Nieuws - PSVFans.nl - PSV Nieuws https://www.psvfans.nl/rss/nieuws PSVFans ''Het grote verschil met Ajax is dus dat PSV een plan B heeft'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215214/het-grote-verschil-met-ajax-is-dus-dat-psv-een-plan-b-heeft https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215214/het-grote-verschil-met-ajax-is-dus-dat-psv-een-plan-b-heeft PSV en Ajax zijn allebei niet best begonnen aan de tweede competitiehelft. De twee titelconcurrenten lieten in 2019 al veel punten liggen, maar toch is er volgens velen een groot verschil tussen de ploegen. 

"Ik heb genoten van het strijdplan van PSV. Dat vind ik een groot verschil met Ajax", stelt Betweter Dave van Nielen. "Op het moment dat Ajax achter komt te staan blijven ze het proberen, zoals bij Heracles-uit, en dan loopt dat niet. Dan heb je ook nooit het gevoel van, Ajax gaat dit nog rechtbreien."

"Van Bommel die gaat met vier spitsen spelen en een diepe tien. Vol voor de aanval, kansen creëren en die dwingen die 2-2 af", vervolgt hij lovend. "Acht keer na de 89e minuut, dus dat is geen toeval. Een groot compliment voor trainer Mark van Bommel. Het grote verschil met Ajax is dus dat PSV een plan B heeft op het moment dat het niet loopt."

]]>
Thu, 21 Feb 2019 14:04:00 +0100
Schaken: ''Er werd van alles gegooid, geroepen en gescholden'' https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/215171/schaken-er-werd-van-alles-gegooid-geroepen-en-gescholden https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/215171/schaken-er-werd-van-alles-gegooid-geroepen-en-gescholden Het is alweer negen jaar geleden dat PSV Feyenoord in eigen stadion totaal vernederde. De Rotterdammers werden met een 10-0 nederlaag naar huis gestuurd, en dat doet tot op de dag van vandaag nog steeds pijn bij de spelers van toen.

Ruben Schaken, inmiddels geen spelers meer van de Rotterdammers, werd destijds met een 1-0 achterstand met rood van het veld gestuurd. "Ik zat onder de douche en de jongens kwamen binnen in de rust (stand 2-0 red.)", blikt hij terug bij Voetbal International. "Er werd van alles gegooid, geroepen en gescholden. De trainer wist ook niet zo goed wat hij daarmee aanmoest. Die heeft toen aangegeven de schade beperkt te houden."

Na rust werd het voor de Feyenoorders juist alleen maar erger. "Ik hoorde heel veel lawaai", vervolgt Schaken. "Ik hoopte dat niet elk lawaai een doelpunt was, maar dat was het wel. Ja, dan doet het wel pijn. Elke goal die valt is echt een steek die je voelt. Als het publiek dan ook nog 'tien, tien' gaat roepen..." En 10-0 werd het. Schaken: "Dan kan je echt wel door de grond zakken." 

Volgens hem is de wedstrijd van toen nog steeds een verboden onderwerp. Hij verwacht aanstaande zondag wel een heel andere wedstrijd. "Feyenoord zal goed voor de dag moeten komen om punten te halen. (...) Ik gok op een 0-1."

 

]]>
Thu, 21 Feb 2019 13:13:00 +0100
''Als ze Ajax willen helpen, verplaats dan de bekerwedstrijd'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215175/als-ze-ajax-willen-helpen-verplaats-dan-de-bekerwedstrijd https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215175/als-ze-ajax-willen-helpen-verplaats-dan-de-bekerwedstrijd Gisteren werd bekend dat de KNVB het duel tussen Ajax en PEC Zwolle verplaatst heeft. PEC-voorzitter Adriaan Visser en PSV-directeur Toon Gerbrands waren niet te spreken over de verplaatsing. Zij zijn van mening dat het beter was geweest om de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax een andere datum te geven.

Zowel PSV als PEC Zwolle waren absoluut niet te spreken over het besluit. "Wat een onzinnig competitievervalsend KNVB-besluit", schrijft PEC-voorzitter Adriaan Visser via Twitter. "Als ze Ajax willen helpen verplaats dan de bekerwedstrijd op 27 februari tegen Feyenoord. Dan kan de competitie normaal doorgang vinden!"

Gerbrands reageert ook via Twitter. "Een bekerwedstrijd verplaatsen had minder ellende opgeleverd voor de competitie. PSV is voorstander om Europees spelende teams te helpen in het competitieschema. Kwaadheid richt zich op de KNVB (Bluyssen) die alle gemaakte afspraken eenzijdig, zonder overleg, heeft veranderd."

]]>
Thu, 21 Feb 2019 12:02:00 +0100
Angeliño: ''We hebben nog wat recht te zetten tegen Feyenoord'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214950/angelino-we-hebben-nog-wat-recht-te-zetten-tegen-feyenoord https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214950/angelino-we-hebben-nog-wat-recht-te-zetten-tegen-feyenoord PSV is op dit moment nog altijd de koploper van de Eredivisie en de voorsprong op Ajax bedraagt nog vier punten. De club uit Eindhoven speelt zondag in eigen huis de topper tegen Feyenoord en Angeliño wil dolgraag drie punten pakken. 

