Nieuws - PSVFans https://www.psvfans.nl/rss/nieuws PSVFans BREAKING: Locadia verlaat PSV en tekent bij Engelse laagvlieger https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147599/breaking-locadia-verlaat-psv-en-tekent-bij-engelse-laagvlieger https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147599/breaking-locadia-verlaat-psv-en-tekent-bij-engelse-laagvlieger Jurgen Locadia is officieel speler van Brighton & Hove Albion. De Engelse laagvlieger maakt zojuist melding van de komst van de aanvaller van PSV.

The Seagulls maken via de officiële kanalen bekend dat de 24-jarige aanvaller een contract tot 2022 heeft getekend. 

]]>
Fri, 19 Jan 2018 21:50:00 +0100
'Locadia gekeurd door Brighton; transfer van zeventien miljoen euro' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147590/locadia-gekeurd-door-brighton-transfer-van-zeventien-miljoen-euro https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147590/locadia-gekeurd-door-brighton-transfer-van-zeventien-miljoen-euro Jurgen Locadia is vrijdag medisch gekeurd bij Brighton & Hove Albion, dit meldt De Telegraaf. PSV en de Engelse club hebben een akkoord bereikt over een transfer van zeventien miljoen euro, weet dezelfde krant.

Dit bedrag kan door bonussen en een doorverkoop percentage nog oplopen. 

]]>
Fri, 19 Jan 2018 20:06:26 +0100
''Het zou zomaar kunnen dat hij heel weinig kansen krijgt, dus moet je scherp zijn'' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147588/het-zou-zomaar-kunnen-dat-hij-heel-weinig-kansen-krijgt-dus-moet-je-scherp-zijn https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147588/het-zou-zomaar-kunnen-dat-hij-heel-weinig-kansen-krijgt-dus-moet-je-scherp-zijn Alles lijkt erop dat Jurgen Locadia een dezer dagen bij PSV vertrekt. PSV heeft een akkoord bereikt met Brighton & Hove Albion en naar verluidt wordt de aanvaller vandaag nog medisch gekeurd.

"Hij komt bij een ploeg terecht die moet knokken tegen degradatie en elk punt kan gebruiken", zo laat Voetbal International-journalist Süleyman Öztürk weten. "Het is een club die aan het Premier League-avontuur is begonnen en op creatieve wijze die ploeg probeert te versterken. Zo kun je ook de transfer van Locadia zien."

Öztürk denkt dat Locadia het lastig gaat krijgen in de Engelse havenstad. "Bij Brighton zal het voor een spits wel eenzaam zijn af en toe. Voor Locadia hebben ze zestien miljoen euro betaald, dat is een hele grote aankoop voor die club. Er wordt dus verwacht dat-ie doelpunten gaat maken. Maar het zou zomaar kunnen dat hij heel weinig kansen krijgt, dus moet je wel scherp zijn. Dat is lastig."

]]>
Fri, 19 Jan 2018 20:02:45 +0100
Cocu baalt van transfer: ''Je moet begrip hebben voor de situatie van de club'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147585/cocu-baalt-van-transfer-je-moet-begrip-hebben-voor-de-situatie-van-de-club https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147585/cocu-baalt-van-transfer-je-moet-begrip-hebben-voor-de-situatie-van-de-club Jurgen Locadia vertrekt naar alle waarschijnlijkheid snel bij PSV. De aanvaller verkast naar Brighton & Hove Albion voor een bedrag van naar verluidt zestien miljoen euro. Trainer Philip Cocu baalt van het vertrek van de sterkhouder.

"Laat ik een ding vooropstellen: hij is nog niet weg, hè", begint Cocu op de persconferentie, geciteerd door de NOS. "Je moet begrip hebben voor de situatie van de club en de redenen die ze hebben om tot een transfer te komen. Maar sportief gezien ben ik er niet blij mee."

