Rob Alflen blikt terug: "PSV had daar toen erg veel moeite mee"

Rob Alflen
Rob Alflen Foto: © Orange Pictures

PSV neemt het vrijdagavond in Deventer op tegen Go Ahead Eagles en wil in de Adelaarshorst een volgende stap zetten richting de landstitel. Rob Alflen, voormalig assistent-trainer van FC Utrecht, denkt dat de Deventenaren goed moeten kijken naar de wijze waarop de Domstedelingen PSV aanpakte.

Alflen zag namelijk dat FC Utrecht hoog druk probeerde te zetten tegen PSV. "Dat heeft Utrecht echt geprobeerd", begint Alflen in De Stentor. "Jens Toornstra was daar meesterlijk goed in. PSV had er veel moeite mee. Ik denk dat ze in geen enkele wedstrijd zo veel ballen verspeelden of over de zijlijn schoten als toen. Jens was de aanjager, de rest van het team ging er volledig in mee."

"Het was een bovengemiddelde prestatie, maar ik denk dat PSV-trainer Peter Bosz ook zegt dat zijn team minder speelde. Dat moet een beetje samenvallen. Jij een goede dag, zij een wat mindere. Het is bijna standaard lastig als je naar Go Ahead moet, maar PSV is te goed voor de meeste Nederlandse teams. Eerlijk is eerlijk: ik zie ze gewoon winnen", aldus Alflen.

Lees meer:
0 reacties