"Tegen Feyenoord spelen we in elk geval thuis, het gras is goed en we voetballen in ons stadion bijna altijd goed", vertelt hij tegenover Voetbal International. "We hebben nog wat recht te zetten tegen hen. Zondag moeten we ervoor zorgen dat we het gevoel weer de goede kant opdraaien. Ajax is weer wat teruggekomen, maar zij verspelen ook genoeg punten na de winterstop", constateert Angeliño. 

"We hebben nog vier punten voorsprong op Ajax, zolang ze ons rekenkundig nog kunnen inhalen, is dat aantal niet genoeg", vervolgt hij realistisch. "Maar het gat is er wel, nu moeten we het zien te verdedigen en uitbouwen. Het zal zwaar worden. Natuurlijk spelen we nog tegen Ajax en tegen Feyenoord, maar ook de wedstrijden tegen de wat kleinere tegenstanders moeten we zien te winnen", beseft Angeliño. 

"Makkelijke duels zijn er nu niet meer", constateert hij. "Bij zowel PSV als Ajax is duidelijk te zien dat de tweede helft van het seizoen anders is dan de eerste. Teams spelen nu compleet anders tegen ons dan ze voor de winterstop deden. Ze zetten twee voetballers op onze keyplayers of ze veranderen hun volledige tactiek. Ze maken er lelijke wedstrijden van", aldus Angeliño.

"Ze zakken heel ver in, linies kort op elkaar en spelen vaak alleen de lange bal naar voren. Tegenstanders van Ajax kijken hoe Heracles het heeft gedaan en gaan dat kopiëren", legt hij uit. "Onze tegenstanders kijken misschien naar hoe Utrecht of Heerenveen ons bespeelde. Het is daardoor nu moeilijker voor ons. Maar dat is niet erg", besluit Angeliño. 

 

]]>
Thu, 21 Feb 2019 11:09:00 +0100
'Calimero-gedrag' bij PSV: ''Wat voor last heb je daar nou van?'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215162/calimero-gedrag-bij-psv-wat-voor-last-heb-je-daar-nou-van https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215162/calimero-gedrag-bij-psv-wat-voor-last-heb-je-daar-nou-van Commentator Leo Driessen is niet te spreken over de reactie van PSV op het besluit van de KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen in verband met de Champions League. De Eindhovenaren waren woest.

"Ik vind het echt Calimero-gedrag", stelde Driessen in Voetbalpraat van FOX Sports. "Wat heb je er voor last van wanneer Ajax die wedstrijd speelt? Speel je eigen wedstrijd. Vorig seizoen is het volgens mij ook een aantal keer gewijzigd ten faveure van PSV. Wat voor last heb je daar nou van? Een club als PSV, kom op man."

Woensdagavond maakte de KNVB bekend dat de wedstrijd tussen de Amsterdammers en PEC, die oorspronkelijk op zondag 2 maart gepland stond, verplaatst wordt naar 13 maart. Dit zodat de Ajacieden genoeg rust konden krijgen voor het cruciale Champions Leagueduel met Real Madrid op 5 maart.

Tafelgenoot Kees Kwakman liet zich ook uit over de kwestie. Hij denkt juist dat het alleen maar goed kan zijn om de wedstrijd te verplaatsen. "Als Ajax het nu goed doet, kan de kampioen daar volgend jaar voordeel van hebben", denkt hij. "Dus mocht PSV kampioen worden, zou PSV daar voordeel van hebben."

]]>
Thu, 21 Feb 2019 10:14:00 +0100
Dumfries: ''Zo heb ik denk ik wel tien weddenschappen afgesloten'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215049/dumfries-zo-heb-ik-denk-ik-wel-tien-weddenschappen-afgesloten https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215049/dumfries-zo-heb-ik-denk-ik-wel-tien-weddenschappen-afgesloten Voor zijn professionele carrière startte, kreeg Denzel Dumfries vaak te horen dat hij het hoogste niveau nooit zou kunnen halen. Nu hij veel indruk maakt bij PSV, denkt hij nog wel eens terug aan die woorden.

Scouts die het destijds niet in hem zagen, hadden het goed mis. "Ik denk dat ik dat wel laat zien door waar ik nu sta en wat ik met mijn voeten laat doen", zegt hij in een uitgebreid interview met FOX Sports. "Ik wijs nooit naar ze van: jullie hebben het mis gehad. Maar je moet het gewoon met je voeten doen. Ik heb nog heel lang te gaan en voor mezelf wil ik het hoogst haalbare halen. En uiteindelijk kijken we wel of ze het mis hadden."

"Vrijwel iedereen zei: je bent nu al zeventien jaar. Als je nu nog niet bij de BVO zit dan ga je het echt niet halen", blikt de rechtsback terug. "Dat vind ik ook het mooie als ik die jongens dan weer tegen kom. Die zeggen dan wel altijd: ik zat er wel echt verschrikkelijk naast, ik vind het nog steeds echt knap. Zo heb ik denk ik wel tien weddenschappen afgesloten dat ik ze wat zou geven als ik profvoetballer zou worden. Dus dat moet ik nog wel even gaan doen", grapt hij. 

Hij had het er soms moeilijk mee. "Dat is aan de ene kant lastig op dat moment. Het frustreert je natuurlijk dat ze niet in je geloven, dat ze dat soort dingen tegen je zeggen. Aan de andere kant putte ik er ook heel veel kracht uit, om te laten zien dat het wel ging redden. 

