Nieuws - PSVFans.nl - PSV Nieuws https://www.psvfans.nl/rss/nieuws PSVFans Steun voor Nijhuis: ''Dit is iets voor de mensen achter dat scherm'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264244/steun-voor-nijhuis-dit-is-iets-voor-de-mensen-achter-dat-scherm https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264244/steun-voor-nijhuis-dit-is-iets-voor-de-mensen-achter-dat-scherm Bij voetbalprogramma Ziggo Sport is vol verbazing gereageerd op de uitlatingen van scheidsrechter Bas Nijhuis aan het adres van Nick Viergever. De arbiter gaf tot twee keer toe een strafschop aan Feyenoord in het duel met PSV.

"Ik vond Nijhuis na afloop buitengewoon irritant. Hij had echt het idee van: 'Ik heb nu de hoofdrol gespeeld met Al Pacino en Robert De Niro zie ik volgende week.' Hij staat er echt van: 'Ik bepaal het en verder niks.' Ik vond hem vervelend", zegt presentator Van Gelder bij Rondo.
 
"Dat klopt. Maar hij had alles op de VAR af kunnen schuiven en dat deed hij niet", voegt tafelgenoot Youri Mulder toe. "Dat vond ik het enige wat hij wel goed deed. Hij had kunnen zeggen: 'Je moet bij Dennis Higler wezen, want als ik niet gecorrigeerd word…' Want daar lag het natuurlijk wel aan. Het lag niet aan hem. Hij moet in a split second een beslissing nemen en dan gaat het om de VAR. Dit is echt iets voor de drie mensen achter dat scherm."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 21:35:57 +0100
Vrees voor Malen: ''Dan is het EK misschien ook wel weg'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264242/vrees-voor-malen-dan-is-het-ek-misschien-ook-wel-weg https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264242/vrees-voor-malen-dan-is-het-ek-misschien-ook-wel-weg Donyell Malen moet vrezen voor mogelijk een zware knieblessure. De aanvaller van PSV moest tegen Feyenoord het veld verlaten en zal in de komende dagen duidelijk krijgen over diens status.

"Zo overstrekken, het is de voorste of de achterste kruisband maar ik vrees het ergste", reageert De Boer op de beelden bij FOX Sports. Maandag wordt er een update over Malen verwacht.

Perez denkt dat Malen moet vrezen voor het ergste. "Als dat het geval is, is het dus de rest van het seizoen en dan is het EK misschien ook wel weg", aldus de analist.

]]>
Sun, 15 Dec 2019 21:27:00 +0100
Gefrustreerde Bergwijn: ''Volgens mij heb je ook een VAR'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264240/gefrustreerde-bergwijn-volgens-mij-heb-je-ook-een-var https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264240/gefrustreerde-bergwijn-volgens-mij-heb-je-ook-een-var PSV wist zondag ook tegen Feyenoord niet drie punten te pakken. Steven Bergwijn, aanvaller van de club uit de Lichtstad, snapt niet dat Feyenoord tot twee keer toe een strafschop kreeg.

"We begonnen aardig. Maar dan krijg je een goal tegen en vlak voor rust nog die penalty, dan wordt het lastig. We hebben er negentig minuten alles aan gedaan, we kunnen onszelf niets verwijten. Als je zo speelt, moet je gewoon koste wat kost die goal niet tegen krijgen. Dat gebeurde nu wel", begint Bergwijn tegenover het Eindhovens Dagblad.

Bergwijn wilde niet teveel ingaan op het optreden van Bas Nijhuis. "Je weet dat hij altijd door laat spelen", vervolgt Bergwijn, die zag hij Feyenoord twee strafschoppen kreeg. "Volgens mij heb je ook een VAR, maar hij ging volgens mij niet eens kijken. Dat begrijp ik ook niet. Ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 21:03:00 +0100
PSV valt tegen: ''Dat is voldoende om van dit PSV te winnen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264234/psv-valt-tegen-dat-is-voldoende-om-van-dit-psv-te-winnen https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264234/psv-valt-tegen-dat-is-voldoende-om-van-dit-psv-te-winnen Feyenoord won zondag met 3-1 van PSV. Martijn Krabbendam zag hoe de Rotterdammers de hele wedstrijd grip hadden op de ploeg van Mark van Bommel en uiteindelijk de zege over de streep trokken.

"PSV heeft misschien wel de betere spelers heeft, maar ja het elftal bestaat uit meer dan dat", aldus Krabbendam, die heeft genoten van Steven Berghuis bij Voetbal International.  "Het is de speler waar alles vandaan komt, bijna alle gevaarlijke aanvallen. Ondersteund door Sinisterra die de eerste helft uitstekend speelde dat is voldoende om van dit PSV, dat ook niet overloopt van vertrouwen, te winnen." 
 
Volgens Krabbendam is de hand van Dick Advocaat zichtbaar. ""Als je dat kunt brengen dan kan je zeker in de Kuip van elke ploeg winnen. Je ziet dat de fitheid terug keert, hij zet het op een logische manier neer en laat Feyenoord compact spelen. Er is geen speler die met hem in discussie gaat en je ziet dat spelers ook graag willen spelen, zoals Kenneth Vermeer."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 20:42:59 +0100
Unnerstall over Van Bommel: ''Heeft niets met mijn positie te maken'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264230/unnerstall-over-van-bommel-heeft-niets-met-mijn-positie-te-maken https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264230/unnerstall-over-van-bommel-heeft-niets-met-mijn-positie-te-maken Lars Unnerstall is niet bezig met een eventueel vertrek van Mark van Bommel bij PSV. De keeper van de Eindhovenaren kon zondag een 3-1 nederlaag tegen Feyenoord niet voorkomen.

"De positie van Van Bommel heeft niets met mijn positie in het elftal te maken", geeft de Duitse goalie aan tegenover VoetbalPrimeur. "Hij is trainer en ik ben de keeper, zo eenvoudig is het gewoon."

Volgens Unnerstall had PSV meer verdiend in Rotterdam. "We hebben echt een goede wedstrijd gespeeld, maar wel weer met 3-1 verloren. We waren bij de tegengoals niet scherp, maar dat is wel heel hard." 

]]>
Sun, 15 Dec 2019 20:15:30 +0100
Van Bommel baalt: ''Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264229/van-bommel-baalt-het-lijkt-of-de-gifbeker-helemaal-leeg-moet https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264229/van-bommel-baalt-het-lijkt-of-de-gifbeker-helemaal-leeg-moet PSV ging zondagmiddag onderuit op bezoek bij Feyenoord. Mark van Bommel, trainer van de Eindhovenaren, is opnieuw teleurgesteld over het resultaat.

"We zijn heel goed begonnen en moeten een paar goals maken. We komen met 1-0 achter, blijven de betere partij en komen met 2-0 achter. In de rust heb ik gezegd dat als we een goal maken, dat we winnen. Daarna volgde nog een belachelijke VAR-beslissing en een goal van ons", begint Van Bommel tegenover het Eindhovens Dagblad.
 
Van Bommel beseft dat PSV onder druk staat. "Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet. Voetbal is oneerlijk, als je ziet hoe we voetballen. Het zou niet gek zijn als je hier gewoon met twee, drie goals verschil wint. We spelen goede wedstrijden, maar de resultaten zijn niet goed. We hebben goede helften gespeeld tegen Heerenveen en Emmen en een goede wedstrijd tegen Fortuna, maar de resultaten zijn niet goed."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 20:08:00 +0100
Fer snapt kritiek niet: ''Nijhuis laat altijd veel doorgaan'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264224/fer-snapt-kritiek-niet-nijhuis-laat-altijd-veel-doorgaan https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264224/fer-snapt-kritiek-niet-nijhuis-laat-altijd-veel-doorgaan Feyenoord was zondag met 3-1 te sterk voor PSV. Leroy Fer, middenvelder van de Rotterdammers, kwam een aantal keer sterk uit de duels. Scheidsrechter Bas Nijhuis liet dit vaak doorgaan, tot blijdschap van Fer.

"Ik ben een fysieke speler die van duels houdt", zegt Fer voor de camera van VoetbalPrimeur. "Bas Nijhuis is een scheidsrechter die veel laat doorgaan als het correct is. Je probeert de duels te winnen. Dat harde mag af en toe wel."

Fer is blij met de drie punten tegen PSV. "Ik vond het hele team goed en heb genoten van iedereen. Dit moeten we volhouden. Er komen nog twee belangrijke wedstrijden aan, die we met dezelfde instelling in moeten gaan als vandaag."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 19:52:44 +0100
Nijhuis: ''Ik zei ook tegen Viergever: scoor eerst eens twee keer'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264220/nijhuis-ik-zei-ook-tegen-viergever-scoor-eerst-eens-twee-keer https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264220/nijhuis-ik-zei-ook-tegen-viergever-scoor-eerst-eens-twee-keer Feyenoord won zondag mede door twee benutte strafschoppen met 3-1 van PSV. Scheidsrechter Bas Nijhuis zegt dat hij nog altijd achter de bekritiseerde strafschop staat, die hij gaf na een handsbal van Nick Viergever.

