Ronald Waterreus: "Dat zullen de PSV'ers zich een poosje verwijten"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Ronald Waterreus zag de voorbije week de nodige teleurstellingen voor het Nederlandse voetbal voorbij komen. Zo ging PSV ten onder tegen Borussia Dortmund en redde Ajax het niet tegen Aston Villa. Toch is dat niet het onderwerp van gesprek voor de voormalig doelman.

"We hadden het op deze plek kunnen hebben over het zoveelste demasqué van Ajax", begint Waterreus in De Limburger. "Over PSV anders, de club waar spelers en trainers zichzelf nog wel een poosje zullen verwijten dat ze een te pakken Borussia Dortmund niet verslagen hebben. Of over hoe het toch mogelijk is dat Ronald Koeman in Georginio Wijnaldum een speler uit een vijfderangs veteranencompetitie selecteert voor het Nederlands Elftal."

"Maar, ach, dit terzijde", gaat de oud-doelman verder. "In plaats daarvan besteed ik liever aandacht aan Geert Brusselers, oud-speler van Fortuna Sittard en NAC, zoon van PSV-icoon Toon Brusselers. Misschien is uw oog afgelopen week ook wel gevallen op het item op ESPN. Daarin vertelde Brusselers, een man die slechts 54 jaar oud is, wat hem in 2022 is overkomen. Lang verhaal kort: om van zijn hartritmestoornissen af te komen liet hij een operatie uitvoeren."

"Maar die operatie ging behoorlijk mis. Er ontstond een bloedprop die een herseninfarct veroorzaakte. Een deel van zijn hersenen stierf af. Nu, bijna twee jaar later, leeft Brusselers in de wetenschap dat hij nooit meer volledig zal herstellen. En impliciet vertelt dat ene boodschappenzinnetje in essentie wie hij momenteel is: ruim de helft van zijn vocabulaire is verloren gegaan, lezen gaat nauwelijks nog", aldus Waterreus.

Lees meer:
0 reacties