"Ronaldo snurkte zó hard, dat ik de teamdokter erbij heb gehaald"

Boudewijn Zenden Arthur Numan en Ronaldo vieren een goal van PSV
Boudewijn Zenden Arthur Numan en Ronaldo vieren een goal van PSV Foto: © BSR Agency

Ronaldo Luis Nazário de Lima geldt als één van de beste aanvallers die de voetbalwereld ooit gekend heeft. Zijn eerste stappen in Europa zette hij in het shirt van PSV, waar hij samenspeelde met Luc Nilis. De Braziliaan noemde zijn Belgische kompaan zelfs de beste speler waar hij ooit mee speelde.

"Hij is als 17-jarige jongen naar Europa gekomen en kwam in een voor hem totaal onbekende cultuur terecht", vertelt Nilis, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Samen met Stan Valckx heb ik veel met Ronaldo gesproken. ‘Hoe wil jij het liefst worden aangespeeld? Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat jij zoveel mogelijk doelpunten kan maken?’ Dat is Ronaldo altijd bijgebleven, hij was altijd ontzettend dankbaar naar ons toe."

Na één training had Nilis genoeg gezien. De Belgische PSV'er besefte al vrij snel dat Ronaldo een héle grote zou gaan worden. "Hij was zo ontzettend snel", vervolgt het icoon van PSV. "En wat helemaal frustrerend is voor verdedigers: hij kon versnellen ín zijn versnelling. Dat was echt ongelooflijk, dat had ik nergens anders gezien."

Als kamergenoot zorgde Ronaldo echter ook voor lichtelijk ongemak, zo vertelt de oud-spits met een knipoog. "Tijdens een siësta heb ik het maar één uur volgehouden met hem op de kamer. Snurken dat hij deed, dat had ik nog nooit meegemaakt zo luid. Ik maakte me dusdanig zorgen dat ik de teamdokter erbij haalde. Sindsdien lag Ronaldo op een eigen kamer."

Lees meer:
0 reacties