"Dat is een mening, maar ik moet daar wel het bewijs voor hebben. Met deze beelden kan dat niet", zegt Nijhuis tegen FOX Sports. "Je weet dat spelers komen protesteren. Als het echt een verkeerde beslissing is grijpt de VAR wel in. Dan moet je niet zeiken, maar gewoon doorvoetballen."

Nijhuis vindt dat de PSV-spelers naar zichzelf moeten kijken. "Het is altijd mooi als je bij een nederlaag het 'cruciale moment' aan de scheidsrechter voorlegt. Het was de 3-0, waar hebben we het over? Het is een belangrijk moment, maar ik zei ook tegen Viergever: scoor eerst eens twee keer, dan praten we verder. Dat is niet gebeurd. We kunnen wel naar de scheidsrechter wijzen, maar hoe het spel vandaag is gespeeld zegt genoeg. We moeten niet bij de scheidsrechter zijn, maar bij de spelers."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 19:36:58 +0100
''Ik denk dat het wel verdiend was, maar het kon beide kanten op'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264216/ik-denk-dat-het-wel-verdiend-was-maar-het-kon-beide-kanten-op https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264216/ik-denk-dat-het-wel-verdiend-was-maar-het-kon-beide-kanten-op Steven Berghuis was zondag met een hattrick belangrijk voor Feyenoord in de wedstrijd tegen PSV. De vleugelaanvaller denkt dat beide ploegen aanspraak maakten op de overwinning.

"We scoorden op de goede momenten. En Kenneth (Vermeer, red.) heeft ons op de been gehouden met een paar goede reddingen", analyseerde Berghuis in gesprek met FOX Sports. "Ik denk dat het wel verdiend was, maar het kon beide kanten op."
  
Voor de 1-0 moest Berghuis zijn tegenstander Olivier Boscagli ontglippen, wat vrij eenvoudig lukte: "Ik zag hem aankomen en ik wist dat ik ervoor moest komen. Dat is de gretigheid die je nodig hebt om doelpunten te maken." Berghuis speelde vorig seizoen samen met Robin van Persie, die hem veel heeft bijgebracht over dit soort loopacties in de 'box'. "Die lessen neem ik elke keer mee."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 19:04:03 +0100
Blessure-update Malen: ''Dat zag er niet goed uit, dat heb je gezien'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264211/blessure-update-malen-dat-zag-er-niet-goed-uit-dat-heb-je-gezien https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264211/blessure-update-malen-dat-zag-er-niet-goed-uit-dat-heb-je-gezien PSV moet het mogelijk enige tijd stellen zonder Donyell Malen. De aanvaller moest het veld verlaten met een ogenschijnlijke zware knieblessure.

"Daar maak ik misschien nog wel de meeste zorgen over", reageert PSV-trainer Mark van Bommel na de 3-1 nederlaag tegen PSV bij de NOS. Later deze week komt PSV met een medische update.

"Hij wordt morgen (maandag, red) onderzocht, maar je hebt het moment gezien: dat zag er niet goed uit", besluit Van Bommel. Malen was eerder dit seizoen ook al enige tijd uitgeschakeld.

]]>
Sun, 15 Dec 2019 18:49:44 +0100
Advocaat: ''In de fase dat PSV het spel dicteerde scoorde wij'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264208/advocaat-in-de-fase-dat-psv-het-spel-dicteerde-scoorde-wij https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264208/advocaat-in-de-fase-dat-psv-het-spel-dicteerde-scoorde-wij Feyenoord boekte een klinkende zege op PSV. De Eindhovaren gingen op bezoek in de Rotterdamse Kuip met 3-1 onderuit. Dick Advocaat is blij met de driepunter.

"Het kan beter, maar dat weten we ook wel", aldus Advocaat in gesprek met FOX Sports. "De laatste wedstrijden hebben we het qua spel goed gedaan maar vergeet je jezelf te belonen. In de fase dat PSV het spel dicteerde scoorde wij de 1-0. Uit de tegenaanvallen scoren wij twee keer." Na de goede reeks de afgelopen wedstrijden verandert er niks aan de doelstelling: "Europees voetbal, we moeten Europees voetbal halen, hoe maakt niet uit, het belangrijkste is dat we het halen."

Donderdag speelt Feyenoord tegen Cambuur voor de KNVB Beker, de ploeg speelt frivool en goed voetbal en staan bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. "Cambuur vervelende ploeg, die staan niet voor niets bovenaan", zegt de trainer. "Maar je weet wat de kortste weg naar Europees voetbal is, dat is de beker."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 18:21:39 +0100
''Al moet ik tegen de hele wereld vechten, ik geef niet op, hoor'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264202/al-moet-ik-tegen-de-hele-wereld-vechten-ik-geef-niet-op-hoor https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264202/al-moet-ik-tegen-de-hele-wereld-vechten-ik-geef-niet-op-hoor Mark van Bommel kreeg voor de zoveelste keer dit seizoen stevige kritiek te verduren naar aanleiding van zijn opstelling en keuzes in de wedstrijd tegen Feyenoord. De trainer denkt nog altijd niet aan opstappen. 

"Tot de 1-0 hadden wij minimaal twee goals moeten maken. Het veldspel was goed, maar dan krijg je tegen de verhouding in een goal tegen", zegt Van Bommel tegen FOX Sports. "Toch bleven we goed voetballen en kansen creëren. De derde goal was in mijn ogen een belachelijke penalty. De jongens bleven doorgaan, kansen creëren, vechten, domineren en combineren. Het zag er gewoon heel goed uit, maar daar heb je op dit moment weinig aan."

Van Bommel had in de rust nog alle vertrouwen in een overwinning. "Ik zei in de rust: als wij scoren, gaan we winnen. Dat voelde je gewoon. Je voelde dat in het stadion. Het wordt vaak minder als je twee à drie kansen krijgt, maar toch een tegengoal krijgt. Wij bleven gewoon kansen creëren, maar dan moet je ze wel maken. Dat hebben we nagelaten."

Over de tweede penalty is Van Bommel heel duidelijk: "Ik heb heel kort een beeld gezien. Iedereen die ik spreek zegt dat het geen penalty is. Je moet mij even vertellen waar hij z'n hand dan moet houden. Het is een natuurlijke houding. Dit is gewoon een belachelijke beslissing. Ik denk dat wij een van onze beste wedstrijden van dit seizoen hebben gespeeld."

Van Bommel denkt ondanks alle kritiek en de slechte resultaten absoluut niet aan ontslag: "Dit is niet het juiste moment om daarover te praten. Al moet ik tegen de hele wereld vechten, ik geef niet op, hoor."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 17:40:00 +0100
''Ik zei dat ik mijn arm tegen mijn lichaam had, en dat de VAR het moet zien'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264199/ik-zei-dat-ik-mijn-arm-tegen-mijn-lichaam-had-en-dat-de-var-het-moet-zien https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264199/ik-zei-dat-ik-mijn-arm-tegen-mijn-lichaam-had-en-dat-de-var-het-moet-zien Nick Viergever was de pineut nadat hij een bal tegen zijn hand aangeschoten kreeg en er een penalty op volgde in de kraker tussen Feyenoord en PSV. Zelf begreep hij niks van de beslissing.

"Ik voelde wel dat de bal tegen mijn hand aan kwam, maar anders moet je met de arm op je rug gaan verdedigen", begint de verdediger in gesprek met FOX Sports. "Volgens mij is gezegd dat je dat niet moet doen en dat je een natuurlijke houding moet hebben. Maar wat moet je dan doen als de bal tegen je aan komt?"

Opmerkelijk genoeg claimt Viergever dat de VAR het nooit goed gezien heeft kunnen hebben. "Ik zei tegen Bas Nijhuis dat ik mijn arm strak tegen mijn lichaam had, en dat de VAR het moet zien. Hij zei dat ze het niet duidelijk konden zien uit de camerapositie, ofzo. Maar zoals ik het nu zie, is het duidelijk te zien."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 17:21:47 +0100
Dumfries woest: ''De tweede penalty vind ik belachelijk'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264194/dumfries-woest-de-tweede-penalty-vind-ik-belachelijk https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264194/dumfries-woest-de-tweede-penalty-vind-ik-belachelijk Denzel Dumfries snapt niks van de gegeven penalty in de tweede helft. Nick Viergever kreeg een bal tegen zijn hand en hij kon daar naar het schijnt toch wel heel weinig aan doen.

"We hebben genoeg kansen gehad, maar bij de tegengoals waren we niet scherp", aldus Dumfries meteen na de 3-1 nederlaag tegen Feyenoord in gesprek met FOX Sports. "De tweede penalty vind ik belachelijk. Hij heeft zijn arm langs zijn lichaam, heeft geen intentie om met de hand naar de bal te gaan en als je vanaf die afstand de bal tegen je arm krijgt lijkt het me niet dat je het expres doet."

"We hebben kansen gehad en moeten bij de goals gewoon scherper verdedigen", aldus Dumfries, die zelf in de fout ging bij de 2-0 van Feyenoord. "Dat mag niet gebeuren. Het is zonde, maar we moeten goed naar onszelf kijken." PSV speelt voor de winterstop nog twee wedstrijden. "We moeten alles geven en dan goed reflecteren wat er is gebeurd in de eerste seizoenshelft."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 16:54:00 +0100
PSV verliest kansloos in Rotterdam na hattrick Berghuis https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264191/psv-verliest-kansloos-in-rotterdam-na-hattrick-berghuis https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264191/psv-verliest-kansloos-in-rotterdam-na-hattrick-berghuis Het is PSV vanmiddag niet gelukt om Feyenoord te verslaan in het belangrijke duel om aansluiting bij de top te vinden. In de Kuip werden de Eindhovenaren met 3-1 verslagen na een hattrick van Steven Berghuis. Gaston Pereiro maakte de eretreffer.

De eerste helft ging gelijk op, maar na een kleine twintig minuten spelen was het Steven Berghuis die op prachtige wijze de 1-0 maakte. Een tegendraadse kopbal verschalkte PSV-goalie Lars Unnerstal. Nog voor rust viel ook de 2-0. Na een heerlijke actie van Sinisterra werd hij gevloerd door PSV-back Denzel Dumfries. Vanaf de stip faalde Berghuis niet.

In de tweede helft zette PSV aan om de aansluitingstreffer te vinden, maar in plaats daarvan viel de 3-1. Berghuis schoot zijn tweede penalty binnen, welke makkelijk gegeven werd na hands van Viergever. In het vervolg werd PSV vaak gevaarlijk. Het was invaller Gaston Pereiro die de 3-1 maakte, maar deze goal bleek niet genoeg om het Feyenoord nog echt moeilijk te maken. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

]]>
Sun, 15 Dec 2019 16:26:33 +0100
Analytici zijn het eens: ''Boscagli moet veel beter verdedigen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264186/analytici-zijn-het-eens-boscagli-moet-veel-beter-verdedigen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264186/analytici-zijn-het-eens-boscagli-moet-veel-beter-verdedigen Steven Berghuis heeft inmiddels al drie goals gemaakt voor Feyenoord in het duel tegen PSV. Twee daarvan waren een penalty. De analisten van FOX Sports zijn lyrisch over de buitenspeler.

Berghuis kwam uit de rug van PSV-back Olivier Boscagli en kon daardoor knap raak koppen. "Boscagli moet veel beter verdedigen, maar het is echt een fantastische goal van Berghuis", analyseert Bruggink. "PSV kreeg drie kansen, maar hij wilde écht scoren en geloofde erin. Dat beslist zo'n wedstrijd. Wel stond Boscagli natuurlijk te snurken."

Ook de 2-0 kwam van Berghuis zijn voet. "Daar ging een fantastische actie van Luis Sinisterra aan vooraf", zag Mario Been. "Denzel Dumfries moest aan de noodrem trekken en Berghuis laatzien dat hij toch uit het goede hout gesneden is." Inmiddels is het al 3-0 nadat Berghuis wederom raak wist te schieten vanaf de strafschopstip na een ietwat ongelukkige handsbal van Nick Viergever. 

]]>
Sun, 15 Dec 2019 16:00:00 +0100
VIDEO: Dumfries kinderlijk weggezet in aanleiding naar penalty Feyenoord https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264180/video-dumfries-kinderlijk-weggezet-in-aanleiding-naar-penalty-feyenoord https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264180/video-dumfries-kinderlijk-weggezet-in-aanleiding-naar-penalty-feyenoord Feyenoord staat al op een 2-0 voorsprong in het thuisduel tegen PSV. Steven Berghuis maakte beide doelpunten. De eerste een mooie kopbal, de tweede een penalty verkregen na een heerlijke actie van Luis Sinisterra. 

 

]]>
Sun, 15 Dec 2019 15:24:42 +0100
Van Bommel vraagt om oorlog: ''Je moet gewoon heel vervelend zijn'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264177/van-bommel-vraagt-om-oorlog-je-moet-gewoon-heel-vervelend-zijn https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264177/van-bommel-vraagt-om-oorlog-je-moet-gewoon-heel-vervelend-zijn PSV-trainer Mark van Bommel vindt het niet erg wanneer zijn spelers extra 'vervelend' zijn in duel met Feyenoord. De Limburger genoot zelf ook van topwedstrijden, in de Kuip spelen had altijd iets magistraals. 

