Robert van der Wallen: "Ajax nieuwe Bayern? Nooit in geloofd"

Robert van der Wallen, president van de RvC van PSV
Robert van der Wallen, president van de RvC van PSV Foto: © Pro Shots

PSV kroonde zich tegen Sparta tot landskampioen van Nederland. Zowel op sportief als op bestuurlijk vlak heerst er rust in het Eindhovense, iets wat niet gezegd kan worden over Ajax. De Amsterdammers leken enige tijd ongenaakbaar te zijn in Nederland, maar beleefden een rampzalig seizoen. Toch maakte Robert van der Wallen zich niet druk over de mogelijkheden bij de concurrent.

"Zorgen heb ik me niet gemaakt over Ajax. Concurrentie daagt je uit. Daar wordt iedereen beter en scherper van", vertelt Van der Wallen in Voetbal International. "De historie wijst uit dat wij veel meer rust hebben, meer samen doen en veel creatiever zijn. Daar hebben we altijd op kunnen vertrouwen. Nu nog steeds. Voor de verhoudingen in Nederland spelen de Europese inkomsten een grote rol."

"Om aan te haken, was voor ons die zesde plaats op de coëfficiëntenranglijst heel belangrijk", gaat de president van de Raad van Commissarissen verder. "Dankzij de extra Champions League-plek kan je er bijna op rekenen dat je die inkomsten hebt. Daar is een groot deel van ons beleid op afgestemd. Dat is de reden waarom we destijds zijn begonnen met de partnerfondsen, waarbij bedrijven geld hebben gegeven zodat PSV strategisch kon investeren."

"Op het stadion zit nul financiering. Er staat veel kapitaal op het veld. Er zitten dus zat verborgen bezittingen in deze club. Hoewel de bankrekening niet uitpuilt, is de waarde in orde en zullen wij altijd blijven meedoen. Dat Ajax het Bayern München van Nederland ging worden, daar hebben wij nooit in geloofd", aldus Van der Wallen.

Lees meer:
0 reacties