Nieuws - PSVFans.nl - PSV Nieuws https://www.psvfans.nl/rss/nieuws PSVFans Braziliaanse proefspelers imponeren: 'Pedro' tweemaal trefzeker in oefenduel https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165971/braziliaanse-proefspelers-imponeren-pedro-tweemaal-trefzeker-in-oefenduel https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165971/braziliaanse-proefspelers-imponeren-pedro-tweemaal-trefzeker-in-oefenduel PSV heeft deze week vijf Braziliaanse jeugdspelers op proef. Vier van deze proefspelers speelden dinsdag mee in een oefenduel met Willem II Onder 19.

"Pedro startte op het middenveld, Wallace Ruan en Matheus Barbosa voorin en 'Weverton' was rechtsback", schrijft het Eindhovens Dagblad. Het oefenduel eindigde in 2-0. Proefspeler Pedro liet daarin een goede indruk achter. Hij was tegen de Tilburgers goed voor twee treffers.

"Of de Brazilianen ook daadwerkelijk door PSV worden vastgelegd, is nog onduidelijk. Dinsdagmorgen landde bij PSV nog een vijfde Braziliaan, die ook via zijn begeleider Mino Raiola in Eindhoven traint. Hij trainde mee bij Jong PSV", meldt het Eindhovens Dagblad.

]]>
Tue, 24 Apr 2018 22:08:00 +0200
De Jong mysterieus over toekomst: ''Er spelen altijd dingen, er is altijd interesse'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165963/de-jong-mysterieus-over-toekomst-er-spelen-altijd-dingen-er-is-altijd-interesse https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165963/de-jong-mysterieus-over-toekomst-er-spelen-altijd-dingen-er-is-altijd-interesse Een leegloop dreigt komende zomer voor PSV. Diverse basiskrachten hebben al aangegeven te willen vertrekken uit Eindhoven. Luuk de Jong heeft echter nog geen beslissing genomen. 

"Ik heb geen idee. Mijn contract loopt nog twee jaar hier", zegt de aanvoerder tegenover FOX Sports. "Ik heb altijd gezegd dat ik het hier enorm naar mijn zin heb, dus het zou zomaar kunnen dat ik hier nog speel volgend jaar. Ik weet het niet."

De Jong was afgelopen zomer nog dichtbij een overstap naar Bordeaux en flirtte in januari met het Mexicaanse Club America. Op de vraag of er ook nu belangstelling voor De Jong is, reageert de aanvaller mysterieus. "Er spelen altijd wel dingen, er is altijd interesse, maar ik kan er nu nog weinig over zeggen."

Dat andere basisspelers binnen de PSV-selectie een stap zullen maken lijkt waarschijnlijk. "Als ik zie wat voor wensen andere jongens hebben, dan is die kans zeker aanwezig", zegt De Jong.

]]>
Tue, 24 Apr 2018 21:25:00 +0200
PSV Onder 17 kroont zich tot kampioen na winst op Ajax https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/165955/psv-onder-17-kroont-zich-tot-kampioen-na-winst-op-ajax https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/165955/psv-onder-17-kroont-zich-tot-kampioen-na-winst-op-ajax PSV Onder 17 heeft zich dinsdagavond op de Herdgang tot kampioen gekroond. Het elftal van trainer Kristof Aalbrecht behaalde de landstitel door de leeftijdgenoten van Ajax met 2-0 te verslaan. 

Binnen dertig minuten kwamen de Eindhovenaren al op voorsprong in de kampioenswedstrijd. Middenvelder Yorbe Vertressen zorgde voor de openingstreffer door een dribbel af te ronden met een diagonaal schot in de kruising. In de tweede helft zette Mathias Kjølo de 2-0 op het scorebord. Een schitterende volley van de Noor bleek voor de Ajax-doelman onhoudbaar.

 

]]>
Tue, 24 Apr 2018 20:40:00 +0200
'PSV in de race voor Argentijnse verdediger': ''Er is al een officieel voorstel gedaan'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165927/psv-in-de-race-voor-argentijnse-verdediger-er-is-al-een-officieel-voorstel-gedaan https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165927/psv-in-de-race-voor-argentijnse-verdediger-er-is-al-een-officieel-voorstel-gedaan Met een roerige transferperiode voor de boeg is PSV al druk op zoek naar nieuwe spelers. Scouts van de Eindhovenaren schijnen in Zuid-Amerika interesse ontwikkeld te hebben voor een centrale verdediger.

De belangstelling vanuit Eindhoven betreft de Argentijnse Juan Komar van CA Talleres. De president van de club uit Argentinië zegt in een interview met Superesportes een bod te hebben ontvangen van PSV. er is interesse van Atletico-MG (Brazilië, red.), maar PSV heeft al een officieel voorstel gedaan. Atletico niet. Vandaag ontmoeten we in Buenos Aires de Nederlandse vertegenwoordiger", vertelt president Andrès Fassi.