 

]]>
Thu, 21 Feb 2019 09:17:00 +0100
Lof voor Van Bommel: ''Zo laat hij zien dat hij gezag heeft'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215153/lof-voor-van-bommel-zo-laat-hij-zien-dat-hij-gezag-heeft https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215153/lof-voor-van-bommel-zo-laat-hij-zien-dat-hij-gezag-heeft Mark van Bommel doet het tot dusver uitstekend als coach van PSV. Dat is de mening van Huub Stevens, die ook in de afgelopen wedstrijd tegen SC Heerenveen goed ingreep.

"Met zo'n wissel van Hirving Lozano afgelopen weekend laat hij zien dat hij gezag heeft en aanvoelt wat een wedstrijd nodig heeft", stelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad. "Natuurlijk is Lozano een topspeler, maar dan gaat het vooral om zijn individuele klasse en niet direct om de teamtaken. Zit hij totaal niet in de wedstrijd, dan kun je hem misschien maar beter een keer snel wisselen. Grote kans dat hij voor zondag nu helemaal op scherp staat."

Aanstaande zondag wacht er een nieuwe test voor Van Bommel: de koploper neemt het op tegen Feyenoord. "Hoe hoog Feyenoord ook staat of hoeveel punten ze ook hebben, het is net als PSV-Ajax altijd een topper. Wedstrijden met een aparte sfeer, waarin het stadion vanaf de eerste seconde geladen is. Beide ploegen hebben nu wat problemen, maar ik verwacht zeker dat PSV thuis iets extra's heeft."

]]>
Thu, 21 Feb 2019 08:11:00 +0100
KNVB legt uit: ''In het belang van het Nederlandse voetbal'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215140/knvb-legt-uit-in-het-belang-van-het-nederlandse-voetbal https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215140/knvb-legt-uit-in-het-belang-van-het-nederlandse-voetbal De KNVB nam woensdagavond een moeilijke keuze, maar volgens manager competitie zaken Jan Bluyssen is het een beslissing die juist goed is voor het Nederlands voetbal. Mede omdat Ajax de enige ploeg is die punten kan halen voor coëfficiëntenlijst van de UEFA.

"In het belang van het Nederlandse voetbal hebben we voorafgaand aan dit seizoen met alle clubs afgesproken om zoveel mogelijk rekening te houden met de Europese verplichtingen van de Nederlandse clubs. Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen, dus daar houden we zoals afgesproken rekening mee", laat Bluyssen weten op de site van de KNVB.

De manager competitie zaken beseft dat het niet gunstig is voor de supporters van de Zwollenaren. "We beseffen dat de aanvangstijd van 18.30 uur op een doordeweekse dag ongunstig is voor de supporters van PEC Zwolle, maar omdat het een Champions League-avond is, kan het helaas niet anders."

]]>
Thu, 21 Feb 2019 07:06:00 +0100
Voormalig PSV'er Koeman volgt Verbeek op als bondscoach Oman https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/215194/voormalig-psver-koeman-volgt-verbeek-op-als-bondscoach-oman https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/215194/voormalig-psver-koeman-volgt-verbeek-op-als-bondscoach-oman Voormalig PSV'er Erwin Koeman volgt de Nederlander Pim Verbeek op als bondscoach van Oman. De trainer tekende woensdag een contract voor vier jaar in het Midden-Oosten.

Dat meldt NU Sport. De 57-jarige broer van de bondscoach van het Nederlands Elftal was tussen 2008 en 2010 al eens bondscoach van Hongarije, en begint nu dus aan zijn tweede klus als trainer van een nationaal elftal. Verbeek besloot deze maand in Oman te stoppen en stond daar sinds 2016 aan het roer. Sinds zijn vertrek nam zijn assistent Muhanna Ben Saeed de honneurs waar. 

Koeman was tot twee maanden geleden nog item-trainer bij Fenerbahce, nadat voormalig PSV-trainer Phillip Cocu daar was ontslagen. Koeman gaf aan graag definitief als trainer bij de Turkse club door te gaan, maar zij besloten anders. 

]]>
Thu, 21 Feb 2019 06:08:00 +0100
'Rotterdammer' Dumfries: ''In deze fase kom ik daar even niet'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215020/rotterdammer-dumfries-in-deze-fase-kom-ik-daar-even-niet https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215020/rotterdammer-dumfries-in-deze-fase-kom-ik-daar-even-niet Zondag speelt PSV in eigen huis de topper tegen Feyenoord. Die ploeg wist in de eerste competitiehelft als enige van de koploper te winnen, en dat zorgt wellicht voor wat extra spanning bij de spelers.

Toch traint de groep gewoon zoals ze dat vorige week tegen Heerenveen ook deden. "Niet anders dan anders, want iedere wedstrijd moet je winnen natuurlijk. Zeker in deze fase", zegt Denzel Dumfries tegen FOX Sports. "Maar het is natuurlijk wel altijd een wedstrijd op zich. Een mooie wedstrijd, een mooi affiche, dus je kijkt er wel extra naar uit."

De rechtsback komt zelf uit de buurt van Rotterdam, en heeft dus veel Feyenoord fans om zich heen. "Mensen vragen om kaartjes natuurlijk. Een hele hoop, maar het was al snel uitverkocht dus dan gaat het soms niet. Je hebt natuurlijk wel wat vrienden die voor Feyenoord zijn, dus dan heb je altijd even contact en dat is wel leuk. Dan zeggen ze: maak je borst maar nat. Zulke dingen, dus dat is altijd wel leuk. Daar zijn bijna alleen maar Feyenoorders, dus in deze fase kom ik daar even niet", grapt hij.