"Ik heb aan het begin van het seizoen aangegeven hoe ik over Locadia denk en zo denk ik er nog steeds over", vervolgt Cocu. "Hij kwam heel jong, als 16-jarige, al bij de eerste selectie. En nu is hij een van de bepalende spelers. Maar de club heeft financiële redenen voor deze transfer, dus we kunnen niet alles investeren."

]]>
Fri, 19 Jan 2018 19:37:47 +0100
Matchday: Jong PSV met basisdebutant tegen De Graafschap! https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/147578/matchday-jong-psv-met-basisdebutant-tegen-de-graafschap https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/147578/matchday-jong-psv-met-basisdebutant-tegen-de-graafschap Jong PSV speelt vanavond in de Jupiler League tegen De Graafschap. De Eindhovenaren beginnen aan de wedstrijd met enkele eerste elftalspelers in de basis.

In de goal begint reservedoelman Eloy Room. Ook spelen de Zweedse middenvelder Ramon Pascal Lundqvist, evenals Dante Rigo. Cody Gakpo maakt zijn basisdebuut bij de nummer vijf van de Jupiler League.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 19:10:46 +0100
''Als ik hem nu zie: de techniek en de aanname... Dan vind ik hem verder dan Hendrix'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147547/als-ik-hem-nu-zie-de-techniek-en-de-aanname-dan-vind-ik-hem-verder-dan-hendrix https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147547/als-ik-hem-nu-zie-de-techniek-en-de-aanname-dan-vind-ik-hem-verder-dan-hendrix FC Twente versterkte zich maandag met Adam Maher, die overkwam van PSV. De 24-jarige middenvelder tekende een contract tot het einde van het seizoen in Enschede. De verwachtingen zijn hooggespannen, ook bij FC Twente-watcher Tijmen van Wissing.

"Het is natuurlijk wel een uitstekende voetballer", reageert Van Wissing, die benieuwd is waar Maher neergezet gaat worden. "Daar zijn ze nog niet over uit. Verbeek moet nog wat sleutelen aan zijn elftal. Maher is wel een jongen die op acht of zes komt te spelen. Het is een geweldige voetballer en hij is écht fit. Het is ook een goede jongen, er gaan niet veel negatieve verhalen over hem rond."

Maher heeft het PSV niet helemaal waargemaakt. "Het is wel een grote naam, een vijfvoudig international Maar het is een flop geworden bij PSV", weet Van Wissing. "Maar als ik hem nu zie: de techniek en de aanname... Dan vind ik hem toch verder dan Hendrix bijvoorbeeld, al vind ik dat geen goede speler. Ik denk dat Maher wel echt een toevoeging gaat zijn."

Van Wissing snapt wel dat trainer Gertjan Verbeek, tegen zijn principes in, een versterking heeft gehaald in de winterstop. "Hij heeft gewoon een voetbalinjectie nodig. Hij heeft in Spanje ook gezien dat deze selectie niet zomaar veilig is in de Eredivisie", besluit hij bij De Oosttribune van RTV Oost.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 18:47:00 +0100
PSV hoeft te vrezen na wegvallen Locadia: ''Die jongen staat te trappelen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147519/psv-hoeft-te-vrezen-na-wegvallen-locadia-die-jongen-staat-te-trappelen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147519/psv-hoeft-te-vrezen-na-wegvallen-locadia-die-jongen-staat-te-trappelen Ondanks het aanstaande vertrek van Jürgen Locadia naar Brighton & Hove Albion, hoeft trainer Phillip Cocu zich allesbehalve zorgen te maken. PSV heeft voorin opties te over. 

"Sam Lammers heeft op het trainingskamp laten zien dat hij geweldige goals kan maken. Die jongen staat te trappelen", vertelt PSV-watcher Marco Timmer namens Voetbal International. "Dan heb je ook Maxi Romero nog die een half jaar de tijd krijgt om te wennen, maar misschien wel vroegtijdig gebracht gaat worden. In Florida heeft hij laten zien dat hij zowel met links, rechts als het hoofd heel goed kan afronden. In dat opzicht zal PSV er misschien niet op achteruit gaan", vervolgt hij.

En dat is nog niet alles. "Daarachter zitten dan ook nog Donyell Malen, Cody Gakpo, Mauro Junior en Albert Gudmundsson. Ze hebben dus genoeg aanvallende mogelijkheden. En dan hebben ze ook nog Lozano en Bergwijn, die zijn ook nog niet heel erg oud. Het is allemaal jong en zeer talentvol", aldus Timmer.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 18:09:00 +0100
Heracles ondanks fikse tegenvaller klaar voor PSV: ''Hebben we op getraind'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147515/heracles-ondanks-fikse-tegenvaller-klaar-voor-psv-hebben-we-op-getraind https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147515/heracles-ondanks-fikse-tegenvaller-klaar-voor-psv-hebben-we-op-getraind PSV neemt het zondag in Almelo op tegen Heracles, dat deze week haar Joey Pelupessy aanvoerder zag vertrekken. Trainer John Stegeman baalt als een stekker van het vertrek van zijn captain.

"Een paar dagen voordat je moet voetballen is het niet prettig om je aanvoerder te verliezen. Alleen wij gaan er gewoon alles aan doen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten", vertelt de oefenmeester voor de camera van RTV Oost. "We starten met PSV en leven van wedstrijd tot wedstrijd."

Naast Pelupessy heeft Stegeman ook niet de beschikking over smaakmaker Brandley Kuwas. "We zijn al geruime tijd naar PSV-thuis toe aan het werken. In die periode had ik wel de beschikking over Joey Pelupessy, maar niet over Bradley Kuwas. Daar hebben we dus wel op getraind. Volgens mij is het team klaar voor PSV", besluit hij hoopvol.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 17:41:00 +0100
Merkwaardige geboortestatistiek bij PSV-jeugd: ''Cijfers stroken niet met wetten Moeder natuur'' https://www.psvfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/147453/merkwaardige-geboortestatistiek-bij-psv-jeugd-cijfers-stroken-niet-met-wetten-moeder-natuur https://www.psvfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/147453/merkwaardige-geboortestatistiek-bij-psv-jeugd-cijfers-stroken-niet-met-wetten-moeder-natuur Een opmerkelijke statistiek in de jeugdopleiding van PSV. Maar liefst 75 procent van de jeugdspelers die de club de afgelopen twintig jaar binnenhaalde, is geboren tussen 1 januari en 30 juni. 

Deze cijfers kwamen naar voren door Lucas Besters, die voor zijn promotieonderzoek de scouting van PSV onder de loep nam. "De cijfers bij het aantrekken van talenten stroken natuurlijk niet met de wetten van Moeder natuur", zegt Besters in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "De scouting kan niet optimaal gefunctioneerd hebben, omdat er niet per definitie meer talent wordt geboren in januari dan in december."

Hoofdjeugdopleiding neemt de bevindingen van Besters serieus. "Wij kijken er intern ook naar en zien dat spelers vaak tussen januari en juli geboren zijn. We zijn ons ervan bewust en proberen er goed op te sturen richting onze scouts en bij onze Fundament-locaties, waar talenten langer in hun eigen omgeving blijven. Bij PSV onder 13 is het geboortemaand-effect al minder zichtbaar", zegt hij.

Jansen heeft wel een verklaring voor de opmerkelijke statistiek: spelers in die in de eerste helft van het jaar geboren worden, zijn fysiek in het voordeel dan zij die later ter aarde komen. "Dat kan flinke verschillen geven en de kunst is om daar goed doorheen te kijken. De échte natuurtalenten zullen altijd opvallen, wanneer ze ook geboren zijn. Andere jongens die in december zijn geboren, zullen er soms enorm voor moeten knokken om op te vallen", aldus Jansen.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 17:36:00 +0100
Locadia begint aan hels karwei in Premier League: ''Een hele grote aankoop voor die club'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147522/locadia-begint-aan-hels-karwei-in-premier-league-een-hele-grote-aankoop-voor-die-club https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/147522/locadia-begint-aan-hels-karwei-in-premier-league-een-hele-grote-aankoop-voor-die-club Van strijden om de landstitel naar vechten tegen degradatie: de transfer van Jürgen Locadia van PSV naar het Engelse Brighton & Hove Albion.