FOX Sports Brasil voegt daaraan toe dat CA Talleres het eerste bod van PSV zou hebben afgewezen. De gesprekken tussen beide clubs zouden overigens wel voorspoedig voorlopen.

 

]]>
Tue, 24 Apr 2018 18:16:00 +0200
Ondanks titel kritiek op PSV: ''Dan hoor ik wel dat er niet veel is om van te genieten'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165773/ondanks-titel-kritiek-op-psv-dan-hoor-ik-wel-dat-er-niet-veel-is-om-van-te-genieten https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165773/ondanks-titel-kritiek-op-psv-dan-hoor-ik-wel-dat-er-niet-veel-is-om-van-te-genieten PSV presteert dit seizoen uitstekend en heeft zich met nog drie speelronden te gaan al tot landskampioen gekroond. Een prestatie die volgens analist Aad de Mos ook op het conto van Phillip Cocu te schrijven valt.

''Bij Gertjan Verbeek zag je het helemaal weglopen, Giovanni van Bronckhorst had Dick Advocaat nodig na zeven nederlagen, maar Cocu vindt altijd iets waarmee hij het omdraait'', begint De Mos in Voetbal International. ''Na Osijek en de nederlaag in Heerenveen zijn de puzzelstukjes in elkaar gevallen. Hij gooit de boel rustig om, zet er met een extra controleur op het middenveld een slotje op en ze winnen tien keer op rij. Dat is knap'', aldus een lovende De Mos.

Toch is het niet alleen hosanna volgens de analist. ''Wat ik van diehard supporters wel hoor, is dat er niet heel veel is om van te genieten. Als vroeger het voetbal niet goed was, was er altijd nog Ronaldo, Romário, Luc Nilis of die gekke Gomes en Alex. Maar nu is er, misschien op Lozano na, niet veel. De titel en straks Champions League-voetbal vergoeden veel.''

]]>
Tue, 24 Apr 2018 17:07:00 +0200
FOTO | Talent van Jong PSV in 'Jupiler League Elftal van de Week' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165897/foto-talent-van-jong-psv-in-jupiler-league-elftal-van-de-week https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165897/foto-talent-van-jong-psv-in-jupiler-league-elftal-van-de-week Jong PSV won afgelopen vrijdag met 4-2 van FC Dordrecht en Armando Obispo is naar aanleiding van die wedstrijd geselecteerd voor het 'Jupiler League Elftal van de Week'. 

Opstelling: Verrips (MVV), Ndefe (RKC) Bergsma (Jong Ajax), Obispo (Jong PSV), Chacon (FC Emmen), Hutten (Fortuna Sittard), Matusiwa (Jong Ajax), Veerman (FC Volendam), Seys (RKC Waalwijk), Lieder (FC Eindhoven) en Achahbar (NEC). 

]]>
Tue, 24 Apr 2018 16:06:00 +0200
Zowel PSV Vrouwen als O17 tegen Ajax: ''Dan worden geen toeschouwers meer toegelaten'' https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/165791/zowel-psv-vrouwen-als-o17-tegen-ajax-dan-worden-geen-toeschouwers-meer-toegelaten https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/165791/zowel-psv-vrouwen-als-o17-tegen-ajax-dan-worden-geen-toeschouwers-meer-toegelaten PSV Vrouwen speelt vanavond de topwedstrijd tegen de Ajax Vrouwen. De Amsterdammers zijn nog volop in de strijd om de landstitel, en staan momenteel twee punten voor op directe concurrent FC Twente.

Het duel van vanavond wordt afgewerkt op De Herdgang en zal om 19.30 uur beginnen. Toeval wil dat ook PSV onder 17 daar vanavond tegen Ajax moet aantreden, dat duel start om 18.30 uur. Doordat bij de duels veel publiek wordt verwacht, heeft PSV in samenwerking met de afdeling Veiligheid een maximum aantal toeschouwers dat de duels mag bijwonen gesteld.

''Wanneer het aantal van omstreeks 1.800 toeschouwers is bereikt, worden er geen toeschouwers meer toegelaten tot het complex. Wees er tijdig bij om zeker te zijn van een plekje bij de wedstrijden, het is niet mogelijk om vooraf een toegangskaart te reserveren. Het complex is vanaf 18.00 uur geopend voor publiek'', zo meldt de club op de officiële website.

]]>
Tue, 24 Apr 2018 15:05:00 +0200
Cocu en jeugdopleiding PSV genomineerd voor Rinus Michels Award https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165894/cocu-en-jeugdopleiding-psv-genomineerd-voor-rinus-michels-award https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/165894/cocu-en-jeugdopleiding-psv-genomineerd-voor-rinus-michels-award PSV kan op vrijdag 11 mei in de prijzen vallen tijdens het trainerscongres in Zwolle. De jeugdopleiding van de club uit Eindhoven is genomineerd voor beste jeugdopleiding. 