Hij is op zijn hoede voor de Rotterdammers. "Ik denk dat ze sowieso wel een goede ploeg hebben. Voor ons is het natuurlijk wel zo, we hebben daar verloren, we hebben de Johan Cruijff Schaal verloren van hen. Dat is gewoon zuur. Als topsporter voel je dat en neem je dat mee naar die wedstrijd. Ik ga uit van onze eigen kwaliteiten. We moeten winnen", stelt Dumfries. 

]]>
Wed, 20 Feb 2019 23:19:00 +0100
PSV niet te spreken over verplaatsing: ''Tegen alle gemaakte afspraken'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215142/psv-niet-te-spreken-over-verplaatsing-tegen-alle-gemaakte-afspraken https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215142/psv-niet-te-spreken-over-verplaatsing-tegen-alle-gemaakte-afspraken PSV-directeur Toon Gerbrands is allerminst te spreken over de verplaatsing van de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle. Daar komt het Eindhovens Dagblad woensdag mee naar buiten. "De spelregels worden tijdens de competitie ineens veranderd.”

PSV is niet blij met de gang van zaken. "Deze verplaatsing is tegen alle gemaakte afspraken met de betrokkenen voor dit en zelfs voor volgend seizoen. Daarover is kort geleden nog met Ajax, Feyenoord, PSV, de KNVB en Fox Sports gesproken”, vertelt Gerbrands Eindhovens Dagblad. "Hangende de competitie worden ineens spelregels veranderd."

"We hebben samen afgesproken dat wedstrijden van Europees spelende teams soms een dag of een paar uur naar voren of achteren kunnen worden verschoven. Prima. Daarmee kunnen de clubs die in internationaal verband actief zijn zich beter voorbereiden. Het scenario dat vandaag naar buiten komt is nog nooit besproken en de KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt, waardoor gaten in de stand gaan ontstaan. Daarmee wordt de competitie op allerlei manier beïnvloed."

Daarnaast is de club ook niet te spreken over de communicatie. "We zijn als kleine kinderen behandeld toen we om opheldering vroegen", zegt de directeur van PSV. "Dit is beslist door Jan Bluyssen, de manager competitiezaken. Overleg bleek niet meer mogelijk. Er was aangegeven dat er woensdag geen bericht meer naar buiten zou komen, maar dat is ineens toch gebeurd."

De Eindhovenaren gaan kijken of er stappen ondernomen kunnen worden. "Zowel voor de ploegen aan de onderkant van de competitie als aan de bovenkant is dit een kwalijke zaak", vertelt Gerbrands. "We hebben niet voor niks regels met elkaar afgesproken en nu ineens worden die met voeten getreden en ook nog zonder enige vorm van overleg. Die regels spreken we samen met de clubs, Fox Sports en de KNVB af. Dit is ongelooflijk."

]]>
Wed, 20 Feb 2019 22:53:00 +0100
De Jong: ''Ook al wil je dat wel, soms lukt dat net niet'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215001/de-jong-ook-al-wil-je-dat-wel-soms-lukt-dat-net-niet https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215001/de-jong-ook-al-wil-je-dat-wel-soms-lukt-dat-net-niet 'Onverstoorbaar zijn'. Lang leek dat het geheim van het succes van PSV voor de winterstop, maar sinds de winterstop heeft de ploeg van Mark van Bommel daar een stuk meer moeite mee.

"Natuurlijk om het voetbal heen, je krijgt er zoveel van mee", legt aanvoerder Luuk de Jong uit bij FOX Sports. "Mensen praten over van alles en nog wat en daar moet je als voetballer onverstoorbaar voor zijn om te zorgen dat je elke wedstrijd weer hetzelfde doet en doet wat er gevraagd wordt. Ook al wil je dat wel, soms lukt dat net niet. Dan moet je denk ik als team zijnde mentaal sterk zijn, om in die mindere dagen toch te zorgen dat je wedstrijden blijft winnen."

De Jong zelf leerde mentaal heel sterk te worden toen hij twee seizoenen lang maar niet scoorde. "Uiteindelijk heb ik het er met de mensen kort om me heen, mijn ouders en broer, over gehad. Ze zeiden ook: je moet gewoon je ding blijven doen. Lekker blijven voetballen en dat komt dat vanzelf wel weer. Dat heb ik op een gegeven moment ook maar gedaan en dat resulteerde ook in dat het uiteindelijk weer beter ging", aldus de huidige topscorer van de Eredivisie. 

"Ik doe gewoon mijn eigen ding, wat ik fijn vind in het veld", gaat hij verder. "De jongens zoeken me ook en ik krijg ook veel kansen, veel ballen en mogelijkheden. Zo krijg je zoveel goals gemaakt." Hij is hard op weg om het record van 26 doelpunten te verbreken. "Ik hoop het. Het zou mooi zijn", aldus de spits. "Nog twaalf wedstrijden, dus als je zo doorgaat zoals je bezig bent dan zou het zo kunnen zijn dat je dat gaat verbreken, ja. Maar we zullen zien. We moeten gewoon onze wedstrijden gaan winnen, dat is het belangrijkste."

