Ronald Koeman tevreden over PSV-duo: "Dat zijn grote kwaliteiten"

Ronald Koeman
Ronald Koeman Foto: © BSR Agency

Jerdy Schouten en Joey Veerman speelden maandagavond samen in het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman is tevreden hoe de spelers van PSV hun rol vervulden in de oefenwedstrijd tegen IJsland.

Eerder dit jaar speelden Schouten en Veerman tegen Duitsland ook al samen. Koeman zag tegen IJsland vooruitgang. "In het begin speelde Joey te dicht tegen Nathan Aké aan, maar dit was zeker al beter. Het was ook wel een andere tegenstander", wordt de bondscoach geciteerd door Voetbal International.

"Ze zijn heel complementair aan elkaar. Jerdy is wat meer de controlerende man. Joey heeft de passing, het inzicht, weten wanneer je diep moet spelen. Dat zijn grote kwaliteiten", is Koeman positief. De bondscoach zag Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners afhaken door blessures.

Daardoor is de kans groot dat Schouten en Veerman aanstaande zondag, in de eerste EK-wedstrijd tegen Polen, in de basis beginnen. "Dat zou goed mogelijk zijn, maar we hebben er nog een dag of vijf voor", bleef Koeman mysterieus.

Lees meer:
0 reacties