PSV strijdt op 11 mei samen met AZ en Ajax voor de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding, dat meldt ANP. Ook Phillip Cocu maakt kans op een Rinus Michels Award. De trainer van PSV kan verkozen worden tot beste coach van de Eredivisie.

Ook Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord) en John van den Brom (AZ) zijn genomineerd. In de Jupiler League maken Henk de Jong van De Graafschap, Dick Lukkien van FC Emmen, Gérard de Nooijer van FC Dordrecht en Mike Snoei van Telstar kans op de award.  

]]>
Tue, 24 Apr 2018 14:04:00 +0200
eDivisie | Riza maakt zich op voor finale: ''Allemaal leuk en aardig, maar je wil winnen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/165817/edivisie-riza-maakt-zich-op-voor-finale-allemaal-leuk-en-aardig-maar-je-wil-winnen https://www.psvfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/165817/edivisie-riza-maakt-zich-op-voor-finale-allemaal-leuk-en-aardig-maar-je-wil-winnen Dit seizoen is het de eerste keer dat er sprake is van een officiële eDivisie. Voor de winterstop won PSV-speler Ali Riza de competitie.

''Het is voor mij een hele grote eer om voor PSV te spelen, want ik ben geboren en getogen in Eindhoven. Het is altijd een jongensdroom geweest om in het echte voetbal voor PSV ui te komen, dat is helaas niet gelukt, dus dan maar zo op het virtuele voetbalveld. Ik had nooit verwacht dat het zover zou komen.''

Ali Reza werd kampioen in het 'Playstation-seizoen' en mag uiteindelijk in de grote finale op 11 mei uitkomen tegen de winnaar van het seizoen op de Xbox. Daar is hij zich al aan op het voorbereiden. ''We zijn al bezig met het team aan het verbeteren, en op 11 mei moeten we er staan. Het is allemaal leuk en aardig, maar je wil natuurlijk ook winnen.''

Hij wordt bijgestaan door coach Romal Abdi. ''Ik heb dit seizoen een coaching-rol op me genomen, en mag me daarin ontwikkelen. Misschien zit daarin een rol voor mij. Hierin kijk je van tevoren naar tegenstanders, maak je analyses en traint veel samen'', aldus Abdi.

]]>
Tue, 24 Apr 2018 13:03:00 +0200
KNVB maakt scheidsrechter voor uitduel met ADO Den Haag bekend https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165828/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-uitduel-met-ado-den-haag-bekend https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165828/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-uitduel-met-ado-den-haag-bekend De KNVB heeft scheidsrechter Pol van Boekel aangesteld om de wedstrijd tussen ADO Den Haag en PSV in goede banen te leiden. Het duel in het Cars Jeans Stadion begint zondagmiddag om half drie.

Van Boekel zal geassisteerd worden door de assistenten Polman en Bluemink. Vierde official bij het duel is Freek van Herk. PSV is al kampioen na het binnenhalen van de 24ste landstitel en speelt dus alleen nog om de eer. ADO kan zich nog plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal en zal dus nog graag een resultaat willen behalen.

]]>
Tue, 24 Apr 2018 12:02:00 +0200
Kritiek op concurrentie PSV: ''Dan vraag ik me af: hoe slecht zijn zij dan wel niet'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165839/kritiek-op-concurrentie-psv-dan-vraag-ik-me-af-hoe-slecht-zijn-zij-dan-wel-niet https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165839/kritiek-op-concurrentie-psv-dan-vraag-ik-me-af-hoe-slecht-zijn-zij-dan-wel-niet Ondanks dat PSV dit seizoen vrij eenvoudig de landstitel heeft behaald, is er ook nu weer kritiek op het spel van de Eindhovenaren dit seizoen. Toch vindt Erwin Koeman dat Phillip Cocu nu zeker de credits verdiend na het kampioenschap, zo zegt hij in Voetbal International.

''Wat mij heeft verbaasd, is dat PSV steeds een grote voorsprong op de concurrentie heeft gehad, maar dat er alleen maar kritiek op het spel van de ploeg is geweest. Dan vraag ik me af: hoe slecht zijn de anderen dan wel niet?'', zo stelt Koeman. 

Hij ziet wel dat het voetbal niet altijd even goed was, maar vindt dat ook naar andere dingen gekeken moet worden. ''Natuurlijk is het niet allemaal even sprankelend geweest, maar het niveau is de laatste jaren bij alle clubs in de Eredivisie minder geworden. Ik denk dat Ajax dit seizoen meer individuele kwaliteit had, maar PSV is als team veel effectiever geweest.''

''Het is na de uitschakeling in de Europa League door Osijek van heel ver gekomen en de thuiswedstrijd tegen Feyenoord was cruciaal. Als PSV die had verloren, zou Phillip Cocu er nu niet meer hebben gezeten. Maar hij heeft het helemaal weten om te draaien en daar moet hij dan ook zeker de credits voor krijgen'', besluit hij met een pluim naar de PSV-trainer.

]]>
Tue, 24 Apr 2018 11:01:00 +0200
Voormalig spits kijkt terug: ''Misschien had ik bij PSV moeten blijven'' https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165790/voormalig-spits-kijkt-terug-misschien-had-ik-bij-psv-moeten-blijven https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165790/voormalig-spits-kijkt-terug-misschien-had-ik-bij-psv-moeten-blijven De Peruaanse spits Beto da Silva tekende in januari 2016 een contract tot medio 2018 bij PSV, maar vertrok al in januari 2017 weer bij de club. Hij ging naar het Braziliaanse Gremio, omdat hij geen vertrouwen meer had in het plan dat PSV met hem voor ogen had.

Hij kijkt in El Paisa terug op zijn tijd bij PSV. ''Ik moest wennen aan Nederland, de coaches zijn er erg streng en eisen dat alles precies wordt gedaan zoals zij zeggen, terwijl ik wat meer ontspannen was. Ik heb nu geleerd dat ik ongelijk had. Ik moest de planningen respecteren en professioneel zijn, dat heb ik daar geleerd.''

''Misschien had ik moeten blijven, omdat PSV een plan had voor de lange termijn en ik daar nu had kunnen spelen. Maar je moet beslissingen nemen, en ik heb geen spijt van wat ik heb gedaan, want alles dient om te leren'', besluit de spits.

]]>
Tue, 24 Apr 2018 10:00:00 +0200
'Suárez tipt FC Barcelona en hoopt op recordtransfer Lozano naar Camp Nou' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165767/suarez-tipt-fc-barcelona-en-hoopt-op-recordtransfer-lozano-naar-camp-nou https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165767/suarez-tipt-fc-barcelona-en-hoopt-op-recordtransfer-lozano-naar-camp-nou Hirving Lozano maakt een uitstekend seizoen door bij PSV en is één van de grootste talenten op de Nederlandse velden. Dat betekent echter wel dat het goed mogelijk is dat Lozano de club al snel weer zal verlaten.

Het medium Don Balon meldt dat Luis Suárez zijn club Barcelona heeft getipt de buitenspeler naar Camp Nou te halen. De spits is zelf ondertussen al 31 jaar en denkt met zijn club mee over zijn opvolging. Daarbij is hij onder de indruk van Lozano en hoopt hij dat FC Barcelona een poging waagt voor de Mexicaanse buitenspeler.

Hoeveel Lozano voor PSV kan opbrengen is nog niet duidelijk. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van het Mexicaanse CF Pachuca, maar zou dus al na één seizoen de overstap naar de Spaanse topclub kunnen maken. Wel zal dat ook afhankelijk zijn van zijn prestaties op het WK in Rusland, waar hij zijn eigen prijs door goede prestaties nog eens flink kan opdrijven. De duurste PSV'er aller tijden is tot nu toe Memphis Depay, die voor 35 miljoen euro werd verkocht aan Manchester United. De kans is aannemelijk dat, mits Lozano goed presteert op het WK, dit record verbroken gaat worden.

]]>
Tue, 24 Apr 2018 09:09:00 +0200
Kritiek op 'Jong-teams': ''Dan moet je naar vaste selecties, het liefst per 31 augustus'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165755/kritiek-op-jong-teams-dan-moet-je-naar-vaste-selecties-het-liefst-per-31-augustus https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165755/kritiek-op-jong-teams-dan-moet-je-naar-vaste-selecties-het-liefst-per-31-augustus Ook dit jaar is er weer een hoop consternatie over de deelname van de belofteteams aan de Jupiler League. Nu Jong Ajax zaterdag kampioen kan worden bij een overwinning op MVV, wordt de weerstand alleen maar groter.

Marc Boele, directeur van de coörperatie Eerste Divisie, gaf bij NOS Sportforum op NPO Radio 1 toe dat de irritatie toeneemt. ''Daarom zijn we al druk aan het kijken hoe we omgaan met selecties en speeldagen. Op maandag staat er meestal een heel ander elftal dan op vrijdag. Dan moet je naar vaste selecties gaan, het liefst per 31 augustus. Jong Ajax heeft volgens mij vijftig spelers gebruikt dit seizoen en dat is niet wenselijk'', constateert hij.

