Ronald Waterreus over oud-PSV'er: "Als hij sprak, was je stil"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Ronald Waterreus houdt niets anders dan goede herinneringen over aan het onlangs overleden PSV-icoon Kees Rijvers. De voormalig doelman van de Eindhovenaren debuteerde tijdens de interim-periode van Rijvers bij PSV.

"Ik zie mezelf nóg zijn trainerskamer binnenlopen in ‘94, twee dagen voorafgaand aan een uitduel met FC Volendam", herinnert Waterreus in zijn column in De Limburger. "Hij was zojuist als interim-trainer aangesteld na het ontslag van Aad de Mos, de man die met zijn bravoure nagenoeg in alles contrasteerde met Rijvers."

"Ronald', zei hij, met de hem kenmerkende zachte en vaderlijke stem, waarin het Brabants dialect zo goed hoorbaar was", gaat de oud-PSV'er verder. "Ge wit misschien dat we zaterdag moeten voetballen. Als je nou gewoon zorgt dat je die ballen tegenhoudt aan de Dijk, ben jij vanaf nu de vaste eerste keeper van PSV. Succes, jongen'."

"Succes, jongen'. Het is de Rijvers zoals ik hem nu, ruim dertig jaar na dato, nog feilloos herinner; de oudemannenpet als vanzelfsprekend over zijn hoofd getrokken. Hij, die PSV jaren ervoor al drie landstitels, twee KNVB-bekers en de UEFA Cup bracht, had geen grote woorden nodig om een grote trainer te zijn. Met zijn scherpe, relativerende en vakkundige geest had hij een natuurlijk overwicht op spelers. Als meneer Rijvers sprak, dan was je stil", aldus Waterreus.

Lees meer:
0 reacties