"Je moet het beleven. Ik heb het een aantal keren meegemaakt: ik vond het mooi, mij daagde het uit waardoor je nog beter gaat voetballen", liet hij voorafgaand aan de wedstrijd weten aan FOX Sports. "Je moet gewoon heel vervelend zijn, vervelend voor de tegenstander, vervelend voor de scheidsrechter, vervelend voor het publiek."

Van Bommel heeft vertrouwen in zijn groep van vandaag: "Dat kunnen een aantal jongens aan de hand van duels, maar ook een aantal jongens aan de hand van voetbalkwaliteiten, balvastheid, acties, snelheid. En daar moet je een mix tussen hebben. Het was niet zo dat je er een paar over de boarding moet knallen, als je onder druk staat. Al was dat wel één van mijn kwaliteiten, maar die hebben mijn spelers niet allemaal", zegt de trainer met een lach.

 

]]>
Sun, 15 Dec 2019 15:04:14 +0100
Van Bommel maakt kostelijke fout: ''Ik zou Pereiro opstellen, altijd'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264168/van-bommel-maakt-kostelijke-fout-ik-zou-pereiro-opstellen-altijd https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264168/van-bommel-maakt-kostelijke-fout-ik-zou-pereiro-opstellen-altijd PSV speelt vanmiddag de uiterst belangrijke uitwedstrijd op bezoek bij Feyenoord. Ritsu Doan speelt op de flank, terwijl Gaston Pereiro op de bank begint en met die keuze is niet iedereen het eens.

"Ik zou Pereiro altijd opstellen, altijd", opent De Zeeuw in 'Goedemorgen Eredivisie' op FOX Sports. Hans Kraay Jr. is het daar volkomen mee eens: "Ik krijg elke keer een draai om mijn oren als ik het zeg. Hij is in potentie toch één van de besten? Als je het aan Van Bommel vraagt dan kijkt hij je aan... Goede voetballers kunnen toch samenspelen, je kan toch met Pereiro en Ihattaren voetballen?"

Pereiro krijgt de nodige kritiek te verduren betreffende zijn privésituatie: "Ik weet wel dat hij vaak slaapt, maar het lijkt me als trainer juist geweldig en die invloed moet je hebben. Het is wel fijn als je tegen Schwaab of Viergever kan zeggen: elke keer die Pereiro. Totdat hij er helemaal doodziek van wordt. Dan heb je toch voetbal in je ploeg?", aldus Kraay tot slot.

]]>
Sun, 15 Dec 2019 14:03:21 +0100
MATCHDAY: PSV met verrassende namen in topper tegen Feyenoord https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264163/matchday-psv-met-verrassende-namen-in-topper-tegen-feyenoord https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264163/matchday-psv-met-verrassende-namen-in-topper-tegen-feyenoord Vanmiddag een grote kraker in de Eredivisie. Feyenoord neemt het om half drie thuis op tegen PSV. In Rotterdam-Zuid zoekt PSV aansluiting bij Ajax en AZ die later vanmiddag nog tegen elkaar spelen, terwijl Feyenoord zich wil vestigen in de subtop. 

Nick Marsman, die tegen FC Porto deze midweek twee keer enorm in de fout ging, begint op de bank aangezien Kenneth Vermeer precies op het goede moment weer teruggekeerd is van een blessure. Verder start ook Nicolai Jörgensen die er in Portugal niet bij was vanwege niet genoemde omstandigheden. Sam Larsson mag door zijn terugkeer weer op de bank beginnen. 

Bij PSV ontbreken Michal Sadílek en Ryan Thomas. Olivier Boscagli en Eríck Gutiérrez starten daarom verrassend genoeg in de basis. Ritsu Doan keert juist terug, hij krijgt vandaag de voorkeur boven Bruma. 

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Geertruida, Botteghin. Senesi, Malacia, Fer, Kökcü, Toornstra, Sinisterra, Jörgensen, Berghuis. 

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumries, Schwaab, Viergever, Boscagli; Rosario, Gutiérrez, Ihattaren; Doan, Malen, Bergwijn.