"Hij komt bij een ploeg terecht die moet knokken tegen degradatie en elk punt kan gebruiken", vertelt VI-watcher Süleyman Öztürk op de website van zijn werkgever. "Het is een club die aan het Premier League-avontuur is begonnen en op creatieve wijze die ploeg probeert te versterken. Zo kun je ook de transfer van Locadia zien."

De 24-jarige aanvaller zal het niet makkelijk krijgen. "Bij Brighton zal het voor een spits wel eenzaam zijn af en toe. Locadia is fysiek sterk, snel en kan makkelijk scoren. Ik ben benieuwd hoe hij het in de Premier League gaat doen", vervolgt Öztürk.

PSV krijgt een flink bedrag op haar rekening gestort. "Voor Locadia hebben ze zestien miljoen euro betaald, dat is een hele grote aankoop voor die club. Er wordt dus verwacht dat-ie doelpunten gaat maken. Maar het zou zomaar kunnen dat hij heel weinig kansen krijgt, dus moet je wel scherp zijn. Dat is lastig", luidt het besluit.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 16:52:00 +0100
Personele problemen voor Heracles: ''Dat zal niet fijn zijn voor hen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147501/personele-problemen-voor-heracles-dat-zal-niet-fijn-zijn-voor-hen https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147501/personele-problemen-voor-heracles-dat-zal-niet-fijn-zijn-voor-hen Koploper PSV hervat komende zondag de competitie met een uitwedstrijd bij Heracles Almelo. De Almeloërs zagen afgelopen week hun aanvoerder Joey Pelupessy vertrekken. Daarnaast kampt hun blikvanger Brandley Kuwas met een blessure.

"Dat zal niet fijn zijn voor hen", maakt Voetbal International tijdens persconferentie op uit de mond van Phillip Cocu. "Maar het verandert niets aan onze wedstrijdvoorbereiding."

Met Ajax-Feyenoord op het programma, kan PSV goede zaken doen voor de ranglijst. De focus ligt in Eindhoven echter op Heracles. "We moeten met veel vertrouwen spelen en uitgaan van onze eigen kracht en natuurlijk wel tactisch kijken naar wat de tegenstander doet", aldus Cocu.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 16:08:00 +0100
PSV nog zonder Romero in Almelo: ''Maar het gaat de goede kant op'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147469/psv-nog-zonder-romero-in-almelo-maar-het-gaat-de-goede-kant-op https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147469/psv-nog-zonder-romero-in-almelo-maar-het-gaat-de-goede-kant-op Phillip Cocu kan zondag tegen Heracles Almelo geen beroep doen op de kersverse aanwinst Maximiliano Romero. De negentienjarige Argentijn werkt een individueel trainingsprogramma af.

Wel heeft de oefenmeester goede hoop snel over Romero te kunnen beschikken. ""Het gaat de goede kant op. Hij traint nog een paar dagen op individuele basis", zo laat Cocu weten tijdens zijn wekelijkse perspraatje.

Een aanvaller die er in Almelo wél bij is, is Sam Lammers. "Dat we potentie in Sam zien is wel duidelijk. Het is aan hem om de laatste stap te zetten", aldus Cocu.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 15:20:00 +0100
Cocu baalt van vertrek Locadia: ''Sportief gezien ben ik er niet blij mee'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147457/cocu-baalt-van-vertrek-locadia-sportief-gezien-ben-ik-er-niet-blij-mee https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147457/cocu-baalt-van-vertrek-locadia-sportief-gezien-ben-ik-er-niet-blij-mee Phillip Cocu baalt als een stekker van het aanstaande vertrek van Jürgen Locadia. De 24-jarige aanvaller staat op het punt een contract te tekenen bij het Engelse Brighton & Hove Albion.

PSV ontvangt naar verluidt een bedrag van zestien miljoen euro voor Locadia. "Sportief ben ik er niet blij mee, maar we moeten ook begrip hebben voor de situatie van de club", maakt het Eindhovens Dagblad op uit de mond van de oefenmeester.

Komende zondag gaat PSV op bezoek bij Heracles Almelo, waar de competitie wordt hervat. "We moeten de selectie dusdanig hebben staan, dat we goed de tweede seizoenshelft in kunnen gaan. Wellicht volgt er nog iets, maar daar valt nu nog niets over te zeggen", aldus Cocu.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 14:28:00 +0100
'Jong PSV met enkele spelers uit A-selectie tegen De Graafschap, basisdebuut Gakpo' https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/147444/jong-psv-met-enkele-spelers-uit-a-selectie-tegen-de-graafschap-basisdebuut-gakpo https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/147444/jong-psv-met-enkele-spelers-uit-a-selectie-tegen-de-graafschap-basisdebuut-gakpo Jong PSV neemt het vanavond in Doetinchem op tegen De Graafschap. In de basiself van Dennis Haar staan enkele spelers uit de A-selectie.

Volgens het Eindhovens Dagblad speelt de Zweedse middenvelder Ramon Pascal Lundqvist, evenals Dante Rigo. Het doel wordt verdedigd door reserve-goalie Eloy Room. Daarnaast ligt het in de lijn der verwachting dat ook Cody Gakpo, die zijn basisdebuut kan maken, en Armando Obispo tot de eerste elf behoren.

Jong PSV bezet momenteel de vijfde plek in de Jupiler League, maar wordt op de hielen gezeten door maar liefst zes ploegen. Mocht De Graafschap winnen van de Eindhovenaren, dan passeert het Jong PSV op de ranglijst.

Vermoedelijke opstelling Jong PSV (Eindhovens Dagblad): Room; Van Vlerken, Abels, Obispo, Carolina; Duarte, Rigo, Lundqvist; Verreth, Piroe, Gakpo

]]>
Fri, 19 Jan 2018 13:25:00 +0100
'PSV hield vertrek Bergwijn tegen: aanvaller onmisbaar in Eindhoven' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147404/psv-hield-vertrek-bergwijn-tegen-aanvaller-onmisbaar-in-eindhoven https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147404/psv-hield-vertrek-bergwijn-tegen-aanvaller-onmisbaar-in-eindhoven Naast Luuk de Jong heeft ook Steven Bergwijn van PSV te horen gekregen dat hij deze winter hoe dan ook in Eindhoven moet blijven. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Het Italiaanse Torino zou de 20-jarige vleugelaanvaller maar wat graag willen inlijven. Ondanks dat Albert Gudmundsson, Donyell Malen en Mauro Júnior in zijn nek hijgen, geniet Bergwijn het volste vertrouwen van trainer Phillip Cocu en diens staf.

Bergwijn behoort sinds 2014 tot de A-selectie van PSV en heeft nog een contract tot medio 2021. De kans is groot dat PSV een flinke zak met geld krijgt bij een eventuele verkoop van de buitenspeler. Zo zou een eerder bod van Torino al richting de tien miljoen euro gaan.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 12:27:00 +0100
Veltman van geen kwaad bewust: ''Als Chiellini zo speelt staat iedereen op de banken'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147418/veltman-van-geen-kwaad-bewust-als-chiellini-zo-speelt-staat-iedereen-op-de-banken https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147418/veltman-van-geen-kwaad-bewust-als-chiellini-zo-speelt-staat-iedereen-op-de-banken PSV ging een maand geleden met forse cijfers (3-0) onderuit bij Ajax, maar na afloop ging het met name over gedrag van Ajax-aanvoerder Joël Veltman. Hij ging zocht het randje op en ging er vaak overheen.

Zelf snapt Veltman weinig van de kritiek. "Als Giorgio Chiellini zo speelt, of voorheen Marco Materazzi, dan staat iedereen op de banken. Dan zegt iedereen in Nederland: kijk eens wat een winnaars", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als ene Joël Veltman uit Nederland zo speelt, dan is het niet goed."

Veltman trekt zich er weinig van aan. "Het hoort bij zulke wedstrijden. Op het randje spelen en er af en toe stevig in kletsen", vervolgt hij. "Het doel was toch bereikt? We wonnen van PSV en ik speelde Lozano uit de wedstrijd. Dan is er achteraf alsnog kritiek. Tja, wat moet ik dan nog meer doen?", aldus Veltman.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 11:29:00 +0100
'Jong PSV-spits imponeert op stage, clubs binnenkort in conclaaf' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147370/jong-psv-spits-imponeert-op-stage-clubs-binnenkort-in-conclaaf https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147370/jong-psv-spits-imponeert-op-stage-clubs-binnenkort-in-conclaaf Dani van der Moot heeft indruk gemaakt bij SC Cambuur. De spits van Jong PSV werkte de afgelopen periode een stage af in Leeuwarden. 

Het Eindhovens Dagblad weet te melden dat deze proefperiode volgens Van der Moot's zaakwaarnemer bevredigend is verlopen voor beide partijen. Van der Moot zal deze winter echter nog niet vertrekken bij PSV.

In Eindhoven beschikt de twintigjarige centrumaanvaller over een aflopend contract, waardoor Van der Moot komende zomer gratis de deur uit kan lopen. Zijn zaakwaarnemer laat weten dat Cambuur en PSV op korte termijn om tafel zullen om een eventuele transfer te bespreken.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 10:28:00 +0100
''Altijd gerespecteerd dat PSV me niet heeft gehaald, maar jammer vond ik het wel'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147363/altijd-gerespecteerd-dat-psv-me-niet-heeft-gehaald-maar-jammer-vond-ik-het-wel https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147363/altijd-gerespecteerd-dat-psv-me-niet-heeft-gehaald-maar-jammer-vond-ik-het-wel Yassin Ayoub maakt komende zomer de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord. De 23-jarige middenvelder had zichzelf echter ook graag in het shirt van PSV zien spelen. 

Hij zag voormalig ploeggenoot Bart Ramselaar wél vertrekken naar Eindhoven. "Ik heb het altijd gerespecteerd dat Ajax, PSV en Feyenoord me niet hebben gehaald, maar jammer vond ik het wel", vertelt een licht teleurgestelde Ayoub in gesprek met het Algemeen Dagblad.

In Rotterdam durfde men de knoop wél door te hakken. "Nu bleek uit de gesprekken met Feyenoord dat ze echt wel zagen dat ik een belangrijke schakel bij FC Utrecht ben. Dat voelt goed", besluit Ayoub vol goede moed.

 

]]>
Fri, 19 Jan 2018 09:37:00 +0100
'PSV door Locadia uit 'financiĆ«le zorgen' en dicht Europa-League-gat' https://www.psvfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/147362/psv-door-locadia-uit-financiele-zorgen-en-dicht-europa-league-gat https://www.psvfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/147362/psv-door-locadia-uit-financiele-zorgen-en-dicht-europa-league-gat Met de aanstaande transfer van Jürgen Locadia doet PSV op financieel vlak uitstekende zaken. De 24-jarige aanvaller vertrekt voor om en nabij de zestien miljoen euro naar het Engelse Brighton & Hove Albion.

Dit bedrag kan door bonussen en een doorverkooppercentage nog verder oplopen. Hierdoor heeft de Eindhovense club in één klap haar financiële gat van vijf miljoen euro gedicht. Dat meldt De Telegraaf.

