Nieuws - PSVFans.nl - PSV Nieuws https://www.psvfans.nl/rss/nieuws PSVFans PSV wint gemakkelijk in Tilburg; Malen grote uitblinker https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226470/psv-wint-gemakkelijk-in-tilburg-malen-grote-uitblinker https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226470/psv-wint-gemakkelijk-in-tilburg-malen-grote-uitblinker PSV heeft donderdagavond een gemakkelijke overwinning weten te boeken op Willem II. In Tilburg werd het 0-3 voor de Eindhovenaren. Niet alleen de drie goals voor zijn een goed teken, maar ook de nul is lekker voor het doelsaldo.

PSV kwam geen moment in de problemen. Hoewel het de eerste helft niet direct lekker liep, was het Donyell Malen die zich ontdeed van de verdedigers en de keeper gemakkelijk passeerde. Niet veel later was het Michal Sadilek die de 0-2 maakte. Een vrije trap van de zijkant werd binnengeschoten, na een knullige fout van Willem II-goalie Michael Woud.

Na rust liep het verder uit. Wederom was het Malen die gevaarlijk was en hij kwam in een 1 tegen 1 situatie met Woud, maar gunde de 0-3 aan Steven Bergwijn. Bij die score bleef het ook. PSV hoopte de score verder uit te bouwen, omdat het waarschijnlijk op doelsaldo wordt bepaald wie kampioen zal worden.

]]>
Thu, 25 Apr 2019 22:45:00 +0200
Slecht nieuws voor PSV: 'Seizoen Lozano lijkt voorbij na blessure' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226469/slecht-nieuws-voor-psv-seizoen-lozano-lijkt-voorbij-na-blessure https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226469/slecht-nieuws-voor-psv-seizoen-lozano-lijkt-voorbij-na-blessure Op het eerste oog lijkt het seizoen van Hirving Lozano er op te zitten. De Mexicaan raakte zwaar geblesseerd in het duel tegen Willem II en moest het veld per brancard verlaten, tot teleurstelling van iedereen binnen PSV.

Het rechterbeen van Lozano kwam tussen de twee benen van Heerkens, die een harde charge uitdeelde.  De vleugelaanvaller schreeuwde het uit van de pijn en greep direct naar zijn knie. De Mexicaan moest uiteindelijk per brancard het veld af en werd vervangen door Gastón Pereiro.

In het geval dat hij zwaar geblesseerd is, gaat hij de resterende competitiewedstrijden, tegen AZ op zondag 12 mei en Heracles Almelo op woensdag 15 mei, in ieder geval niet meemaken. Een langdurige blessure zou bovendien een zomerse toptransfer in de weg kunnen staan.

]]>
Thu, 25 Apr 2019 22:38:07 +0200
Kritiek op onzichtbare PSV'er: ''Hij deed zulke gekke dingen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226465/kritiek-op-onzichtbare-psver-hij-deed-zulke-gekke-dingen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226465/kritiek-op-onzichtbare-psver-hij-deed-zulke-gekke-dingen Hirving Lozano speelt donderdagavond nog niet de sterren van de hemel. FOX Sports-analisten Gert-Jan Verbeek en Arnold Bruggink zijn kritisch over het spel van de Mexicaanse aanvaller.

"Oh man Lozano. Hij deed zulke gekke dingen tijdens de eerste twintig minuten. Als speler zou je dan denken: houd het even simpel. Hij deed alles fout en dan ziet het er meteen zo raar uit bij hem", zo luidt de kritische noot van Bruggink tijdens de rust van PSV tegen Willem II.

Volgens Verbeek is hij bezig met een eigen wedstrijd. "Het is weinig taakbewust. Hij doet maar wat, zo lijkt het", besluit Verbeek. Bruggink heeft toch nog een positief punt van Lozano. "Ik vind het mooi dat hij zich niet gaat verstoppen. Hij blijft maar gaan, net als een stier."

]]>
Thu, 25 Apr 2019 21:56:00 +0200
Van Bommel geniet van PSV-selectie: ''Dat is mooi, zo hoort het'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226461/van-bommel-geniet-van-psv-selectie-dat-is-mooi-zo-hoort-het https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226461/van-bommel-geniet-van-psv-selectie-dat-is-mooi-zo-hoort-het In de PSV-selectie is er nog steeds geloof in het landskampioenschap. Onder meer Michal Sadilek zei in Voetbal International dat PSV kampioen is als er nog drie keer wordt gewonnen. Maar volgens Mark van Bommel is dit alleen maar goed.