]]>
Sun, 15 Dec 2019 13:32:51 +0100
Van Ginkel over blessureleed: ''Opgeven staat niet in mijn woordenboek'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264159/van-ginkel-over-blessureleed-opgeven-staat-niet-in-mijn-woordenboek https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/264159/van-ginkel-over-blessureleed-opgeven-staat-niet-in-mijn-woordenboek Marco van Ginkel valt van blessure in blessure. Dit tot op het punt dat hij er zelfs over heeft nagedacht om ermee te stoppen. Na een kruisband blessure krijg hij een nieuwe kruisband, maar ook hieraan raakte hij geblesseerd.

"Zulke infecties kunnen je hele carrière beëindigen. Maar zelf had ik dat niet in mijn hoofd", vertelt van Ginkel in gesprek met de NOS. "Door de spoeling ben ik er uiteindelijk goed vanaf gekomen. Maar toen moest ik een maand of vier, vijf wachten voor ik weer iets kon doen. Die maanden duren lang. Ik heb wel een donkere periode gehad".

De middenvelder is eigendom van Chelsea, waar hij naar eigen zeggen goed begeleidt wordt. "Ik ben een vrij positief persoon. En de mensen om me heen en Chelsea hebben me altijd gesteund en begeleid. Ik ga niet snel bij de pakken neerzitten. Opgeven staat niet in mijn woordenboek. Maar ik heb natuurlijk wel heel vervelende dagen gehad."

Kan hij zich nog in het eerste terugspelen? "Dat moet je aan Lampard vragen. Er is nog een optie voor twee jaar van de kant van Chelsea. Dat wachten we eerst even af. Bij mij is de focus nu om eerst fit te worden. En dan zien we wel verder."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 13:09:47 +0100
''Dat is een range waarin het altijd nog een beetje twijfelachtig is'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264129/dat-is-een-range-waarin-het-altijd-nog-een-beetje-twijfelachtig-is https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264129/dat-is-een-range-waarin-het-altijd-nog-een-beetje-twijfelachtig-is Willy van de Kerkhof hoopt dat PSV zich tegen Feyenoord kan revancheren op het verlies in de Europa League en op het mindere spel en de mindere resultaten van de afgelopen weken.

"De Kuip is PSV vaak niet goed gezind, maar eens moet de ommekeer komen", aldus Van de Kerkhof in het Eindhovens Dagblad. "Als PSV alles tot de winterstop wint, kun je nog met een fris hart 2020 in en het Ajax misschien nog wel lastig maken.”

Dit weeken'd is het belangrijkste weekend van het jaar voor de Eindhovenaren denkt de clubicoon. Ajax begint ook wat mankementjes te vertonen en ineens hebben ze twee keer negentig minuten geen goal gemaakt. Dat gaat altijd vreten", stelt hij. "Als ze ook bij AZ klop krijgen, gaat ook daar twijfel ontstaan."

"PSV moet winnen, hoe en op welke manier ook", vervolgt Van de Kerkhof. "Zo niet, dan is het denk ik wat de titelstrijd betreft over omdat je op twee ploegen behoorlijk ver achterstaat. Al zijn er altijd wonderen."

Het meest gunstige scenario volgens de oud-prof is een gelijk spel in Alkmaar en een overwinning van PSV. "Dan kom je op 8 punten van Ajax en 5 van AZ en dat is een range waarin het altijd nog een beetje twijfelachtig is", besluit hij. "Hopelijk haalt PSV het niveau dat ze tegen Fortuna haalden, toen er ook echt negentig minuten werd doorgevoetbald.” 

]]>
Sun, 15 Dec 2019 11:44:00 +0100
''Dan is het wel mogelijk dat hij moet vertrekken'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264113/dan-is-het-wel-mogelijk-dat-hij-moet-vertrekken https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264113/dan-is-het-wel-mogelijk-dat-hij-moet-vertrekken Hoewel het met PSV de laatste weken niet heel goed gaat, blijft Mark van Bommel de rust zelve. Vanmiddag is het duel bij en tegen Feyenoord weer een nieuwe test voor de Eindhovenaren.

PSV heeft sinds eind september geen uitduel meer gewonnen. "Dat is eigenlijk ongelooflijk voor zo'n club. Dan weet je dat er iets speelt en dat Feyenoord een heel belangrijke wedstrijd voor ze wordt", zegt Valentijn Driessen tegenover De Telegraaf. "Sowieso om in de buurt van AZ te blijven en ook voor de positie van Mark van Bommel."

Driessen was niet onder de indruk van het spel van PSV tegen Rosenborg in de Europa League. "Er zit totaal geen samenhang in de ploeg. Ik denk dat ze heel snel beterschap moeten tonen, anders kan het wel eens sneller dan verwacht gebeurt zijn met Van Bommel", stelt hij. "Ik denk dat ze hem laten zitten tot de winterstop en dat er dan wordt geëvalueerd."

"Als er dan geen verbetering is opgetreden, dan is het wel mogelijk dat hij moet vertrekken", vervolgt de chef voetbal bij De Telegraaf. "De heren Donyell Malen en Steven Bergwijn zijn er weer bij. Als het dan nóg niet beter wordt, moet je je wel afvragen of het nog werkt."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 10:41:00 +0100
'Dat SadĂ­lek zal gaan spelen, zal niet tot gejuich leiden bij de aanhang'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264111/dat-sadilek-zal-gaan-spelen-zal-niet-tot-gejuich-leiden-bij-de-aanhang https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264111/dat-sadilek-zal-gaan-spelen-zal-niet-tot-gejuich-leiden-bij-de-aanhang PSV kan tegen Feyenoord beschikken over Ritsu Doan en Michal Sadílek, beiden zouden volgens De Telegraaf starten in De Kuip.

"PSV lijkt topfit af te reizen voor de beladen clash in De Kuip. Donderdag moesten Ritsu Doan en Michal Sadilek nog verstek laten gaan tegen Rosenborg. De Japanner kon vrijdag al vertellen dat hij zou kunnen starten tegen Feyenoord", weet de krant.

"En als een reactie uitblijft, kan de tot linksback omgeturnde Tsjech dat ook. De kans is groot dat dit ook gebeurt", wordt er vervolgt. "Want Mark van Bommel kan geen moment warm geworden zijn van de spelers die hij bij het afscheid van de Europa League een kans gaf."

Sadílek zal tegenover Steven Berghuis komen te staan. "Van Bommel zal Nick Viergever niet uit het centrum willen weghalen, waar hij de enige stabiele factor blijkt. Dat de kleine Tsjech dus weer op de linksbackpositie lijkt te gaan spelen, zal niet tot gejuich leiden onder de aanhang van PSV", klinkt het.

"Maar dat de omgeturnde middenvelder nog altijd de beste optie blijkt van Van Bommel, zegt veel over het niveau van de zomeraankopen Olivier Boscagli en Toni Lato", vervolgt De Telegraaf. "De eerste verspeelde zijn krediet al eerder dit seizoen en liet tegen Rosenborg niet zien dat je hem met Berghuis kan belasten. Lato zat bij afwezigheid van Sadílek en de basisplek voor de Fransman niet eens op de bank."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 09:48:00 +0100
''Wat er ook gebeurt, ik zal altijd honderd procent voor PSV geven'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264040/wat-er-ook-gebeurt-ik-zal-altijd-honderd-procent-voor-psv-geven https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/264040/wat-er-ook-gebeurt-ik-zal-altijd-honderd-procent-voor-psv-geven Érick Gutiérrez is dit seizoen niet zeker van een basisplaats bij PSV. Hij is daar uiteraard niet blij mee, maar hij gaat niet vervelend doen binnen de selectie.

''De enige die dat kan veranderen ben ik zelf. Ik moet keihard werken om het nóg beter te doen, maar soms is het moeilijk. Als ik een wedstrijd of vijf, zes niet speel, heb ik geen ritme meer en mis ik bepaalde automatismen. Ook word ik beter als ik een langere periode wel speel'', vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad

Hij geeft trainer Mark van Bommel niet de schuld van zijn plek op de reservebank ''Ik moet zijn keuzes respecteren, zoals dat ook voor andere spelers geldt. Natuurlijk wil ik meer spelen en we moeten in de winterstop gaan praten om te kijken of dat mogelijk is. Dan zal ik ook constanter worden, erkent hij. Tegen Rosenborg mocht de middenvelder weer een startten, maar hij was betrokken bij de tegengoal.

De Mexicaan hoopt dat hij na de winterstop onomstreden is bij PSV. Hij kijkt de toekomst positief tegemoed. ''Bij mijn vorige club in Mexico was ik aanvoerder en speelde ik alles. In Europa ben ik weer op nul begonnen. Wat er ook gebeurt, ik zal altijd honderd procent voor PSV geven. Ik wil belangrijker voor de ploeg worden en meer spelen, maar als het niet zo is zal ik mijn ploeggenoten steunen. Ook voor anderen die niet spelen, is het soms lastig.''

]]>
Sat, 14 Dec 2019 21:03:00 +0100