Ronald Waterreus: "Hij heeft lak aan wat anderen van hem vinden"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Ronald Waterreus is zeer te spreken over de wijze waarop Peter Bosz zich presenteert als trainer van PSV. De oefenmeester staat pas een paar maanden voor de groep, maar heeft PSV al flink aan het draaien gekregen.

"Bosz hunkert niet zo naar erkenning en houdt wat meer afstand naar de vragenstellers", schrijft Waterreus in zijn column in De Limburger. "Op weg naar zijn doel -kampioen worden met PSV- heeft hij domweg lak aan wat anderen van hem vinden. 'Onverstoorbaar', dat woord hoor je steevast wanneer je de thermometer in de Herdgang-huiskamer steekt."

"In die zin verpersoonlijkt PSV dit seizoen ondubbelzinnig het karakter van z’n trainer", gaat de oud-doelman verder. "Niet alleen zondag, in De Kuip, waar Bosz met het opstellen van de ‘voetballende verdediger’ Jerdy Schouten zijn bravoure onderstreepte. Ook in Europa vertikt hij het om, zelfs tegen de grote tegenstanders, concessies te doen aan zijn filosofie. Passend omlijst met het bereiken van de knock out-fase van de Champions League."

"Nu al, met de thuiswedstrijd tegen Arsenal nog in het verschiet. Zeldzaam knap. Ja, we hebben Slot op deze plek geregeld lof toegezwaaid voor al dat moois dat hij Feyenoord gebracht heeft. Maar dit seizoen is het een andere ‘professor’ die hem voorbij is gestreefd. Bosz, de man die ze in Amsterdam niet zo nodig terug hoefden, is nu de beste trainer van Nederland", aldus Waterreus.

Lees meer:
0 reacties