Volgens Boele moeten de teams dan ook los van elkaar gaan functioneren, waarna alleen tijdens de transferperiodes spelers uitgewisseld kunnen worden. ''Tijdens de reguliere transferperiodes kun je dan weer spelers van 1 naar 2 overschrijven. Zo’n Mateo Cassierra die bijna het hele seizoen in Jong Ajax heeft gespeeld… Je kunt je afvragen of dat bijdraagt aan de kwaliteit van het Nederlandse voetbal en aan de opleiding van Ajax.''

De vraag is echter of dit voor de clubs interessant is, aangezien zij dan geen aanvulling hebben op hun eerste elftal. Jong PSV presteert ook prima dit seizoen, getuige de huidige vijfde plaats. Zij kunnen echter niet promoveren of meedoen aan de play-offs, wat dan ook weer leidt tot meer kritiek op het huidige systeem.

]]>
Tue, 24 Apr 2018 08:08:00 +0200
'Vier Braziliaanse talenten op proef bij PSV' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/165730/vier-braziliaanse-talenten-op-proef-bij-psv https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/165730/vier-braziliaanse-talenten-op-proef-bij-psv Er zijn maar liefst vier Braziliaanse talenten op proef bij PSV. Het viertal traint al enkele dagen mee en vanmiddag spelen zij mee in een oefenduel met Willem II Onder-19 in Tilburg, aldus het Eindhovens Dagblad.

Twee van de talenten hebben Mino Raiola als zaakwaarnemer. De zeventienjarige Wallace Ruan Guedes da Silva is een flankspeler, terwijl Matheus het beste tot zijn recht komt in de punt van de aanval.

De overige twee Brazilianen komen uit de stal van Richard Mettes. De achttienjarige rechtsback Weverton Guilherme da Silva Souza is eind vorig jaar door PSV gescout op het toernooi om de Copa Ipiranga. De laatste testspeler is Pedro en hij speelt het liefst als middenvelder.

]]>
Tue, 24 Apr 2018 07:07:00 +0200
Zoet blikt terug: ''Dat maakt deze titel voor mij waardevoller dan de vorige twee'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165697/zoet-blikt-terug-dat-maakt-deze-titel-voor-mij-waardevoller-dan-de-vorige-twee https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165697/zoet-blikt-terug-dat-maakt-deze-titel-voor-mij-waardevoller-dan-de-vorige-twee Van 1984 tot 1994 stond Hans van Breukelen onder de lat bij PSV. Van Breukelen hield Zoet dit seizoen goed in de gaten en vindt het knap hoe hij zich aangepast heeft.

''Na Osijek zijn we met een klein groepje spelers apart genomen door Toon Gerbrands en Marcel Brands'', bespreekt Zoet met Van Breukelen in de Voetbal International. ''Zij hebben de verantwoordelijkheid bij ons neergelegd. Die heb ik op me genomen en daar ben ik heel erg mee bezig geweest. Daarnaast heb ik ook met Ruud Hesp (Keeperstrainer) gezeten. We hebben gekeken of we het wat andere dingen konden doen zodat het niet steeds als een herhaling zou voelen. Dat is gelukt.''

Met het niet doorgaan van een gehoopte transfer en het turbulente jaar in Oranje heeft Zoet te maken gehad met twee tegenslagen, maar dat heeft hem alleen maar sterker gemaakt. ''Ik wilde heel belangrijk zijn op beslissende momenten en dat is me gelukkig vaak gelukt. Dat maakt deze titel voor mij waardevoller dan de vorige twee. Maar het ging niet vanzelf. Ik heb namelijk wel een tijdje met die teleurstelling rondgelopen. Dat hebben de mensen om me heen ook wel gemerkt. Daarna heb ik vooral naar mezelf gekeken. Ik bleef bij PSV. Dat was een feit. Vanaf dat moment wilde en moest ik er het allerbeste van maken. Met het oog op de prestaties, dit seizoen en uiteindelijk mijn toekomst'', besluit de doelman van PSV.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 22:14:00 +0200
VIDEO| Supporters beleven kampioensfeest opnieuw: ''Geweldig om een afterparty te vieren" https://www.psvfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/165701/video-supporters-beleven-kampioensfeest-opnieuw-geweldig-om-een-afterparty-te-vieren https://www.psvfans.nl/nieuws/sfeer-supporters/165701/video-supporters-beleven-kampioensfeest-opnieuw-geweldig-om-een-afterparty-te-vieren Een week na het kampioensfeest zijn sommige supporters van PSV nog niet klaar met het feest. Bijna 60 supporters uit Erp vierden het kampioensfeest overnieuw in hun eigen dorp.

''Na de wedstrijden, de overwinning en de huldiging ontstaat er een soort zwart gat bij de fans'', vertelt Joep Deckers bij Omroep Brabant. ''Het is dan ineens voorbij. Dan is het geweldig om toch nog een afterparty te kunnen vieren."

