Nieuws - PSVFans.nl - PSV Nieuws https://www.psvfans.nl/rss/nieuws PSVFans VIDEO | Philips Stadion krijgt nieuwe grasmat na concerten Meeuwis https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174499/video-philips-stadion-krijgt-nieuwe-grasmat-na-concerten-meeuwis https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174499/video-philips-stadion-krijgt-nieuwe-grasmat-na-concerten-meeuwis PSV zal komend seizoen op een nieuwe grasmat acteren in de Eredivisie. De club heeft besloten het veld te vervangen na de concerten van Guus Meeuwis in het Philips Stadion. De werkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 22:02:00 +0200
Gakpo veel bezig met ontwikkeling: ''Hij is ook tamelijk lang en linksbuiten'' https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/174582/gakpo-veel-bezig-met-ontwikkeling-hij-is-ook-tamelijk-lang-en-linksbuiten https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/174582/gakpo-veel-bezig-met-ontwikkeling-hij-is-ook-tamelijk-lang-en-linksbuiten PSV heeft met Cody Gakpo een talentvolle aanvaller onder contract en de negentienjarige Gakpo maakte vorig seizoen al zijn debuut in de Eredivisie. Gakpo is tevreden over de ontwikkeling die hij doormaakt, maar hij weet ook dat hij nog aan enkele punten moet werken.

"Mijn kracht ligt in de één-tegen-één situatie en ik heb ook wel een aardig neusje voor de goal. Ik ben verder best snel. Mijn linkerbeen kan en moet beter. Bovendien wil ik het koppen verbeteren, maar dat gaat gelukkig de goede kant op", vertelt Gakpo, die in het afgelopen seizoen zeven keer scoorde voor Jong PSV in dertien competitieduels, in gesprek met De PSV Supporter.

Om zichzelf te verbeteren heeft Gakpo ook al veel video’s bekeken via YouTube. "Ik ben een hele grote fan van de oude voetballers, zoals Diego Maradona. Zijn filmpjes op YouTube heb ik echt heel veel gekeken. Als ik kijk naar wat ik beter kan doen gezien mijn lengte en de positie waar ik sta, kijk ik graag naar beelden van Thierry Henry (die furore maakte bij onder meer Arsenal, FC Barcelona en de nationale ploeg van Frankrijk, red.). Hij is ook tamelijk lang en linksbuiten. Daar steek ik wel dingen van op", aldus Gakpo, die al sinds zijn zesde voor PSV speelt en in Eindhoven werd geboren.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 21:36:00 +0200
PSV Vrouwen versterken zich met recordinternational: ''Verheugd met deze stap'' https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/174578/psv-vrouwen-versterken-zich-met-recordinternational-verheugd-met-deze-stap https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/174578/psv-vrouwen-versterken-zich-met-recordinternational-verheugd-met-deze-stap De PSV Vrouwen hebben de gewenste versterking voor de verdediging binnen. De ploeg heeft zich verzekerd van de diensten van de 35-jarige Aline Zeler, die voor één seizoen heeft getekend. Zeler, die Belgische recordinternational (105 caps) is, komt over van RSC Anderlecht.

Zeler werd afgelopen seizoen landskampioen met Anderlecht; haar negende landstitel in haar carrière. "Ik ben verheugd met deze stap", zegt de Belgische tegenover PSV TV. "In het verleden ben ik onder de indruk geraakt van het Nederlandse spel, dat altijd vol op de aanval gericht is.''

"Het is mooi om dat type voetbal te spelen. Ik hoop dat ik met de ervaring die ik heb opgedaan PSV een laatste stap in de richting van een prijs kan geven", aldus Zeler. Met de komst van de verdedigster is de 23-koppige van coach Sander Luiten compleet.

Met Zeler heeft PSV zeer veel ervaring binnengehaald. Ze speelde in het verleden voor Standard (2004-2006), RSC Anderlecht (2006-2009), Sint Truiden (2009/2010), weer Standard (2010-2017) en dus weer RSC Anderlecht (2017-2018).

]]>
Tue, 19 Jun 2018 21:00:00 +0200
Hoge verwachtingen van Angeliño: ''Hij zal ook niet heel lang bij PSV blijven'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174569/hoge-verwachtingen-van-angelino-hij-zal-ook-niet-heel-lang-bij-psv-blijven https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174569/hoge-verwachtingen-van-angelino-hij-zal-ook-niet-heel-lang-bij-psv-blijven Trainer Stijn Vreven vindt dat PSV er goed aan heeft gedaan om de linksback Angeliño aan te trekken. PSV nam de 21-jarige Spanjaard onlangs voor ongeveer vijf miljoen euro over van Manchester City en in het afgelopen seizoen werkte Vreven bij NAC Breda samen met Angeliño. Vreven, die vanaf komend seizoen voor Beerschot Wilrijk uit België werkt, denkt dat Angeliño niet lang voor PSV zal spelen.

"Met zijn specifieke kwaliteiten is hij als linksback voor PSV direct een absolute meerwaarde", laat de Belgische trainer weten tegen Voetbal International. "Ik voorzie voor hem geen pad zoals Santiago Arias dat heeft afgelegd bij PSV. Angeliño staat er direct en hij zal ook niet heel lang bij PSV blijven."

Volgens Vreven heeft Angeliño veel sterke punten. "Met zijn branie, bravoure en grinta kent hij voor geen enkele tegenstander schrik. Hij is mentaal zo sterk, het maakt hem niet uit of hij in de Eredivisie tegen Excelsior speelt of in de Champions League tegen Atlético Madrid", vervolgde Vreven.

"Ik denk zelfs dat Angeliño mee kan bij Manchester City. Daar geloof ik echt in. Hij is fantastisch in een ploeg die dominant voetbalt op de helft van de tegenstander. Het maakt niet uit of de tegenstander heel compact staat. Angeliño is in staat om in geen ruimte, ruimte te creëren. Dat kunnen niet veel spelers”, aldus Vreven. Angeliño tekende een contract tot medio 2023 bij PSV.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 20:14:00 +0200
VIDEO | Hoofdrol voor oom Dumfries bij presentatie https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174560/video-hoofdrol-voor-oom-dumfries-bij-presentatie https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174560/video-hoofdrol-voor-oom-dumfries-bij-presentatie PSV presenteerde dinsdagmiddag Denzel Dumfries als nieuwe aanwinst, maar bij de presentatie was ook een hoofdrol weggelegd voor zijn oom John Dumfries. De oom van Dumfries is al jaren een fanatiek supporter van PSV en kwam eerder deze maand in het nieuws nadat hij in Eindhoven fietste met een PSV-shirt aan met de naam van Dumfries op het shirt.

Veel mensen dachten dat de oom van de rechtsback een supporter was die alvast een PSV-shirt had gekocht met de naam van de 22-jarige back op het shirt. Het ging echter om John Dumfries, die al sinds 1970 supporter is van PSV en ‘gewoon’ een PSV-shirt heeft met rugnummer 8 en met zijn eigen achternaam erop.

Guus Pennings, manager marketing bij PSV, maakte een foto van John Dumfries toen hij eerder deze maand op de Frederiklaan fietste en plaatste deze online. De foto ging ‘viral’ en Pennings wist op het moment dat hij de foto plaatste niet dat het de oom van Dumfries, die voor circa 5,5 miljoen euro overkomt van SC Heerenveen en voor vijf jaar tekende, was.

Dumfries is een redelijk bekende supporter van PSV en ging lang mee naar uitwedstrijden van PSV en volgt tegenwoordig de jeugdopleiding van PSV op de voet. PSV plaatste dinsdag een filmpje online waarin het verwijst naar de eerder deze maand gespotte Dumfries. Dumfries en zijn neefje werden betrokken bij de presentatie door beiden door de Frederiklaan te fietsen.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 19:23:00 +0200
'Juventus meldt zich voor Lozano; onderhandelingen na WK' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174556/juventus-meldt-zich-voor-lozano-onderhandelingen-na-wk https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174556/juventus-meldt-zich-voor-lozano-onderhandelingen-na-wk PSV-aanvaller Hirving Lozano is enorm gewild bij veel clubs en volgens het Mexicaanse Récord is nu ook Juventus geïnteresseerd in de 22-jarige aanvaller van Mexico. Volgens het Mexicaanse medium heeft de Italiaanse kampioen al bij PSV geïnformeerd naar Lozano en er zou na het WK onderhandeld gaan worden.

PSV zou hebben gezegd dat het wel wil onderhandelen met Juventus over een transfer van Lozano, maar het heeft ook direct laten weten dat Lozano zeker 35 miljoen euro moet opbrengen. Beide ploegen onderhandelen nu niet volgens Récord. Na het WK in Rusland zal dat gebeuren.

Lozano liet afgelopen zondag nog van zich spreken in de eerste wedstrijd van Mexico op het WK. In de eerste groepswedstrijd tegen Duitsland scoorde hij de enige treffer. PSV is bereid om de aanvaller te verkopen, maar alleen voor een goed bedrag. Juventus moet echter eerst een akkoord met Lozano en zijn zaakwaarnemer zien te bereiken. Daarna zal PSV pas gaan praten met Juventus.

Pavel Nedved, vice-voorzitter van Juventus, zou al contact hebben opgenomen met het management van Lozano, maar de formele gesprekken moeten nog beginnen. Lozano, die een uitstekend afgelopen seizoen kende met zeventien goals in 29 competitieduels, werd in de laatste dagen ook al gelinkt aan FC Barcelona en Everton.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 18:51:00 +0200
'Chelsea wil af van Van Ginkel: Fenerbahce biedt uitkomst' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174554/chelsea-wil-af-van-van-ginkel-fenerbahce-biedt-uitkomst https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174554/chelsea-wil-af-van-van-ginkel-fenerbahce-biedt-uitkomst De kans dat Marco van Ginkel net als Phillip Cocu de overstap maakt naar Fenerbahce wordt telkens groter. De Turkse club is bereid een fors miljoenenbedrag neer te tellen voor de 25-jarige middenvelder, die de afgelopen twee seizoenen op huurbasis voor PSV uitkwam.

Dat meldt het Turkse FotoSpor. Volgens de krant is Van Ginkel bij Chelsea op weg naar de uitgang. De Engelse club zou geen toekomst meer zien in de Nederlander en daarom zo snel mogelijk van hem af willen. Fenerbahce biedt mogelijk uitkomst. 

De club uit Istanbul is bereid ver te gaan om de komst van Van Ginkel te bewerkstelligen. Een hoge transferbedrag zou voor de Turkse topclub geen probleem betekenen. Naar verluidt heeft Fenerbahce al contact opgenomen met de clubleiding van Chelsea. 

 

 

]]>
Tue, 19 Jun 2018 18:36:00 +0200
Dumfries wil 'vlammen' bij PSV: ''Dat wil ik laten zien aan de supporters'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174544/dumfries-wil-vlammen-bij-psv-dat-wil-ik-laten-zien-aan-de-supporters https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174544/dumfries-wil-vlammen-bij-psv-dat-wil-ik-laten-zien-aan-de-supporters PSV heeft zich vandaag officieel versterkt met Denzel Dumfries, die overkomt van SC Heerenveen. De rechtsback tekende een vijfjarig contract in Eindhoven.

Dumfries staat al lang op de radar bij PSV. "Toen ik bij Sparta speelde was er al enigszins contact. Daarna is PSV me blijven volgen", zegt hij op de officiële website van PSV. "Ik heb een fantastisch jaar gekend bij Heerenveen, maar het plaatje dat PSV schetste klopte."

Dumfries is blij met zijn contract bij PSV. "Ik voel me fantastisch", erkent de rechtsback. "PSV is een geweldige club met een prachtig stadion, waar in het verleden vele toppers speelden. Dat vond ik al toen ik vroeger naar de club op tv keek."

"Ik heb hard gewerkt om hier te kunnen staan en ga er alles aan doen om te slagen", vervolgt hij. "Wat er van mij verwacht mag worden? Duels van mijn directe tegenstander winnen, dat vind ik gewoon mooi. Die winnaarsmentaliteit wil ik aan de supporters laten zien. Ik wil gaan vlammen."

]]>
Tue, 19 Jun 2018 17:20:50 +0200
OFFICIEEL | PSV shopt in Friesland en neemt Dumfries over van SC Heerenveen https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174505/officieel-psv-shopt-in-friesland-en-neemt-dumfries-over-van-sc-heerenveen https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174505/officieel-psv-shopt-in-friesland-en-neemt-dumfries-over-van-sc-heerenveen PSV heeft de mogelijke opvolger van Santiago Arias binnen. Denzel Dumfries heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij PSV.

