Ronald Waterreus: "Wie dat beweert, mag nooit meer een stadion in"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Ronald Waterreus denkt dat bondscoach Ronald Koeman er zeker goed aan zou doen om toch de telefoon op te pakken en Luuk de Jong te contacten. De voormalig doelman van PSV denkt dat de spits van de Eindhovenaren nog altijd 'gewoon' in Oranje hoort.

"Heel veel meer Luuk de Jong kon Luuk de Jong niet zijn na de zeventiende competitiezege op rij van zijn elftal", schrijft Waterreus in zijn column in De Limburger. "De Jong is, laten we zeggen, geen Louis van Gaal, Zlatan Ibrahimovic of Dennis Rodman. Mannen die, wanneer ze een microfoon onder hun snoet krijgen gedrukt, moeiteloos een cabaretvoorstelling van Theo Maassen overtreffen. Maar wát is hij een fenomeen, hè?"

"Stel: je bent Ronald Koeman of Virgil van Dijk", vervolgt hij. "Dan bel je De Jong toch elke dag op om hem alsnog te bewegen mee naar het EK te gaan? Al was het maar omdat hij zoveel meer heeft dan Wout Weghorst, goed beschouwd de enige andere beschikbare centrumspits momenteel. Weghorst is je gekke tante die heus wat in haar mars heeft, maar die je tijdens een familie-uitje het liefst al na drie minuten in de toiletruimte van de bus opsluit."

Weghorst is je gekke tante die heus wat in haar mars heeft, maar die je tijdens een familie-uitje het liefst al na drie minuten in de toiletruimte van de bus opsluit."
Ronald Waterreus

"Want: vermoeiend, alsmaar aandacht vragend en een bron van potentieel gekissebis", gaat de oud-doelman verder. "Geloof mij: wanneer je vijf weken op pad moet met een selectie, doe je dat liever met teamplayer De Jong. Nee, zelf zul je De Jong dit soort kretologie nooit horen uiten", gaat Waterreus verder. "Hij gaat de komende tijd liever door met het neerzetten van zeldzaam huiveringwekkende statistieken."

"Doe het tenslotte maar eens, 164 eredivisie-doelpunten maken, terwijl je ook jaren bij (zeer gerenommeerde) buitenlandse clubs hebt gevoetbald. Alles zegt het over de klassespeler die dit ultieme PSV-uithangbord is. Wie nu nog durft te beweren dat Luuk de Jong eigenlijk niet zo’n goede spits is, zou nooit meer in een stadion mogen komen", aldus Waterreus.

Lees meer:
0 reacties