"Dat is mooi, zo hoort het", zegt Van Bommel voor het duel met Willem ll voor de camera van FOX Sports. "Of wij dat afspreken? Nee, dat kun je niet afspreken. Je kunt wel zeggen: Mark, de resultaten waren niet goed na de winterstop op, daar heb je gelijk in. We spelen vijf keer gelijk en verliezen een keer. Het geloof is altijd aanwezig geweest, vanaf speeldag één, ook al was Ajax favoriet vanaf speeldag één. Dat zijn ze nog steeds, maar het geloof is er wel bij ons."

Volgens Van Bommel is er niet veel verschil tussen voor en na de winterstop. "Het ligt heel dicht bij elkaar. We hebben voor de winter ongeveer hetzelfde aantal scoringskansen gecreëerd, maar niet zoveel gescoord. We kregen minder ballen tussen de paal tegen, maar die gingen erin. Daar heb je mee te maken. Dat moet je doorbreken. De ene keer lukt dat wel en de andere keer niet."

"Soms kom je door een standaardsituatie of een fout op achterstand. Het is wel tekenend dat we pas twee keer verloren hebben. We komen steeds terug in de wedstrijden waarin we achter komen", aldus Van Bommel.

]]>
Thu, 25 Apr 2019 21:23:33 +0200
Lof voor 'Guti': ''Toen hij erin kwam ging het tempo twee keer zo snel'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226460/lof-voor-guti-toen-hij-erin-kwam-ging-het-tempo-twee-keer-zo-snel https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226460/lof-voor-guti-toen-hij-erin-kwam-ging-het-tempo-twee-keer-zo-snel PSV bracht vorig weekend Erick Gutièrrez en volgens Jan Poortvliet was het een goede keuze. Poortvliet had voorafgaand dan ook hoop dat de Mexicaan ook deze week weer zou spelen, maar dat is dus niet het geval.

"Het is zeer de vraag of dit jonge elftal de kampioensdruk aankan. Michal Sadilek en Pablo Rosario draaien pas relatief kort mee bij het eerste elftal, maar ook andere jongens hadden tot dit seizoen absoluut geen enkel idee van de betekenis van kampioensdruk. Daarom vind ik het een gok om in deze fase te blijven spelen met zo'n jong middenveld", begint Poortvliet in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Ik snap de roep om Erick Gutiérrez heel goed. Toen hij erin kwam ging het opeens allemaal twee keer zo snel. Met Guti leek het weer op het voetbal van vorig seizoen. Maar ook voor hem geldt: hij heeft weinig gespeeld de afgelopen maanden, dus het is een risico om hem in zo'n belangrijke fase opeens weer in te passen. Ik snap wel dat Van Bommel daar nu zijn bedenkingen over heeft."

]]>
Thu, 25 Apr 2019 20:42:00 +0200
MATCHDAY | PSV met zelfde 11 tegen Willem II; Guti wederom op de bank https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226448/matchday-psv-met-zelfde-11-tegen-willem-ii-guti-wederom-op-de-bank https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226448/matchday-psv-met-zelfde-11-tegen-willem-ii-guti-wederom-op-de-bank PSV neemt het in de strijd om de landstitel op donderdagavond op tegen Willem II. PSV-trainer Mark van Bommel heeft ervoor gekozen om geen wissels door te voeren na de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1, red.)

In de goal staat zoals gewoonlijk Jeroen Zoet. Ook in de achterhoede staan de standaard namen, met Denzel Dumfries, Daniel Schwaab, Nick Viergever en José Angeliño. Op het middenveld staan Michal Sadilek, Pablo Rosario en aanvoerder Luuk de Jong. Door de basisplaatsen van deze drie spelers blijft publiekslieveling Erick Gutièrrez op de bank.

In de aanval staan Hirving Lozano, Donyell Malen en Steven Bergwijn. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt bij de burenruzie in Tilburg.

Opstelling PSV:
Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino; Rosario, De Jong, Sadilek; Lozano, Malen en Bergwijn

]]>
Thu, 25 Apr 2019 19:37:00 +0200
Ooijer verklapt: ''Ikzelf heb ook een keer ruzie met hem gehad'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226402/ooijer-verklapt-ikzelf-heb-ook-een-keer-ruzie-met-hem-gehad https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226402/ooijer-verklapt-ikzelf-heb-ook-een-keer-ruzie-met-hem-gehad Andre Ooijer bewaart gemengde gevoelens aan zijn samenwerking met Eric Gerets. De voormalig profvoetballer van PSV denkt dat de Belgische oefenmeester net een jaar te lang door is gegaan bij de club uit Eindhoven. 

"Wat hij heeft neergezet, daar kun je alleen maar applaus voor hebben", benadrukt hij in gesprek met Voetbal International. "Die twee landstitels waren vooral aan hém te danken. Maar het ging gewoon niet meer. Ikzelf heb ook een keer ruzie met hem gehad, in een UEFA Cup-wedstrijd bij PAOK Saloniki."

"Ik speelde rechtsback, net als hij vroeger, en hij stond altijd te schreeuwen hoe en naar wie ik moest passen", blikt Ooijer terug. "Ik had hem al eens gezegd dat ik dat niet prettig vond, maar die avond deed hij het weer, net op het moment dat ik een pass wilde geven", baalt hij. 

"Daardoor schrok ik en verloor ik de bal", vervolgt hij teleurgesteld. "Toen riep ik iets niet zo prettigs naar hem, wat je natuurlijk ook niet moet doen, maar dat gebeurde puur uit emotie. Vijf minuten later werd ik gewisseld", besluit de voormalig Oranje-international. 

]]>
Thu, 25 Apr 2019 17:00:00 +0200
Lof voor 'goede' Gutierrez: ''Het is voor hem ook niet makkelijk'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226406/lof-voor-goede-gutierrez-het-is-voor-hem-ook-niet-makkelijk https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226406/lof-voor-goede-gutierrez-het-is-voor-hem-ook-niet-makkelijk PSV neemt het donderdagavond in Tilburg op tegen Willem II, de nummer acht van de Eredivisie. Trainer Mark van Bommel ontkent dat de club uit Eindhoven aast op revanche na de ruime nederlaag (5-0) van vorig seizoen. 

"Ik heb het er nu niet meer speciaal over gehad", legt hij uit in het Algemeen Dagblad. "Ik was zelf niet bij die 5-0. Het is ook een ander seizoen en bovendien: als speler vond ik het al onzin dat je revanche zou kunnen nemen voor iets uit het verleden. De geschiedenis verander je nooit meer, zo is het toch?" 

Van Bommel heeft overigens niet live gekeken naar Ajax - Vitesse. "Ik kijk alleen nog naar Willem II, AZ en Heracles, tegen die ploegen spelen we zelf nog", vervolgt hij. "In de titelrace is Ajax favoriet, da's duidelijk. En ik moet erbij zeggen dat ze goed voetballen. Maar wij zijn nog niet kansloos, mits we blijven winnen uiteraard", benadrukt Van Bommel, die ook nog sprak over de situatie van Erick Gutierrez. 

"Ik vind Guti een goede speler", laat hij weten. "Hij is aanvallend sterk, maar hij heeft zelf ook aangegeven dat hij soms moeite heeft met het tempo. Het is voor hem ook niet makkelijk. Hij is voor een groot bedrag gehaald en in het systeem dat wij spelen worden bepaalde kwaliteiten gevraagd. Hij is daarnaar op weg. Het gaat er echt wel uitkomen, maar het heeft meer tijd nodig. Dat mag toch?''

]]>
Thu, 25 Apr 2019 15:56:00 +0200
''Als Overmars verstandig is, haalt hij Bergwijn weg bij PSV'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226389/als-overmars-verstandig-is-haalt-hij-bergwijn-weg-bij-psv https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226389/als-overmars-verstandig-is-haalt-hij-bergwijn-weg-bij-psv Henk Spaan is vol lof over trainer Mark van Bommel. PSV is na 31 competitiewedstrijden namelijk nog altijd een goede kanshebber voor de landstitel en volgens de columnist heeft de oefenmeester (veel) minder spelersmateriaal dan Erik ten Hag bij Ajax. 

"Van Bommel krijgt een hoop onterechte shit over zich heen", schrijft hij in zijn column. "Vergelijk het centrum De Ligt/Blind met Viergever/Schwaab en je weet meteen hoe groot Van Bommels prestatie met PSV is. Welke middenvelders heb je liever: De Jong en Van de Beek, of Hendrix en Pereiro?" 

"Van zijn voorhoede zou alleen Bergwijn Ajax kunnen versterken", vervolgt Spaan. "Als Overmars verstandig is, haalt hij Stevie dan ook weg uit Eindhoven. PSV heeft het geld nodig en Ajax kan het betalen. Bergwijn maakt 25 doelpunten in Amsterdam waar hij wel wordt aangespeeld en Ajax verkoopt hem door voor stukken meer dan PSV nu kan krijgen. Dit is de tijd van doen", adviseert hij. 

]]>
Thu, 25 Apr 2019 14:40:00 +0200
OVERZICHT | Dit zijn de resterende programma's van PSV en Ajax https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/222342/overzicht-dit-zijn-de-resterende-programmas-van-psv-en-ajax https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/222342/overzicht-dit-zijn-de-resterende-programmas-van-psv-en-ajax PSV bezet na 31 competitiewedstrijden de tweede plek in de Eredivisie. Ajax heeft op dit moment drie punten meer (én een beter doelsaldo), maar de club uit Amsterdam heeft ook een wedstrijd meer gespeeld. 

PSVFans.nl pakt de resterende programma's er bij van de twee topclubs in Nederland. 

Resterend programma Ajax (80 punten, doelsaldo: +81) De Graafschap-uit en FC Utrecht-thuis. 

Resterend programma PSV (77 punten, doelsaldo: +68): Willem II-uit, Heracles-thuis en AZ-uit. 

]]>
Thu, 25 Apr 2019 13:33:00 +0200
'PSV richt pijlen op talentvolle verdediger van Anderlecht' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226374/psv-richt-pijlen-op-talentvolle-verdediger-van-anderlecht https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226374/psv-richt-pijlen-op-talentvolle-verdediger-van-anderlecht Nayel Mehssatou mag zich in de belangstelling verheugen van PSV, zo weet de Waalse journalist Sacha Tavolieri te melden. De 16-jarige verdediger heeft veel indruk gemaakt tijdens de Future Cup in Amsterdam. 

Mehsattou staat op dit moment onder contract bij Anderlecht, dat in het verleden al grote talenten zoals Adnan Januzaj, Carhly Musondo Junior en Orel Mangala zag vertrekken naar buitenlandse clubs. Meerdere clubs hebben Mehssatou nu op het verlanglijstje staan.

De talentvolle speler van Anderlecht O17, die ook op het middenveld uit de voeten kan, deed tijdens de Paasdagen met de Belgische topclub mee aan het toernooi op Nederlandse bodem. Scouts van PSV zagen de Chileen daar meerdere goede wedstrijden spelen. 

]]>
Thu, 25 Apr 2019 12:20:00 +0200
Sadilek houdt vertrouwen: ''Als dat lukt, zijn wij kampioen'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226362/sadilek-houdt-vertrouwen-als-dat-lukt-zijn-wij-kampioen https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226362/sadilek-houdt-vertrouwen-als-dat-lukt-zijn-wij-kampioen PSV neemt het donderdagavond in Tilburg op tegen Willem II en als de club uit Eindhoven wint, komt het qua punten weer op gelijke hoogte met koploper Ajax. Michal Sadilek wil in de laatste drie competitiewedstrijden negen punten pakken. 

"Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we nu gedeeld koploper zijn, maar iedereen is gefocust op die laatste paar wedstrijden", legt hij uit tegenover Voetbal International. "We hebben een heel simpele opdracht: alles winnen, er is geen andere optie. En als dat lukt, zijn wij kampioen. Dat weet ik zeker", aldus Sadilek.

"Ik merk dat de sfeer om ons heen verandert, maar dat komt door analisten en de media. Die zijn wat minder enthousiast over ons na de winterstop", vervolgt hij. "Maar dat betekent niet dat de sfeer in het team niet goed is. Wij hebben met z’n allen maar één doel: kampioen worden. Als wij slecht spelen, maar winnen en de titel pakken, hoor je helemaal niemand meer over het spel", besluit Sadilek realistisch. 

 

]]>
Thu, 25 Apr 2019 11:14:00 +0200
Triest nieuws: speelster PSV Vrouwen scheurt opnieuw kruisband https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/226290/triest-nieuws-speelster-psv-vrouwen-scheurt-opnieuw-kruisband https://www.psvfans.nl/nieuws/overige-elftallen/226290/triest-nieuws-speelster-psv-vrouwen-scheurt-opnieuw-kruisband Vera ten Westeneind maakte eind maart haar debuut voor PSV Vrouwen na een zware knieblessure. De middenveldster heeft echter verschrikkelijk nieuws gekregen: haar voorste kruisband in haar andere knie is afgescheurd.

"Mijn grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden & dus moet ik weer onderaan de ladder beginnen", schrijft Ten Westeneind op Instagram. De middenveldster tekende in de zomer van 2017 een contract bij PSV Vrouwen.

Na ruim 1,5 jaar revalideren maakte ze in de wedstrijd tegen PEC Zwolle Vrouwen (3-1 winst) haar rentree. Nu wacht haar opnieuw een lange revalidatie...

]]>
Thu, 25 Apr 2019 10:07:00 +0200
Sol denkt terug aan 5-0 tegen PSV: ''Getuige van nieuwe stunt?'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226316/sol-denkt-terug-aan-5-0-tegen-psv-getuige-van-nieuwe-stunt https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226316/sol-denkt-terug-aan-5-0-tegen-psv-getuige-van-nieuwe-stunt Voor Fran Sol wordt het hoe dan ook een bijzondere avond. De voormalig spits van Willem II neemt vanavond voorafgaand aan het duel met PSV afscheid van het Tilburgse publiek. In de vorige editie (5-0) wist de Spaanse spits maar liefst driemaal het net te vinden. 

"Tegen PSV ben ik misschien zelf wel getuige van een nieuwe stunt", vertelt Sol, die in de winter naar Dinamo Kiev vertrok, in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Hij volgt Willem II nog altijd op de voet. "Technisch directeur Joris Mathijsen deed het geweldig door Alexander Isak als mijn vervanger te halen. Dat is een geweldige aanvaller, een groot talent, die een heel hoog niveau gaat halen", aldus Sol. 

]]>
Thu, 25 Apr 2019 08:56:00 +0200
PSV-transfer in de maak: ''Melden zich permanent clubs voor hem'' https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/226306/psv-transfer-in-de-maak-melden-zich-permanent-clubs-voor-hem https://www.psvfans.nl/nieuws/transfers-geruchten/226306/psv-transfer-in-de-maak-melden-zich-permanent-clubs-voor-hem Bart Ramselaar werd in de zomer van 2016 naar PSV gehaald om Marco van Ginkel te doen vergeten, maar de 22-jarige middenvelder is in Eindhoven op een zijspoor beland. Inmiddels mag hij vertrekken uit het Philips Stadion.

Aan belangstelling geen gebrek. "Er melden zich permanent clubs voor Bart", zegt zijn zaakwaarnemer Wessel Weezenberg over Ramselaar, die nog een contract heeft tot medio 2021, in gesprek met de NOS

Ramselaar mocht onder trainer Mark van Bommel slechts viermaal opdraven. "Nu we weer een half jaar verder zijn, is het voor alle partijen waarschijnlijk iets makkelijker geworden om een oplossing te vinden. En tot die tijd blijf ik alles geven", besluit hij.

]]>
Thu, 25 Apr 2019 07:42:34 +0200
Sadilek kijkt ogen uit: ''Keek vorig seizoen nog op tv naar hem'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226273/sadilek-kijkt-ogen-uit-keek-vorig-seizoen-nog-op-tv-naar-hem https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226273/sadilek-kijkt-ogen-uit-keek-vorig-seizoen-nog-op-tv-naar-hem Michal Sadilek debuteerde in december van dit seizoen in het eerste elftal van PSV. De verdedigende middenvelder is nog steeds met zijn kans bij de ploeg van Mark van Bommel, al kan hij het soms nog niet geloven.

"Ik kan het soms zelf niet geloven wat ik dit seizoen al heb meegemaakt", zegt Sadilek trots, in gesprek met Voetbal International. "Als iemand mij voor de competitie had gezegd dat ik wedstrijden in het eerste en zelfs in de Champions League zou spelen, dat ik een rol heb in de titelstrijd, dan had ik gezegd: ben je gek of zo?" 

Hoewel hij blij is dat hij er nu staat, wil hij nu niet stil blijven staan. Hij wil niet meer terug naar het 'kindervoetbal' van vorig jaar. "Nu ik er ben, moet ik er ook staan op het veld, nu moet ik een man zijn. Dat eis ik van mezelf. Vorig seizoen speelde ik bij O19, dat is kindervoetbal vergeleken met wat ik nu beleef."

"Voetballen tegen spelers van het kaliber Frenkie de Jong of Ivan Perisic van Inter is natuurlijk een heel ander niveau. Vorig jaar keek ik nog op tv naar Perisic op het WK, zag ik hem scoren in de finale tegen Frankrijk. Een half jaar later speel ik in Milaan tegen hem, dat is natuurlijk fantastisch."

]]>
Wed, 24 Apr 2019 21:04:47 +0200
Koster hoopt op '5-0-scenario': ''Je moet de kansen afmaken'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226266/koster-hoopt-op-5-0-scenario-je-moet-de-kansen-afmaken https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226266/koster-hoopt-op-5-0-scenario-je-moet-de-kansen-afmaken PSV en Willem II nemen het donderdag in de 32e speelronde tegen elkaar op. Willem II-trainer Adrie Koster verwacht een moeilijke wedstrijd en hoopt dat zijn ploeg een 'topdag' heeft. 

"In wedstrijden tegen ploegen als PSV moet je een topdag hebben en zorgen dat je de kansen die je krijgt afmaakt", begint Koster, die weet dat er vorig seizoen met 5-0 werd gewonnen. "Eerdere resultaten bieden geen enkele garantie voor deze wedstrijd. Er staan nu een ander PSV en Willem II", zegt Koster op de officiële clubsite.

Het stadion van de Tilburgers is volledig uitverkocht. Bij de wedstrijd tussen de nummer 2 en nummer 8 wordt om 20.45 uur afgetrapt. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1.

 

]]>
Wed, 24 Apr 2019 20:04:00 +0200
Van Bommel houdt vertrouwen in 'Guti': ''Dat is toch niet erg?'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226256/van-bommel-houdt-vertrouwen-in-guti-dat-is-toch-niet-erg https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226256/van-bommel-houdt-vertrouwen-in-guti-dat-is-toch-niet-erg Érick Gutiérrez is momenteel geen vaste basisspeler meer bij PSV, maar volgens Mark van Bommel hoeft het niet lang te duren, voordat hij weer terugkeert in de basiself. De Mexicaan kan op veel steun rekenen van de fans en viel zondag eindelijk weer in.

"Wij hebben een bepaald spelconcept waarin je heel specifieke dingen van spelers vraagt. Daar is hij naar op weg. Dat vind ik helemaal niet erg. Je moet hem die tijd juist gunnen", begint Van Bommel op de officiële clubsite van PSV. "Hij komt binnen met een bepaald verwachtingspatroon en wordt beetje bij beetje beter. Aanvallend is hij sterk, maar hij heeft ook zelf aangegeven dat hij moeite heeft met het spelconcept zoals we dat in Nederland hebben."

Van Bommel heeft er vertrouwen in dat Gutièrrez snel weer zijn oude niveau gaat halen. "Het komt er wel uit hoor. Daar maak ik me echt geen zorgen over.  Het is een heel goede speler die in mijn ogen wat langer de tijd nodig heeft. Dat is toch helemaal niet erg?", vraagt Van Bommel zich af.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 19:11:06 +0200
Rosario duidelijk: ''Ik heb er niet zoveel van gemerkt'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226229/rosario-duidelijk-ik-heb-er-niet-zoveel-van-gemerkt https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226229/rosario-duidelijk-ik-heb-er-niet-zoveel-van-gemerkt PSV won afgelopen weekend met 3-1 van ADO Den Haag, maar het spel van de Eindhovenaren was niet om over naar huis te schrijven. Er was gemor op de tribunes en het publiek riep om Erick Gutiérrez.

"Ik heb er niet zoveel van gemerkt", zegt Pablo Rosario in gesprek met De Telegraaf. "Iedereen heeft altijd een mening klaar. Andere mensen willen misschien bepalen hoe wij gaan spelen. Dan is het zaak om rustig te blijven en je taken uit te blijven voeren. Dat hebben we goed gedaan, want we hebben gewonnen."

Rosario zal zijn spel niet veranderen. "We spelen met een duidelijk plan. Als er gemor is als ik bijvoorbeeld een bal terug speel, kan ik daar niet veel aan doen. Wij weten heel goed waar we mee bezig zijn", aldus Rosario, die zijn vizier alweer heeft gericht op het duel met Willem II. "Verder dan die wedstrijd kijk ik niet. Donderdag moeten we winnen."

]]>
Wed, 24 Apr 2019 17:02:00 +0200
Van Bommel niet bezig met Ajax: ''Ik kijk geen tv'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226228/van-bommel-niet-bezig-met-ajax-ik-kijk-geen-tv https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226228/van-bommel-niet-bezig-met-ajax-ik-kijk-geen-tv PSV moet donderdagavond opnieuw in de achtervolging op Ajax, dat dinsdag met 4-2 wist te winnen van Vitesse. Trainer Mark van Bommel weet dat het doelsaldo geen issue meer is.

"Ajax is de favoriet nu", beaamt Van Bommel op de officiële website van PSV. Lastig? "Nee dat is het niet. Wij moeten winnen, ongeacht wat Ajax doet. Dus of we nu voor, na of gelijktijdig met Ajax spelen, dat maakt niets uit."

Van Bommel bekeek de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse niet. "Ik kijk geen tv, alleen naar de teams waar we zelf nog tegen spelen", geeft hij aan. "Dat zijn Willem II, AZ en Heracles Almelo. Daar hebben we nog enige invloed op. Op de wedstrijden van Ajax niet."

PSV gaat donderdag op bezoek bij Willem II, dat vorig seizoen nog met 5-0 won. "Willem II-uit is inderdaad een lastige wedstrijd voor ons. Vorig jaar was ik er zelf nog niet bij, maar een aantal spelers van ons wel. Dat het niet makkelijk wordt, is duidelijk. Het is een ploeg die al een seizoen lang min of meer hetzelfde speelt en daarmee hebben zij succes. Als je duidelijk bent, weet wat je wil, zie je dat terug op het veld."

]]>
Wed, 24 Apr 2019 16:07:00 +0200
Brenet neemt afscheid: ''PSV heeft een speciale plek'' https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/226212/brenet-neemt-afscheid-psv-heeft-een-speciale-plek https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/226212/brenet-neemt-afscheid-psv-heeft-een-speciale-plek Johsua Brenet nam afgelopen zondag afscheid van de PSV-supporters. De oud-speler van de Eindhovenaren werd uitgezwaaid rond het thuisduel met ADO Den Haag.

"Heerlijk, de fans weer een beetje liefde geven", zegt Brenet tegenover PSV TV. "Ze geven ook een beetje liefde terug. Fijn. Dat komt er van, als je vijf jaar bij een mooie club als PSV hebt gespeeld. Ik had het gevoel dat ik weer even thuis was."

Brenet werd afgelopen zomer verkocht aan Hoffenheim, maar koestert warme gevoelens bij PSV."PSV heeft een speciale plek in mijn hartje", aldus de verdediger, die wellicht nog een terugkeert bij PSV. "Als het echt ooit helemaal rond is, wie weet... Je weet nooit wat er kan gebeuren. Ik kan het nog niet zeggen." 

]]>
Wed, 24 Apr 2019 15:13:00 +0200
''Dat Lozano en Bergwijn elkaar niet zoeken, is wel duidelijk'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226203/dat-lozano-en-bergwijn-elkaar-niet-zoeken-is-wel-duidelijk https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226203/dat-lozano-en-bergwijn-elkaar-niet-zoeken-is-wel-duidelijk Het was zondagmiddag een opvallend moment tijdens de thuiswedstrijd van PSV tegen ADO Den Haag. Steven Bergwijn dribbelde richting het ADO-doel, maar speelde zich vast. En dat terwijl ploeggenoot Hirving Lozano lang vrij stond en duidelijk om de bal vroeg.

"Ik kan me niet voorstellen dat je op dit niveau niet ziet dat er een ploeggenoot volkomen vrij staat. Je kunt het ook niet willen zien hè?", zegt commentator Jeroen Grueter bij de NOS Voetbalpodcast. "Er is ook iets aan de hand volgens mij."

Volgens presentator Jan Roelfs 'pruimen' de spelers elkaar niet. "Dat zou kunnen", reageert Grueter. "Ook gezien die reactie. Normaal gesproken zou je zeggen: oh sorry, ik had je niet gezien. Maar ze draaien zich allebei om en lopen naar de middellijn. Dat is toch opmerkelijk. Een conflict is een groot woord. Maar dat die twee elkaar niet zoeken in het veld, dat is wel duidelijk."

]]>
Wed, 24 Apr 2019 14:22:53 +0200
Advocaat kan Ajax pijn doen: ''Een PSV-man? Dat komt er ook nog bij'' https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226177/advocaat-kan-ajax-pijn-doen-een-psv-man-dat-komt-er-ook-nog-bij https://www.psvfans.nl/nieuws/eerste-elftal/226177/advocaat-kan-ajax-pijn-doen-een-psv-man-dat-komt-er-ook-nog-bij Ajax won dinsdagavond met 4-2 van Vitesse en is zodoende opnieuw een stap dichterbij de landstitel. De volgende horde voor Ajax in de Eredivisie is de wedstrijd tegen FC Utrecht. PSV moet blijven hopen op puntenverlies van de Amsterdammers.

"Als er nog een club is die het Ajax lastig kan maken ga eerder je kijken naar FC Utrecht", zegt Arnold Bruggink bij FOX Sports. "Als je Dick Advocaat zo hoort, hij is eergevoelig. Een PSV-man? Dat komt er dan ook nog bij. Hij gaat nog meer voor zichzelf, denk ik altijd."

Ajax kreeg tegen Vitesse nog twee tegendoelpunten nadat Nicolas Tagliafico was gewisseld. "Door een wissel verander je de hele verdedigingslinie. Iedereen moest opschuiven", zegt tafelgenoot Kenneth Perez. "Dat deed Ajax geen goed. Het was eerder chaos dan dat het er stabiel uitzag. Vitesse kon nog wat terugdoen, maar ik had wel het gevoel dat als ze te dichtbij waren gekomen, Ajax even had aangezet."

]]>
Wed, 24 Apr 2019 13:33:00 +0200
Van de Kerkhof: ''Zou hem graag nog eens bij PSV zien'' https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226163/van-de-kerkhof-zou-hem-graag-nog-eens-bij-psv-zien https://www.psvfans.nl/nieuws/hoofdnieuws/226163/van-de-kerkhof-zou-hem-graag-nog-eens-bij-psv-zien PSV gaat donderdagavond op bezoek bij Willem II. De trainer van de Tilburgers, Adrie Koster, heeft een verleden in Eindhoven, maar kon door fysiek ongemak nooit echt doorbreken bij PSV.

"Eigenlijk heeft Adrie zijn wedstrijden bij PSV ook een beetje aan mij te danken", zegt PSV-coryfee René van de Kerkhof in het Eindhovens Dagblad. "Ik zou vertrekken en hij zou mijn opvolger worden, maar tot een transfer kwam het niet. Onder meer met Lazio Roma was het bijna rond, maar kwam er een kink in de kabel."

Inmiddels is Koster al ruim dertig jaar weg en heeft hij bij meerdere clubs als hoofdtrainer gewerkt. "Het is niet allemaal hosanna geweest, maar uiteindelijk heeft Adrie als coach een mooie loopbaan achter de rug bij bijvoorbeeld Club Brugge en Ajax", vindt Van de Kerkhof.

"Het is een sympathiek voetbaldier en iemand met kennis van zaken, die met drie aanvallers vaak offensief en herkenbaar voetbal in de ploeg krijgt", vervolgt hij. "Ik zou hem in de toekomst graag nog eens bij PSV zien. Niet als hoofdtrainer, maar wel als ervaren assistent of in een andere rol." 

Vorig seizoen verloor PSV met 5-0 bij Willem II, maar daar rekent Van de Kerkhof donderdag niet op. "Ook nu ze in Tilburg een uitstekend seizoen beleven, denk ik nog steeds dat PSV gewoon gaat winnen. Dat moet ook, om Ajax nog een klein beetje ongerust te maken."

]]>
Wed, 24 Apr 2019 12:17:35 +0200
Pasveer stelt PSV-vrienden teleur: ''Had het graag gewild'' https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/226153/pasveer-stelt-psv-vrienden-teleur-had-het-graag-gewild https://www.psvfans.nl/nieuws/historie-oud-spelers/226153/pasveer-stelt-psv-vrienden-teleur-had-het-graag-gewild Remko Pasveer kon dinsdagavond zijn oud-ploeggenoten een goede dienst bewijzen. De oud-doelman van PSV nam het met Vitesse op tegen Ajax, maar kon niet voorkomen dat de Arnhemmers met 4-2 verloren.

Eerder pakte Vitesse wel een punt tegen PSV. "Ik had het graag gewild en heb er voor mijn gevoel alles aan gedaan, maar tegen Ajax weet je dat het heel lastig is", zegt Pasveer tegenover VoetbalPrimeur. "Ze spelen leuk, aanvallend voetbal en geven veel druk naar voren. Dat laten ze elke week zien in Europa en Nederland."

Pasveer had in aanloop naar het duel met Ajax nog contact met een aantal PSV'ers. "Ja, met wat mensen om de club heen, niet met spelers. Ze hebben me succes gewenst, dat hoort erbij. Helaas heb ik ze niks kunnen geven vandaag", aldus de sluitpost.

]]>
Wed, 24 Apr 2019 11:09:34 +0200