort-thuis-op-een-van-de-drie-posities-in-de-aanval Wim Kieft ziet dat zijn oude ploeg kampt met wisselvalligheid door jeugdigheid en is kritisch op de keuze van coach Mark van Bommel.

"Je ziet het bij Donyell Malen, Cody Gakpo, Mohammed Ihattaren en in mindere mate bij Steven Bergwijn", begint Kieft zijn column in De Telegraaf. Er is echter wel ruimte voor optimisme. "Malen is over enkele jaren één van de beste spitsen van Nederland en Ihattaren een geweldig talent met een gezonde brutaliteit aan de bal en een geweldige aanname."

"Bergwijn is wisselvallig omdat hij op de verkeerde plaats staat. Hij is geen nummer 10. In balbezit zie je hem denken: Wat moet ik doen? Vervolgens gaat hij met de bal lopen, terwijl er geen ruimte is voor een actie met drie of vier verdedigers om hem heen. Met zijn snelheid en wendbaarheid is Bergwijn voor elke verdediging een constant gevaar als hij één op één staat tegen een verdediger. Hij hoort thuis op één van de drie posities in de aanval."

Wanneer hij over het middenveld begint, is hij gematigd positief over Pablo Rosario, maar Gutiérrez valt hem tegen. "Het sprankelt allemaal niet, hij laat geen enkele dynamiek zien en ontpopt zich evenmin tot de creatieve geest van het elftal." De analist ziet liever Rosario en Jorrit Hendrix met daarvoor Ihattaren. "Dan moeten zeven spelers het vuile werk opknappen voor de vier voorin, die het verschil kunnen maken. Niets mis mee."

]]>
Sat, 17 Aug 2019 17:20:00 +0200
Bergwijn gelukkig: ''Ik ben hier op mijn plek en kan nog veel leren'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244623/bergwijn-gelukkig-ik-ben-hier-op-mijn-plek-en-kan-nog-veel-leren https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244623/bergwijn-gelukkig-ik-ben-hier-op-mijn-plek-en-kan-nog-veel-leren Steven Bergwijn verlengde gisteren zijn contract bij PSV tot 2023. De aanvaller is erg gelukkig in Eindhoven, maar geeft wel toe dat hij in de interesse van andere clubs stond.

''Het is groot nieuws en ik ben er erg blij mee'', vertelt Bergwijn tegenover PSV TV. ''Ten eerste voel ik me gewoon goed hier en ik denk niet dat ik al uitgeleerd ben hier. Er waren wel opties voor andere clubs, maar die zijn er niet met PSV uitgekomen. Ik ben hier op mijn plek, dus ik ben erg blij.''

Bergwijn kwam in 2011 naar PSV toe en kent inmiddels iedereen op de club. Het is dan ook niet gek dat het promotiefilmje werd opgenomen op de gloednieuwe PSV Campus de Herdgang. ''Dit is de plek waar het allemaal begon'', vervolgt Bergwijn. ''Het is nu allemaal veranderd, maar ik ben blij dat ik hier heb kunnen tekenen. Ik heb nog genoeg te leren en zit hier op de juiste plek'', besluit de aanvaller van PSV.

]]>
Sat, 17 Aug 2019 15:45:00 +0200
Lof voor Gutiérrez': ''Hij speelt met veel meer durf en energie'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244561/lof-voor-gutierrez-hij-speelt-met-veel-meer-durf-en-energie https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244561/lof-voor-gutierrez-hij-speelt-met-veel-meer-durf-en-energie Henk Spaan ziet dat Ajax en PSV worstelen met hun opstelling. De teams hebben vooral problemen op het middenveld, omdat de nummer tien te graag naar voren wil. 

''Het middenveld van PSV kent hetzelfde euvel als dat van Ajax: een diep spelende nummer 10, wat de tactiek vaker op het ouderwetse 4-2-4 doet lijken dan op modernere varianten. Als je mij vraagt hoe het gemis van Frenkie de Jong kan worden opgevangen, zeg ik: ga met de punt naar achteren spelen. Frenkies onvervangbaarheid moet anders, structureler, worden opgelost dan door een voetballer op het veld'', schrijft hij in Het Parool.

Bij PSV ziet de journalist een opleving op het middenveld. ''Kijkend naar PSV dacht ik dat Rosario en Gutiérrez de zaak beter in balans hielden dan Blind en Marin, of Blind en Mazraoui. Met name Gutiérrez gaat hard vooruit. Hij speelt met veel meer durf en energie dan voorheen. Ik heb hem zitten turven: hij had talloze onderscheppingen, gevolgd door een beheerste voortzetting. In de eerste helft telde ik zeven van die acties.''

Dit seizoen staat in Eindhoven Steven Bergwijn opgesteld als aanvallende middenvelder en dat kan volgens Spaan goed uitpakken. ''Als nummer 10 zette hij Dumfries, Bruma, Gakpo en Ihattaren voor het doel. Ondanks de kleine ruimte komt hij door zijn aanname en demarrage bijna altijd zijn eerste man voorbij. Stevie is een andere voetballer dan Van de Beek, wat niet wil zeggen dat hij als nummer 10 is mislukt.''

]]>
Sat, 17 Aug 2019 14:48:00 +0200
Mauro Júnior tegen PSV: ''Ik zal mijn best doen voor deze club'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244436/mauro-junior-tegen-psv-ik-zal-mijn-best-doen-voor-deze-club https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244436/mauro-junior-tegen-psv-ik-zal-mijn-best-doen-voor-deze-club Mauro Júnior vertrok deze zomer op huurbasis naar Heracles Almelo. De middenvelder speelt zondag tegen zijn oude club PSV, maar is niet van plan om zich in te houden.

''PSV is een goede club en dit wordt een speciale wedstrijd'', begint Mauro Júnior tegenover FOX Sports. ''Ik heb er erg veel zin in en kijk ernaar uit om te spelen. Ik zal mijn best doen, zoals altijd. Ik verdedig nu de kleuren van Heracles Almelo en ik zal mijn best doen voor deze club.''

Bij Heracles Almelo speelt Mauro Júnior samen met oud-PSV'er Joey Konings. ''Hij is een goede vriend van vanaf mijn tijd bij PSV. We speelden samen bij Jong PSV en hij helpt me veel hier. We zijn bijna altijd samen'', besluit de middenvelder. 

]]>
Sat, 17 Aug 2019 13:43:00 +0200
Kieft tipt Van Bommel: ''Hij hoort thuis in de aanval'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244580/kieft-tipt-van-bommel-hij-hoort-thuis-in-de-aanval https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244580/kieft-tipt-van-bommel-hij-hoort-thuis-in-de-aanval Het is dit seizoen nog niet heel erg overtuigend bij PSV. De Eindhovenaren zijn uitgeschakeld in de Champions League en gingen ternauwernood door in de Europa League tegen FK Haugesund. Wim Kieft denkt te weten waardoor de wisselvalligheid bij PSV komt.

''PSV is verder dan Feyenoord, maar in Eindhoven kampen ze met wisselvalligheid veroorzaakt door jeugdigheid'', begint Kieft zijn column in De Telegraaf. ''Je ziet het bij Donyell Malen, Cody Gakpo, Mohammed Ihattaren en in mindere mate bij Steven Bergwijn. Malen is over enkele jaren één van de beste spitsen van Nederland en Ihattaren een geweldig talent met een gezonde brutaliteit aan de bal en een geweldige aanname.''

''Bergwijn is wisselvallig omdat hij op de verkeerde plaats staat. Hij is geen nummer 10'', vervolgt de oud-spits van PSV. ''In balbezit zie je hem denken: wat moet ik doen’. Vervolgens gaat hij met de bal lopen, terwijl er geen ruimte is voor een actie met drie of vier verdedigers om hem heen. Met zijn snelheid en wendbaarheid is Bergwijn voor elke verdediging een constant gevaar als hij één op één staat tegen een verdediger. Hij hoort thuis op één van de drie posities in de aanval'', besluit Kieft.

]]>
Sat, 17 Aug 2019 12:47:00 +0200
Wormuth over PSV: ''Goede opponenten persen het uiterste uit ons'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244588/wormuth-over-psv-goede-opponenten-persen-het-uiterste-uit-ons https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244588/wormuth-over-psv-goede-opponenten-persen-het-uiterste-uit-ons PSV neemt het morgenavond op tegen Heracles Almelo. Trainer Frank Wormuth is niet bang voor de Eindhovenaren en geeft aan dat zijn team vaak beter speelt tegen goede ploegen.

''PSV heeft eergisteren in het Europese duel met Haugesund behoorlijk moeten werken'', begint Wormuth in gesprek met Heracles Almelo. ''Ze hebben veel goede spelers zoals Bruma en Bergwijn. Ik verheug me op de wedstrijd. Vorig seizoen konden we tegen de grotere tegenstanders vaak nét over onze grenzen heen gaan. Dergelijke goede opponenten persen het uiterste uit ons.''

''Om een goede start te hebben moeten we proberen te winnen'', vervolgt de trainer van Heracles. ''Maar tegelijkertijd moeten we geduld hebben met deze jonge ploeg. Bij Heracles Almelo gaat het altijd in golven. Vorig jaar kenden we een hoge golf met een goed seizoen, maar we hebben veel doelpunten en kwaliteit ingeleverd. De jongens die achter Kuwas, Peterson en Dalmau zaten zijn goed, maar ze moeten de tijd krijgen om zich te bewijzen.''

]]>
Sat, 17 Aug 2019 12:03:00 +0200
De Jong blij met verlenging: ''Trots dat we Steven kunnen behouden'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244608/de-jong-blij-met-verlenging-trots-dat-we-steven-kunnen-behouden https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244608/de-jong-blij-met-verlenging-trots-dat-we-steven-kunnen-behouden Gisteren verlengde Steven Bergwijn zijn contract bij PSV tot 2023. De Eindhovenaren zijn erg gelukkig met de aanvaller en John de Jong is dan ook erg trots op de contractverlenging. 

''De relatie tussen PSV en Steven is dermate goed, dat we met het management open over alles hebben gesproken'', legt De Jong uit tegenover PSV. ''Dit is het resultaat van een goede samenwerking. We zijn er vanzelfsprekend heel erg trots op dat we Steven kunnen behouden. Het is extra mooi dat we in het weekend van de opening van de nieuwe PSV Academy, zo’n exponent van onze opleiding langer vastleggen.''

''Wat bijzonder is geweest in dit proces is dat Steven zelf altijd de focus op voetbal heeft gehouden'', vervolgt de technisch manager van PSV. ''We hebben veel gesproken met zijn management, ondertussen bleef Steven doen waar hij goed in is; voetballen. Dat was prettig werken en het tekent de professionaliteit van deze nog altijd pas 21-jarige voetballer'', besluit De Jong.

 
 

]]>
Sat, 17 Aug 2019 11:41:00 +0200
'PSV zoekt geroutineerde speler en hoopt op een buitenkansje' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244553/psv-zoekt-geroutineerde-speler-en-hoopt-op-een-buitenkansje https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244553/psv-zoekt-geroutineerde-speler-en-hoopt-op-een-buitenkansje PSV is moeizaam begonnen aan het seizoen. De resultaten zijn redelijk, maar het spel van de Eindhovenaren zakt tot dusver te makkelijk door de ondergrens. Dat wil de club veranderen door nieuwe spelers te halen.

''Terwijl de competities voor PSV al bijna een maand in volle gang zijn, blijft de club ondertussen zoeken naar de juiste samenstelling van de selectie. Binnen de technische staf en directie leeft de overtuiging dat na het vertrek van Lozano een nieuwe impuls aan het team moet worden gegeven'', schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. Ritsu Doan van FC Groningen wordt genoemd, maar dat is niet de enige versterking die eraan komt. 

''De club zoekt bij voorkeur ook nog naar een geroutineerde speler, die ervaring en stootkracht toevoegt aan de formatie. Daarmee kan PSV het in wedstrijden ook over een andere en wellicht meer onorthodoxe boeg gooien, als de situatie daarom vraagt. Naar dit zogeheten buitenkansje kijkt PSV onder meer in buitenlandse competities, waar de komende weken misschien nog spelers weg mogen of ontevreden zijn bij hun club'', besluit de clubwatcher van de regionale krant.

]]>
Sat, 17 Aug 2019 11:12:00 +0200
Mauro Júnior opgeroepen voor Olympisch elftal Brazilië https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244584/mauro-junior-opgeroepen-voor-olympisch-elftal-brazilie https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244584/mauro-junior-opgeroepen-voor-olympisch-elftal-brazilie Mauro Júnior werd deze zomer door PSV verhuurd aan Heracles Almelo. De middenvelder maakt indruk en is inmiddels opgeroepen voor wat oefenduels van het Braziliaanse Olympische elftal. 

Brazilië speelt op 5 en 9 september vriendschappelijke interlands tegen de leeftijdsgenoten van Colombia en Chili, in Estádio do Pacaembu in São Paulo. Mauro Júnior mag van Heracles Almelo vertrekken om ta gaan spelen voor het Braziliaans Oympische elftal.

Tot nog toe zijn het alleen vriendschappelijke duels. De kwalificatie voor de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokyo (Japan) beginnen pas in 2020. Het kwalificatietoernooi zal worden gehouden in Colombia. 

]]>
Sat, 17 Aug 2019 10:42:00 +0200
VIDEO | PSV 019 speelt op Otten Cup gelijk tegen Chivas Guadalajara https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/244557/video-psv-019-speelt-op-otten-cup-gelijk-tegen-chivas-guadalajara https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/244557/video-psv-019-speelt-op-otten-cup-gelijk-tegen-chivas-guadalajara Dit weekend is de jaarlijkse Otten Cup weer bezig op PSV Campus de Herdgang. Veel internationele Onder19-topteams komen naar Eindhoven toe om deel te nemen aan dit toernooi. Gisteren wisten Everton en FC Barcelona te overtuigen en speelde PSV gelijk tegen Chivas Guadalajara. PSV TV maakte een highlights-video van deze wedstrijd die hieronder te bekijken is. Vandaag nemen de Eindhovenaren het in de morgen op tegen FC Kopenhagen en in de middag tegen FC Barcelona.

]]>
Sat, 17 Aug 2019 10:29:00 +0200
'Vermoedelijke opstelling PSV: Ihattaren op 10, Bergwijn naar vleugel' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244555/vermoedelijke-opstelling-psv-ihattaren-op-10-bergwijn-naar-vleugel https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244555/vermoedelijke-opstelling-psv-ihattaren-op-10-bergwijn-naar-vleugel PSV neemt het morgenavond in Almelo op tegen Heracles Almelo. Na de 0-0 van afgelopen donderdag tegen FK Haugesund, lijkt trainer Mark van Bommel wat de veranderen in de opstelling.

Het Algemeen Dagblad verwacht namelijk dat Mohammed Ihattaren in de ploeg komt voor Cody Gakpo. Ihattaren verhuist dan naar de 10-positie, waardoor Steven Bergwijn weer naar de vleugel kan. Bergwijn stond de afgelopen wedstrijden op 10, maar velen komen tot de conclusie dat hij beter is als buitenspeler. Van Bommel lijkt daar nu naar te luisteren. De wedstrijd tegen Heracles Almelo begint zondag om 20:00 uur.

Vermoedelijke opstelling PSV: Zoet, Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadílek, Rosario, Ihattaren, Gutiérrez, Bergwijn, Malen, Bruma

]]>
Sat, 17 Aug 2019 09:48:00 +0200
Piroe op huurbasis naar Sparta Rotterdam? ''Het is een mooie club'' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244551/piroe-op-huurbasis-naar-sparta-rotterdam-het-is-een-mooie-club https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244551/piroe-op-huurbasis-naar-sparta-rotterdam-het-is-een-mooie-club Joël Piroe schitterde gisteravond in de Keuken Kampioen Divisie, maar de vraag is hoe lang hij daar nog speelt. Sparta Rotterdam heeft interesse in het talent van PSV en dat ziet de voetballer zelf ook wel zitten.

''Ik luister goed naar Mark van Bommel. Hij heeft inderdaad aangegeven dat het voor mij goed zou zijn om spelen op eredivisieniveau te gaan ervaren. Dan voel je hoe het bijvoorbeeld is om in tegenstelling tot bij Jong PSV voor veel supporters te spelen en krijg je vaker met pers te maken, naast het feit dat het voetballen op een hoger niveau is'', vertelt Piroe in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De aanvaller kan dit gaan ervaren bij Sparta, want die club is geïnteresseerd in een tijdelijke overname. ''Het is een mooie club", vindt Piroe, die niet de enige speler van de Eindhovenaren kan worden die verhuurd is dit seizoen. Armando Obispo wordt dit seizoen verhuurd aan Vitesse, Dante Rigo aan Sparta en Mauro Júnior mag zich laten zien bij Heracles Almelo. 

]]>
Sat, 17 Aug 2019 08:51:08 +0200
'PSV informeert bij FC Groningen: Vraagprijs voor Doan bekend' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244539/psv-informeert-bij-fc-groningen-vraagprijs-voor-doan-bekend https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/244539/psv-informeert-bij-fc-groningen-vraagprijs-voor-doan-bekend PSV lijkt Hirving Lozano bijna kwijt te zijn en dat betekent dat er een flinke som met geld naar Eindhoven komt. Een deel van dat bedrag moet geherinvesteerd worden in Ritsu Doan.

De spelmaker van FC Groningen kan dus naar Eindhoven vertrekken, want de interesse voor hem is serieus. PSV heeft volgens het Eindhovens Dagblad al geïnformeerd naar de vraagprijs. De Trots van het Noorden wil ongeveer acht miljoen euro hebben voor de international van Japan.

Vorig seizoen kon de middenvelder ook al vertrekken uit Groningen, maar dat hield de club toen tegen. CSKA Moskou wilde ook acht miljoen betalen, maar de beleidsbepalers wilden hem toen niet meteen verkopen. FC Groningen betaalde afgelopen zomer twee miljoen euro voor de Aziaat, die daarvoor al een half jaar op huurbasis in het hoge noorden speelde. 

 

]]>
Sat, 17 Aug 2019 07:42:10 +0200
Malen: ''Ik weet zeker dat we zijn kwaliteiten op kunnen vangen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244472/malen-ik-weet-zeker-dat-we-zijn-kwaliteiten-op-kunnen-vangen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244472/malen-ik-weet-zeker-dat-we-zijn-kwaliteiten-op-kunnen-vangen Met het vertrek van Hirving Lozano levert PSV veel doelpunten en assists in. Aanvaller Donyell Malen denkt echter wel dat de Eindhovenaren het verlies van de Mexicaan op kunnen vangen.

''Voor hem is het een hele mooie transfer'', begint Malen in gesprek met VI. ''Hij heeft bijzondere kwaliteiten en die zullen we gaan missen, maar ik weet zeker dat we dat kunnen opvangen.'' Lozano was bij PSV goed voor 34 doelpunten in 60 wedstrijden.

Malen is het niet eens met de kritiek die PSV krijgt in de voorhoede. ''Ik vind niet dat er veel dezelfde types bij PSV rondlopen in de voorhoede. Iedereen heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten en ik vind niet dat dat heel erg op elkaar lijkt. We hebben een snelle, voetballende aanval, maar ik zie daarin niet dezelfde kwaliteiten'', besluit Malen.

]]>
Fri, 16 Aug 2019 23:00:00 +0200
BREAKING | Bergwijn verlengt contract en tekent bij tot 2023 https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244531/breaking-bergwijn-verlengt-contract-en-tekent-bij-tot-2023 https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/244531/breaking-bergwijn-verlengt-contract-en-tekent-bij-tot-2023 Steven Bergwijn heeft zijn contract verlengd bij PSV. Dat maakt de club vanavond bekend via social media. 

De toekomst van de aanvaller was lang onduidelijk. Er waren meerdere kapers op de kust voor de international, maar tocht tekent hij bij tot 2023. ''Dit is de juiste beslissing'', zegt Bergwijn op de clubsite. ''Er waren andere opties, maar uiteindelijk moet alles passen. Voor mij, maar ook voor PSV. En de uitkomst is dat ik hier blijf. Met veel plezier en met veel vertrouwen.''

]]>
Fri, 16 Aug 2019 20:57:00 +0200
VIDEO | Sneijder bezoekt training PSV: ''Hij zal regelmatig komen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244469/video-sneijder-bezoekt-training-psv-hij-zal-regelmatig-komen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244469/video-sneijder-bezoekt-training-psv-hij-zal-regelmatig-komen Nu Wesley Sneijder een eind heeft gemaakt aan zijn voetbalcarrière heeft hij meer vrije tijd. Vandaag was de 134-voudig international op bezoek bij een training van PSV.

''Ik weet niet of hij blijft voor de Otten-cup'', begint Mark van Bommel over het bezoek van Sneijder. ''Dit was de eerste keer dat hij hier kwam en hij zal regelmatig komen. Hij heeft wat meer tijd nu'', lacht de trainer van PSV.

Sneijder zag gisteren ook de wedstrijd van PSV tegen FK Haugesund. ''Nou, hij zegt eigenlijk hetzelfde als dat wij zeggen'', vervolgt van Bommel. ''Er zit ontzettend veel potentie in de groep, maar de uitvoering in de laatste fase moet beter. Daardoor maak je het jezelf een stuk makkelijker.''

]]>
Fri, 16 Aug 2019 20:13:00 +0200
MATCHDAY | Jong PSV zonder 'grote' namen naar Almere https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/244521/matchday-jong-psv-zonder-grote-namen-naar-almere https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/244521/matchday-jong-psv-zonder-grote-namen-naar-almere Jong PSV speelt vanavond in de Keuken Kampioen divisie tegen Almere City FC. Jong PSV moet het vanavond zonder onder andere Ihattaren, Lato en Teze stellen.

Opstelling Jong PSV: Roulaux, Wallenburg, Zeegers, Soulas, Theunissen, Lauwers, Sidibe, Daverveld, Piroe, Schoonbrood, Catic

]]>
Fri, 16 Aug 2019 19:18:48 +0200
Zoet eerlijk: ''Feit is dat we het geluk nu aan onze zijde hadden'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244442/zoet-eerlijk-feit-is-dat-we-het-geluk-nu-aan-onze-zijde-hadden https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/244442/zoet-eerlijk-feit-is-dat-we-het-geluk-nu-aan-onze-zijde-hadden Ondanks de niet al te beste wedstrijd tegen FK Haugesund wist PSV zich te plaatsen voor de play-offs van de Europa Leauge. Daarnaast hield doelman Jeroen Zoet ook weer eens de nul, al waren de Noren kort voor tijd dichtbij een doelpunt.

''We moesten zorgen dat we geen doelpunt tegen kregen en ik moest mijn doel schoonhouden'', begint Zoet in gesprek met VI. ''Feit is dat we het geluk nu aan onze zijde hadden. ''Het doel was om door te gaan en dat zijn we. Nu goed slapen en deze wedstrijd snel vergeten.''

''Ik denk dat het op de tribune niet om aan te zien was, maar in het veld beleef je het anders'', vervolgt de doelman van PSV. ''We hebben het onszelf wel iets te moeilijk gemaakt. We krijgen wel kansen, maar maken geen doelpunten. Daarnaast verliezen we een aantal keer snel de bal waardoor je er elke keer achteraan moet. Het belangrijkste is dat we ons doel behaald hebben en door zijn'', besluit Zoet.

]]>
Fri, 16 Aug 2019 18:16:00 +0200