Koeman over PSV'ers: "Dan is de stap naar het buitenland goed"

Ronald Koeman tijdens een training van Oranje
Ronald Koeman tijdens een training van Oranje Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman denkt dat er nog altijd wel verschil zit tussen de internationals van een Nederlandse club en de spelers die uitkomen voor een buitenlandse topclub. Ondanks dat het niveau in Nederland ook hoog is, ligt het verschil in het programma wat de spelers afwerken. Een speler van Manchester City speelt bijvoorbeeld iedere drie dagen een topwedstrijd.

"Ik vind dat in het buitenland nog meer aandacht wordt besteed aan kracht, coördinatie en activatie", vertelt Koeman op de persconferentie in Zeist, geciteerd door De Telegraaf. "Maar als ik naar PSV en Feyenoord kijk – de jongens van Ajax zijn er helaas niet bij – dan is dat in Nederland inmiddels ook op een hoog niveau."

"Het verschil tussen de spelers uit de Eredivisie en die uit een buitenlandse competitie zit er nog in dat een jongen als Nathan elke drie dagen een topwedstrijd speelt met Manchester City. Dan word je supersterk. Dat missen wij soms wel in Nederland. Daarom is het goed als ze op het goede moment de stap naar een grote competitie in het buitenland maken. Daar worden ze zó veel sterker van als ze spelen", aldus Koeman.

Lees meer:
0 reacties