Door de zeperd in de Europa League tegen Osijek kampte PSV met een begrotingstekort van vijf miljoen. Eén grote transfer vóór de zomer zou genoeg zijn om dit balansjaar positief te maken, en dat is nu dus gebeurd.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 08:26:32 +0100
'Geen vervanger voor Locadia: PSV heeft opvolger in eigen huis' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147355/geen-vervanger-voor-locadia-psv-heeft-opvolger-in-eigen-huis https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147355/geen-vervanger-voor-locadia-psv-heeft-opvolger-in-eigen-huis PSV gaat naar verwachting geen vervanger halen voor de vertrekkende Jürgen Locadia. Met de komst van Maximiliano Romero heeft de Eindhovense club al ingespeeld op een transfer van Locadia. Zo meldt De Telegraaf.

De 24-jarige aanvaller maakt de overstap naar Brighton & Hove Albion en wordt vandaag medisch gekeurd door de Premier League-club. Met de deal zou een bedrag van tussen de vijftien en twintig miljoen euro gemoeid zijn. 

Door het vertrek van Locadia zal PSV Luuk de Jong en Steven Bergwijn hoe dan ook in Eindhoven willen houden. De Jong stond eerder deze maand in de belangstelling van het Mexicaanse Club América, terwijl ook Bergwijn gewild is.

]]>
Fri, 19 Jan 2018 07:28:00 +0100
''PSV heeft mij de beste les uit mijn leven gegeven door me te ontslaan'' https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/147353/psv-heeft-mij-de-beste-les-uit-mijn-leven-gegeven-door-me-te-ontslaan https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/147353/psv-heeft-mij-de-beste-les-uit-mijn-leven-gegeven-door-me-te-ontslaan Geraldo Antonia was vijf jaar geleden een van de grootste talenten bij PSV. Maar wegens wangedrag werd hij ontslagen. Nu richt hij zich op een carrière als rapper. Hij vertelt hierover bij Vice Sports.

"Ik was gewend mijn eigen regels te maken en dat was allemaal geen probleem toen ik als groot talent werd gezien. Maar toen ik bij Jong PSV een schorsing kreeg voor natrappen en mijn basisplaats verloor, kon ik daar niet mee omgaan", aldus Antonia.

"Die mentaliteit keerde zich tegen me. Dat is wat er met mij is gebeurd bij PSV. Ik kreeg woorden met de trainer en heb dingen gezegd die ik niet had moeten zeggen. Daarom werd mijn contract verscheurd."

Hij verwijt PSV helemaal niets. "PSV heeft mij de beste les uit mijn leven gegeven door me te ontslaan. Na PSV ben ik wakker geworden. Daarvoor heb ik altijd geleefd als een kind met geld."      

Lees het hele artikel met Geraldo hier.        

]]>
Thu, 18 Jan 2018 23:00:00 +0100
Maher heeft geen spijt van transfer naar PSV: ''Het was een goede keuze van mij'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147300/maher-heeft-geen-spijt-van-transfer-naar-psv-het-was-een-goede-keuze-van-mij https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147300/maher-heeft-geen-spijt-van-transfer-naar-psv-het-was-een-goede-keuze-van-mij Adam Maher gold in zijn tijd bij AZ Alkmaar als een groot talent, maar wist de verwachtingen na zijn overstap naar PSV nooit waar te maken. De middenvelder wil echter niet spreken van een mislukking als het gaat om zijn periode bij PSV.

"Dat zie ik niet zo", blikt Maher terug in gesprek met FC Twente TV. "Het was een goede keuze van mij. Ik heb er veel dingen meegemaakt. Ik sta ook nog steeds achter mijn keuze om naar PSV te gaan. Voor een jongen van 18 was het een mooie stap."

Maher mocht dan geen vaste waarde zijn, de middenvelder heeft in zijn tijd bij PSV zijn prijzenkast wel aardig gevuld. "Uiteindelijk heb ik wel twee titels en Johan Cruijff-schalen achter mijn naam staan. Persoonlijk had ik er nog meer uit willen halen, maar het is anders gegaan."