Volgens Deckers gaat de traditie nog jarenlang door: "Het is altijd gemoedelijk. We hebben allemaal dezelfde passie voor PSV en voetbal. Lekker ouwehoeren over voetbal.'' Het 'kampioensfeest' duurde van één uur tot een uur of half tien. "En dan is het echt voorbij'', beseft Deckers.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 21:35:00 +0200
Van Bommel dankbaar: ''Hij betrok me bij alles en liet me overal over meedenken'' https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/165699/van-bommel-dankbaar-hij-betrok-me-bij-alles-en-liet-me-overal-over-meedenken https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/165699/van-bommel-dankbaar-hij-betrok-me-bij-alles-en-liet-me-overal-over-meedenken In zijn eerste jaar als trainer lijkt Mark van Bommel kampioen te gaan worden met PSV O19. Afgelopen weekend won hij met 0-2 op De Toekomst van concurrent Ajax.

In het seizoen 2014/2015 liep Van Bommel 'stage' bij hoofdtrainer Phillip Cocu. ''Mijn stage bij Phillip was extreem leerzaam'', vertelt Van Bommel in de Voetbal International. ''Hij betrok me bij alles en liet me overal over meedenken. Als voetballer leer je op het veld en in de kleedkamer van de trainers die je meemaakt, maar je bent niet bij de beslissingsprocessen. In de trainerskamer van PSV was ik deelgenoot van alles wat er bij het trainerschap komt kijken.''

''Van discussies over trainingsvormen tot de psychologische aspecten: welke benadering past het best die dag, welke speler heeft even een individueel gesprekje nodig, wat gaan we in de media zeggen en wat niet? Phillip heeft oog voor alle aspecten die bij topvoetbal komen kijken. En zijn blikveld gaat nog verder dan dat: doordat hij ook als jeugdtrainer bij PSV heeft gewerkt, heeft hij een onderbouwde mening over wat er nodig is in de opleiding. Hij kent de club van de jongste jeugd tot de A-selectie. Dat is een groot voordeel'', besluit Van Bommel vol lof over Cocu.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 20:29:00 +0200
''Volgens mij heeft niemand in Eindhoven het gevoel dat hij een passant is'' https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165690/volgens-mij-heeft-niemand-in-eindhoven-het-gevoel-dat-hij-een-passant-is https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165690/volgens-mij-heeft-niemand-in-eindhoven-het-gevoel-dat-hij-een-passant-is Marco van Ginkel en Davy Pröpper zijn al jarenlang vrienden van elkaar. Begin dit seizoen leken ze samen weer bij PSV te voetballen, maar daar kwam verandering in toen Pröpper naar Engeland ging. 

''Volgens mij heeft niemand in Eindhoven het gevoel dat Marco een passant is'', vertelt Pröpper in het blad Voetbal International. ''Oké, hij staat onder contract bij Chelsea, maar dit is alweer het derde seizoen van hem bij PSV. Hij is een verbinder in de groep en daarom volgens mij ook een goede aanvoerder.''

''Ik doe niemand tekort als ik stel dat Marco de bepalende kracht is'', vervolgt hij. ''Op de momenten dat hij er niet bij was ontbrak er duidelijk iets in het spel van PSV. En niet één aspect, het is meer een veelzijdige mix waar Marco garant voor staat. Hij is continu in beweging, onderweg, jaagt de rest op, loopt gaten dicht en dwingt aan de bal vaak iets af.''

''Marco en ik hebben dagelijks contact, ook nu we allebei in een ander land spelen. De band is sterk. We hebben samen al zo veel meegemaakt dat we precies weten wat we aan elkaar hebben. Marco is nooit veranderd, ook niet toen hij bij Chelsea of AC Milan speelde, hij is wars van hooghartig gedrag en blijft gewoon zichzelf. Wij hebben een band die je niet snel meemaakt in het voetbal'', besluit de oud-middenvelder van PSV.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 19:16:00 +0200
''Eenmaal binnen de lijnen schopte hij je lachend in tweeën als het nodig was'' https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165687/eenmaal-binnen-de-lijnen-schopte-hij-je-lachend-in-tweeen-als-het-nodig-was https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165687/eenmaal-binnen-de-lijnen-schopte-hij-je-lachend-in-tweeen-als-het-nodig-was Al bijna 40 jaar is Mart van den Heuvel in dienst bij PSV. In deze tijd zag hij allerlei spelers komen en gaan en daar heeft hij duidelijk een paar favorieten aan over gehouden.

''Romário was fantastisch, in mijn ogen de allerbeste voetballer die we bij PSV hebben gehad'', begint hij in de Voetbal International. ''Zo’n fijne en leuke vent. Een echte knuffelbraziliaan, je kon er alleen niet altijd van op aan. Heel wispelturig in zijn gedrag. Hij hield van alles. De meisjes, de feestjes, tot in de vroege uurtjes stappen in de Braziliaanse club in Amsterdam. Maar nooit één druppel alcohol. Met hem maakte je de gekste dingen mee. Op een dag belde hij op: “Ikke niet komen, niet autorijden, ramen stuk”. Ik dacht: Wat zullen we nou weer hebben? Ik naar Romário, wat bleek? Waren zijn ramen bevroren. Hij wist niet wat hij moest doen, kon niet meer naar buiten kijken. Ik heb die ramen schoongemaakt en klaar. Zulke dingen.''