Naar verluidt heeft PSV zo'n 5,5 miljoen euro betaald aan SC Heerenveen. Dumfries komt over van SC Heerenveen, waar hij het afgelopen seizoen veel indruk maakte als rechtsback. De 22-jarige verdediger speelde slechts een jaar in Friesland. Dumfries kwam vorig jaar over van Sparta Rotterdam.

Met het aantrekken van Dumfries heeft PSV de mogelijke opvolger van Santiago Arias in huis. De kans is namelijk groot dat de Colombiaan na het WK vertrekt bij PSV. Dumfries is na Nick Viergever en Angeliño de derde verdediger die PSV deze zomer heeft binnengehaald. Volgens het Eindhovens Dagblad wordt Dumfries pas op 27 juni gepresenteerd voor de externe pers.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 16:52:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: Arias met tiental Colombia onderuit tegen Japan https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174531/video-samenvatting-arias-met-tiental-colombia-onderuit-tegen-japan https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174531/video-samenvatting-arias-met-tiental-colombia-onderuit-tegen-japan Santiago Arias heeft met Colombia een valse start gemaakt op het WK in Rusland. De eerste wedstrijd tegen Japan ging met 1-2 verloren.

Colombia keek al snel tegen een lastige opdracht aan. Na een handsbal van Carlos Sánchez kreeg Japan een strafschop en moest het Zuid-Amerikaanse land met tien man verder. Shinji Kagawa faalde niet van elf meter en tekende voor de 0-1.

Colombia gaf zich niet gewonnen en vocht zich nog voor rust terug. Juan Quintero schoot een vrije trap slim onder de muur door binnen. Na rust was Japan een stuk sterker en kwam Colombia er nog nauwelijks uit. Een kwartier voor tijd maakte Yuya Osako de 1-2. Hij klopte Arias in de lucht vanuit een hoekschop. Colombia speelt op het WK nog tegen Senegal en Polen.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 16:03:00 +0200
'Geen afspraak tussen Everton en PSV: Lozano kan naar Premier League' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174519/geen-afspraak-tussen-everton-en-psv-lozano-kan-naar-premier-league https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174519/geen-afspraak-tussen-everton-en-psv-lozano-kan-naar-premier-league Marcel Brands kan deze zomer gewoon shoppen bij PSV. Er staat in het contract van de nieuwe Director of Football van Everton geen clausule dat hij geen spelers mag weghalen uit Eindhoven.

Volgens The Liverpool Echo kan Everton zich daardoor voor komend seizoen versterken met Hirving Lozano. De Mexicaanse aanvaller van PSV wordt nadrukkelijk begeerd door de Premier League-club. Lozano werd vorig jaar nog door Brands naar PSV gehaald.

De Mexicaan liet een ijzersterke indruk achter in Eindhoven, waar hij in 29 competitiewedstrijden zeventien keer wist te scoren en daarnaast acht assists gaf. Lozano werd in zijn eerste jaar bij PSV direct landskampioen. De aanvaller schittert nu met Mexico op het WK en wil pas na het toernooi in Rusland een beslissing nemen over zijn toekomst.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 15:41:00 +0200
FOTO | Dumfries gespot in Eindhoven: contract bij PSV ligt klaar https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174516/foto-dumfries-gespot-in-eindhoven-contract-bij-psv-ligt-klaar https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174516/foto-dumfries-gespot-in-eindhoven-contract-bij-psv-ligt-klaar Denzel Dumfries zal vanmiddag zijn handtekening zetten onder een contract bij PSV. De rechtsback is vanmiddag al gespot bij het Philips Stadion. Clubwatcher Rik Elfrink bevestigt dat Dumfries vandaag gaat tekenen.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 14:33:00 +0200
Matchday: Arias in de basis bij WK-start Colombia tegen Japan https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174495/matchday-arias-in-de-basis-bij-wk-start-colombia-tegen-japan https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174495/matchday-arias-in-de-basis-bij-wk-start-colombia-tegen-japan Voor Santiago Arias gaat het WK straks beginnen. Colombia neemt het dan in Saransk op tegen Japan.

Arias heeft een basisplaats bij Colombia. De rechtsback van PSV is een vaste waarde bij de ploeg van bondscoach José Pékerman. Een opvallende afwezige is James Rodríguez, die niet helemaal fit is. De middenvelder begint op de bank.

Bij Japan begint voormalig VVV'er Keisuke Honda op de bank. Shinji Kagawa heeft wel een basisplek bij het Aziatische land. Naast Colombia en Japan zitten Polen en Senegal in groep H.

Opstelling Colombia: Ospina; Arias, Murilli, D. Sánchez, Mojica; Cuadrado, C. Sánchez, Quintero, Lerma, Izquierdo; Falcao.

Opstelling Japan: Kawashima; H.Sakai, Yoshida, Shoji, Nagatomo; Haraguchi, Hasebe, Kagawa, Shibasaki, Inui; Osako. 

]]>
Tue, 19 Jun 2018 13:28:16 +0200
''Ik snap het van beide partijen, maar Fenerbahçe is wel even heel wat anders'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174437/ik-snap-het-van-beide-partijen-maar-fenerbahce-is-wel-even-heel-wat-anders https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174437/ik-snap-het-van-beide-partijen-maar-fenerbahce-is-wel-even-heel-wat-anders Waar velen hun wenkbrauwen fronsen bij de keuze van Phillip Cocu voor Fenerbahçe, vindt Pierre van Hooijdonk het juist volkomen logisch. De oud-spits speelde tussen 2003 en 2005 voor de Turkse topclub.

"Ik had eerlijk gezegd niet direct aan Cocu gedacht als nieuwe trainer van Fenerbahçe, maar dat is meer omdat ik eerder kijk naar trainers die vrij zijn", vertelt Van Hooijdonk in gesprek met Voetbal International. "Ik wist dat ze op zoek waren en had al heel wat namen voorbij horen komen."

'Pi-Air' begrijpt de keuze van zowel club als trainer. "Ik snap het van beide partijen wel. Bij Fenerbahçe zijn er echt veel mogelijkheden om iets te bereiken en hij verlaat PSV op een goed moment. Het vertrek van Marcel Brands naar Everton en een spelersgroep die veel wijzigingen zal ondergaan, dat zal zeker meespelen bij zijn overweging", vervolgt hij.

Van Hooijdonk stelt dat Cocu wél moet beseffen dat Fenerbahçe iets anders is dan PSV. "Hij kan zeker bij Fenerbahçe passen, maar hij moet de wetten van het Turkse voetbal wel goed tot zich nemen. De mediahectiek, de fanatieke supporters, alles eromheen. Het is veel meer dan een training geven en een opstelling maken. Dat is wel even heel wat anders dan bij PSV. Hij moet zich goed voorbereiden op wat hem te wachten staat.''

]]>
Tue, 19 Jun 2018 12:43:00 +0200
''PSV kwam uit bij de overschatte Angeliño, terwijl Gallardo beschikbaar was'' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174484/psv-kwam-uit-bij-de-overschatte-angelino-terwijl-gallardo-beschikbaar-was https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174484/psv-kwam-uit-bij-de-overschatte-angelino-terwijl-gallardo-beschikbaar-was PSV versterkte zich vorige week met Angeliño, die voor ruim vijf miljoen euro werd overgenomen van Manchester City. Volgens Henk Spaan hadden de Eindhovenaren hun pijlen beter kunnen richten op Jesús Gallardo, die op het WK indruk maakt als international van Mexico.

Spaan was onder de indruk van Mexico tegen Duitsland. "De Duitse mythe van het tactische meesterschap is dood. Ze hoeven in Zeist niet meer bij Duitse laptoptrainers in de leer te gaan", aldus de columnist in Het Parool.

"Beter kunnen ze aan Osorio, de bondscoach van Mexico, gaan vragen hoe hij zijn voorbereiding heeft aangepakt", vervolgt hij. "Hij zal zeggen dat hij een paar uur met Louis van Gaal heeft zitten praten. Wat betekent dat ze in Zeist dus eigenlijk het beste Louis de alleenheerschappij hadden kunnen geven."

Gallardo kon Spaan ook wel bekoren. "Verder was linksback Gallardo geweldig. PSV kwam na lang zoeken uit bij de overschatte Angeliño, terwijl Gallardo beschikbaar was", aldus Spaan over de 23-jarige linksback van Pumas.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 11:48:00 +0200
Van Marwijk over PSV: ''Publiek geheim dat Mark de belangrijkste kandidaat is'' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174432/van-marwijk-over-psv-publiek-geheim-dat-mark-de-belangrijkste-kandidaat-is https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174432/van-marwijk-over-psv-publiek-geheim-dat-mark-de-belangrijkste-kandidaat-is Het moet wel heel raar lopen wil Mark van Bommel volgend seizoen niet de nieuwe hoofdtrainer van PSV zijn. De voormalig middenvelder verblijft momenteel in Rusland, waar hij als assistent van Bert van Marwijk (Australië) deelneemt aan het WK.

"Het is een publiek geheim, dat als Phillip Cocu weggaat bij PSV, Mark de belangrijkste kandidaat is", maakt De Telegraaf op uit de mond van Van Marwijk. "Dat ontken ik ook niet. Alleen ga ik er verder niks over zeggen, want we zitten hier op een WK. We vinden het ongepast naar de Australische voetbalbond en de Australische internationals toe om daar nu mee bezig te zijn."

Volgens Van Marwijk, tevens de schoonvader van Van Bommel, heeft hij als trainer een gouden toekomst voor zich. "Jongens die hun hele carrière in de as van het veld staan, worden vaak goede trainers", meent de oud-succescoach van het Nederlands Elftal.

"Dan nog komen er een heleboel andere dingen bij kijken, die je wel of geen goede trainer maken. Maar ik vind dat hij zich wel heel goed heeft ontwikkeld de laatste tweeënhalf jaar. Het is eigenlijk bij Saoedi-Arabië begonnen en hij krijgt ook hier weer de ruimte om zich verder te ontwikkelen en dat doet hij uitstekend", aldus Van Marwijk.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 10:51:00 +0200
WK begint voor PSV'er Arias: ''Al jaren een betrouwbare kracht'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174457/wk-begint-voor-psver-arias-al-jaren-een-betrouwbare-kracht https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174457/wk-begint-voor-psver-arias-al-jaren-een-betrouwbare-kracht Voor Santiago Arias begint het WK vanmiddag eindelijk. De rechtsback van PSV neemt het om 14.00 uur met Colombia op tegen Japan.

Süleyman Öztürk van Voetbal International heeft hoge verwachtingen van Colombia met James Rodriquez en Radamel Falcao, maar kent ook de waarde van Arias. "Dat is eigenlijk al jaren een betrouwbare kracht. Hij is zonder twijfel basisspeler", weet Öztürk.

"Alleen de Colombianen hebben linksachter wel een probleem, want vlak voor het toernooi scheurde Frank Fabra een kruisband en daar moeten ze nu een oplossing voor vinden", vervolgt de journalist. "Maar het is een geweldige ploeg, met heel veel technisch vermogen. James is een geweldige sterspeler, maar alles moet samenvallen op zo'n toernooi wil Colombia heel ver komen."

]]>
Tue, 19 Jun 2018 09:56:00 +0200
PSV moet Australisch wonderkind inlijven: ''Voetbal in Eredivisie op zijn lijf geschreven'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174426/psv-moet-australisch-wonderkind-inlijven-voetbal-in-eredivisie-op-zijn-lijf-geschreven https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/174426/psv-moet-australisch-wonderkind-inlijven-voetbal-in-eredivisie-op-zijn-lijf-geschreven Daniel Arzani zou er goed aan doen zijn carrière in de Eredivisie te vervolgen. De negentienjarige Australiër neemt momenteel deel aan het WK, waar hij de jongste speler van het toernooi is.

"Ik heb in oktober geprobeerd om hem naar PEC Zwolle te halen", steekt PEC Zwolle-trainer John van 't Schip van wal in gesprek met De Telegraaf. "Dat is niet gelukt en nu is hij onhaalbaar geworden voor een club als PEC Zwolle, maar hij lijkt me wel heel interessant voor clubs als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ."

Arzani wordt in eigen land gezien als het wonderkind van het Australische voetbal. "Ajax heb ik twee jaar geleden al getipt over hem. Het Nederlandse voetbal zou een geweldige vervolgstap voor Arzani zijn. Het voetbal in de Eredivisie is hem op het lijf geschreven", vervolgt hij.

Ook bondscoach Bert van Marwijk is onder de indruk van zijn pupil. "Hij is behoorlijk snel, het is een gedrongen, sterke jongen met een goede techniek en een goede actie. Natuurlijk moet hij zich nog verder ontwikkelen, maar dit is een geweldig podium voor hem. Als hij elke dag op dit niveau zou trainen, dan zou hij zeker beter worden", besluit hij.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 09:00:00 +0200
'Eerste onderhandelingen Fenerbahçe en PSV over Cocu lopen spaak' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174423/eerste-onderhandelingen-fenerbahce-en-psv-over-cocu-lopen-spaak https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174423/eerste-onderhandelingen-fenerbahce-en-psv-over-cocu-lopen-spaak De eerste onderhandelingen tussen PSV en Fenerbahçe over trainer Phillip Cocu zijn op niets uitgelopen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De oefenmeester zelf is zo goed als rond met de Turkse topclub, maar het is wachten tot beide clubs eruit komen. Gisteren wisten zij geen akkoord te bereiken.

Fenerbahçe nam een dag geleden afscheid van haar trainer Aykut Kocaman, waardoor niets een overgang van Cocu naar Istanbul nog in de weg staat. Wél moeten de Turken een transfersom betalen aan PSV; Cocu heeft nog een doorlopend contract tot medio 2019.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 08:03:00 +0200
'PSV bereikt ook akkoord met Dumfries en wil hem vandaag presenteren' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174421/psv-bereikt-ook-akkoord-met-dumfries-en-wil-hem-vandaag-presenteren https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174421/psv-bereikt-ook-akkoord-met-dumfries-en-wil-hem-vandaag-presenteren PSV is eruit met Denzel Dumfries. Na het akkoord met SC Heerenveen, hebben club en speler nu ook een overeenkomst bereikt. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Volgens het regionale medium zal Dumfries vandaag zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract. Enige voorwaarden zijn dat hij de medische keuring succesvol moet doorstaan en nog en paar formaliteiten afwikkelt.

Ondanks dat de transfer al weken in de lucht hing, was het wachten op de bevestiging. PSV betaalt naar verluidt om en nabij de 5,5 miljoen euro voor Dumfries. Met de komst van de 22-jarige rechtsback hebben de Eindhovenaren hun defensie zo goed als op orde. Eerder werd linksback José Angelino al aangetrokken.

]]>
Tue, 19 Jun 2018 07:07:00 +0200
Lammers kijkt uit naar Heerenveen: ''Ze hebben veel spitsen voortgebracht'' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174382/lammers-kijkt-uit-naar-heerenveen-ze-hebben-veel-spitsen-voortgebracht https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174382/lammers-kijkt-uit-naar-heerenveen-ze-hebben-veel-spitsen-voortgebracht Vanmiddag werd middels een persconferentie officieel bekend dat PSV-spits Sam Lammers sc Heerenveen volgend jaar komt versterken. Lammers zelf is blij met zijn verhuurperiode.

''Ik zocht een club waarbij ik volgend jaar een mooi seizoen kon draaien en kon spelen'', begint Lammers tegenover Omrop Fryslân. ''Heerenveen heb ik altijd al gevolgd en ik vind het een hele mooie club. Ze hebben veel spitsen voortgebracht dus het is voor mij een mooie club om voor te gaan voetballen.''

''Bij PSV heb ik het afgelopen seizoen wel wat minuten gemaakt maar op een gegeven moment wil je een heel seizoen lang spelen waardoor je jezelf kan ontwikkelen. Ik ben blij dat Heerenveen mij die kans geeft en ik heb er heel veel zin in'', besluit Lammers. 

]]>
Mon, 18 Jun 2018 22:44:00 +0200
'Lozano kent interesse van absolute topclub' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174418/lozano-kent-interesse-van-absolute-topclub https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/174418/lozano-kent-interesse-van-absolute-topclub Hirving Lozano kent veel interesse van buitenlandse topclubs. De aanvaller van PSV heeft zich in korte tijd in de kijker gespeeld van tal van clubs.

Eerder zei bondscoach Juan Carlos Osorio van Mexico al dat Lozano rijp is voor de Premier League en met clubs als Everton en Liverpool lijkt Lozano te kunnen rekenen op interesse uit Engeland. Ook de Spaanse topclub Valencia zou geïnteresseerd zijn, maar volgens het laatste nieuws van ESPN zou zelfs Barcelona interesse hebben in de aanvaller van PSV.

Nadat Antoine Griezmann bij Atletico Madrid bleef lijkt Barcelona haar pijlen gericht te hebben op Lozano. De Spaanse topclub zou hem nu in willen lijven omdat hij, bij een tussenstap, over een paar jaar misschien wel onbetaalbaar is in de huidige markt. Lozano heeft nog een contract tot medio 2023 bij PSV.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 22:28:00 +0200
Brood geeft ja-woord aan PSV: ''Er is sprake van een akkoord'' https://www.psvfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/174373/brood-geeft-ja-woord-aan-psv-er-is-sprake-van-een-akkoord https://www.psvfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/174373/brood-geeft-ja-woord-aan-psv-er-is-sprake-van-een-akkoord Vooralsnog ligt er een mondeling akkoord tussen PSV en assistent-trainer Ruud Brood. De komende dagen zal duidelijk worden hoe de toekomst er voor hem en PSV uit gaan zien.

''Dat het contract nog niet is ondertekend, had te maken met nog een klein punt van aandacht, niet zozeer met de wisselingen bij PSV'', legt zaakwaarnemer Sigi Lens uit in het Eindhovens Dagblad. ''Van de situatie van Phillip Cocu was ik op dat moment niet op de hoogte. Wel van de switch van Marcel Brands uiteraard, maar niet van de mogelijke switch van Cocu. Ruud heeft zijn woord gegeven aan PSV en er is inmiddels sprake van een akkoord.''

Afgelopen dagen werd Mark van Bommel in verband gebracht als de opvolger van de eventueel vertrekkende Cocu. De vraag is dan of Van Bommel zijn eigen staf wil/mag samenstellen en wat er dan met Brood gaat gebeuren. ''Hij kan ook bij een vertrek van Cocu gewoon door. Aan de duur van zijn eerdere contracten is al te zien dat Ruud contractueel nooit voor dezelfde termijnen gekoppeld is geweest aan Cocu'', besluit Lens.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 22:07:00 +0200
Lozano geroemd door bondscoach: ''De juiste vaardigheden om in de Premier League te spelen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174406/lozano-geroemd-door-bondscoach-de-juiste-vaardigheden-om-in-de-premier-league-te-spelen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/174406/lozano-geroemd-door-bondscoach-de-juiste-vaardigheden-om-in-de-premier-league-te-spelen Bij PSV bewees Hirving Lozano al van grote waarde te zijn. Gisteren bewees Lozano het ook voor Mexico, waar hij voor de enige goal en de overwinning zorgde. Bondscoach Juan Carlos Osorio is blij met de stappen die de PSV'er zet.

''Ik denk dat Hirving sinds zijn transfer naar PSV een nieuwe stap in zijn ontwikkeling heeft gezet'', begint Osorio tegen Sky Sports. ''Hij is een ongelooflijk groot talent. Ik denk dat hij vanwege zijn snelheid en vermogen om een tegenstander uit te spelen ver kan komen.''

De bondscoach vindt dat de talentvolle aanvaller al een stap hogerop kan maken: ''Lozano heeft de juiste vaardigheden om in de Premier League te spelen. Iedereen die hem een kans durft te geven, zal daar de vruchten van plukken'', besluit Osorio.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 21:32:00 +0200
VIDEO |Oud-PSV'er schiet schitterend raak voor België https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174407/video-oud-psver-schiet-schitterend-raak-voor-belgie https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174407/video-oud-psver-schiet-schitterend-raak-voor-belgie Dries Mertens speelde van 2011 t/m 2013 voor PSV en was daarin van grote waarde. Inmiddels voetbalt hij al enige tijd bij het Italiaanse Napoli en is hij belangrijk voor België op het WK.

In de gewonnen wedstrijd tegen Panama was Mertens erg belangrijk voor België. Met een schitterend doelpunt bracht hij 'de Rode Duivels' op een 1-0 voorsprong. België had het lastig en kwam maar niet tot scoren toe, totdat Mertens in de 47e minuut doel trof. Vanaf toen verliep de wedstrijd makkelijk voor België, dat uiteindelijk met 3-0 wist te winnen.

]]>
Mon, 18 Jun 2018 21:00:00 +0200