Ronald Waterreus: "PSV is geworden wat Ajax jarenlang is geweest"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Ronald Waterreus zag PSV zaterdagavond één puntje vanuit Amsterdam mee naar Eindhoven nemen. De voormalig doelman van PSV zag daarnaast twee een mooie tegenstellingen op het middenveld elkaar meermaals tegenkomen: Jordan Henderson en Mauro Júnior.

"Voetbalwedstrijden bestaan bij de gratie van mooie verhalen", begint Waterreus in zijn column in De Limburger. "De ultieme tegenstelling tussen deze spelers ís zo’n mooi verhaal. Ga maar na: Henderson de bijna 34-jarige Champions League-winnaar, met twaalf jaar Liverpool en ruim tachtig interlands voor Engeland op zijn cv."

"Mauro Júnior het voormalige talent, dat tot voor kort in de watten werd gelegd door zijn gastouders Ruud en Ans Sanders uit Nuenen. Een jongen die afgelopen jaren met zoveel blessureleed te kampen had en daardoor goed beschouwd nog aan zijn loopbaan moet beginnen", gaat de oud-doelman verder. "Maar op het veld, bleek in Amsterdam, hoeven die verschillen in achtergrond dus niets uit te maken. In zijn spel oogde Mauro Júnior, nota bene spelend op een voor hem vreemde positie, als een senior."

"Henderson en Mauro Júnior; feilloos belichamen ze de beeldvorming die leeft over hun clubs", vervolgt Waterreus. "In Amsterdam, ooit een broedplaats van jeugdig elan, moet een Engelse routinier de toekomst gaan vormgeven. In Eindhoven blijken blessures van onder anderen Noa Lang, Guus Til, Joey Veerman en Malik Tillman alleszins overkomelijk."

"Prompt staat dan een relatief nog jonge voetballer uit São Paulo op, een van wie sommigen überhaupt niet wisten dat hij er nog rondliep. PSV is, kortom, geworden wat Ajax jarenlang was. Een club die bulkt van talent. Dat beeld verdient echter ook een nuance, vind ik. Ja, PSV is straks de terechte kampioen. Maar zo slecht als Ajax wordt neergezet, is die club heus niet", aldus Waterreus.

Lees meer:
0 reacties