Ronald Koeman over PSV'er: "Heb dat helaas niet kunnen proberen"

Ronald Koeman op het KKD Kampioensdiner
Ronald Koeman op het KKD Kampioensdiner Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman is onder de indruk van Joey Veerman. De Volendamse PSV'er staat natuurlijk bekend om zijn kwaliteiten aan de bal, maar zet ook zonder bal de nodige stappen in zijn spel.

"Soms denk je dat hij minder loopt dan een andere speler, maar in alle statistieken staat hij altijd heel hoog qua afgelegde meters", vertelt Koeman aan tafel bij Veronica Offside. "Aan de bal heeft hij natuurlijk meerwaarde. Soms is er wel eens twijfel, ook wel bij mij, als je met drie middenvelders speelt en een box-to-box-speler wil neerzetten. Maar aan de bal is hij geweldig."

"Daar gaat het ook niet om, want iedere bal die hij afspeelt gaat met een idee en is goed", vervolgt de bondscoach van Oranje. "Maar soms heb je weleens problemen met hem dat hij overlopen wordt op het middenveld. Of hij naast Frenkie de Jong kan spelen? Het probleem is dat hij dan rechts staat en bij PSV speelt hij aan de linkerkant."

"Dat zei Joey zelf ook in de media, en dat klopt ook, maar als Frenkie de Jong fit is, dan speelt De Jong links op het middenveld. Het is jammer dat we tijdens die oefeninterlands in maart altijd geblesseerde spelers hebben gehad. Ik heb nooit Frenkie de Jong in een oefenwedstrijd gehad om Joey ernaast te proberen. Dat heeft helaas niet kunnen gebeuren", aldus Koeman.

Lees meer:
0 reacties