Nieuws - PSVFans.nl - PSV Nieuws https://www.psvfans.nl/rss/nieuws PSVFans Elfrink verklapt: ''Gaat op jaarbasis om meerdere miljoenen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254656/elfrink-verklapt-gaat-op-jaarbasis-om-meerdere-miljoenen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254656/elfrink-verklapt-gaat-op-jaarbasis-om-meerdere-miljoenen PSV en kledingsponsor Umbro gaan na dit seizoen mogelijk uit elkaar, zo bevestigt Rik Elfrink op de website van het Eindhovens Dagblad. De verslaggever laat weten dat PSV 'met meerdere partijen' in gesprek is en dat Puma 'een financieel beter bod' heeft gedaan dan de deal van nu. 

"Puma is een belangrijke kandidaat om vanaf seizoen 2020-2021 de kledingpartner van de Eindhovenaren te worden, maar er is nog zeker geen sprake van een definitieve deal", benadrukt hij. "Andere merken maken nog kans en daarbij is ook huidig kledingpartner Umbro nog een gesprekspartner van PSV."

"Umbro heeft naar verluidt nog minimaal tot januari de tijd heeft om met PSV een nieuw contract te sluiten", vervolgt de clutwatcher. "Het kledingcontract is voor PSV enorm belangrijk, omdat het op jaarbasis om meerdere miljoenen gaat. Puma heeft volgens meerdere bronnen een uitstekende aanbieding aan PSV gedaan, die niet eenvoudig te overtreffen zal zijn", aldus Elfrink. 

]]>
Mon, 14 Oct 2019 16:22:17 +0200
Luiten trots: ''Toen wist ik: dit gaat een mooie middag worden'' https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/254565/luiten-trots-toen-wist-ik-dit-gaat-een-mooie-middag-worden https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/254565/luiten-trots-toen-wist-ik-dit-gaat-een-mooie-middag-worden PSV Vrouwen speelde zondagmiddag de topper tegen Ajax Vrouwen en won uiteindelijk met 4-1. Toch was het zeker niet makkelijk, zo sprak trainer Sander Luiten na afloop voor de camera van FOX Sports.

"Als je naar de uitslag kijkt, dan denk je dat dat wel zo was, maar de meiden hebben gewoon keihard moeten werken om elk gaatje te dichten. We hebben het verdedigend hartstikke goed gedaan", oordeelde de oefenmeester. Zijn laatste linie stond wat lager.

"Dat was ook ons plan, om het verdedigend ietsje lager weg te zetten, om geen ruimte tussen de linies te geven. Op basis daarvan wilden we toeslaan in de counter. Dat lukte twee keer hartstikke goed. Dan ga je met 2-0 rusten. Maar dan is het nog niet klaar", wist Luiten.

"We verwachtten een agressief Ajax. Ze komen dan door een vrije trap op 1-2. Dan zie je toch dat er een klein beetje angst in de ploeg sluipt. Dan is het wachten op de 1-3. Toen wist ik wel: dit gaat nog een mooie middag worden", aldus de trainer.

]]>
Mon, 14 Oct 2019 14:45:00 +0200
Ihattaren en Hendrix sluiten aan bij PSV, Zoet ontbreekt nog https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254602/ihattaren-en-hendrix-sluiten-aan-bij-psv-zoet-ontbreekt-nog https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254602/ihattaren-en-hendrix-sluiten-aan-bij-psv-zoet-ontbreekt-nog PSV neemt het zaterdagavond in de Galgenwaard op tegen FC Utrecht en trainer Mark van Bommel kan waarschijnlijk weer een beroep doen op Mo Ihattaren en Jorrit Hendrix. Het duo stond maandagochtend gewoon weer op het trainingsveld. 

Dat weet Rik Elfrink te melden via Twitter. "Zoet traint nog niet mee. Onder andere Afellay, Baumgartl, Thomas, Guti, Schoonbrood en Ngonge zijn erbij", laat de verslaggever weten. De internationals van de club uit Eindhoven zullen later deze week terugkeren.

Het duel tegen FC Utrecht begint dit weekend om 20:45 uur. 

]]>
Mon, 14 Oct 2019 13:40:00 +0200
Mauro Junior baalt: ''Bij Kokoe speelde ik veel, bij Mark niet'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254610/mauro-junior-baalt-bij-kokoe-speelde-ik-veel-bij-mark-niet https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254610/mauro-junior-baalt-bij-kokoe-speelde-ik-veel-bij-mark-niet Mauro Junior heeft het vooralsnog uitstekend naar zijn zin bij Heracles Almelo. De 20-jarige aanvallende middenvelder, die bij PSV nog een contract heeft tot medio 2022, had dit seizoen weinig kans op speeltijd bij de club uit Eindhoven. 

"PSV is een topclub en dus heb je te maken met veel concurrentie", legt hij uit in VI. "Je moet fit zijn, hard werken en hopen dat de trainer voor je kiest. Ik voelde vertrouwen van Kokoe. Bij Kokoe (Cocu, red.) speelde ik veel, bij Mark niet", aldus Mauro Junior.

"We hebben met elkaar gesproken, meermaals", vervolgt hij. "Wat er is besproken? Dat ga ik niet in de media vertellen, dat is privé. Ik ben naar Heracles gegaan om zoveel mogelijk minuten te maken. Om te laten zien dat ik goed genoeg ben voor PSV. Ik wil nog altijd slagen in Eindhoven", vertelt Mauro Junior, die door PSV is uitgeleend aan Heracles Almelo. 

"Dat leek PSV, mijn zaakwaarnemer én mezelf een goede oplossing. Een club waar het altijd draait om aanvallend en goed voetbal", legt hij uit. "Er was meer interesse, maar Heracles was het meest actief. Bijna dagelijks belden ze met mijn zaakwaarnemer. En nee, ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze keuze", besluit Mauro Junior. 

]]>
Mon, 14 Oct 2019 12:33:00 +0200
'PSV wil afscheid nemen van Umbro en gaat in zee met Puma' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254580/psv-wil-afscheid-nemen-van-umbro-en-gaat-in-zee-met-puma https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254580/psv-wil-afscheid-nemen-van-umbro-en-gaat-in-zee-met-puma PSV en Umbro gaan na dit seizoen uit elkaar, zo weet FootyHeadlines te melden. De overeenkomst tussen beide partijen loopt nog door tot medio 2020, maar de verwachting is dat de verbintenis niet verlengd zal worden.

De club uit Eindhoven zou namelijk van plan zijn om in zee te gaan met Puma. Daardoor zou er na vijf jaar een einde komen tussen het huwelijk van PSV en kledingsponsor Umbro. De nieuwe shirts zullen waarschijnlijk niet voor juli gepresenteerd woden. 

]]>
Mon, 14 Oct 2019 11:26:00 +0200
'Malen op Spaanse voorpagina; FC Barcelona richt pijlen op PSV'er' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/254519/malen-op-spaanse-voorpagina-fc-barcelona-richt-pijlen-op-psver https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/254519/malen-op-spaanse-voorpagina-fc-barcelona-richt-pijlen-op-psver Donyell Malen staat maandag op de voorpagina van SPORT. Volgens de krant wil FC Barcelona serieus werk maken van de aanvaller van PSV, die dit seizoen aan de lopende band scoort.

De kampioen van Spanje volgt de verrichtingen van de spits van PSV en het Nederlands elftal op de voet. De aanvaller maakt dit seizoen zoveel indruk dat de Catalanen in hem de perfecte opvolger zien voor Luis Suarez. De oud-Ajacied is nog belangrijk voor Barcelona, maar hij is niet meer de jongste. Malen heeft nog een heel voetballeven voor zich en hij kan Suarez prima aanvullen en over een paar seizoen aflossen.

Vrijdag kwam het Spaanse AS al met het nieuws dat Malen op het verlanglijstje zou staan van de beleidsbepalers in Camp Nou. De aanvaller krijgt volgens dat medium concurrentie van Lautaro Martinez (Internazionale), Rafael Leão (AC Milan) en Victor Osimhen (Lille OSC). Ook zij zijn in beeld bij de club. 

 

]]>
Mon, 14 Oct 2019 10:22:00 +0200
PSV'ers vallen tegen: ''Valt ook niet mee om Memphis te vervangen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254525/psvers-vallen-tegen-valt-ook-niet-mee-om-memphis-te-vervangen https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254525/psvers-vallen-tegen-valt-ook-niet-mee-om-memphis-te-vervangen Tegen Noord-Ierland begon Steven Bergwijn in de basis, maar Donyell Malen zat op de bank. Tegen Wit-Rusland mochten ze beide beginnen, maar de PSV'ers speelden niet geweldig.

Rapporteur Stan Valckx van De Telegraaf geeft de buitenspeler een minimale voldoende. ''Omdat Veltman op de rechtsbuitenpositie kwam, ging hij steeds naar binnen. Steven was steeds aan het zoeken naar ruimte. Ik vond hem ook iets minder fris dan in voorgaande wedstrijden.''

Valckx was ook niet onder de indruk van Donyell Malen, die tot dusver aan de lopende bank scoort dit seizoen. Gisteren wist hij het net niet te vinden. ''Omdat er geen ruimte was voor loopacties, kwam hij vaak in de bal. Het valt ook niet mee om Memphis Depay te vervangen. Die werd ook een beetje gemist.''

]]>
Mon, 14 Oct 2019 09:17:00 +0200
Rechtsbackpositie bij Oranje: ''Bij Dumfries is het allemaal wat wild'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254512/rechtsbackpositie-bij-oranje-bij-dumfries-is-het-allemaal-wat-wild https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254512/rechtsbackpositie-bij-oranje-bij-dumfries-is-het-allemaal-wat-wild Deze interlandperiode werden twee wedstrijden door Nederland gewonnen, maar bondscoach Ronald Koeman koos in beide duels voor een andere rechtsback. Het zegt veel over de concurrentiestrijd.

''Een positie of zes, zeven, die staan wel zo’n beetje vast bij Oranje. Rechtsback blijft één van de posities waar de concurrentiestrijd volledig open is. Bij Denzel Dumfries is het soms allemaal wat wild. Hij zal bij wijze van spreken nooit een degen gebruiken als het ook met een tank kan'', schrijft Maarten Wijffels in het Algemeen Dagblad

De journalist zag gisteren Joël Veltman spelen als rechtsback. Hij kreeg alle ruimte tegen Wit-Rusland, maar hij wist in aanvallend opzicht niet te overtuigen. ''Veltman mist weer de dynamiek van Dumfries. Eigenlijk zou Rick Karsdorp al lang de vaste back van dit Oranje moeten zijn. Maar even afgezien van blessures: zoiets vraagt ook mentale stabiliteit'', schrijft hij over de huurling van Feyenoord. 

]]>
Mon, 14 Oct 2019 08:11:00 +0200
Van Hanegem hoopt op Ihattaren: ''Hij tilt Oranje naar een hoger niveau'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254508/van-hanegem-hoopt-op-ihattaren-hij-tilt-oranje-naar-een-hoger-niveau https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254508/van-hanegem-hoopt-op-ihattaren-hij-tilt-oranje-naar-een-hoger-niveau Het Nederlands elftal heeft het aankomende Europees kampioenschap bijna bereikt, maar Willem van Hanegem hoopt dat er nog wel wat gaat veranderen bij Oranje. Hij vond het elftal gisteren matig spelen.

In zijn column voor het Algemeen Dagblad schrijft hij dat Ronald Koeman Mohamed Ihattaren mee moet nemen naar het eindtoernooi. ''Ik heb het al vaker gezegd, maar laat die jongen rustig zelf zijn keuze maken. Maar áls hij voor Nederland kiest, moet je hem ook meteen meenemen naar het EK. Die gozer kan Oranje écht naar een hoger niveau tillen.''

De oud-voetballer weet dat niet alleen de PSV'er wellicht voor Nederland gaat kiezen, want ook Sergiño Dest moet kiezen of hij voor de Verenigde Staten of Oranje gaat kiezen. Van Hanegem ziet hem niet meteen als een versterking. ''Die is helemaal niet beter dan Denzel Dumfries. Dat is Joël Veltman trouwens ook niet, bleek gisteren maar weer eens. Zoals het ook met Marten de Roon op de bank niet opeens als een trein liep."

]]>
Mon, 14 Oct 2019 07:06:00 +0200
Verbazing over keuzes van Koeman: ''Dit kan Dumfries ook wel'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254501/verbazing-over-keuzes-van-koeman-dit-kan-dumfries-ook-wel https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254501/verbazing-over-keuzes-van-koeman-dit-kan-dumfries-ook-wel Hans Kraay jr. snapt niet dat Joel Veltman opgesteld is door bondscoach Ronald Koeman. Volgens de analist heeft de verdediger van Ajax in deze rol weinig meerwaarde voor Oranje.

"Wat is het voordeel om Veltman op te stellen?", vraagt Kraay jr. zich hardop af. "Dit kan Denzel Dumfries ook wel. Sean Klaiberook wel. Promes kan zelf ook hangend rechtsbuiten spelen. Veltman kan er niks aan doen, maar ik zou het spel breed houden. Wat is er mis mee om Bergwijn buitenom te laten gaan en voorzetten te laten geven?"

"Ronald Koeman heeft ontzettend veel complimenten gekregen, maar je mag ook weleens kritisch op hem zijn", vervolgt Kraay jr. bij FOX Sports. "Als je tegen een ploeg speelt die zo georganiseerd speelt, met van die lange gasten in het centrum, waarom speel je dan niet met échte buitenspelers? Waarom staan Steven Bergwijn en Quincy Promes niet aan de zijlijn?"

]]>
Sun, 13 Oct 2019 21:21:11 +0200
Koeman uit kritiek: ''Je ziet dat het allemaal wat makkelijker wordt'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254496/koeman-uit-kritiek-je-ziet-dat-het-allemaal-wat-makkelijker-wordt https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254496/koeman-uit-kritiek-je-ziet-dat-het-allemaal-wat-makkelijker-wordt Ronald Koeman is kritisch op zijn ploeg, na de 1-2 zege op Wit-Rusland. De bondscoach vond dat zijn ploeg gemakzuchtig aan de tweede helft begon, waarin het ook snel een tegentreffer moest incasseren.

"Misschien denken ze dat Virgil (van Dijk, red.) alles kan, maar dat is niet altijd zo", begint Koeman over de tegengoal bij de NOS. "Je ziet drie witten centraal staan tegen twee verdedigers. Ik denk dat Frenkie (de Jong, red.) iets moet doen, maar ik vind ook dat Daley Blind moet knijpen. Die staat aan de buitenkant te kijken."

De bondscoach van Oranje vond het gemakzuchtig van zijn team. "Gedeeltelijk wel, want we hebben in de tweede helft ook niets meer gecreëerd tot aan de kans van Donyell Malen. Je ziet dat het allemaal wat makkelijker wordt, we lijden slordig balverlies en daar komt de goal ook uit", aldus Koeman. "We weten dat het beter moet, maar we hebben wederom zes punten gehaald deze interlandperiode. Deze wedstrijden moet je winnen en dan snel naar huis."

]]>
Sun, 13 Oct 2019 20:48:18 +0200
Oranje wint met PSV'ers met moeite van Wit-Rusland https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254488/oranje-wint-met-psvers-met-moeite-van-wit-rusland https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254488/oranje-wint-met-psvers-met-moeite-van-wit-rusland Het Nederlands Elftal heeft zondag opnieuw een zege geboekt in de EK-kwalificatie. De ploeg van Ronald Koeman won op bezoek in Wit-Rusland met 1-2. PSV’ers Steven Bergwijn en Donyell Malen speelde de gehele wedstrijd.
 
Oranje had het in de eerste helft lastig met het verdedigende spel van de Wit-Russen. Na een voorzet van Quincy Promes kon Georginio Wijnaldum de openingstreffer binnenkoppen. Enkele minuten later scoorde Wijnaldum opnieuw, ditmaal met een schitterend schot van afstand.
 
Vlak na rust kwam Wit-Rusland terug in de wedstrijd. Een voorzet werd achter Jasper Cillessen geknikt door Dragun. Vervolgens ging Oranje op jacht naar de definitieve beslissing van de wedstrijd, maar deze kwam er niet.

]]>
Sun, 13 Oct 2019 19:49:00 +0200
''Als hij nu bij PSV gaat spelen is hij nog de beste van de Eredivisie'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254485/als-hij-nu-bij-psv-gaat-spelen-is-hij-nog-de-beste-van-de-eredivisie https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254485/als-hij-nu-bij-psv-gaat-spelen-is-hij-nog-de-beste-van-de-eredivisie Arjen Robben liet zondagmiddag tijdens het duel ging tussen Rafa's All Stars en de All Stars van Hamburger SV nog maar eens zijn voetbalkunsten zien. Rafael van der Vaart vindt het jammer dat de gestopte aanvaller niet naar PSV of FC Groningen is gegaan.

"Als je Van Persie en Robben ziet voetballen, dat kreng wil ik bijna zeggen, zo snel nog.. Ik zou echt niet weten waarom hij gestopt is", vertelt Van der Vaart tegenover VoetbalPrimeur. "Als hij nu bij PSV of FC Groningen gaat spelen is hij nog de beste van de Eredivisie."

"Als je iedereen weer ziet is het weer ouderwets. We zijn allemaal wat dikker geworden, al zijn er ook een paar nog hartstikke fit", lacht Van der Vaart. "Ik weet niet hoe ze het doen. Het balletje trappen gaat nog wel, alleen het lopen is wat moeilijker geworden."

]]>
Sun, 13 Oct 2019 19:17:40 +0200
"Vanaf de wedstrijd tegen Duitsland is hij in de Eredivisie ook als een raket gaan scoren" https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254481/vanaf-de-wedstrijd-tegen-duitsland-is-hij-in-de-eredivisie-ook-als-een-raket-gaan-scoren https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254481/vanaf-de-wedstrijd-tegen-duitsland-is-hij-in-de-eredivisie-ook-als-een-raket-gaan-scoren Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk begrijpen de keuze van bondscoach Ronald Koeman om te starten met Donyell Malen als vervanger van de geblesseerde Memphis Depay. Dat zeggen de verslaggevers bij de NOS.

"Ik verwacht er veel van als je ziet hoe hij bij PSV speelt", zegt Janssen. "Hij krijgt heel veel ruimte en is veel onderweg. Dat is Memphis natuurlijk ook, al is dat wel een ander type. Hij is meer onderweg naar de zijkanten en in de diepte, terwijl Memphis heel balvast is. Ik ben benieuwd naar hoe ze dat gaan oplossen. In die drie interlands heeft hij indruk gemaakt. Daarom staat hij er nu ook in."

De spits van PSV maakte zijn Oranje-debuut tegen Duitsland, een maand geleden. "Vanaf de wedstrijd tegen Duitsland is hij in de Eredivisie ook als een raket gaan scoren", aldus Van Hooijdonk. 