 

]]>
Thu, 18 Jan 2018 22:21:00 +0100
Isimat-Mirin geniet bij PSV: ''Het is een groot verschil met wat ik zie in Frankrijk'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147269/isimat-mirin-geniet-bij-psv-het-is-een-groot-verschil-met-wat-ik-zie-in-frankrijk https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/147269/isimat-mirin-geniet-bij-psv-het-is-een-groot-verschil-met-wat-ik-zie-in-frankrijk Dinsdagmiddag vond in het Philips Stadion de jaarlijkse nieuwjaarsborrel plaats. Supporters, bestuurders en spelers waren allemaal aanwezig bij het evenement. Nicolas Isimat-Mirin en Luuk de Jong genoten van de avond.

"Het is een groot verschil met wat ik zie in Frankrijk. Het is leuk, want er is veel aandacht voor. Ook is het leuk om met de fans in contact te komen en een beetje te eten. Het eten is van goede kwaliteit en het is goed om samen tijd door te brengen", zegt Isimat-Mirin in zijn bekende mix van Engels, Frans en Nederlands. 

Ook Luuk de Jong was positief gestemd over de borrel. "De sfeer is erg relaxed. Ik heb een paar foto's gemaakt en een aantal handtekeningen uitgedeeld, maar ze laten je verder met rust en gaan niet met een menigte om je heen staan. Het is mooi dat het op zo'n manier kan."

]]>
Thu, 18 Jan 2018 21:45:00 +0100
BREAKING | 'PSV-spits voor 16 miljoen euro op weg naar Engeland' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147350/breaking-psv-spits-voor-16-miljoen-euro-op-weg-naar-engeland https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/147350/breaking-psv-spits-voor-16-miljoen-euro-op-weg-naar-engeland PSV dreigt Jurgen Locadia te verliezen aan Brighton & Hove Albion, dit weet Voetbal International te melden. Als alles rond is, gaat de spits voor een bedrag van 16 miljoen euro naar de Premier League. Hier wordt hij herenigd met Davy Pröpper. 

Locadia is op het moment herstellende van een bovenbeenblessure, maar voor Brighton is dat geen reden om hem niet te halen. Waarschijnlijk wordt Locadia vrijdag medisch gekeurd. PSV en Brighton zijn afgelopen dagen tot een overeenkomst gekomen. 

Loacadia wilde afgelopen zomer al vertrekken, maar toen ketste zijn transfer naar Wolverhampton Wanderers net af. Nu heeft hij alsnog zijn droomtransfer naar Engeland te pakken. 

]]>
Thu, 18 Jan 2018 21:04:00 +0100
Koeman en Koeman samen bij Nederlands elftal?: "Nee, dat is uitgesloten" https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/147215/koeman-en-koeman-samen-bij-nederlands-elftal-nee-dat-is-uitgesloten https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/147215/koeman-en-koeman-samen-bij-nederlands-elftal-nee-dat-is-uitgesloten Erwin Koeman wordt geen assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. De oud-speler van PSV wordt vaak samen met zijn broer Ronald, die ook bij PSV speelde, gelinkt aan het bondscoachschap, maar zet zelf een streep door Oranje.

"Dat is uitgesloten. Ik wil weer op eigen benen staan. Het liefst in het buitenland", laat Koeman weten aan de NOS. Hij leeft overigens niet in onmin met zijn broer Ronald, met wie hij samenwerkte bij Southampton en Everton. "We hebben ruim drie jaar prima samengewerkt. Maar nu scheiden onze wegen zich weer. Ik voel me nog steeds hoofdtrainer."

De 56-jarige Koeman, die trainer was bij RKC Waalwijk, Feyenoord, FC Utrecht en FC Eindhoven en bondscoach bij Hongarije, ziet zijn broer Ronald wel de nieuwe bondscoach van Nederland worden. "Dit is het ideale moment voor hem. Hij heeft de ervaring, ook in het buitenland. Als ik de KNVB was, zou ik het wel weten. Maar er zijn gekkere dingen gebeurd in de voetballerij."

]]>
Thu, 18 Jan 2018 19:49:00 +0100