Roger Schmidt lovend over middenvelder: "Hij was totaal onderschat"

Roger Schmidt
Roger Schmidt Foto: © Orange Pictures

Ibrahim Sangaré heeft zijn spel enorm zien verbeteren onder leiding van Roger Schmidt. De trainer zag de middenvelder steeds betrouwbaarder worden bij balverlies en balbezit en werd zo één van de sleutelspelers van het team.

"Om eerlijk te zijn was hij altijd al heel belangrijk voor ons", zei Schmidt tegen Voetbal International. "Ibrahim was totaal onderschat. Natuurlijk heeft hij zich ook ontwikkeld het afgelopen jaar en een stap gemaakt. Ibrahim is goed in balbezit, hij ziet altijd de goede oplossingen en hij is belangrijk in de opbouw. Hij is creatief, goed zonder bal en hij neemt verantwoordelijkheid op de goede momenten. Dat hij nu ook doelpunten begint te maken is nieuw, maar in mijn ogen is hij een topspeler in de Eredivisie. Spelers zoals Ibrahim moeten anderen altijd overtuigen dat ze echt goed zijn. Ik vind hem één van de beste spelers in de competitie."

Hoewel hij productiever is als vorig seizoen, lijkt het spel van Sangaré toch wat minder. De vraag is echter of dat aan hem ligt, of aan het spel dat Ruud van Nistelrooij van zijn ploeg verlangt. "Veel spelers waren met Roger Schmidt een andere speelwijze gewend", legt Van Nistelrooij uit. "De patronen daarvan zijn ingesleten, jongens zijn gewend geraakt om iedere training en wedstrijd bepaalde dingen te doen. Ze zijn toch een beetje geconditioneerd. Een transformatie naar een andere speelwijze kost dan tijd."

Door de andere speelwijze komt Sangaré minder in duels. Maar wanneer je hem bij PSV op het middenveld ziet spelen, kun je wel concluderen dat hij de Eredivisie langzaam ontgroeid is. Om te kunnen slagen in de Eredivisie zal hij echter voortdurend de focus moeten houden. Het laconieke moet uit zijn spel, maar dat zou zo kunnen gebeuren wanneer de weerstand en de uitdaging op een hoger niveau toeneemt.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
NEC
20:00
PSV
za
8/04
PSV
20:00
Excelsior
zo
16/04
FC Volendam
16:45
PSV
zo
23/04
PSV
14:30
Ajax
za
6/05
Sparta Rotterdam
18:45
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand