Nieuws - PSVFans.nl - PSV Nieuws https://www.psvfans.nl/rss/nieuws PSVFans Complimenten voor Lozano: ''Hij heeft mij ook prima voorzetten'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195527/complimenten-voor-lozano-hij-heeft-mij-ook-prima-voorzetten https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195527/complimenten-voor-lozano-hij-heeft-mij-ook-prima-voorzetten PSV won afgelopen zaterdag gemakkelijk tegen promovendus FC Emmen. In het Philips Stadion werd het 6-0 voor de koploper. Volgens Luuk de Jong kon het echter wel een stuk beter en had het meer moeten zijn. 

"We begonnen niet eens zo heel goed, maar bij rust stonden we met 4-0 voor", begint De Jong in gesprek met Omroep Brabant. De zeges van PSV lijken heel gemakkelijk, maar volgens de aanvoerder is dat niet zo. "Maar het is echt niet zo eenvoudig om steeds weer te winnen."

De Jong is met acht treffers topscorer van Nederland, onder meer samen met ploeggenoot Hirving Lozano. "Het is onderling geen strijd. Lozano geeft mij ook prima voorzetten. Dat tekent hem en het team. We gunnen elkaar alles. Natuurlijk wil iedereen scoren, maar het gaat om de winst en zoveel mogelijk doelpunten maken. Ik denk dat dat vandaag weer aardig gelukt is."

Komende woensdag staat er weer een wedstrijd in de agenda. Tottenham Hotspur komt op bezoek in Eindhoven. "We hebben tegen FC Barcelona en Internazionale goed gespeeld, maar geen punten gepakt. Daar willen we tegen Spurs uiteraard verandering in brengen en daar heb ik ook vertrouwen in", aldus De Jong over de wedstrijd komende woensdag.

]]>
Mon, 22 Oct 2018 09:45:00 +0200
Medelijden met PSV: ''Wat een pech hebben zij met de loting gehad'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195643/medelijden-met-psv-wat-een-pech-hebben-zij-met-de-loting-gehad https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195643/medelijden-met-psv-wat-een-pech-hebben-zij-met-de-loting-gehad Het Nederlandse voetbal wordt dit seizoen gedomineerd door Ajax en PSV. De ploegen spelen beide in de Champions League en weten alle wedstrijden in de eredivisie moeiteloos te winnen.

Dat zorgt ervoor dat er steeds minder spanning is in de competitie. ''Als ik het nu zo hoor en lees, is het helemaal geen goede zaak dat PSV en Ajax de wedstrijden in de eredivisie zo makkelijk winnen. Tsja. Wat willen we nou? Hébben we eindelijk eens twee topploegen die gewoon erg goed spelen en in Europa ook kunnen presteren, is het weer niet goed. Dat vind ik wel een beetje zaniken om het zaniken hoor'', erkent Willem van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

Ajax presteert dit seizoen goed in Europa en daar geniet de oud-voetballer van. ''De afgelopen jaren hebben we allemaal geklaagd dat de Nederlandse clubs niets meer voorstellen in Europa. Nou, Ajax doet het gewoon heel goed.'' Dat PSV niet zulke goede resultaten haalt, komt volgens Van Hanegem door de loting. De ploeg van Mark van Bommel werd ingedeeld bij Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur.

Die Engelse ploeg is deze week de tegenstander van de Eindhovenaren. ''PSV speelt woensdag tegen Tottenham Hotspur. Wat een pech hebben zij met de loting gehad, want ze spelen natuurlijk hartstikke aardig. Al moet ik wel zeggen dat Spurs minder is dan vorig seizoen. Toen was het echt genieten van vooral Eriksen en Dembélé. Nu is het nog niet heel overtuigend en dat is goed nieuws voor PSV.''

]]>
Mon, 22 Oct 2018 08:33:00 +0200
Titelstrijd tussen Ajax en PSV: ''We laten allebei zien dat we veel kwaliteit hebben'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195638/titelstrijd-tussen-ajax-en-psv-we-laten-allebei-zien-dat-we-veel-kwaliteit-hebben https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195638/titelstrijd-tussen-ajax-en-psv-we-laten-allebei-zien-dat-we-veel-kwaliteit-hebben PSV won zaterdagavond moeiteloos van FC Emmen en daardoor voerde de ploeg de druk op bij concurrent Ajax. Die moesten deze speelronde tegen SC Heerenveen spelen.

Op papier is dat een lastige uitwedstrijd, maar de ploeg van Erik ten Hag wist makkelijk te winnen. Dat kwam mede doordat de uitploeg al binnen drie minuten op voorsprong kwam door een keiharde pegel van Lasse Schöne. Uiteindelijk scoorde de ploeg vier doelpunten in het Abe Lenstra Stadion. De ploeg moest wel, want eerder die avond wist concurrent PSV ook makkelijk te winnen.