]]>
Wed, 20 Feb 2019 22:39:00 +0100
Viergever leerde van 'titelramp' Ajax: ''Dan heb je alles in eigen hand'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214956/viergever-leerde-van-titelramp-ajax-dan-heb-je-alles-in-eigen-hand https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214956/viergever-leerde-van-titelramp-ajax-dan-heb-je-alles-in-eigen-hand Nick Viergever verdedigt met PSV nu een voorsprong van vier punten op concurrent Ajax, maar in 2016 gaf hij, toen nog in dienst van de Amsterdammers, op de allerlaatste speeldag het kampioenschap uit handen aan de Eindhovenaren. Een pijnlijke leerschool voor hem.

"Die ervaring, daar leer je sowieso van", vertelt hij drie jaar later aan het Eindhovens Dagblad. "Je staat natuurlijk liever vier punten voor dan dat je vier punten achterstaat. Dan heb je alles in eigen hand. Maar de weg is nog zo lang. Het is anders als er nog twee of drie wedstrijden te spelen zijn. We zijn nu totaal nog niet met het kampioenschap bezig. We willen ons ontwikkelen en onze wedstrijden winnen."

Afgelopen zomer maakte de verdediger de overstap naar PSV. Een Ajacied die naar Eindhoven gaat, het blijft toch altijd een vreemd gezicht. Hij heeft nog altijd contact met een aantal van zijn voormalige teamgenoten. "Ik ben lang met die jongens samen geweest. Dat schept een band. Dat is ook het leuke aan de voetballerij. De teams wijzigen tegenwoordig zo snel. Als je elkaar dan tegenkomt is dat leuk. Of je stuurt af en toe eens een berichtje, zoals zondag toen Veltman na lange tijd weer zijn rentree maakte. Dat is mooi", zegt Viergever. 

]]>
Wed, 20 Feb 2019 22:01:00 +0100
'PSV 'woedend' op KNVB na beslissing over Ajax-wedstrijd' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215133/psv-woedend-op-knvb-na-beslissing-over-ajax-wedstrijd https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215133/psv-woedend-op-knvb-na-beslissing-over-ajax-wedstrijd Ajax diende eerder deze maand een verzoek in voor het uitstellen van de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle. De KNVB heeft gehoor gegeven aan de Amsterdammers. De wedstrijd tegen de Zwollenaren wordt nu gespeeld op 13 maart.

De wedstrijd stond gepland voor 2 maart, maar die heeft de KNVB dus weggehaald. Drie dagen later staat de wedstrijd tegen Real Madrid op het programma, op dinsdag 5 maart. Mede door het drukke programma van de Amsterdammers (Ajax speelt komende zondag uit bij ADO, vervolgens op woensdag uit bij Feyenoord in de halve finale van de KNVB-beker en na Real Madrid thuis tegen Fortuna Sittard, red).

Na het horen van dit nieuws hebben PSV en PEC Zwolle bezwaar ingediend en hebben dan ook ’grote bezwaren’ over het schrappen van de wedstrijd. De Eindhovenaren spreken van een oneerlijk verloop van de competitie. Beide clubs overwegen juridische stappen, weet De Telegraaf te melden.

]]>
Wed, 20 Feb 2019 21:16:00 +0100
Romero is terug bij PSV: ''Belangrijk voor mijn carrière'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215129/romero-is-terug-bij-psv-belangrijk-voor-mijn-carriere https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215129/romero-is-terug-bij-psv-belangrijk-voor-mijn-carriere Maxi Romero heeft zich afgelopen dinsdag weer gemeld in Eindhoven. De aanvaller was met Argentinië onder de 20 jaar op pad voor de kwalificatie van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap.

"Dat is gelukt, en daar ben ik ontzettend blij mee. Ik heb veel wedstrijden gespeeld, en dat heeft me geholpen", vertelt Romero, die in de interlandperiode twee doelpunten maakte, op PSV TV. "Het is prachtig. Het is het land waar ik geboren ben, en ik hou ervan om voor hen uit te komen."

Volgens de Argentijn is het ook goed voor zijn toekomst. "Daarnaast is het ook belangrijk voor je carrière. Het nationale team is ontzettend belangrijk. Een groot pluspunt voor je carrière", aldus Romero.

]]>
Wed, 20 Feb 2019 20:46:00 +0100
Angeliño vol lof: ''Zijn aanwezigheid is voor mij heel belangrijk'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214949/angelino-vol-lof-zijn-aanwezigheid-is-voor-mij-heel-belangrijk https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214949/angelino-vol-lof-zijn-aanwezigheid-is-voor-mij-heel-belangrijk PSV-linksback Angeliño kwam afgelopen zomer over van Manchester City. De Spanjaard maakt sindsdien veel indruk in het team van trainer Mark van Bommel en hij zit in Eindhoven ook helemaal op zijn plek.

"Dit team is zo goed dat iedere nieuwe speler er zo in zou kunnen spelen", zegt hij vol lof tegen Voetbal International. "Bij PSV draait het om het team en we hebben dit seizoen vaak genoeg bewezen hoe sterk dat team is. Niemand in dit elftal verzaakt. Dat zal ook niet gebeuren. Dat heb je tegen FC Utrecht en SC Heerenveen weer gezien. Iedereen wil hetzelfde aan het eind van het seizoen. De titel. Dat zie je terug in ons spel."

Hij geniet van iedere seconde bij PSV. "Ik speel voor een topclub, wat kan ik op dit moment meer wensen? Dit gevoel wil ik vasthouden. Ik heb plezier, iedereen in deze ploeg heeft dat. En omdat ik het zo naar mijn zin heb, speel ik met heel veel zelfvertrouwen. Het aanvallende spel van PSV past ook goed bij me", aldus Angeliño.