''Ronaldo is een heel ander type dan Romário, maar ook een heel lieve jongen'', vervolgt Van den Heuvel. ''Hij was in het strafschopgebied nog beter dan Romário. Als hij in de box kwam, kon de rest terug naar de middenlijn, was het een doelpunt. Er hebben veel Brazilianen bij ons gespeeld van wie we heel veel plezier hebben gehad. Wat te denken van Alex en Gomes? We hadden zo’n goed team met hen. Ze hadden humor, strijdlust en waren ongelooflijk sociaal. Thuis deden ze alles voor de familie, maar daarbuiten was alles voor iedereen. Echt heel vriendelijke, fijne jongens. Alex was zo zacht buiten het veld, maar eenmaal binnen de lijnen schopte hij je lachend in tweeën als het nodig was'', aldus de teammanager van PSV.

 

]]>
Mon, 23 Apr 2018 18:11:00 +0200
Brands erkent: ''Die namen komen ook in mij op als mogelijke transfers'' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/165622/brands-erkent-die-namen-komen-ook-in-mij-op-als-mogelijke-transfers https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/165622/brands-erkent-die-namen-komen-ook-in-mij-op-als-mogelijke-transfers PSV kan al voorzichtig vooruit kijken naar komend seizoen. Technisch manager Marcel Brands kan rekenen op een drukke zomer. Zo willen Jeroen Zoet, Santiago Arias en Luuk de Jong graag een transfer maken.

Daarnaast is Marco van Ginkel gehuurd en is er belangstelling voor Hirving Lozano, Joshua Brenet, Steven Bergwijn en Gastón Pereiro. Toch vreest Brands een leegloop niet. "Misschien vergeet je Schwaab en Isimat ook nog wel. Bang ben ik niet, maar de namen die je noemt, komen ook in mij op als mogelijke transfers", zegt Brands in Voetbal International.

"Het wordt een enorme uitdaging, dat ben ik met je eens", vervolgt de technisch manager. "Maar ze zullen ook niet allemaal vertrekken, verwacht ik. We hebben talenten klaarstaan, al zullen die ook niet alles kunnen opvangen. Als er spelers worden verkocht, komt er ook genoeg geld binnen en zullen we voetballers van niveau terughalen. De lijstjes zijn klaar", aldus Brands.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 16:59:00 +0200
Langeler: ''Bij PSV beleid gemaakt om de beloften geen kampioen te maken'' https://www.psvfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/165668/langeler-bij-psv-beleid-gemaakt-om-de-beloften-geen-kampioen-te-maken https://www.psvfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/165668/langeler-bij-psv-beleid-gemaakt-om-de-beloften-geen-kampioen-te-maken De beloften van Ajax kunnen zich komend weekend tot kampioen van de Jupiler League kronen. Jong PSV draait goed mee in de subtop, maar maakte geen aanspraak op de titel. Voormalig trainer van de beloften, Art Langeler, deed vandaag een opmerkelijke uitspraak.

"Een paar jaar geleden zijn we ermee begonnen", zei Langeler bij De Oosttribune. "Wij waren als PSV een enorme voorstander van, en nog steeds. Maar we zagen na een jaar al aankomen dat we over een paar jaar wel eens kampioen konden worden, of Ajax. We hebben zelfs bij PSV beleid gemaakt dat we dat niet wilden."

"Het gaat om de leerschool die de jonge jongens moeten krijgen", vervolgt Langeler. "Die moeten af en toe een keer vreselijk op de kloten krijgen in een wedstrijd. De rest van de teams in de Jupiler League krijgt het niet voor elkaar om een team in de benen te helpen, met alle leeftijden die ze mogen gebruiken, dat goede weerstand kan bieden aan deze Jong-teams en ik vind dat daar ook wel iets verwijtbaars ligt."

]]>
Mon, 23 Apr 2018 15:45:00 +0200
Waterreus kritisch: ''Ajax is de slechtst geleide club van Nederland'' https://www.psvfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/165652/waterreus-kritisch-ajax-is-de-slechtst-geleide-club-van-nederland https://www.psvfans.nl/nieuws/bestuur-beleid/165652/waterreus-kritisch-ajax-is-de-slechtst-geleide-club-van-nederland Ronald Waterreus heeft maandag keihard uitgehaald naar de clubleiding van Ajax. De voormalig PSV'er constateert dat er veel verkeerde keuzes worden gemaakt bij de club uit Amsterdam. 

