Robert van der Wallen: "Geen geheim dat we wederom winst maken"

Robert van der Wallen, president van de RvC van PSV
Robert van der Wallen, president van de RvC van PSV Foto: © Pro Shots

PSV kende een uiterst succesvol seizoen. De Eindhovenaren overleefden de groepsfase in de Champions League en werden kampioen van Nederland. Ook op bestuurlijk vlak zet de stijgende lijn zich voort, zo vertelt Robert van der Wallen, president van de RvC van PSV.

"Het is geen geheim dat we dit jaar weer winst maken", vertelt Van der Wallen in gesprek met Voetbal International. "Al zal die door de succespremies misschien wat bescheidener zijn dan de meeste mensen denken. We hebben een schone balans, omdat alle ballast uit het verleden is opgeruimd. Het eigen vermogen is terug op het niveau van onze doelstelling, een jaar eerder dan verwacht. Nu we ook volgend seizoen Champions League spelen, mag je verwachten dat ons eigen vermogen in 2024/25 nog een stukje verder de positieve kant opschuift."

"Als je dan eens een keer een verliesje maakt in de Europa League, is dat niet zo’n probleem, omdat er een goede buffer is om het op te vangen", gaat de president van de RvC verder. "Het kapitaal moet op het veld staan. We zijn een voetbalclub. Geen winstmachine die dividend moet uitkeren. Wij moeten de club beter achterlaten dan we haar hebben aangetroffen. Nu die tweede Champions League-plek nog een jaar of langer doorloopt, moeten we daar wel bij zitten."

"In het verleden maakte PSV ieder jaar een budget. Daar zijn we van afgestapt. We maken nu een budget tot 2027/28, met daarin een aantal scenario’s. Door over de jaren heen te kijken, kunnen we nu al met de directie afspraken maken over investeringen. Zo hoeven ze niet voor ieder wissewasje terug naar ons te komen. Gaan ze buiten dat budget, dan komen wij in beeld", aldus Van der Wallen.

Lees meer:
0 reacties