Nieuws - PSVFans.nl - PSV Nieuws https://www.psvfans.nl/rss/nieuws PSVFans Dumfries hoopt op verdediger: ''Weet niet of het realistisch is'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/270007/dumfries-hoopt-op-verdediger-weet-niet-of-het-realistisch-is https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/270007/dumfries-hoopt-op-verdediger-weet-niet-of-het-realistisch-is PSV is met de komst van Ricardo Rodriguez voorzien van een verdediger, maar mogelijk komt PSV in de zomer terug bij Crystal Palace voor Patrick van Aanholt. Denzel Dumfries hoopt dat de Nederlander komt.

"Het zou fantastisch zijn. Hij kent de club", doelt Dumfries in gesprek met FOX Sports op de tijd van Van Aanholt in de jeugdacademie van PSV. "Nu moeten ze er nog uitkomen. Ik hoop dat hij erbij komt, maar ik weet niet of het realistisch is."

De rechtsback van de Eindhovenaren blijft zijn lofzang vervolgen. "Hij is een geweldige speler. Als je hem erbij kan halen, zou dat voor de groep fantastisch zijn. Hij is een jongen met ervaring en iemand die het mondje op de juiste plek heeft. Dat hebben wij wel nodig", aldus Dumfries.

 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 22:54:00 +0100
Madueke dolblij: ''Mijn beste beslissing in mijn carrière'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/270020/madueke-dolblij-mijn-beste-beslissing-in-mijn-carriere https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/270020/madueke-dolblij-mijn-beste-beslissing-in-mijn-carriere Noni Madueke maakte dit jaar al zijn debuut voor PSV 1, maar het lijkt niet op te houden voor de jonge Engelsman. De 17-jarige aanvaller was tegen Excelsior goed voor één goal en één assist en besliste de wedstrijd voor Jong PSV (2-1, red.).

De Eindhovenaren hadden al langer niet meer gewonnen, zag ook Madueke. "Het was broodnodig om weer een overwinning te boeken. Het was de laatste tijd heel moeilijk om te winnen, maar het was niet makkelijk tegen Excelsior. Ze zijn fysiek heel sterk en tegen tien spelers is het altijd lastig", zegt Madueke in gesprek met FOX Sports.

De Engelse aanvaller had zelf nog een grote kans om te scoren. "Die bal in de zestienmeter bedoel je", vraagt Madueke. "Die had er echt in gemoeten. Het was mijn linkervoet, maar het belangrijkste is de drie punten. Ik zie het spelen bij Jong PSV niet als een stap terug. Ik kan veel leren bij PSV 1, maar net zo goed bij Jong PSV. Ik speel hier ook op professioneel niveau en als de trainer mij nodig heeft, kan ik er staan."

"Ik vind zelf dat ik klaar ben voor een plek in de eerste selectie, maar de trainer beslist", zegt Madueke, die volledig op zijn plek is in Eindhoven. "Het is heel mooi hier en het is heel anders dan in Londen. Het is momenteel een moeilijke situatie bij PSV, maar we doen ons best om eruit te komen. We willen het elke dag verbeteren."

Het 17-jarige talent kwam over van Tottenham Hotspur en had direct een plan. "Mijn doel was om zo snel mogelijk bij een eerste elftal te komen. Ik wilde op zo'n jong mogelijke leeftijd debuteren bij het eerste. Maar bij Tottenham was dat te moeilijk, maar in Nederland is dat makkelijker. Dit was de beste beslissing in mijn carrière tot dusver", aldus Madueke.

]]>
Wed, 29 Jan 2020 22:11:00 +0100
''PSV weet toch geen optie tot koop te bedingen bij transfer Rodriguez'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/270014/psv-weet-toch-geen-optie-tot-koop-te-bedingen-bij-transfer-rodriguez https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/270014/psv-weet-toch-geen-optie-tot-koop-te-bedingen-bij-transfer-rodriguez PSV heeft een akkoord weten te bereiken met zowel Ricardo Rodriguez als AC Milan. Rik Elfrink meldt dat de Zwitserse linksback daadwerkelijk de nieuwe versterking van de Eindhovenaren wordt.

De clubwatcher van PSV weet te melden dat Rodriguez eerst voor een half jaar gehuurd zal worden. Als het goed bevalt kan PSV hem definitief overnemen van de Italianen.

De linksback van AC Milan leek op weg naar Fenerbache, maar heeft toch geen deal weten te bereiken met de Turkse topclub. PSV was al de hele winter op zoek naar een nieuwe linksback en heeft deze met Rodriguez dus weten te vinden.

Update 29-01 20:50:

Rik Elfrink weet te melden dat PSV toch geen optie tot koop heeft weten te bedingen. De Zwitserse linksback staat na dit seizoen nog een jaar onder contract en zal in de zomer dus afgekocht moeten worden.