"Serieus, ik heb oprecht medelijden met Edwin van der Sar", schrijft hij. "Onze beste keeper ooit, die nu als directeur nerveus een kudde hooligans te woord staat bij een bus; tragischer kan niet. Het is alleszeggend over het gebrek aan leiderschap bij Ajax. Voorbeelden te over tenslotte. Neem de wijze waarop ze Marcel Keizer lieten zwemmen", blikt Waterreus terug.

"En nu Erik ten Hag weer. Je ziet dat die man worstelt met zijn televisieoptredens", constateert hij. "Waarom bied je hem als directie dan geen interne opleiding zodat hij zich een beetje senang voelt voor de camera? Als een trainer de overstap maakt naar het buitenland, gaat hij toch ook eerst naar het nonnenklooster in Vught om zijn talen bij te spijkeren", legt Waterreus uit. 

"De Ajax-leiding laat alles maar gebeuren, doet maar een dotje", vervolgt hij in zijn column voor de Limburger. "Alle respect voor wijlen Johan Cruijff. Maar in één ding heeft hij zich echt vergist. En dat is dat de voetballers aan de macht moesten komen in Amsterdam. U ziet wat ervan is gekomen. Ajax is de slechtst geleide club van Nederland", besluit Waterreus. 

]]>
Mon, 23 Apr 2018 14:27:00 +0200
Cocu: ''Die spelers krijgen de credits, maar de allerbelangrijkste man?'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165648/cocu-die-spelers-krijgen-de-credits-maar-de-allerbelangrijkste-man https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/165648/cocu-die-spelers-krijgen-de-credits-maar-de-allerbelangrijkste-man PSV werd afgelopen week kampioen van Nederland. De Eindhovenaren onderscheidde zich onder meer uit standaardsituaties. Ongeveer dertig procent van de goals komt uit vrije trappen of hoekschoppen, wat het meest is van alle Eredivisie-clubs.

"Iedereen kijkt bij corners naar wie de goals maken. Die spelers krijgen de credits", zegt trainer Phillip Cocu. "Maar de allerbelangrijkste man? Dat is toch echt de nemer. Je kunt nog zulke goede koppers hebben, als de bal acht van de tien keer bij de eerste paal wordt weggewerkt dan heb je er niks aan."

Hirving Lozano neemt bij PSV veel corners en vrije trappen. Cocu wilde afgelopen zomer weten hoe de kwaliteiten van de Mexicaan op dat gebied waren. Nog steeds traint PSV wekelijks op standaardsituaties. "We slaan nooit een week over, zodat de corners echt een vast onderdeel van de voorbereiding zijn", aldus Cocu in het Algemeen Dagblad.

]]>
Mon, 23 Apr 2018 13:12:26 +0200
''Dit zijn voor die jongens topwedstrijden, in deze Ajax - PSV zat alles'' https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/165640/dit-zijn-voor-die-jongens-topwedstrijden-in-deze-ajax-psv-zat-alles https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/165640/dit-zijn-voor-die-jongens-topwedstrijden-in-deze-ajax-psv-zat-alles PSV onder 19 deed afgelopen weekend uitstekende zaken door met 0-2 te winnen bij Ajax. Voor het eerst sinds 1991 kan het hoogste jeugdelftal van PSV zich tot kampioen kronen. Trainer Mark van Bommel had dit seizoen veel te maken met een wisselende samenstelling.

"Van de ploeg waar ik aan de competitie mee begon zijn Mauro Junior, Armando Obispo en Cody Gapko naar de A-selectie doorgeschoven", vertelt hij in De Telegraaf. "Jordan Teze, Michal Sadilek, Joël Piroe en Justin Lonwijk spelen al regelmatig mee met Jong PSV. Zo hoort het ook, maar dat betekent dat dit elftal er acht maanden geleden heel anders uit zag. En zo was dat drie maanden geleden ook."

Toch wist Van Bommel een goede ploeg te formeren van PSV onder 19. "Je moet je spelers bijbrengen dat het iedere wedstrijd gaat om winnen. Wie er ook in het veld staat", aldus Van Bommel, die genoot van de uitwedstrijd tegen Ajax onder 19. "Dit zijn voor die jongens topwedstrijden, met alles erop en eraan. In deze Ajax - PSV zat alles."

"We hadden hem met elf-tegen-tien nog kunnen verliezen ook", vervolgt hij. "Bij 0-1 kreeg Brobbey geel vanwege een schwalbe, maar volgens mij was het gewoon een penalty. Dit soort topduels wordt op details beslist en stoomt onze spelers klaar voor het grote werk. De spelers worden alleen maar beter van dit soort wedstrijden en daar gaat het uiteindelijk om."

]]>
Mon, 23 Apr 2018 12:00:34 +0200