''PSV wint met 6-0 van Emmen, wij staan hier met 0-4 in onze tas en versloegen AZ voor de interlandbreak met 5-0. We laten allebei wel zien dat we heel veel kwaliteit hebben'', vertelt Schöne in De Telegraaf. Dat er zo makkelijk werd gewonnen van de Friezen kwam vooral doordat de doelpunten op de goede momenten vielen. ''We scoorden op de juiste momenten. Aan het begin van de wedstrijd en kort voor en kort na rust.''

 

]]>
Mon, 22 Oct 2018 07:24:07 +0200
Champions League-opponent: ''We moeten drie punten pakken daar'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195529/champions-league-opponent-we-moeten-drie-punten-pakken-daar https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195529/champions-league-opponent-we-moeten-drie-punten-pakken-daar Komende woensdag staat in het eigen Philips Stadion de ontmoeting tussen PSV en Tottenham Hotspur op het programma. De oefenmeester van de club uit Londen heeft vertrouwen in een goede afloop.

"We zijn fantastisch begonnen aan deze periode en er wacht ons nu een wedstrijd waarin alleen een zege telt. Dit is een 'must-win-game", spreekt de oefenmeester in gesprek met SkySports over de clash met de Eindhovenaren.

Tottenham en PSV staan na twee wedstrijden allebei op nul punten in de Champions League. Volgens de Argentijn moeten de Engelsen nu punten pakken. "Willen we overleven in de Champions League, dan moeten we drie punten pakken daar."

]]>
Sun, 21 Oct 2018 22:08:00 +0200
PSV maakt indruk: ''Ze kunnen punten verspelen, maar tegen wie?'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195599/psv-maakt-indruk-ze-kunnen-punten-verspelen-maar-tegen-wie https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195599/psv-maakt-indruk-ze-kunnen-punten-verspelen-maar-tegen-wie Gertjan Verbeek is op dit moment meer onder de indruk van PSV dan van Ajax. De analist van FOX Sports ziet bij PSV meer wil om nog doelpunten te maken dan bij Ajax.

"Wat heel opvallend is: bij PSV zie je na de 2-0 dat ze de 3-0 en 4-0 willen maken. En na de 4-0 zie je dat ze 5-0 en 6-0 willen maken. Als je alleen al ziet hoe Hirving Lozano de 6-0 viert... Dat plezier, die spelvreugde, die gedrevenheid zie ik veel minder bij Ajax", analyseert Verbeek bij FOX Sports.

Ajax won dit weekeinde met 0-4 van SC Heerenveen. "Die hebben na de 2-0 al zoiets van: dit zit in de pocket en als we zo doorvoetballen, scoren we nog wel één of twee keer. Maar Ajax heeft niet de drive. Op doelsaldo staat Ajax ook achter PSV. PSV kan punten verspelen, maar tegen wie? Ajax moet eerst nog maar zien of ze langszij kunnen komen."

]]>
Sun, 21 Oct 2018 21:20:56 +0200
''We zeiden dat we niet moesten stoppen en door moesten gaan'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195530/we-zeiden-dat-we-niet-moesten-stoppen-en-door-moesten-gaan https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195530/we-zeiden-dat-we-niet-moesten-stoppen-en-door-moesten-gaan PSV staat na negen wedstrijden fier aan kop in de Eredivisie. Een opvallend feit is dat de ploeg van Mark van Bommel al 36 goals maakte en nog maar drie goals tegen kregen. Luuk de Jong bevestigt dat dit de afspraak was.

"Dat zeiden we ook tegen elkaar. Dat we niet moesten stoppen en door moesten gaan. Je ziet het aan Lozano, die had nog niet gescoord. Die blijft dan zoeken naar de goals", begint de aanvoerder van PSV. "Ook de rest van de aanvallers willen allemaal scoren. Dan is het lekker dat Guti er in komt en hij ook een goaltje mee pikt. Dat is vooral lekker voor hem natuurlijk."

De Jong geeft toe dat het niet helemaal goed liep, maar dat de score al snel uitliep. "We begonnen niet eens zo heel goed, maar uit het niets maak je die 1-0. Dat geeft natuurlijk een lekker gevoel", zo gaf hij aan. "Dat is ook een kwaliteit. Ook al zit je niet lekker in de wedstrijd om dan nog die goals te maken. Daarna lopen we uit naar 4-0 voor rust, dat is gewoon heerlijk natuurlijk."

De Jong scoorde dit seizoen al acht keer en is blij met zijn teamgenoten. "Ze zoeken mij ook. Een paar goede ballen ook van Lozano. Een voorzet en een corner. Dat vind ik alleen maar heerlijk natuurlijk", aldus De Jong in gesprek met FOX Sports.

]]>
Sun, 21 Oct 2018 20:17:00 +0200
Verhuurde PSV'er komt te kort: ''Mocht hij de ambitie hebben, dan kan hij dat nu vergeten'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195588/verhuurde-psver-komt-te-kort-mocht-hij-de-ambitie-hebben-dan-kan-hij-dat-nu-vergeten https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195588/verhuurde-psver-komt-te-kort-mocht-hij-de-ambitie-hebben-dan-kan-hij-dat-nu-vergeten Hidde Jurjus is geen PSV-waardige doelman, dat is de mening van Gertjan Verbeek, die de huurling van De Graafschap zag schutteren tegen Fortuna Sittard.

Jurjus liet een houdbaar Fortuna-schot los, waardoor Lazaros Lamprou de 2-1 kon binnentikken. "Hij is keeper van PSV, hè", aldus de analist bij FOX Sports. "Mocht hij de ambitie hebben om bij PSV onder de lat te staan, dan kan hij dat na zijn prestaties bij Roda JC en nu De Graafschap vergeten."

Ook Kenneth Perez is kritisch op Jurjus, die in de eerste helft nog een strafschop van Nelson Semedo stopte. "Dat kan hij dus wél. We hebben hem bij Roda ook al het één en ander zien doen. Hij is altijd heel eerlijk in zijn interviews, maar dit is een ongelooflijke blunder."

Bij PSV heeft Jurjus te maken met een forse concurrentiestrijd. Met Eloy Room, Lars Unnerstall, Luuk Koopmans en Yanick van Osch zijn er meerdere opties beschikbaar achter eerste doelman Jeroen Zoet.

]]>
Sun, 21 Oct 2018 19:32:11 +0200
Bergwijn erkent: ''Ik ben ook op zoek naar een goal'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195532/bergwijn-erkent-ik-ben-ook-op-zoek-naar-een-goal https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195532/bergwijn-erkent-ik-ben-ook-op-zoek-naar-een-goal Steven Bergwijn maakte afgelopen week zijn debuut voor het Nederlands Elftal, terwijl hij zaterdagavond alweer op het veld stond met zijn club PSV. De Eindhovenaren wisten met 6-0 te winnen van promovendus FC Emmen.

PSV maakte dit seizoen al 36 goals en volgens Bergwijn is dat duidelijk aangegeven. "We hebben het er sowieso over dat we altijd door moeten gaan. Het maakt niet uit hoeveel het staat. Voor mezelf is het al eventjes geleden dat ik heb gescoord, dus ik ben ook op zoek. Uiteindelijk een 6-0 overwinning, dat is prima", zegt Bergwijn over de wedstrijd tegen de Drenten.

Ook gebeurde er nog iets opvallend in de eerste helft. Bergwijn daarover: "Hij haakt mij gewoon, anders kan ik gewoon doorlopen. Ik vond het raar dat hij niet naar de beelden ging kijken, maar dat is zijn keuze", vervolgt Bergwijn in gesprek met FOX Sports. "Hij haakt me wel, maar ik moet zeggen dat het een beetje makkelijk was. Maar hij had sowieso moeten kijken en moeten beslissen, dat heeft hij nu niet gedaan."

]]>
Sun, 21 Oct 2018 18:41:00 +0200
Emmen-trainer hekelt optreden Nijhuis: ''Hij maakt zijn eigen regels'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195491/emmen-trainer-hekelt-optreden-nijhuis-hij-maakt-zijn-eigen-regels https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195491/emmen-trainer-hekelt-optreden-nijhuis-hij-maakt-zijn-eigen-regels PSV overklaste zaterdagavond FC Emmen en iedereen was het er wel over eens dat het klasseverschil duidelijk zichtbaar was op het veld. Toch viel er na afloop aan beide zijden het nodige over de arbitrage te klagen. Ook FC Emmen trainer Dick Lukkien was niet blij met Bas Nijhuis.

Lukkien baalde vooral dat Jorrit Hendrix geen tweede gele kaart kreeg. De middenvelder kwam, met al geel op zak, hard in, maar Nijhuis vond het niet zwaar genoeg om er een tweede gele kaart voor te geven. "Als niet Nijhuis had gefloten, maar een andere scheidsrechter, was het zijn tweede gele kaart geweest. Dan hadden ze met tien man verder gemoeten, vertelt de trainer van FC Emmen in gesprek met NOS. "Ik houd wel van mannelijk voetbal, maar hier maakt hij zijn eigen regels. Dit is duidelijk een tweede gele kaart. Dan moet je die ook geven. Het had geen invloed gehad op het resultaat, maar scheidsrechters worden betaald om de regels te hanteren. Dat heeft in in dit geval niet gedaan."

Toch was de trainer realistisch genoeg om te zien dat zijn ploeg geen enkele kans maakte tegen de koploper. "6-0 verliezen hoop je niet vaak mee te maken. Dit is de tweede keer tegen een topclub uit Nederland. Op dit moment zijn wij niet goed genoeg om die ploegen weerstand te bieden. We hebben heel naief verdedigd. Angstig ook. Als je niet ingrijpt tegen mannen als Lozano, Bergwijn en De jong, dan is het ook lastig om op de nul te spelen."

]]>
Sun, 21 Oct 2018 17:37:00 +0200
Pereiro voelt vertrouwen: ''Op mijn huidige plek voel ik me goed'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195537/pereiro-voelt-vertrouwen-op-mijn-huidige-plek-voel-ik-me-goed https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195537/pereiro-voelt-vertrouwen-op-mijn-huidige-plek-voel-ik-me-goed PSV won afgelopen zaterdag met 6-0 van FC Emmen en Gastón Pereiro was wederom belangrijk voor de ploeg van Mark van Bommel. Pereiro is blij met het vertrouwen wat hij krijgt van de oefenmeester.

"Het is mooi dat we in aanloop naar een belangrijke wedstrijd ook alles eruit willen halen", begint Pereiro in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Pereiro scoorde dit seizoen al zeven keer, terwijl hij daar vorig seizoen 29 wedstrijden voor nodig had. "Ik neem natuurlijk ook de penalty’s, maar op mijn huidige plek voel ik me goed. Iedereen blijft bij ons ook rustig na zo'n zege. We kijken na een grote overwinning gewoon weer waar we onszelf kunnen verbeteren."

Waar de Uruguayaanse middenvelder vaak bekritiseerd werd jegens zijn prestatie in 'kleine' wedstrijden, liet hij zich dit keer wel gelden. Nu volgt woensdag het tweeluik met Tottenham Hotspur. "Een grote ploeg en ik verwacht een moeilijke wedstrijd, maar wij gaan zeker kansen krijgen. Die moeten we zien te pakken", aldus de aanvallende middenvelder.

]]>
Sun, 21 Oct 2018 15:55:55 +0200
Alderweireld op zijn hoede: ''Ze gaven een Ajax in vorm met 3-0 klop'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195523/alderweireld-op-zijn-hoede-ze-gaven-een-ajax-in-vorm-met-3-0-klop https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195523/alderweireld-op-zijn-hoede-ze-gaven-een-ajax-in-vorm-met-3-0-klop Komende woensdag spelen Tottenham Hotspur en PSV tegen elkaar voor de Champions League-wedstrijd. Toby Alderweireld speelde jarenlang in Nederland en kent de Eindhovenaren goed, maar verwacht een zege voor zijn club.

"Dat ze goed bezig zijn, lijkt me duidelijk. Ook Ajax, een ouderwets goed Ajax, een Ajax in vorm, gaven ze thuis met 3-0 klop. Dat zegt natuurlijk wel iets over de sterkte van de ploeg op het moment", begint de Belgisch-international in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De voormalig Ajax-verdediger weet dat het een lastige wedstrijd zal worden tegen de regerend landskampioen. "Normaal gesproken is het fifty fifty, maar ik hoop dat onze kwaliteit uiteindelijk de doorslag geeft", vervolgt Alderweireld. "Dan moeten we echter wel een hoog niveau halen. PSV zit echt in een sterke periode. Maar vanzelfsprekend verschijnen we vol geloof in eigen kunnen aan de aftrap."

]]>
Sun, 21 Oct 2018 14:41:04 +0200
Van Bommel tempert optimisme: ''Dit kun je niet volhouden'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195492/van-bommel-tempert-optimisme-dit-kun-je-niet-volhouden https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195492/van-bommel-tempert-optimisme-dit-kun-je-niet-volhouden Na de 6-0 overwinning op FC Emmen was Mark van Bommel meer dan tevreden. Zijn ploeg pakte opnieuw de volle buit en heeft dit seizoen nog geen punt laten liggen in de Eredivisie. Toch waakt de trainer voor al te veel optimisme.

"Dit kun je niet volhouden", vertelt hij na de wedstrijd bij FOX Sports. "Dan eindig je op 102 punten en ik weet niet hoeveel goals. Wat ik het mooiste van de avond vond: we stonden met 6-0 voor en Emmen gaf een voorzet. Angelino maakte een sliding om ten kosten van alles een tegengoal te voorkomen. Ook al sta je met 6-0 voor in de 89e minuut, die bal mag er niet in."

Van Bommel legde voor de camera ook nog even uit waarom hij Denzel Dumfries voortijdig naar de kant haalde. "Hij heeft ook een zware wedstrijd gespeeld bij het Nederlands Elftal. Hij was er voor de eerste keer bij en speelde tegen Duitsland negentig minuten en tegen Belgie 45 minuten. Als je dan zo'n wedstrijd hebt als deze, kun je hem rus geven. We spelen woensdag tegen Tottenham Hotspurs."

]]>
Sun, 21 Oct 2018 11:50:00 +0200
Complimenten voor Mark van Bommel: ''Hij heeft het beter op een rijtje dan Ten Hag'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195493/complimenten-voor-mark-van-bommel-hij-heeft-het-beter-op-een-rijtje-dan-ten-hag https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195493/complimenten-voor-mark-van-bommel-hij-heeft-het-beter-op-een-rijtje-dan-ten-hag Na de 6-0 zege van PSV op FC Emmen was iedereen in de studio van FOX Sports onverdeeld positief over de Eindhovenaren. Ook trainer Mark van Bommel kreeg de nodige complimenten. Zo vindt Hugo Borst dat hij het 'beter op een rijtje heeft' dan Ajax-trainer Erik ten Hag.

"Hij heeft het beter op een rijtje dan Ten Hag. Ik weet ook zeker dat Van Bommel niet zo verschrikkelijk zou sollen met Donny van de Beek. Dat is een speler die altijd moet spelen, omdat hij zeldzame kwaliteiten heeft voor een Nederlandse voetballer. Ik vind het pijnlijk dat hij zo vaak op de bank terecht komt." Ronald de Boer ziet bij PSV vooral een vast basiselftal ontstaan. "Hij(Van Bommel, red.) hoeft niet eens na te denken voordat hij tien namen op het lijstje zaet. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je elkaar leert kennen. De automatismen zijn er. Dat zie je gewoon terug."

De Boer gaat nog even verder met zijn lofzang: "Er staat gewoon een solideblok, vooral met Viergever en Schwaab in het centrum. Op het middenveld heb je Pereiro en Rosario. Voor de rest is er wat vrijheid. Er zijn ook veel kwaliteiten met De Jong en opkomende bakcs. Wie had gedacht dat Angelino zich zou manifesteren bij PSV?"

]]>
Sun, 21 Oct 2018 11:17:00 +0200
De Boer lyrisch over PSV'er: ''Je ziet dat hij al een volwassen speler van wereldniveau is '' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195489/de-boer-lyrisch-over-psver-je-ziet-dat-hij-al-een-volwassen-speler-van-wereldniveau-is https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195489/de-boer-lyrisch-over-psver-je-ziet-dat-hij-al-een-volwassen-speler-van-wereldniveau-is Ronald de Boer was na afloop van de wedstrijd van PSV tegen FC Emmen vooral erg lovend over Steven Bergwijn. De oud-international was lyrisch over de gretigheid van de buitenspeler.

"Hij wil goals maken, hij wil belangrijk zijn. Eerst ging Dumfries eruit, die was toen de snelste. Dan zie je ook weer hoe snel Bergwijn is. Als die jongen zich zo doorontwikkelt.. Ik vind echt dat hij stappen maakt", vertelt De Boer bij Fox Sports. "Hij is toch het meest gevaarlijk vanaf links. Als hij naar binnen komt, heeft hij een geweldig schot. Nu is het een beetje wikken en wegen. Bergwijn doet het goed, maar op rechts is hij gewoon minder. Je ziet echt dat hij al een volwassen speler van wereldniveau is. Zijn echte plek is linksbuiten."

Vergeleken met Justin Kluivert heeft Steven Bergwijn volgens de analist vooral het voordat dat hij wekelijks speelt. "Het belangrijkste is dat hij continu speelt. Kluivertje, die is vertrokken naar AS Roma, maakt deze vlieguren helaas niet. Hij(Bergwijn, red.) ontwikkelt zich door en speelt nu ook in het Nederlands Elftal.

]]>
Sun, 21 Oct 2018 10:34:00 +0200
Bas Nijhuis gedecideerd: ''Ik vond het geen strafschop en de VAR steunde mij in deze beslissing'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195479/bas-nijhuis-gedecideerd-ik-vond-het-geen-strafschop-en-de-var-steunde-mij-in-deze-beslissing https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195479/bas-nijhuis-gedecideerd-ik-vond-het-geen-strafschop-en-de-var-steunde-mij-in-deze-beslissing PSV won zaterdagavond overtuigend en met ruime cijfers van FC Emmen dus veel reden tot klagen was er niet voor de Eindhovenaren. Toch ging het na afloop ook over verschillende curieuze beslissingen van arbiter Nijhuis.

Zo gaf de arbiter geen tweede gele kaart aan middenvelder Jorrit Hendrix na een behoorlijke overtreding. "Ik zag dat Hendix in kwam, maar hij ging voor het been van de tegenstander langs. Hij ging er wel met gestrekt been in, maar raakte hem niet vol. Het was een overtreding, maar absoluut geen gele kaart."

Ook reageerde Nijhuis nog op de vermeende penalty van Steven Bergwijn. "Ik liep erachter", vertelt hij desgevraagd. "Het was echt een topje op de schoen van Bergwijn. Dan ga je echt als zwaan neer... Nee, ik vond het geen strafschop. De VAR steunde mij in deze beslissing."

]]>
Sun, 21 Oct 2018 09:30:00 +0200
''Het is een tikkie lachwekkend dat Room weg wil, omdat hij reserve staat'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195423/het-is-een-tikkie-lachwekkend-dat-room-weg-wil-omdat-hij-reserve-staat https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195423/het-is-een-tikkie-lachwekkend-dat-room-weg-wil-omdat-hij-reserve-staat Eloy Room is waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen bezig bij PSV. De doelman speelt de tweede viool achter Jeroen Zoet en dat hij geen minuten maakt. De sluitpost heeft een aflopend contract en ziet naar alle waarschijnlijkheid geen heil in een nieuwe verbintenis.

"Dat Room weg wil bij PSV omdat hij reserve staat, is een tikkie lachwekkend. Zoet is geen toptalent, zoals we met een zekere regelmaat kunnen zien, maar wat brengt Room op de gedachte dat hij beter zou zijn dan Zoet", vraagt Henk Spaan zich af in Het Parool. "Tweede gedachtefout: waarom zou Zoet worden verkocht? Alleen omdat hij het wil? Is dat niet te weinig?"

De columnist voegt eraan toe dat niet alleen Zoet, maar ook Lars Unnerstall meer kwaliteiten heeft dan Room. Unnerstall wordt door PSV verhuurd aan VVV-Venlo. "Het onvoorspelbare in het voetbal is dat Unnerstall in de eerste Champions League-wedstrijd van het volgende seizoen een bal door zijn benen kan laten glippen. Juichend veert de op de bank zittende Zoet overeind", besluit Spaan.

]]>
Sat, 20 Oct 2018 23:00:00 +0200
PSV laat niets over van zwak FC Emmen https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195447/psv-laat-niets-over-van-zwak-fc-emmen https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195447/psv-laat-niets-over-van-zwak-fc-emmen PSV heeft vanavond ruim gewonnen van FC Emmen in eigen huis. De promovendus werd met 6-0 weer naar huis gestuurd. 

FC Emmen begon vroeg in de wedstrijd met hoog druk zetten, waardoor er ruimte kwam voor PSV. Uiteindelijk viel daardoor ook de 1-0. Pereiro kon de bal op Bergwijn geven, die vervolgens in de zestien de bal teruglegde op dezelfde Pereiro die de bal binnenschoot. Daarna had PSV het initiatief in de wedstrijd.

En zo werd het na een kleine dertig minuten 2-0. Een prachtige voorzet van Lozano was perfect voor De Jong, die hem prachtig binnenkopte. Niet lang daarna was De Jong wederom trefzeker. Een hoekschop kon bij de eerste paal worden binnengekopt. Daar bleef het voor rust niet bij, want uit een voorzet van Dumfries tikte Pereiro de vierde binnen.

Na rust nam PSV iets gas terug en kwam het eerst niet tot grote kansen. De 5-0 kwam uiteindelijk van de ingevallen Gutierrez. Uit een hoekschop kwam de bal bij de Mexicaan die hard binnenschoot. Het slotakkoord kwam van Lozano. Na goed werk van Malen kon Lozano naar binnen komen en binnenschieten.

]]>
Sat, 20 Oct 2018 20:23:00 +0200
MATCHDAY | Van Bommel kiest voor gebruikelijke elf tegen Emmen https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195432/matchday-van-bommel-kiest-voor-gebruikelijke-elf-tegen-emmen https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195432/matchday-van-bommel-kiest-voor-gebruikelijke-elf-tegen-emmen PSV speelt vanavond voor de derde keer in de historie tegen FC Emmen. De twee eerdere duels in de KNVB Beker gingen beide gewonnen. Maar nu wordt er voor het eerst gespeeld in de eredivisie, nadat Emmen vorig seizoen promoveerde. 

Trainer Mark van Bommel kiest voor de gebruikelijke elf bij PSV. Dat betekent dat de kersverse international Rosario vooralsnog de voorkeur krijgt boven Gutierrez. 

Opstelling PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Rosario, Hendrix, Pereiro, Lozano, De Jong, Bergwijn

]]>
Sat, 20 Oct 2018 17:23:00 +0200
''Dumfries heeft het rechtsbackprobleem van het Nederlands elftal opgelost'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195400/dumfries-heeft-het-rechtsbackprobleem-van-het-nederlands-elftal-opgelost https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195400/dumfries-heeft-het-rechtsbackprobleem-van-het-nederlands-elftal-opgelost Het Nederlandse voetbal klimt langzamerhand uit een diep dal. Ajax en PSV doen weer mee in de Champions League en Oranje wint van Duitsland en speelt gelijk tegen België.

Sjoerd Mossou denkt dat het allemaal met toeval te maken heeft. ''Soms is het toeval klein en lullig: een balletje binnenkant paal, een discutabele strafschop. Soms is het toeval ietsje groter: Denzel Dumfries die eerst bij de amateurs van Barendrecht speelt, en die vier jaar later opeens het rechtsbackprobleem van het Nederlands elftal heeft opgelost.''

''Het meest onbegrijpelijk is toeval als het een complexe samenloop van dingen omvat: een crisis die plots losbarst, en daarna weer verdwijnt. Het Nederlandse voetbal heeft de weg omhoog weer gevonden, zo kunnen we wel voorzichtig stellen. Oranje presteert weer, Ajax en PSV doen het aardig in Europa'', schrijft hij in het Algemeen Dagblad. De journalist kijkt vol vertrouwen naar de toekomst van Nederland.

Dat is de laatste tijd wel anders geweest. ''De diepste crisis is zogezegd voorbij. Dat is best wel gek, want pakweg een jaar geleden zaten we er nog middenin. We zaten zo muurvast in onze ellende, dat we wanhopig op zoek gingen naar verklaringen. Ons falen moest en zou een reden hebben.'' Toeval is het vooral dat alle talenten in een bepaalde tijd geboren worden. ''Accepteer gewoon dat in het ene jaar Joël Veltman wordt geboren, en in het andere jaar Matthijs de Ligt.''

]]>
Sat, 20 Oct 2018 16:22:00 +0200
PSV won stijd om Bergwijn van Feyenoord door reiskostenvergoeding https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195413/psv-won-stijd-om-bergwijn-van-feyenoord-door-reiskostenvergoeding https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195413/psv-won-stijd-om-bergwijn-van-feyenoord-door-reiskostenvergoeding Steven Bergwijn maakt dit seizoen veel indruk bij PSV, nadat hij werd weggestuurd uit jeugdopleiding van Ajax. De buitenspeler moest de Amsterdammers op dertienjarige leeftijd verlaten, waarna hij werd opgepikt door PSV.

Henk Spaan in zijn boek Nouri, de belofte. Bergwijn en Nouri werden gezien als de twee grote talenten, maar de kersverse international werd in Zweden op de bank gezet door jeugdtrainer Orlando Trustfull. De vader van Bergwijn begon vervolgens met een witte zakdoek te zwaaien, tot grote woede van Trustfull.

Volgens voormalig jeugdtrainer Hans Bergsma, tevens vader van AZ-verdediger Léon Bergsma, een grove fout van Trustfull en Jan Olde Riekerink. "Ten slotte heeft PSV niet eens een vergoeding hoeven betalen, ze lieten Stevie zomaar gaan. Ik vond het verschrikkelijk", aldus Bergsma in het boek van Spaan, geciteerd door Ajax Showtime.

Niet alleen PSV was in de markt voor Bergwijn. Feyenoord heeft ook nog een poging gewaagd voor Bergwijn, lieten Wilfred Genee en Valentijn Driessen vrijdagavond weten bij Veronica Inside. Club en speler konden het niet eens worden over de reiskostenvergoeding. "En ze konden hem natuurlijk niet met dat Feyenoord-busje in Amsterdam ophalen. Als je daarmee door de Jordaan rijdt, ligt die zo in de gracht", aldus Driessen.

]]>
Sat, 20 Oct 2018 15:35:00 +0200
Zaakwaarnemer onthult bod van zes miljoen: ''Maxi wilde per se naar PSV'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195410/zaakwaarnemer-onthult-bod-van-zes-miljoen-maxi-wilde-per-se-naar-psv https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/195410/zaakwaarnemer-onthult-bod-van-zes-miljoen-maxi-wilde-per-se-naar-psv Maxi Romero kent nog geen goede start bij PSV, maar maakte vrijdagavond bij Jong PSV zijn rentree na blessureleed. De Argentijn werd overgenomen voor twaalf miljoen, maar speelde pas een kleine tien minuten in de hoofdmacht van PSV.

Oefenmeester Mark van Bommel vindt dat de Argentijnse spits goed omgaat met de blessures, ondanks dat hij weinig speeltijd kreeg van de hoofdtrainer. "Het is mentaal moeilijk voor hem, maar Maxi gaat er goed mee om", aldus Van Bommel in gesprek met de NOS.

"Romero is een groot talent. Onthoud wat ik zeg: hij zal hier heel succesvol worden. Hij heeft een contract getekend voor vijf jaar. PSV is geduldig", zegt zaakwaarnemer Uria over Romero. De zaakwaarnemer onthult dat Ajax ook interesse had voor Romero en zelfs zes miljoen euro bood. "Maar Maxi wilde per se naar PSV."

]]>
Sat, 20 Oct 2018 14:11:33 +0200
''Zij vertelden later dat ze altijd in hem hebben geloofd, dat vond ik zo nep'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195217/zij-vertelden-later-dat-ze-altijd-in-hem-hebben-geloofd-dat-vond-ik-zo-nep https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195217/zij-vertelden-later-dat-ze-altijd-in-hem-hebben-geloofd-dat-vond-ik-zo-nep Denzel Dumfries debuteerde vorige week in het Nederlands elftal. Bij de amateurs waren niet veel mensen overtuigd van de kwaliteiten van de rechtsback, die nu het tegendeel bewijst.

Maikel van Pul trainde Dumfries bij Spartaan'20 en werd als 'koekenbakker' omschreven, omdat hij het talent van Dumfries niet zag. "Op dat moment was Denzel gewoon niet verder dan zijn concurrent. Ik sta nog steeds achter die keuze", vertelt Van Pul in het Algemeen Dagblad.

De rechtsback had tevens fysieke problemen. "Zijn motoriek klopte niet helemaal", herinnert Van Pul zich. "Hij had ook groeipijnen en heeft daardoor niet eens alles gevoetbald. Toen hij twee jaar later bij Barendrecht speelde, was hij ineens een volwassen kerel. Of ik ervan baal dat ik het niet in hem zag? Nee, ik ben blij dat ik ongelijk heb gehad. Je weet nooit hoe ver iemand gaat komen."

Ook bij Smitshoek, waar Dumfries later speelde, waren ze niet direct overtuigd. "De trainers vroegen ons wat we wilden bereiken", reageert oud-ploeggenoot Sean Verburg. "Denzel was de enige die vertelde dat hij het profvoetbal ging halen. Hij was niet eens de beste voetballer uit ons team en wilde het verst komen. Hij werd door iedereen uitgelachen, zelfs door de trainers. Diezelfde trainers vertelden later in interviews dat ze altijd in hem hebben geloofd. Dat vond ik zo nep."

]]>
Sat, 20 Oct 2018 12:46:00 +0200
''Oranje profiteert ervan dat Ajax en PSV goed voor de dag komen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195348/oranje-profiteert-ervan-dat-ajax-en-psv-goed-voor-de-dag-komen https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195348/oranje-profiteert-ervan-dat-ajax-en-psv-goed-voor-de-dag-komen Ajax doet het dit seizoen uitstekend in Europa en ook in de competitie gaat het goed. Daar staat PSV echter nog wel boven de Amsterdammers. Die voetballers spelen samen bij het Nederlands elftal. 

Erik ten Hag denkt dat de goede resultaten van het Nederlands elftal te maken hebben met de goede seizoenstart van zowel Ajax als PSV. Beide eredivisieploegen kochten voor veel geld nieuwe spelers, maar vooral de Nederlandse talenten floreren. ''Ik zie het zo: Oranje profiteert ervan dat Ajax en PSV goed voor de dag komen in Europa, maar andersom is dat natuurlijk ook zo. De clubs profiteren van wat er bij Oranje met hun spelers gebeurt.''

De internationals speelden afgelopen week tegen Duitsland en België. Tegen de Duitsers werd een geflatteerde 3-0 overwinning geboekt en tegen de Belgen stond er na negentig minuten een knap gelijkspel op het scorebord. Ten Hag denkt dat deze wedstrijd belangrijk zijn voor zijn spelers. ''Ook onze internationals groeien individueel dankzij die wedstrijden in Oranje.''

]]>
Sat, 20 Oct 2018 11:45:00 +0200
Positiviteit na interlandperiode: ''Nog net niet in de polonaise terug bij het Philips Stadion'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195340/positiviteit-na-interlandperiode-nog-net-niet-in-de-polonaise-terug-bij-het-philips-stadion https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195340/positiviteit-na-interlandperiode-nog-net-niet-in-de-polonaise-terug-bij-het-philips-stadion Afgelopen weekend was er geen eredivisievoetbal in verband met een interlandperiode. De fans van Ajax, PSV en Feyenoord konden bij het Nederlands elftal nog naar een aantal van hun helden kijken en dat was niet alleen goed voor de supporters.

Ook de spelers lijken genoten te hebben van de topwedstrijden tegen Duitsland en Frankrijk. ''Voor spelers van PSV, Ajax en in mindere mate Feyenoord kan het Nederlands elftal als brandstof dienen in eredivisie de bij Oranje opgedane energie kan ze juist verder helpen'', schrijft journalist Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad.

De spelers komen met een goed gevoel terug bij hun club en dat is de laatste jaren wel anders geweest. ''De mooie 3-0 zege tegen de Duitsers en een verdienstelijk gelijkspel tegen België, de nummer 1 van de wereldranglijst, leidden ertoe dat de spelers van Oranje eindelijk weer werden bewierookt. Ze kwamen deze week nog net niet in polonaise terug bij de Johan Cruijff Arena, de Kuip en het Philips Stadion.''

]]>
Sat, 20 Oct 2018 10:45:00 +0200
Van Bommel: ''Heb met Eindhoven een heel speciale band, PSV is m'n club'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195230/van-bommel-heb-met-eindhoven-een-heel-speciale-band-psv-is-mn-club https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/195230/van-bommel-heb-met-eindhoven-een-heel-speciale-band-psv-is-mn-club Mark van Bommel is sinds dit seizoen hoofdtrainer bij PSV. De oefenmeester was als speler zeer succesvol met de Eindhovenaren.

"Ik heb met Eindhoven een heel speciale band", vertelt Van Bommel FOX Sports-documentaire 'Mark van Bommel: van successpeler naar succestrainer bij PSV?'. "Ik heb hier zes jaar gespeeld. Vanaf 1999 tot 2005. Daarna ben ik in 2012 teruggekomen. Nu ben ik trainer. PSV is wel m'n club geworden."

Van Bommel volgde bij PSV oud-ploeggenoot Phillip Cocu op. "Ik kreeg de vraag of ik het eerste elftal van PSV wilde trainen. Toen is het heel snel gegaan", blikt de trainer terug. "We hadden weinig voorbereidingstijd. Je probeert de spelers zo snel mogelijk je speelwijze duidelijk te maken, je tactiek."

Als speler was Van Bommel met PSV dicht bij de finale van de Champions League. "Het seizoen 2004/2005 was een uniek seizoen voor PSV. We werden kampioen, wonnen de beker en haalden de halve finale van de Champions League. We waren heel dicht bij de finale. We verloren uit met 2-0 van AC Milan en wonnen thuis met 3-1. Dat zijn momenten waar je vaak aan terugdenkt", aldus Van Bommel.

]]>
Sat, 20 Oct 2018 09:00:00 +0200