"De aanwezigheid van Luuk de Jong is daarin voor mij persoonlijk heel belangrijk", vervolgt hij. "Met mijn stijl en traptechniek kan ik belangrijk zijn voor hem en daardoor voor het team. De klik is fantastisch. Ik kan hem door de lucht en over de grond aanspelen, Luuk is zo goed. Zo’n sterke spits in het strafschopgebied is voor mij natuurlijk fantastisch. Naast Luuk hebben we met Chucky Lozano en Stevie Bergwijn verschillende type aanvallers. Dat is prettig, want dan kunnen we afwisselen. Ik ook, met kort en lang spel. Dat maakt ons toch lastig te verdedigen. We hebben niet voor niets al zoveel goals gemaakt."

]]>
Wed, 20 Feb 2019 20:13:00 +0100
Gemeente Eindhoven beoordeeld financiële situatie PSV als 'gezond' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215112/gemeente-eindhoven-beoordeeld-financiele-situatie-psv-als-gezond https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/215112/gemeente-eindhoven-beoordeeld-financiele-situatie-psv-als-gezond De financiële situatie van PSV is door de gemeente Eindhoven als 'gezond' beoordeeld. Dat schrijft het college van B&W in een raadsinformatiebrief. 

Het college meldt dat de positie, kijkend naar juni 2018, gezond zal blijven. Het bestuursorgaan van de gemeente ziet ook dat het mislopen van Europees voetbal en de niet winstgevende transfers kunnen leiden tot een negatieve jaarrekening. Daarbij is ook aangegeven dat PSV zich hier volledig bewust van is en hier dus op gaat aansturen met de rvc.

Sinds juni 2011 krijgt de gemeente jaarlijks informatie omtrent de stand van zaken bij de club. PSV heeft vanaf toen namelijk grond van de gemeente gekocht en daarbij zaten voorwaarden vast. Dat PSV op aangegeven tijden die informatie verstrekt valt daaronder.

]]>
Wed, 20 Feb 2019 19:21:00 +0100
Harde les voor Lozano: ''Van Bommel kijkt niet naar naam en faam'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214944/harde-les-voor-lozano-van-bommel-kijkt-niet-naar-naam-en-faam https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214944/harde-les-voor-lozano-van-bommel-kijkt-niet-naar-naam-en-faam Hirving Lozano is niet op zijn best, en dat baart zorgen. De Mexicaan maakt de laatste tijd geen beste indruk en werd door trainer Mark van Bommel afgelopen weekend tijdens SC Heerenveen-PSV (2-2) zelfs in de rust achtergelaten in de kleedkamer.

Volgens PSV-watcher Marco Timmer kan de vormdip van de vleugelaanvaller met meerdere factoren te maken hebben. "Hij is natuurlijk even geblesseerd geweest. Die hoofdblessure die meegespeeld zou kunnen hebben", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Hij is misschien ook geen liefhebber van dit weertype. Hij houdt van lekker goed gras, zonnig weer. Dan is hij beter en dan voelt hij zich lekkerder. Dat zou ook een oorzaak kunnen zijn."

Ook de aanstaande transferperikelen zouden volgens de journalist een aandeel kunnen hebben in de mindere periode van Lozano. "Daarnaast voelt hij misschien zelf ook dat het even wat minder gaat, en daardoor wil hij misschien juist te geforceerd", denkt Timmer. 

Trainer Mark van Bommel greep afgelopen weekend tijdens de rust in Heerenveen hard in en liet de sterspeler achter in de kleedkamer. "Van Bommel is er gewoon de trainer naar, die niet kijkt naar naam en faam. Reputaties tellen niet. Als je het niet goed doet en je bent even niet belangrijk genoeg voor het team, dan staan er anderen klaar die dan wel kunnen zijn en hij schroomt niet om ze te brengen. En of je nou Pereiro heet, die er na 29 minuten gewisseld wordt, of je heet Lozano die na 45 minuten eraf moet, dat maakt hem dan niets uit", aldus Timmer. 

 

]]>
Wed, 20 Feb 2019 18:35:00 +0100
Spaan voorziet problemen bij PSV: ''Je weet niet of ze dat pikken'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215085/spaan-voorziet-problemen-bij-psv-je-weet-niet-of-ze-dat-pikken https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/215085/spaan-voorziet-problemen-bij-psv-je-weet-niet-of-ze-dat-pikken Mark van Bommel doet wat nodig is voor zijn team. De trainer wisselde eerder al Gáston Pereiro na dertig minuten en ook afgelopen zaterdag liet hij Hirving Lozano opmerkelijk na 45 minuten achter in de kleedkamer. Dat zorgde voor veel verbaasde reacties.

"Van Bommel durft, wat Ten Hag lang nog steeds niet durft. Tadic of Ziyech wisselen, Van Bommel durft dat wel", stelt Henk Spaan in de podcast van De Derde Helft. "Maar die twee Mexicaanse jongens, je weet niet of ze het pikken. Als er stront komt daar, dan kan het in elkaar storten."