]]>
Sun, 13 Oct 2019 18:26:45 +0200
VIDEO: Lozano krijgt harde klap in zijn gezicht van scheidsrechter https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254477/video-lozano-krijgt-harde-klap-in-zijn-gezicht-van-scheidsrechter https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254477/video-lozano-krijgt-harde-klap-in-zijn-gezicht-van-scheidsrechter Hirving Lozano speelt tegenwoordig voor SSC Napoli. Momenteel speelt de Mexicaan voor zijn thuisland in de CONCACAF Nations League. In deze wedstrijd scoorde Lozano in de tweede helft, maar het meest opzienbarende moment van de wedstrijd was misschien wel de klap die hij in zijn gezicht kreeg van de scheidsrechter.

Chucky mag dan bekend staan als een aansteller, in dit geval is het overduidelijk dat de behendige dribbelaar hard geraakt wordt. Gelukkig heeft de scheidsrechter zelf ook door dat zijn klap hard aan kwam, waarna hij Lozano overeind helpt.

 

 

]]>
Sun, 13 Oct 2019 17:21:00 +0200
PSV Vrouwen deelt flinke tik uit: Ajax Vrouwen wordt met 4-1 verslagen https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/254466/psv-vrouwen-deelt-flinke-tik-uit-ajax-vrouwen-wordt-met-4-1-verslagen https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/254466/psv-vrouwen-deelt-flinke-tik-uit-ajax-vrouwen-wordt-met-4-1-verslagen PSV Vrouwen heeft zondagmiddag in de topper tegen Ajax Vrouwen een harde klap uitgedeeld aan de Amsterdamse ploeg. Op Sportcomplex De Toekomst werd het 4-1 voor de Eindhovenaren.

De kraker begon stroef. Er waren een paar kansjes over en weer, maar echte mogelijkheden waren er niet. Daar kwam na ongeveer twintig minuten spelen verandering in. PSV Vrouwen kwam steeds beter en beter in het spel en kreeg via Joëlle Smits de eerste grote kans. De spits schoot echter net naast.

Aan de andere kant was een bal op Ellen Jansen te hard, waardoor keepster Eli Sarasola de bal kon pakken. Na iets meer dan een halfuur spelen kwam PSV Vrouwen op voorsprong in Amsterdam. De bal werd veroverd op het middenveld, waarna de bal van Kayleigh van Dooren op Smits perfect op maat was. De spits passeerde Lize Kop met gemak: 1-0.

Niet veel later werd het 2-0 voor de ploeg van trainer Sander Luiten. Katja Snoeijs kreeg de ruimte van Kay-Lee de Sanders en schoot de bal precies in de onderhoek. Voor rust kreeg Smits nog een kans op haar tweede, maar het wippertje ging net naast.

Na wat wisselingen in de rust ging Ajax Vrouwen wat beter spelen en in de 51e minuut volgde dan ook de aansluitingstreffer. Uit een vrije trap kopte Desiree van Lunteren naast. Ook Victoria Pelova en invalster Lucie Vonkova deden pogingen om tot een doelpunt te komen, maar Sarasola stond in de weg.

De Spaanse goalie was in de 70e minuut wel geklopt, maar de gelijkmaker van Ajax Vrouwen werd afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens maakte PSV Vrouwen het helemaal af. Invalster Naomi Pattiwael speelde zichzelf fraai door de Amsterdamse verdediging en deed een poging. Kop blokte haar schot, maar de rebound was voor Snoeijs.

Tien minuten voor tijd maakte ook Smits haar tweede van de middag. De spits kreeg veel ruimte en schoof uiteindelijk de 4-1 binnen. Daarmee was het duel dan ook gespeeld en is de voorsprong van PSV Vrouwen op Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen momenteel zes punten.

]]>
Sun, 13 Oct 2019 16:28:00 +0200
'Ook Spaanse grootmachten mengen zich in strijd om peperdure Malen' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254458/ook-spaanse-grootmachten-mengen-zich-in-strijd-om-peperdure-malen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254458/ook-spaanse-grootmachten-mengen-zich-in-strijd-om-peperdure-malen FC Barcelona is op zoek naar een nieuwe spits. Luis Suárez speelt zijn laatste jaren op topniveau en dus is Barcelona op zoek naar verjonging in de punt van de aanval. Donyell Malen zou hoog op het verlanglijstje van de Catalanen staan. 

Het Spaanse medium Don Balón schrijft dat Malen de volgende zomer zo'n vijftig miljoen euro moet opbrengen, ook Arsenal kreeg al te horen dat Malen zijn prijskaartje dit bedrag bedroeg. Dat zou overigens een transferrecord betekenen voor PSV. Hirving Lozano verkaste afgelopen zomer voor 38 miljoen euro naar Napoli.

Mocht Malen zo blijven spelen zoals nu, dan kan PSV er zeker van zijn dat zij hun ster gaan kwijtraken aan een andere club. Real Madrid schijnt ook geïnteresseerd te zijn in de spits van de club uit Eindhoven, hierom ook lijkt Barcelona zich al aan het voorbereiden te zijn een openingsbod te doen op de spits. Daar is echter nog geen groen licht voor, aangezien Luis Suárez nog altijd goed presteert. 

]]>
Sun, 13 Oct 2019 15:46:00 +0200
''Ik heb Toon hoog zitten, maar het is vooral voor PSV een goede oplossing'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254448/ik-heb-toon-hoog-zitten-maar-het-is-vooral-voor-psv-een-goede-oplossing https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254448/ik-heb-toon-hoog-zitten-maar-het-is-vooral-voor-psv-een-goede-oplossing Toon Gerbrands is voorstander van een grondige herziening van de structuur van de Eredivisie. Zo ziet hij graag dat er slechts zestien in plaats van achttien clubs op het hoogste niveau meedoen. 

Eredivisie CV-directeur Mattijs Manders laat weten dat er momenteel geen intentie is om direct iets te veranderen aan de structuur van de Eredvisie. "Op dit moment is het niet actueel", laat hij in een reactie weten aan Voetbal International. "De veranderagenda is na een lang traject pas vorig jaar afgesloten. Nu dezelfde discussie opnieuw aangaan, lijkt me niet zinvol."

Manders ziet vooral veel moeilijkheden in de plannen van Gerbrands. "Toon zou graag zien dat wij net als de UEFA nu al sommige besluiten nemen die pas over drie jaar ingaan. Dat maakt het nemen van beslissingen wellicht soms wat makkelijker, maar het is ook dermate ver weg dat je mogelijk over je graf heen gaat regeren als bestuurder en dat wil je ook niet. Ik heb Toon hoog zitten, maar het is natuurlijk ook wel een beetje zo dat dit vooral voor PSV een goede oplossing is", zegt Manders.

]]>
Sun, 13 Oct 2019 14:37:19 +0200
PSV Vrouwen kijkt uit treffen met Ajax Vrouwen: ''Wij zijn de favoriet'' https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/254393/psv-vrouwen-kijkt-uit-treffen-met-ajax-vrouwen-wij-zijn-de-favoriet https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/254393/psv-vrouwen-kijkt-uit-treffen-met-ajax-vrouwen-wij-zijn-de-favoriet Vanmiddag staat de topper tussen Ajax Vrouwen en PSV Vrouwen op het programma. De Eindhovenaren hebben zich de afgelopen jaren in de spreekwoordelijke top drie gevoegd, zo ziet ook trainer Sander Luiten.

"Je sprak eerst over een top twee. Sinds we bij PSV op een dermate manier werken, is het een top drie geworden", aldus Luiten voor de camera van FOX Sports. Jeslynn Kuijpers is dan ook duidelijk: "We verbazen onszelf zeker niet. Ik denk dat we vorig jaar grote stappen hebben gemaakt. Dit jaar gaan we op dezelfde voet verder."

Vanmiddag staat dus de kraker tegen Ajax Vrouwen op het programma. "Wij zijn de favoriet", aldus Katja Snoeijs, die in de spits samenspeelt met Joëlle Smits. "In dat opzicht scheelt het wel dat we beide hetzelfde karakter hebben, dat we het elkaar gunnen. Dat maakt het makkelijker. Ik denk dat het alleen maar versterkt dat je twee spitsen in je team hebben die willen scoren."

Smits voegt toe: "Wij gaan voor een overwinning. Volgens mij wil je altijd winnen, zeker zo'n topwedstrijd met twee topploegen. Dan wil je zeker winnen", besluit de jonge spits.

]]>
Sun, 13 Oct 2019 11:36:00 +0200
Rigo kijkt uit naar treffen met PSV: ''Fijn om mijn teamgenoten weer te zien'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254373/rigo-kijkt-uit-naar-treffen-met-psv-fijn-om-mijn-teamgenoten-weer-te-zien https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254373/rigo-kijkt-uit-naar-treffen-met-psv-fijn-om-mijn-teamgenoten-weer-te-zien Dante Rigo wordt dit seizoen door PSV verhuurd aan Sparta Rotterdam, waar hij al een aantal keer in de basis mocht starten. Inmiddels heeft hij zijn draai goed weten te vinden en voelt hij zich al aardig thuis bij de Rotterdammers.

"Het helpt als er veel bekende gezichten zijn. Het is toch de eerste keer dat ik voor een andere profclub speel. Maar de kennismaking ging gemakkelijk en vlot. Ik pas voor mijn gevoel goed in de groep",  vertelt Rigo op de website van PSV.

In het begin moest de middenvelder wel even wennen, toen hij na twaalf jaar bij PSV in Rotterdam terechtkwam. "Ik moest even wennen aan Rotterdam. Het is een drukke stad en groter dan Eindhoven. Maar er is wel altijd wat te beleven. Ik voel me goed hier en de fans zijn top."

Op 2 november neemt Rigo het met Sparta op tegen PSV, een wedstrijd waar hij naar uit kijkt. "Ik heb zin om mijn teamgenoten weer te zien. Het is altijd speciaal om met ze op het veld te staan. Maar ik speel nu voor Sparta natuurlijk, dus ik wil gewoon mijn beste spel laten zien". 

]]>
Sat, 12 Oct 2019 19:06:00 +0200
Gakpo aast op basisplek: ''Op de bank zitten is niet het leukste'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/253904/gakpo-aast-op-basisplek-op-de-bank-zitten-is-niet-het-leukste https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/253904/gakpo-aast-op-basisplek-op-de-bank-zitten-is-niet-het-leukste Cody Gakpo heeft het uitstekend naar zijn zin bij PSV. De talentvolle vleugelaanvaller, die bij de club uit Eindhoven de concurrentiestrijd aan moet gaan met spelers als Bergwijn en Bruma, wil dit seizoen dolgraag een basisplaats veroveren. 

"Aan het einde van vorig seizoen voelde ik dat ik er echt dicht tegenaan zat", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Ik viel steeds vaker en langer in, dan voel je dat de trainer (Mark van Bommel, red.) het in je ziet zitten. Dit seizoen begon ik met het idee daarop voort te borduren, maar dan ben je ook afhankelijk van wat er in de zomer allemaal gebeurt", beseft Gakpo. 

"Wie worden er gekocht en wie gaan er weg? Luuk de Jong en Hirving Lozano zijn vertrokken, maar we hebben met Kostas Mitroglou, Bruma en Ritsu Doan ook drie spelers erbij gekregen", vervolgt hij realistisch. "Het is daardoor druk voorin, de trainer heeft veel te kiezen. De ene keer speel ik, dan weer de ander", aldus Gakpo, die wel kan leven met zijn reserverol. 

"Op de bank zitten is niet het leukste, want ik wil altijd spelen, maar als ik naar onze mogelijkheden kijk, zie ik wel in dat ik daarmee moet omgaan", vervolgt de Eindhovenaar, die het interview afsluit met twee mooie doelstellingen. "Uitgroeien tot vaste basisspeler bij PSV en dan kampioen worden. Mooier dan dat kan niet", besluit Gakpo enthousiast. 

]]>
Sat, 12 Oct 2019 15:00:00 +0200
Smits blij met stap naar PSV Vrouwen: ''Geeft me een trots gevoel'' https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/254318/smits-blij-met-stap-naar-psv-vrouwen-geeft-me-een-trots-gevoel https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/254318/smits-blij-met-stap-naar-psv-vrouwen-geeft-me-een-trots-gevoel Joëlle Smits verruilde FC Twente Vrouwen afgelopen zomer voor PSV Vrouwen. De Brabantse spits heeft in Eindhoven echt het gevoel dat ze aan topsport doet, zo vertelt ze voor de camera van PSV TV.

Smits begon met voetballen bij OJC Rosmalen. "Ik was volgens mij een jaar of zes. Ik zag op de basisschool altijd dat de jongetjes aan het voetballen waren. Ik wilde altijd mee doen", blikt de jonge aanvalster terug. Uiteindelijk maakte ze vanuit het CTO de stap naar FC Twente Vrouwen.

"Ik had toen ook al de keuze om naar PSV te gaan, maar toen ben ik naar FC Twente gegaan, omdat ik op dat moment het gevoel dat zij iets verder waren in het vrouwenvoetbal. De afgelopen jaren zie ik wel dat het voetbal bij PSV is veranderd, dat het vrouwenvoetbal heel erg stappen maakt."

"Ik heb hier echt het gevoel dat je aan topsport doet. Alles is op elkaar afgestemd", merkt Smits. "Je luncht met elkaar op de club, dat maakt het extra professioneel. Je hebt twee trainingen op een dag en je bent eigenlijk de hele dag op de club. Dat geeft me het gevoel dat ik heel erg met voetbal bezig ben. Het geeft me een trots gevoel. Het is een hele mooie club om voor te spelen", aldus de spits.

]]>
Sat, 12 Oct 2019 14:00:00 +0200
''Ga nou na iedere training even een half uur voorzetten trainen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254349/ga-nou-na-iedere-training-even-een-half-uur-voorzetten-trainen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254349/ga-nou-na-iedere-training-even-een-half-uur-voorzetten-trainen Denzel Dumfries had een periode waarin hij minder goed speelde. Inmiddels lijkt de rechtsback van PSV weer op weg om zijn oude niveau te halen. Rene van der Gijp en Johan Derksen zijn lovend over de rechtsback van PSV, maar hebben nog wel wat advies voor Dumfries.

''Ik vind die Dumfries echt een lust voor het oog, alleen dat koppie al. Hij wordt niet moe. Als je zegt: we hebben vanavond nog een wedstrijd om elf uur dan staat hij er klaar voor'', zo begint Van der Gijp bij Veronica Inside. ''Het is geen geweldige voetballer, maar dat vind ik van meer rechtsbacks. Een ding heeft 'ie wel die Dumfries, het is een genot om naar te kijken. En hij straalt een enorme energie uit. Dat heb ik liever dan een Karsdorp die denkt dat 'ie kan voetballen.''

Johan Derksen is het eens met zijn collega aan tafel, maar heeft nog wel een tip voor de rechtsback van PSV. ''Maar dan denk ik, Dumfries, je bent professional. Je hebt het loopvermogen, je hebt de drive om naar voren te gaan, alleen je hebt de voorzet niet. Ga nou na iedere training even een half uurtje voorzetten trainen.''

]]>
Sat, 12 Oct 2019 12:39:00 +0200
''Steven Bergwijn en Donyell Malen zijn in potentie topspitsen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254304/steven-bergwijn-en-donyell-malen-zijn-in-potentie-topspitsen https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/254304/steven-bergwijn-en-donyell-malen-zijn-in-potentie-topspitsen Een tijdje geleden waren vrijwel alle voetbalkenners nog lyrisch over Steven Bergwijn, maar de aanvaller heeft een behoorlijk moeilijke periode achter de rug. Donyell Malen en Mohamed Ihattaren maken nu de dienst uit. 

''Steven Bergwijn en Donyell Malen zijn in potentie topspitsen, maar moeten het Depay-traject betreffende tegenslag nog doorlopen. Afgelopen tijd had Bergwijn het moeilijk bij PSV'', schrijft columnist Wim Kieft in De Telegraaf. ''Hij raakte na een goede voorbereiding en start van de competitie geblesseerd en juist toen lieten Malen en Mohamed Ihattaren zich gelden. In het opportune voetbalwereldje zijn die twee dan ineens de grootste voetbaltalenten van Nederland, waar Bergwijn dat stempel aanvankelijk kreeg opgeplakt.''

De andere talenten van PSV zorgen voor een andere hiërarchie. ''Bergwijn moest een stapje terug doen en dan krijg je te maken met een ander soort druk. Er wordt negatief over je gesproken, je wordt vergeleken met Malen en Ihattaren en volgers laten zich sceptisch over je uit als doelpunten en assists uitblijven. Zoiets kan in je kop gaan zitten en daar moet je je overheen zetten.''

Bergwijn heeft zijn dip nu te pakken, maar daar kunnen ook de andere talenten volgens Kieft op wachten. ''Malen krijgt ongetwijfeld ook met zo’n dipje te maken, want geen enkele carrière gaat in een rechte streep omhoog. De aanvalslinie heeft met Depay, Bergwijn en Malen (nog) niet het niveau van het middenveld met De Jong, Wijnaldum en Van de Beek. Toch heeft Koeman een potentiële topvoorhoede tot zijn beschikking bij Oranje."

]]>
Sat, 12 Oct 2019 12:08:00 +0200
Jong Oranje boekt met invaller Gakpo belangrijke overwinning https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254341/jong-oranje-boekt-met-invaller-gakpo-belangrijke-overwinning https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/254341/jong-oranje-boekt-met-invaller-gakpo-belangrijke-overwinning Jong Oranje zette gisteren een goede stap in de richting voor de kwalificatie voor het EK van 2021. De ploeg van coach Erwin van de Looi wist de zwaarbevochten wedstrijd met Jong Portugal met 4-2 te winnen. 

''Portugal heeft een hele sterke ploeg. Het was lang fifty-fifty, maar we zijn erin blijven geloven dat ook wij deze wedstrijd konden winnen'', zo vertelt hij op de site van OnsOranje. ''De eerste helft was van onze kant niet goed. We wilden ons eigen spel spelen en Portugal onder druk zetten. Daar slaagden we niet in. Het was vooral overleven.''

''Na rust hebben we eerst bewust een stap naar achteren gezet. Dat is helemaal geen schande tegen zo’n ploeg. Je zag direct dat ze minder vaak gevaarlijk werden en uiteindelijk kregen wij ook kansen. Met onze aanvallende kwaliteiten is het uiteindelijk gelukt om het duel in ons voordeel te beslissen.''

Namens PSV zat Cody Gakpo bij de selectie. De aanvaller begon op de bank, maar mocht bij een 2-2 stand in de 68ste minuut invallen. Aankomende dinsdag wacht het volgende duel voor Jong Oranje. Dan speelt het tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen. 

]]>
Sat, 12 Oct 2019 11:27:00 +0200