Rik Elfrink over PSV-talent: "Dat is een heel goede voetballer"

Rik Elfrink
Rik Elfrink Foto: © Orange Pictures

PSV speelt zaterdagmiddag de tweede oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. De Eindhovenaren waren een week geleden nog met 1-2 te sterk voor BW Linz en in die wedstrijd lieten een aantal PSV'ers een goede indruk achter.

"Ik vond dat Drommel er goed uitzag", vertelt PSV-watcher Rik Elfrink in de Heet van de Herdgang Podcast. "Hij oogt sowieso ontspannen. Ik vind het ook mooi dat hij meteen heeft gezegd dat hij voor zijn kans wil gaan en niet zijn hoofd in de schoot wil gooien. In plaats van dat hij straks keept bij een club als Albacete of VfL Bochum."

"Hij wil het gewoon weer proberen en zijn droom niet zomaar opgeven", gaat de journalist van het Eindhovens Dagblad verder. "Daar houd ik wel van. Ik vind dat wel klasse. Lukt dat dan niet, dan zal hij in augustus alsnog wel verder kijken en ergens anders proberen te gaan keepen. Ik denk nog steeds dat het lastig voor hem wordt om Benítez eruit te keepen."

"Drommel wil het proberen en zijn droom niet zomaar opgeven. Ik vind dat wel klasse."
Rik Elfrink

Daarnaast maken ook de talenten van PSV een goede indruk in Oostenrijk. "Wat mij verder opviel is dat een aantal jonkies goed speelden", gaat Elfrink verder. "En dan wil ik graag Tygo Land benoemen. Hij heeft tussen Simons en Veerman in gespeeld. Tuurlijk, zijn aannames valt nog wel eens iets aan te verbeteren, maar ik vond dat hij de ruimtes goed bespeelde. Hij draaide makkelijk weg en is een heel goede voetballer."

"Dat zie je ook gewoon. Het is nog wel een jongen die een beetje spek op de botten moet krijgen, maar goed... PSV heeft écht wel een paar leuke talenten rondlopen. Land, maar ook Babadi en Nassoh. Ik vond Nassoh ook goed spelen. Dat zijn wel jongens, daar kun je wel wat mee", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties