Roger Schmidt aangepakt: "Getuigde van minderwaardigheidscomplex"

Roger Schmidt haalt verhaal bij Serdar Gözübüyük
Roger Schmidt haalt verhaal bij Serdar Gözübüyük Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen heeft in zijn column hard uitgehaald naar PSV-trainer Roger Schmidt. De chef voetbal van De Telegraaf vindt dat de Duitser altijd de slachtofferrol inneemt bij een tegenslag.

Driessen kon nog wel begrip opbrengen voor de frustraties bij PSV en en Roger Schmidt, maar het wijzen naar de arbitrage kon volgens Driessen niet. "Los van de grote kans dat het schot doel had getroffen, was het terecht dat Pol van Boekel als VAR niet bij Gözübüyük op de lijn kwam. De beslissing van de arbitrage leidde weliswaar tot discussie, maar was zeker niet fout. Was Mauro blijven staan bij Toornstra's schot, dan had Gözübüyük nooit naar de stip kunnen wijzen.", aldus Driessen.

"Dat Schmidt daarna het eierdopje van Calimero opzette, getuigde van het minderwaardigheidscomplex waarmee hij PSV twee seizoenen lang opzadelde. Altijd die verongelijktheid. Vanwege de beslissing van Gözübüyük wilde hij niet over de wedstrijd praten en liep hij kwaad weg bij een interview met Hans Kraay junior, terwijl die de trainer geen enkele aanleiding gaf om kwaad weg te benen."

Verder vindt Driessen het opvallend dat Schmidt zich klein en selectief opstelt richting arbitrage. "Zo hintte hij nogmaals op de bal al of niet over de zijlijn bij PSV-Ajax, waaruit de winnende treffer van Noussair Mazraoui voortkwam. Over de twee omstreden arbitragemomenten van Danny Makkelie tijdens de bekerfinale, toen Mazraoui en Davy Klaassen hun doelpunten zagen worden afgekeurd, wilde hij indertijd niets zeggen."

"De zege van PSV stond daar volgens Schmidt los van", gaat Driessen verder. "En de PSV'ers die in De Kuip allemaal zo tekeergingen, hoorde je niet toen Willem II vorige week in Eindhoven de das om werd gedaan door arbiter Jochem Kamphuis."

In de slotfase wisselde hij Cody Gakpo en Ritsu Doan voor Marco van Ginkel en Noni Madueke. Dat was voor PSV de genadeklap volgens Driessen. "Over die verkeerd uitgevallen beslissingen wilde Schmidt niet praten, laat staan dat hij de hand in eigen boezem stak. Nee, gemakkelijker was het naar anderen, in dit geval de arbitrage, te wijzen en met selectieve verontwaardiging weg te lopen van zijn verantwoordelijkheid en onvoldoende functioneren."

Erick Gutierrez wordt gefeliciteerd

PSV wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

PSV is al zeker van de tweede plek, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij het al gedegradeerde PEC Zwolle. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van PSV nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties