'Ronald Koeman wil oud-PSV'er terug bij het Nederlands Elftal'

Ronald Koeman
Ronald Koeman Foto: © Orange Pictures

Hans Kraay jr. heeft bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN laten weten dat hij denkt dat Ronald Koeman serieus overweegt om Georginio Wijnaldum mee te nemen naar het EK in Duitsland. Afgelopen woensdag bracht de bondscoach samen met KNVB-directeur Nigel de Jong een bezoek aan Wijnaldum.

De middenvelder speelde in totaal negentig wedstrijden voor Oranje. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar de Saudi Pro League en komt nu uit voor Al-Ettifaq. Hans geeft aan dat Wijnaldum in de eerste ambtstermijn van Ronald Koeman als bondscoach ongelooflijk belangrijk is geweest: “Samen met Memphis Depay was hij toen verantwoordelijk voor 34 doelpunten. Dat ging om 70 procent van alle goals.”

Wijnaldum was afgelopen donderdag nog trefzeker namens Al-Ettifaq tijdens een 0-2 zege op Al-Khaleej. De international van Oranje noteerde in Saudi-Arabië tot nog toe zeven goals en drie assists in zeventien officiële duels. De analist van ESPN denkt dat Koeman graag een nummer tien met diepgang wil voor het Nederlands Elftal: “Die zijn er niet zoveel, los van Guus Til bij PSV. Ik denk dat Koeman ook nog even met eigen ogen wilde zien hoe fris en fit Wijnaldum is.”

Wel denkt Hans dat er veel spelers de kwaliteiten in zich hebben voor het middenveld van Oranje: “Er zijn enorm veel potentiële spelers die bij Oranje naast Frenkie de Jong kunnen spelen, maar de bondscoach heeft weinig aanvallende middenvelders met diepgang. Wijnaldum is geen 48 jaar hè, hij is 33,” besluit de oud-voetballer.

Lees meer:
0 reacties