"Aanvulling/herstel: PSV heeft geen optie tot koop bedongen bij Ricardo Rodríguez. Wordt voor een halfjaar gehuurd alleen. Het zijn hectische tijden", schrijft Elfrink.

]]>
Wed, 29 Jan 2020 21:35:00 +0100
Perez: ''Ik heb het wel een beetje te doen met PSV en De Jong'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/270025/perez-ik-heb-het-wel-een-beetje-te-doen-met-psv-en-de-jong https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/270025/perez-ik-heb-het-wel-een-beetje-te-doen-met-psv-en-de-jong Kenneth Perez bestempelt de wedstrijd van komende zondag tussen PSV en Ajax niet als een topper. Vooral door de slechte prestaties van de Eindhovenaren dit seizoen. De Deen vindt het jammer dat er zoveel kritiek op John de Jong is.

"In het verleden heb ik nog samengespeeld met John (de Jong, red.), dat gun ik hem niet. Daarom hoop ik stiekem dat PSV een goede wedstrijd speelt", zegt Perez in gesprek met het Algemeen Dagblad. "PSV heeft veel te weinig wapens voorin en is achterin kwetsbaar. Daarnaast is het vertrouwen broos. Daarom denk ik dat PSV grotere problemen heeft. Ajax heeft het lastig, maar beschikt over genoeg kwaliteit."

Hoewel Ajax ook niet in topvorm verkeert, ziet Perez Ajax 'gewoon' winnen. "Het gaat de laatste weken moeizaam in Amsterdam, maar bij PSV is het veel erger. Het verschil tussen de teams is te groot. Op papier is het natuurlijk wel een topper, maar de koploper tegen de nummer vijf is geen topwedstrijd."

Perez heeft komend weekend geen voorkeur voor één van zijn oude clubs, al gunt hij het PSV. "Ik hoop dat ze het weer op het juiste spoor krijgen. Een overwinning kan PSV een boost geven: het geeft geloof in eigen kunnen en krediet", aldus Perez.

]]>
Wed, 29 Jan 2020 21:19:00 +0100
Kritiek op Bergwijn: ''Grote spelers gaan door de voordeur'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269974/kritiek-op-bergwijn-grote-spelers-gaan-door-de-voordeur https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269974/kritiek-op-bergwijn-grote-spelers-gaan-door-de-voordeur Tom Knipping is niet te spreken over het gedrag van Steven Bergwijn, die inmiddels definitief de overstap heeft gemaakt naar Tottenham Hotspur. De verslaggever noemt het 'egoïstisch' dat de aanvaller zondagmiddag al ontbrak in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. 

"Hij zal Tottenham Hotspur zien als mooie kans en teleurgesteld zijn in de prestaties, het clubbeleid en middelmatige aankopen van PSV, allemaal begrijpelijk, maar dat is nog geen reden als een dief in de nacht te vertrekken. Grote spelers gaan door de voordeur", schrijft hij in het weekblad van VI. 

Ook Thomas Ouwejan, die in de belangstelling stond van de club uit Eindhoven, kan rekenen op de nodige kritiek. "Zijn klacht dat het zo teleurstellend was dat AZ hem niet naar PSV liet gaan, is typerend voor spelers die wel de lusten willen van hun contract, maar niet de lasten", vervolgt Knipping. 

"Ze tekenen vaak voor vier of vijf jaar. Lekker salaris en raak je zwaar geblesseerd, dan krijg je gewoon doorbetaald", legt hij uit. "Maar zegt een club dan nee tegen een aanbod, dan presenteren ze zich als als slachtoffer. Teken dan een kort contract", besluit Knipping. 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 20:31:00 +0100
''Zo'n topper maakt andere krachten los voor PSV'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/270006/zon-topper-maakt-andere-krachten-los-voor-psv https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/270006/zon-topper-maakt-andere-krachten-los-voor-psv Arie Haan speelde zowel bij Ajax als PSV, maar is toch voor de Amsterdammers. De voormalig middenvelder weet niet wat hij van de komende topper kan verwachten, vooral omdat de Eindhovenaren weer moeten winnen.

"Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Zowel Ajax als PSV snakt naar een overwinning, ze staan beide op scherp. Ajax speelt thuis, dus daarom lijkt het dat zij favoriet zijn. De resultaten van de voorgaande weken doen er niet toe. Zo'n topper maakt andere krachten los. Spelers zijn meer geconcentreerd in duels met topploegen. Dat werkt gewoon zo", zegt Haan in gesprek met het Algemeen Dagblad.
 
Haan merkt dat beide ploegen het niet makkelijk hebben in 2020. "Beide ploegen staan er niet goed voor, ze hebben allebei hun eigen problemen. PSV draait al weken niet en ook bij Ajax is het wisselvallig. Soms laten ze zien hoe goed ze kunnen voetballen, maar ze missen de kwaliteit van vorig seizoen. Beide coaches wijzigen te veel in hun opstellingen, waardoor er geen vastigheden in de ploeg komen."

"Ik heb maar een half jaartje bij PSV gevoetbald, dus mijn voorkeur gaat uit naar Ajax. Ik kijk de wedstrijd op de televisie. Dan zit ik te hopen dat het balletje de goede kant op valt, haha", lacht Haan.

"Ik gok dat 2-1 voor Ajax wordt. Het is altijd een rare wedstrijd, ik denk dat de ploegen elkaar niet veel zullen ontlopen. Ajax gaat winnen door doelpunten van Van de Beek en Quincy Promes. Bij PSV denk ik dat Bruma gaat scoren", vervolgt Haan. "Ik denk dat Donny van de Beek weer een belangrijke rol gaat spelen. Hij speelt altijd goed in grote wedstrijden, zowel in de eredivisie als Europees."

]]>
Wed, 29 Jan 2020 19:10:00 +0100
Dikke onvoldoende voor De Jong: ''Geef daar dan je geld aan uit'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269990/dikke-onvoldoende-voor-de-jong-geef-daar-dan-je-geld-aan-uit https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269990/dikke-onvoldoende-voor-de-jong-geef-daar-dan-je-geld-aan-uit Aad de Mos (72) is niet te spreken over het aankoopbeleid van PSV. Het 'messcherpe multimedia-fenomeen' is van mening dat het niet moeilijk is om technisch directeur te zijn, maar toch is hij kritisch over de inbreng van John de Jong bij de club uit Eindhoven. 

"Het gaat er heel simpel om dat je de goede ogen hebt. Zie PSV nu", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Het verbaast me enorm wat daar gebeurt. In de as moet je de juiste spelers hebben die van meerwaarde zijn en jouw elftal geraamte geven. Geef daar je geld dan aan uit. De rest kan ik er wel bij verzinnen aan de zijkanten", aldus De Mos. 

"Dat is een oude wet, daar geloof ik in. Nu is er gekozen voor kwantiteit", vervolgt hij kritisch. "De verleidingen in de snoepwinkel zijn zó groot dat je snel geneigd bent maar van alles te kopen. Als je daar niet de goede kijk op hebt, wordt het heel moeilijk. Op basis van wat John de Jong nu heeft aangeleverd, is het een dikke onvoldoende", constateert De Mos.

"De meeste aankopen zijn echt niet beter dan de gemiddelde voetballer in de Eredivisie", stelt hij. "Zeker verdedigers moet je zelf kunnen opleiden. Ik kan niet beoordelen of het aan zijn ogen ligt, dat zijn netwerk niet goed is of dat hij gelooft in kwantiteit. Maar ik geloof erin: je ziet het of je ziet het niet. Dat moet direct goed zijn", besluit De Mos realistisch. 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 18:09:00 +0100
''Dan is Toon Gerbrands in geen velden of wegen te bekennen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269928/dan-is-toon-gerbrands-in-geen-velden-of-wegen-te-bekennen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269928/dan-is-toon-gerbrands-in-geen-velden-of-wegen-te-bekennen Nico Dijkshoorn heeft in zijn column voor Voetbal International hard uitgehaald naar Toon Gerbrands en John de Jong. Hij zag dat PSV-trainer Ernest Faber zondagavond 'niet helemaal vrijuit leek te spreken' bij de uitzending van Studio Voetbal. 

"Dat voelde hij zelf ook wel en daarom vertelde hij nog maar eens wat een keurige club PSV is", blikt hij terug. "Daar hielden ze niet van moddergooien en rare verhalen. Daar heeft Ernest Faber een punt. Bij PSV gooien ze niet met modder, maar ze laten je modder vreten", constateert Dijkshoorn.

"Aan een tafel vol journalisten en oud-voetballers. Zo doen ze dat bij PSV", vervolgt hij. "Toon Gerbrands’ volleybalhoofd is niet van de televisie te branden als het goed gaat. Dan zegt hij net iets te vaak dat het niet om hém gaat en dat het succes te danken is aan de geweldige clubsfeer", aldus Dijkshoorn. 

"Als het slecht gaat, is Toon Gerbrands in geen velden of wegen te bekennen en stuurt hij, vlak na een aanval van de supporters op de hoofdingang van het Philips Stadion, zijn jeugdtrainer naar televisieland om daar bijna een uur lang doodsbang te babbelen over de teloorgang van PSV", legt hij uit. 

"Toon en John hebben zondagavond naar Ernest Faber zitten kijken en gezien wat wij ook allemaal zagen: hier werd een trainer geofferd. Nee, laat ik het anders zeggen: hier werd een mens geofferd", besluit Dijkshoorn, die had gehoopt dat Ernest Faber zelf met 'handen vol modder' zou gooien. 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 17:07:00 +0100
Rodriquez toch nog naar PSV? ''Plan A is echter Van Aanholt'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269986/rodriquez-toch-nog-naar-psv-plan-a-is-echter-van-aanholt https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269986/rodriquez-toch-nog-naar-psv-plan-a-is-echter-van-aanholt De transfer van Ricardo Rodriguez naar Napoli is afgeketst, zo weten diverse Italiaanse media - waaronder verslaggever Gianluca di Marzio - te melden. Rik Elfrink en Reon Boeringa laten weten dat de linksback nog altijd een optie is voor PSV. 

"Plan A van PSV is nu echter Patrick van Aanholt, maar zolang Rodríguez nergens getekend heeft, blijft hij een optie", legt Boeringa uit via Twitter. "Hij weet wat hij in Eindhoven kan verdienen en dat is fors minder dan in Italië. De bal ligt al een tijdje bij hem", constateert de clubwatcher.

Ook Rik Elfrink bevestigt dat Rodriguez geen eerste keus meer is. "PSV heeft nu een voorkeur voor Patrick van Aanholt als linksback als optie voor de lange termijn", reageert hij. "Het wachten is op Crystal Palace, dat na het bod van PSV positie moet innemen. Mogelijk is daar later vandaag meer over te melden. Optie-Rodríguez blijft wel open", besluit de verslaggever van het Eindhovens Dagblad. 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 16:21:18 +0100
VIDEO | Pereiro arriveert in Italië: ''Cagliari-sjaal om zijn nek'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269979/video-pereiro-arriveert-in-italie-cagliari-sjaal-om-zijn-nek https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269979/video-pereiro-arriveert-in-italie-cagliari-sjaal-om-zijn-nek De transfer van Gaston Pereiro lijkt nu daadwerkelijk aanstaande. Tuttomercatoweb heeft een video online gezet via social media, waarbij de Uruguayaanse aanvaller enthousiast wordt toegezongen en zelfs al een sjaal van Cagliaro om zijn nek krijgt. 

Ook Rik Elfrink (ED), Reon Boeringa (VI) en Jeroen Kapteijns (TG) bevestigen dat de creatieve linkspoot op Sardinië is. "Paco Casal onderhoudt zeer warme banden met de Italiaanse club en er wordt niet meer gerekend op bizarre fratsen. Het wachten is op de laatste krabbel", laat Elfrink weten via Twitter. 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 15:45:00 +0100
Eijkelkamp roemt PSV-talenten: ''Zit wel heel veel kwaliteit in'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269954/eijkelkamp-roemt-psv-talenten-zit-wel-heel-veel-kwaliteit-in https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269954/eijkelkamp-roemt-psv-talenten-zit-wel-heel-veel-kwaliteit-in René Eijkelkamp heeft het prima naar zijn zin als assistent-trainer bij PSV. De voormalig profvoetballer, die in het verleden zes interlands speelde voor het Nederlands elftal, laat weten dat zijn terugkeer op het oude nest hem prima bevalt. 

“Deze club loopt een beetje als een rode draad door mijn carrière. Het is heel vertrouwd", legt hij uit op de clubsite. "Als ik ’s ochtends de Van Kemenades tegenkom, is mijn dag al goed. Ik weet niet of dat wederzijds is overigens. Wat ik probeer te doen is mezelf in te leven en aan te voelen hoe de groep is. Daarna is het heel simpel: keihard werken en plezier maken ondanks de huidige situatie", aldus Eijkelkamp, die beseft dat PSV aan een matige serie bezig is. 

“De groep is jong dus onervaren. Er zit wel heel veel kwaliteit in", vervolgt hij. "Om die tot uiting te laten komen, heb je tijd nodig. En tijd heb je niet in de top. Ik hoop op mijn manier het ontwikkelproces te versnellen. Met sommige jongens zal ik individueel wat meer aan de slag gaan. Sam Lammers, Cody Gakpo om er twee te noemen. Dat is mijn ding, met mensen aan de slag gaan. Ergens samen wat van maken, dat is het mooiste om te doen. Ook als het zo heeft tegengezeten als dit jaar.”

Eijkelkamp zal zich ook bezig gaan houden met de ontwikkeling van Noni Madueke. “Een goede, gedreven jongen qua karakter", constateert hij. "Het is een onvoorspelbare speler die acties maakt op intuïtie. Voor zijn leeftijd is hij heel zelfbewust, maar er moet ook nog veel aan gebeuren. Hij heeft nog genoeg te leren. Het gevaar – en dat zie je veel tegenwoordig – is dat er van buitenaf wordt geroepen dat dit al heel goede spelers zijn, terwijl ze pas net beginnen", besluit Eijkelkamp. 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 15:09:00 +0100
''Hij zou eens heel nederig op bezoek moeten gaan in Eindhoven'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269940/hij-zou-eens-heel-nederig-op-bezoek-moeten-gaan-in-eindhoven https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269940/hij-zou-eens-heel-nederig-op-bezoek-moeten-gaan-in-eindhoven Iwan van Duren en Tom Knipping zien dat de stadions in de Eredivisie langzaam maar zeker steeds leger raken, terwijl de rest van Europa groei noteert. De twee verslaggevers van Voetbal International zien echter dat de cijfers van PSV wel 'stabiel' zijn. 

"De reden is ook vrij simpel. Het zit eigenlijk altijd zo goed als vol", legt het duo uit. "Het achterland is kleiner dan dat van Feyenoord en Ajax, net als de supportersschare. Verhuizen is geen optie voor de Eindhovense club, dus werden alle mogelijkheden benut om het huidige onderkomen te moderniseren."

"De thuishaven past PSV als een handschoen, al lijken de grenzen van de groei voorlopig wel even bereikt", valt te lezen op de website van VI. "De stadiondirecteur van Feyenoord zou eens heel nederig op bezoek moeten gaan in Eindhoven, in plaats van zich te beklagen over zijn oude Kuip."

"Het Philips Stadion dateert al van het begin van de vorige eeuw en hoewel het midden in de stad ligt, slaagde PSV er toch in het oude monument mee te laten gaan met de tijd. Ergo, het Philips Stadion is een van de modernste voetbaltempels van Nederland, zo niet de modernste. PSV slaagde er echter in tien jaar niet in verder te groeien", besluiten Van Duren en Knipping realistisch. 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 14:38:00 +0100
Ihattaren baalt: ''Ik word bijna ieder weekend wel aangehouden'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269917/ihattaren-baalt-ik-word-bijna-ieder-weekend-wel-aangehouden https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269917/ihattaren-baalt-ik-word-bijna-ieder-weekend-wel-aangehouden Mohamed Ihattaren maakte onlangs bekend dat hij voor Nederland heeft gekozen met betrekking tot zijn interlandcarrière, maar desondanks wordt de talentvolle PSV'er nog regelmatig racistisch bejegend. Dat vertelt hij in het Helden Magazine. 

"Ik krijg bijna dagelijks discriminerende woorden over me heen. Op straat, voor de deur van mijn moeder, overal", reageert hij. "En dan de politie. Sinds ik mijn rijbewijs heb, word ik bijna ieder weekend wel aangehouden. Zeker in Eindhoven. In Utrecht is dat wat minder", aldus Ihattaren. 

"Een jonge Marokkaan kan blijkbaar niet in een mooie auto rijden. Maar goed, wat moet ik er aan doen? Al word ik er soms wel gek van", geeft hij toe. "Ik probeer altijd maar vriendelijk te blijven. Ondanks de vooroordelen mogen we trots zijn dat we in Nederland leven", besluit Ihattaren. 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 13:50:00 +0100
''Beweging rond ongelukkige Gutierrez valt niet uit te sluiten'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269908/beweging-rond-ongelukkige-gutierrez-valt-niet-uit-te-sluiten https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269908/beweging-rond-ongelukkige-gutierrez-valt-niet-uit-te-sluiten De transfermarkt is nog tot en met vrijdag 31 januari geopend en Reon Boeringa is benieuwd wat er in de komende dagen nog allemaal gaat gebeuren bij PSV. De verslaggever verwacht nog het nodige vuurwerk bij de club uit Eindhoven. 

"Als er één Nederlandse club is waar het kan gaan knetteren, dan is het PSV wel", schrijft hij op de website van Voetbal International. "De aftocht van Steven Bergwijn heeft voor een flinke miljoenenimpuls gezorgd, waardoor de club eerder dan gepland kan doorpakken met een renovatie van de selectie."

"De club zal geen panieksprongen maken, maar kan wel in een ander segment vissen dan eerder deze transferperiode, denk bijvoorbeeld aan de naderende transfer van Patrick van Aanholt, waar PSV eerder was aangewezen op de huurlingenvijver", vervolgt de clubwatcher.

"Verder is een transfer van Gastón Pereiro reëel, indien zijn zaakwaarnemer groen licht geeft voor Cagliari. Ook valt beweging rond de in Eindhoven ongelukkige Erick Gutiérrez niet uit te sluiten", besluit Boeringa over de Mexicaanse middenvelder, die nauwelijks aan spelen toekomt. 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 13:11:00 +0100
Bergwijn geeft Ajax trap na bij transfer naar Tottenham Hotspur https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269939/bergwijn-geeft-ajax-trap-na-bij-transfer-naar-tottenham-hotspur https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269939/bergwijn-geeft-ajax-trap-na-bij-transfer-naar-tottenham-hotspur Steven Bergwijn maakt definitief de overstap van PSV naar Tottenham Hotspur. De voormalig jeugdspeler van Ajax tekende een vijfjarig contract bij de Engelse club.

Bergwijn kon het bij zijn eerste interview niet laten om de club uit Amsterdam een trap na te geven. "Ik vond het geweldig om te zien hoe jullie Ajax versloegen, afgelopen seizoen in de Champions League", zei de aanvaller bij het officiële kanaal van Tottenham Hotspur.

PSV ontvangt ruim 30 miljoen euro voor Bergwijn, die daarmee de duurste wintertransfer ooit is uit de Eredivisie. Dat bedrag kan door bonussen nog met twee miljoen euro oplopen. Bergwijn is de opvolger van Klaas Jan Huntelaar, die halverwege het seizoen 2008/2009 de overstap maakte van Ajax naar Real Madrid.

De Madrilenen betaalden destijds 27 miljoen euro voor de spits. Nummer drie op de lijst van winterse Eredivisie-transfers is Luis Suárez, die in januari 2011 Ajax verruilde Liverpool, dat 26,5 miljoen euro voor de Uruguayaan neerlegde.

]]>
Wed, 29 Jan 2020 12:28:00 +0100
PSV bevestigt 'toptransfer' Bergwijn en deelt geweldige video https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269913/psv-bevestigt-toptransfer-bergwijn-en-deelt-geweldige-video https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269913/psv-bevestigt-toptransfer-bergwijn-en-deelt-geweldige-video Steven Bergwijn zet zijn loopbaan per direct voort bij Tottenham Hotspur, zo bevestigen PSV èn de Engelse topclub via de officiële kanalen. De 22-jarige aanvaller heeft een contract tot medio 2025 getekend. 

Volgens Reon Boeringa ontvangt de club uit Eindhoven 30 miljoen euro plus bonussen voor Bergwijn, die bij PSV nog een contract had tot medio 2023. Het vertrek van de Oranje-international is een forse aderlating voor Ernest Faber.

De aanvaller - die zondagmiddag al ontbrak in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-1) - was dit seizoen betrokken bij vijftien doelpunten (vijf doelpunten, tien assists). PSV heeft inmiddels een geweldige 'afscheidsvideo' online gezet.  

]]>
Wed, 29 Jan 2020 11:42:00 +0100
Opvallend: 'Vitesse wil voormalig PSV-verdediger terughalen' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269893/opvallend-vitesse-wil-voormalig-psv-verdediger-terughalen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269893/opvallend-vitesse-wil-voormalig-psv-verdediger-terughalen Vitesse wil Joshua Brenet terughalen naar Nederland. De Arnhemmers willen voormalige verdediger van PSV huren van zijn huidige club: TSG Hoffenheim. Dat meldt De Gelderlander woensdagochtend.

De 25-jarige Brenet is inmiddels een ervaren verdediger die zowel links als rechts in de verdediging uit de voeten kan. De vleugelverdediger groeide op bij Roda JC en brak door bij PSV. Daarna vertrok hij naar Hoffenheim, waar hij nu geen uitzicht meer heeft op speeltijd.

Ook PSV is ondertussen nog altijd op zoek naar een nieuwe linksback. De club uit Eindhoven wil zich dolgraag versterken met Patrick van Aanholt, maar ondertussen is er (nog) geen sprake van een akkoord. 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 11:00:00 +0100
Berghuis niet naar PSV: ''Ik ga sowieso in de winter niet weg'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269892/berghuis-niet-naar-psv-ik-ga-sowieso-in-de-winter-niet-weg https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269892/berghuis-niet-naar-psv-ik-ga-sowieso-in-de-winter-niet-weg Steven Berghuis gaat Feyenoord deze maand niet verlaten. Dat belooft de 28-jarige aanvaller in gesprek met FOX Sports. Berghuis werd de afgelopen dagen in verband gebracht met een transfer naar PSV, doordat Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur vertrekt. 

Volgens de Oranje-international is een transfer naar de club uit Eindhoven echter helemaal niet aan de orde. "Ik ga geen binnenlandse transfer maken", is Berghuis stellig. "Ik ga sowieso in de winter niet weg. In de zomer gaan we van beide kanten kijken hoe of wat", legt hij uit. 

Berhuis wist dinsdag met Feyenoord een plek bij de laatste acht van het bekertoernooi te veroveren door Fortuna Sittard in extremis te verslaan. Hierbij liet Justin Bijlow zien een uitstekende doelman te zijn. "Maar dat weten we al langer", aldus Bergwijn. "Daarom heeft de club ook Kenneth Vermeer laten gaan, omdat ze weten dat zo'n jongen erachter zit."

]]>
Wed, 29 Jan 2020 10:14:00 +0100
Elfrink verklapt: ''Van Bommel wilde af van Mart van den Heuvel'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269890/elfrink-verklapt-van-bommel-wilde-af-van-mart-van-den-heuvel https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269890/elfrink-verklapt-van-bommel-wilde-af-van-mart-van-den-heuvel Rik Elfrink heeft, in navolging van Ronald Waterreus, een boekje open gedaan over het vertrek van Mark van Bommel. Volgens de verslaggever van het Eindhovens Dagblad was er al 'van alles loos' voordat de oefenmeester daadwerkelijk op straat werd gezet door PSV. 

"Van Bommel wilde maandenlang af van team-manager en Herdgang-icoon Mart van den Heuvel en hem vervangen door journalist Taco van den Velde, wat zeer tegen het zere been van enorm veel PSV’ers was", schrijft hij op de website van het Eindhovens Dagblad.

"De trainer gaf de in december vertrokken linksback Toni Lato geen enkele herkansing bij PSV, terwijl een deel van de spelersgroep hem een prima alternatief vond voor de worstelende Michal Sadílek", vervolgt Elfrink. "Hem wordt door PSV niets verweten. Sadílek werd binnen de selectie zelfs gekscherend ‘de stiefzoon van Van Bommel’ genoemd. Lato begreep er zelf niets van", blikt hij terug.

"Na bijvoorbeeld een oefenwedstrijd tegen Sint-Truiden liet hij naar eigen zeggen uitstekende fysieke data zien", vertelt de clubwatcher. "Een week later hoorde hij tot zijn eigen verbijstering op een persconferentie dat hij niet fit genoeg was. Binnen PSV wordt verondersteld dat Lato willens en wetens niet is opgesteld om het technisch kader van PSV te dwarsbomen", besluit Elfrink. 

]]>
Wed, 29 Jan 2020 09:33:00 +0100
''Malen gaat sowieso naar subtop van Europa, ben ik van overtuigd'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269768/malen-gaat-sowieso-naar-subtop-van-europa-ben-ik-van-overtuigd https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269768/malen-gaat-sowieso-naar-subtop-van-europa-ben-ik-van-overtuigd Jordens Peters is onder de indruk van Donyell Malen, die dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt door een zware knieblessure. De aanvoerder van Willem II neemt Malen op in zijn favoriete Eredivisie-elftal.

Peters mag van elke club slechts één speler nemen en kiest bij PSV dus voor Malen. "PSV heeft wel een aantal gegadigden voor het elftal, maar uiteindelijk moet je een keuze maken. Dan is Malen de winnaar van het elftal", zegt Peters bij Voetbalzone.

De verdediger van Willem II heeft hoge verwachtingen van Malen. "Ik vind het lastig inschatten, maar hij gaat sowieso naar de subtop van Europa. Daar ben ik van overtuigd. Maar of hij dat laatste stapje gaat zetten... Ik weet niet precies wat daar voor nodig is, ook een beetje geluk, denk ik", aldus Peters.

"Dat is maar voor weinigen weggelegd", vervolgt hij. "Je hebt een stuk of twaalf topteams in de wereld en die hebben allemaal selecties van dertig man, dus zoveel gegadigden zijn er niet voor die plekken. Maar ik denk wel dat hij de potentie ervoor heeft."

Elftal Jordens Peters: Drommel (FC Twente); Van Polen (PEC Zwolle), Pröpper (Heracles Almelo), Janssen (FC Utrecht), Heerkens (Willem II); Tapia (Feyenoord), Diemers (Fortuna Sittard), Ziyech (Ajax); Stengs (AZ), Malen (PSV) en Linssen (Vitesse).

]]>
Wed, 29 Jan 2020 08:57:00 +0100
Bergwijn: ''Heb altijd opgekeken naar een topcoach als Mourinho'' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/269868/bergwijn-heb-altijd-opgekeken-naar-een-topcoach-als-mourinho https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/269868/bergwijn-heb-altijd-opgekeken-naar-een-topcoach-als-mourinho Steven Bergwijn kan niet wachten om aan de slag te gaan bij Tottenham Hotspur. De 22-jarige aanvaller vloog met een privéjet naar Londen, waar hij naar verwachting vandaag zijn handtekening zet.

"De Premier League, dat is het hoogst haalbare voor elke voetballer", vertelt Bergwijn in gesprek met De Telegraaf. "Ja, dit is zeker een droom die uitkomt. Het voelt ook als het juiste moment om deze stap te wagen."

José Mourinho wordt zijn nieuwe trainer. "Ik heb altijd opgekeken naar een topcoach als Mourinho. En nu ga ik voor hem spelen. Het is geweldig om hier te zijn. Kijk alleen al naar de faciliteiten om ons heen. Als ik op de Playstation FIFA speel, kies ik ook bijna altijd een team uit de Premier League. Ik kijk ernaar uit om in die geweldige atmosfeer te gaan spelen", aldus Bergwijn.

]]>
Wed, 29 Jan 2020 08:22:00 +0100
Sibon blikt terug op PSV-tijd: ''Best grappig, maar ook wel triest'' https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/269790/sibon-blikt-terug-op-psv-tijd-best-grappig-maar-ook-wel-triest https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/269790/sibon-blikt-terug-op-psv-tijd-best-grappig-maar-ook-wel-triest Gerald Sibon streek afgelopen jaar in Australië, waar hij met Gertjan Verbeek aan het roer staat bij Adelaide United. De 45-jarige Drent kijkt vanuit Down Under met een goed gevoel terug op zijn tijd bij PSV, waar hij tweemaal kampioen werd.

"Fantastische club, maar ik lag daar niet zo lekker", vertelt Sibon in gesprek met Voetbal International. "Kwam ik op een supportersavond, gingen ze de tune zingen van Jan Vennegoor of Hesselink. Best grappig, maar ook wel weer triest."

Sibon kon het prima vinden met Vennegoor of Hesselink. "Hartstikke goeie gozer, hoor, Jan. Maar ik kon veel beter voetballen dan hij. Toch koos Guus Hiddink voor Jan. Die scoorde gemakkelijker en liep zich altijd het snot voor ogen. Als een bal uitging, liet ik dat ding rollen. Jan blies 'm dan nog net even over de zijlijn. Daarom viel hij beter in de smaak", aldus de oud-spits.

]]>
Wed, 29 Jan 2020 07:45:00 +0100
Bergwijn: ''Hoop dat PSV-leiding het ware verhaal gaat vertellen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269863/bergwijn-hoop-dat-psv-leiding-het-ware-verhaal-gaat-vertellen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269863/bergwijn-hoop-dat-psv-leiding-het-ware-verhaal-gaat-vertellen Steven Bergwijn is blij dat PSV en Tottenham Hotspur er zo snel zijn uitgekomen wat betreft zijn transfer. De 22-jarige aanvaller wordt vandaag als nieuwste aanwinst gepresenteerd bij de Engelse topclub.

Er ontstond een bult commotie nadat Bergwijn zondag naar Londen afreisde en niet meespeelde tegen FC Twente. Via zijn Instagram reageerde hij. "Ik heb mijn zegje wel gedaan. Na dat bericht heb ik alleen maar positieve berichten gehad", vertelt Bergwijn aan De Telegraaf.

"Ik hoop dat de PSV-leiding ook het ware verhaal gaat vertellen. Ik ga zeker afscheid nemen van mijn teamgenoten en mensen van de club. Ook mijn voormalige teamgenoten bij PSV gunnen mij dit allemaal. Dat voelt heel goed", besluit Bergwijn hoopvol.

]]>
Wed, 29 Jan 2020 07:06:00 +0100
''Verbazingwekkend dat er bij PSV zo slecht gecommuniceerd wordt'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269822/verbazingwekkend-dat-er-bij-psv-zo-slecht-gecommuniceerd-wordt https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/269822/verbazingwekkend-dat-er-bij-psv-zo-slecht-gecommuniceerd-wordt De transfersoap rond Steven Bergwijn heeft de gemoederen in Eindhoven flink beziggehouden. De aanvaller ontbrak zondag tegen FC Twente met toestemming van trainer Ernest Faber, maar directeur Toon Gerbrands was daar niet over te spreken. Tot verbazing van Valentijn Driessen.

"Ik ben er wel verbaasd over dat er bij een profclub zo slecht gecommuniceerd wordt tussen de hoofdtrainer, de directie, de speler en de zaakwaarnemer", zegt Driessen bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Ze wisten vanaf donderdag dat ze deze zaak in handen hadden. Dat wist PSV en dat wist Bergwijn. Dan ga je toch met elkaar om de tafel zitten?"

Driessen had verwacht dat alle partijen een gezamenlijke strategie zouden bepalen. "Want die wedstrijd moet ook gespeeld worden en Bergwijn is een heel belangrijke speler voor PSV", aldus de journalist. Oud-PSV'er Kenneth Perez vindt het vreemd dat Faber de knoop doorhakte. "Ik vind het hoogst verbazingwekkend dat de interim-trainer niet zegt: Daarvoor moet je niet bij mij zijn, maar bij de directie."

]]>
Tue, 28 Jan 2020 22:23:00 +0100
Matchwinner Ngonge: ''Dat is bijna niet te beschrijven'' https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/269820/matchwinner-ngonge-dat-is-bijna-niet-te-beschrijven https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/269820/matchwinner-ngonge-dat-is-bijna-niet-te-beschrijven Cyril Ngonge maakte maandagavond het verschil voor Jong PSV in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. De invaller gaf een assist en maakte zelf in blessuretijd het winnende doelpunt.

"Als je het winnende doelpunt kan scoren, zeker als je vanaf de bank komt, dat is bijna niet te beschrijven", reageert Ngonge voor de camera van FOX Sports. "Dat is het beste gevoel voor een voetballer, zeker in de laatste minuut. Ik ben zeer trots op dit team."

De Belgische aanvaller gaf ook de assist op de 1-1 van Noni Madueke. "Dat maakt het nog mooier, dus ik ben wel blij met wat we vandaag hebben laten zien", aldus Ngonge, die de volgende wedstrijd weer een basisplek hoopt te hebben. "Dit was de eerste keer dat ik op de bank zat. De speciale reden weet ik niet, maar ik denk dat dit een goed antwoord is."

]]>
Tue, 28 Jan 2020 21:30:00 +0100