"Guus Hiddink zei bij PSV altijd dat we inhalig moesten zijn"

PSV neemt het om 20.00 uur op tegen Feyenoord in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De Eindhovenaren wonnen deze prijs al dertien keer en liefst zes keer was Ronald Waterreus daarbij aanwezig als speler van PSV.

"Er wordt vaak een beetje laatdunkend over die wedstrijd gedaan, maar zo gauw die voorbereiding loopt dan wil je die wedstrijd winnen", vertelt Waterreus aan PSV TV. "Het is een prijs. Guus Hiddink zei altijd dat we inhalig moesten zijn. Je moet alles willen hebben en niets weggeven. Alles moet van jou zijn. Het is over voor je het weet en dan is dat wat je gewonnen hebt."

De Johan Cruijff Schalen werd aanvankelijk altijd in de Amsterdamse ArenA gespeeld. Een stadion waar Waterreus meer won dan verloor. "Dat werd in die generatie wel een ding. Ik heb volgens mij alleen mijn allerlaatste Ajax-PSV niet gewonnen. In de bus zaten we weleens te lachen van: 'we zullen daar toch weleens een keer verliezen..."

"Maar dan gebeurde dat weer niet", gaat de oud-doelman verder. "Het is zelfs al eens zover gekomen dat een suppoost van Ajax tegen Van Bommel zei van: 'jullie moeten hier wel een keer verliezen'. Toen antwoordde Van Bommel: 'we doen ons best, maar het lukt niet'. Wat wij in het zuiden Ajax verweten, de arrogantie, maar als wij die kant opgingen, dan hadden wij dat ook. Wij vonden onszelf ook wel erg goed."

"Maar die concurrentiestrijd heb je ook wel weer nodig. Clubs als Ajax, PSV en Feyenoord hebben elkaar keihard nodig, alleen supporters dreigen dat te vergeten. Omdat dat bij hen nog veel dieper zit. Als speler weet je dat een keer verliezen erbij hoort. Het Ajax van die eerste Johan Cruijff Schaal die we wonnen was schier onklopbaar. Maar sindsdien niet meer", aldus Waterreus.

Lees meer:
0 reacties