Ronald de Boer beoordeelt PSV'er: "Hij was een lust voor het oog"

Ronald de Boer als analist
Ronald de Boer als analist Foto: © BSR Agency

Ronald de Boer zag een aantal spelers van het Nederlands elftal uitblinken tegen Roemenië. Eén daarvan was PSV'er Jerdy Schouten, die een 8,5 krijgt van de voormalig international van Oranje.

"Het was genieten geblazen", is De Boer lovend over Schouten namens VoetbalPrimeur. "Schouten was een lust voor het oog, de rust zelve. Dat had ook te maken met de manier waarop de achterhoede speelde. Nederland had wat Oostenrijk de laatste wedstrijd in Berlijn had: een goed plan. Dat kwam mede door het goede spel van Schouten."

Voormalig PSV'er Cody Gakpo krijgt echter het hoogste cijfer aan de zijde van Oranje. De vleugelaanvaller wordt door De Boer beoordeeld met een 9. "Echt geweldig. Hij is zó belangrijk, bij de eerste goal en bij de bevrijdende tweede. Gakpo is altijd levensgevaarlijk. Tuurlijk is het een teamprestatie, maar hij zorgt er haast eigenhandig voor dat Nederland doorgaat."

"Hij maakt toch weer het verschil. Als je zo belangrijk bent, verdien je zo'n hoog cijfer. Een van de beste spelers van het toernooi? Dat nog niet. Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Als hij dit doorzet, komt hij wel in de top-tien of de top-vijf", aldus De Boer.

Lees meer:
0 reacties