Van Bommel zal zich volgens Spaan niet snel geïntimideerd voelen door mopperende spelers. "Van Bommel heeft natuurlijk op een veel hoger niveau gevoetbald vooralsnog dan Lozano, dus die ligt daar niet wakker van", stelt hij. "Maar het is iets dat mis kan lopen. Verder is het wel zo dat als jij je hoop vestigt op die Gakpo en op Ihattaren, op al die hele jonge jongens, die houden dat natuurlijk niet nog een half seizoen vol om voortdurend op niveau te blijven."

]]>
Wed, 20 Feb 2019 17:09:00 +0100
PSV Vrouwen versterkt zich met huidige topscorer Eredivisie Vrouwen https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/215043/psv-vrouwen-versterkt-zich-met-huidige-topscorer-eredivisie-vrouwen https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/215043/psv-vrouwen-versterkt-zich-met-huidige-topscorer-eredivisie-vrouwen PSV Vrouwen is alvast bezig voor komend seizoen. De Eindhovenaren legden vandaag Joëlle Smits vast voor de volgende voetbaljaargang. De spits komt over van FC Twente Vrouwen en tekent een driejarig contract bij PSV.

De 19-jarige Smits is bezig aan haar tweede seizoen bij de Tukkers. Afgelopen seizoen kwam ze tot twintig doelpunten in 24 competitiewedstrijden. Inmiddels staat de teller alweer op achttien. Daarmee is Smits momenteel de topscorer van de Eredivisie Vrouwen. 

"Ik ben geboren en getogen in Den Bosch. Ik vind het fijn nu weer dicht bij huis te kunnen voetballen en thuis te kunnen wonen. Ik heb een mooie en leerzame tijd gehad bij FC Twente Vrouwen en die wil ik afsluiten met prijzen, dus daarvoor zet ik de komende periode alles op alles", reageert Smits op de website van FC Twente.

Op het digitale thuis van PSV laat de spits weten: "Het is van jongs af aan een droom geweest om voor PSV te spelen." Sandra Doreleijers manager vrouwenvoetbal laat weten erg content te zijn met de komst van Smits.

"Met het oog op volgend seizoen is zij een type speelster die we graag bij PSV zien voetballen", zegt ze op de website van PSV. De Eindhovense club hoeft geen transfersom over te maken naar Twente, omdat het contract van Smits na dit seizoen afloopt. 

Foto: Sportfoto-Oost

]]>
Wed, 20 Feb 2019 16:39:00 +0100
''Van Bommel zal zijn team geen seconde hoeven te motiveren'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214979/van-bommel-zal-zijn-team-geen-seconde-hoeven-te-motiveren https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214979/van-bommel-zal-zijn-team-geen-seconde-hoeven-te-motiveren Zo zeker als de ploeg van PSV-trainer Mark van Bommel voor de winterstop was, zo onzeker is het spel nu. PSV verdedigt een voorsprong van vier punten op concurrent Ajax, en zal er alles aan moeten doen om die voorsprong vast te houden. Daarvoor is een overwinning op Feyenoord aanstaande zondag thuis hard nodig.

"Een sterkte overwinning op Feyenoord zal het goede gevoel van voor de winterstop weer deels terugbrengen bij de PSV'ers", denkt Voetbal International-journalist Marco Timmer. "Van Bommel zal zijn team geen seconde hoeven te motiveren voor het duel met Feyenoord. Niet alleen willen de spelers zich revancheren voor de mindere wedstrijden, ze hebben ook nog iets goed te maken voor het verlies in De Kuip eerder dit seizoen (2-1)."

Timmer denkt dat de Eindhovenaren wel al één voordeel hebben. "'Team Van Bommel' speelt komende zondag thuis en in het Philips Stadion is PSV vooralsnog onverslaanbaar", schrijft hij. "Dit seizoen won het er zelfs alle wedstrijden en de serie van 42 thuisduels zonder nederlaag is ronduit indrukwekkend. De laatste keer dat PSV in de Eredivisie op eigen terrein verloor was op 18 september 2016. De tegenstander toen? Feyenoord (0-1)."

]]>
Wed, 20 Feb 2019 15:52:00 +0100
PSV ziet brood in kansspelen: ''Al een tijdje in gesprek'' https://www.psvfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/215009/psv-ziet-brood-in-kansspelen-al-een-tijdje-in-gesprek https://www.psvfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/215009/psv-ziet-brood-in-kansspelen-al-een-tijdje-in-gesprek Nu de wet Kansspelen op afstand gisteren door de Eerste Kamer is aangenomen, ziet PSV daar een hele nieuwe markt in. Gokbedrijven mogen vanaf 1 juli 2020 onder strikte voorwaarden online-diensten in ons land aanbieden, en de Eindhovenaren zien daar wel brood in.

"We zijn vooruitlopend op de nieuwe regelgeving al een tijdje met een aantal partijen in gesprek", vertelt commercieel directeur van PSV Frans Janssen tegen het Brabants Dagblad. "We zullen eerst nog goed bestuderen op welke manier we een nieuwe en door de overheid gereguleerde partner aan ons kunnen binden."

"Het is niet realistisch om te veronderstellen dat we vanuit deze branche wel even een nieuwe hoofdsponsor kunnen verwachten. Daarvoor zijn de omzetprognoses nog te laag. Wel denken we dat we na het opengaan van de markt voor online-kansspelen met een belangrijke partner uit deze hoek kunnen gaan samenwerken", aldus Janssen. 

]]>
Wed, 20 Feb 2019 14:59:00 +0100
'Napoli na Lozano en Bergwijn ook nog in derde PSV'er geïnteresseerd' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/214986/napoli-na-lozano-en-bergwijn-ook-nog-in-derde-psver-geinteresseerd https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/214986/napoli-na-lozano-en-bergwijn-ook-nog-in-derde-psver-geinteresseerd Na de rustige transferperiode in de winter, barsten nu al de geruchten los rondom de PSV-transfers van komende zomer. Gewilde spelers als Hirving Lozano en Steven Bergwijn lijken voor de Eindhovenaren moeilijk binnen te houden. Onder andere SC Napoli zou graag in Eindhoven komen winkelen.

Dat meldt het Italiaanse medium Corriere dello Sport. Al eerder werd bekend dat Napoli-trainer Carlo Ancelotti PSV's pareltjes Lozano en Bergwijn graag aan zijn selectie voor volgend seizoen toevoegt. Nu zou ook middenvelder Gáston Pereiro in de belangstelling van de club staan. 

Ancelotti had graag sterspeler James Rodriguez naar Napoli gehaald, maar de kans dat dat gaat lukken, is klein. Pereiro zou in zijn ogen dan een goed alternatief zijn. De Uruguayaan heeft bij de regerend landskampioen nog een contract tot medio 2020. PSV zou zijn contract graag verlengen, maar van zijn zaakwaarnemer moet hij daar nog even mee wachten.

Het management zou hem graag naar een andere club willen laten vertrekken, mede omdat Pereiro onder Mark van Bommel niet altijd zeker is van een basisplek. De kans dat de middenvelder komende zomer vertrekt, is als hij niet bijtekent dus groot.

 

]]>
Wed, 20 Feb 2019 14:10:00 +0100
PSV en Ajax zijn weer te verslaan: ''Zegen voor de Eredivisie'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214968/psv-en-ajax-zijn-weer-te-verslaan-zegen-voor-de-eredivisie https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/214968/psv-en-ajax-zijn-weer-te-verslaan-zegen-voor-de-eredivisie PSV en Ajax verslaan. Voor de winterstop leek het onmogelijk, maar tegenstanders hebben nu toch manieren gevonden om het voor elkaar te krijgen. De titelfavorieten lieten sinds de start van de tweede competitiehelft al meerdere punten liggen.

Ajax en PSV lieten de laatste weken veel verrassende punten liggen. Toch verspeelden ze volgens analist Hedwiges Maduro de punten wel ieder op hun eigen manier. Zo zijn ze bij Ajax snel van hun stuk gebracht, meent hij. "Bij PSV worden ze niet per se zwakker als je hen onder druk zet", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dan gaat, zoals ze al vaker deden, hup de lange bal richting Luuk de Jong. Hij is natuurlijk het perfecte aanspeelpunt. Sterk en balvast. Dan kun je wel leuk druk zetten, maar dan ga je er toch aan, omdat er dan te veel spelers 'voor de bal' staan."

"Voor de eredivisie is het een zegen dat iedereen weer strijdbaar is tegen de topclubs", vindt Maduro. "Al heeft dat lang niet alleen met de gehanteerde tactiek te maken. PSV en Ajax komen nu in een fase waarin het 'managen van de kleedkamer' veel vergt. Lozano die bij PSV zijn taken niet uitvoert, spelers van Ajax die met transfers bezig zijn. Maar vooral ook: elke club heeft in deze fase van het seizoen een groot belang en vecht daarvoor. Oók tegen de topclubs."

]]>
Wed, 20 Feb 2019 13:07:00 +0100
Geen paniek bij Viergever: ''Maar de ballen gaan er nu wel in'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214975/geen-paniek-bij-viergever-maar-de-ballen-gaan-er-nu-wel-in https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/214975/geen-paniek-bij-viergever-maar-de-ballen-gaan-er-nu-wel-in Ondanks de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken, ziet PSV-verdediger Nick Viergever nog geen reden voor paniek bij de koploper. De Eindhovenaren hebben het sinds de winterstop lastig, maar daar heeft concurrent Ajax ook last van.

"Het feit blijft dat onze statistieken goed zijn", stelt Viergever in De Telegraaf. "We krijgen nog steeds heel weinig doelkansen tegen, maar de ballen gaan er nu wel in. De tegenstanders zijn heel effectief. We creëren ook genoeg kansen, maar het scoren gaat nu op sommige momenten moeizamer. Het gevoel dat overheerst is dat we ook wel een beetje pech hebben gehad. Utrecht schiet twee keer tussen de palen en het levert twee doelpunten op. Heerenveen krijgt drie kansen en daar gaan er twee van in."

Na het gelijkspel tegen SC Heerenveen afgelopen zaterdag (2-2), ging de knop snel weer om. "Het kenmerkt ons wel dat we niet opgeven en blijven gaan. We zijn een dag vrij geweest en hebben onze zinnen kunnen verzetten. Het was fijn om ons hoofd even leeg te maken en nu weer door te gaan."

Aanstaande zondag staat de topper tegen Feyenoord op het programma. De Rotterdammers presteren ook matig en hebben drie dagen na het duel in het Philips-stadion ook nog eens het cruciale bekerduel met Ajax op de planning staan. "Die beker is nu een belangrijke prijs voor ze", weet Viergever. "Hoe zij er zondag zelf instaan tegen ons daar hebben wij geen invloed op. We moeten ons eigen ding doen en gewoon vasthouden aan ons plan en onze speelwijze."

 

]]>
Wed, 20 Feb 2019 12:03:00 +0100