Rik Elfrink over 'klagende' spelers: "Denk dat hij er wel bij was"

Rik Elfrink
Rik Elfrink Foto: © Orange Pictures

Dat het onrustig is bij PSV, is toch wel een understatement. Een groep afgevaardigden van de spelersgroep is om tafel geweest met de directie om hun onvrede te uiten over de huidige gang van zaken. Het uitlekken van dit gesprek betekende zelfs het opstappen van Ruud van Nistelrooij als trainer van PSV.

"Het blijkt inderdaad dat de staf niet altijd overeenkomt met elkaar", vertelde Elfrink dinsdag, voor het vertrek van Van Nistelrooij, in de Peesjevee Podcast. "En dat de spelers niet altijd gelukkig zijn met Ruud van Nistelrooij, dat is duidelijk. En dat zijn niet allemaal reserves, want geen enkele reserve is gelukkig met zijn trainer. Er is op een aantal dingen wel kritiek. Maar het is niet zozeer aan ons om alle namen te vertellen wie het zijn. Ik weet het ook niet precies."

"Maar er is een gesprek geweest tussen directie en spelers, op initiatief van de spelers. Dat zijn er meer dan een handvol geweest", gaat de PSV-watcher verder, waarop journalist Paul Post reageert. Volgens zijn informatie behoorden Luuk de Jong, Xavi Simons en Joey Veerman in ieder geval tot die groep spelers. "Dat is jouw informatie", reageert Elfrink.

"Ik denk dat Joey Veerman er inderdaad bij was, maar van de anderen weet ik het niet. Ik denk dat Simons wel ontevreden is, maar of dat Ruud van Nistelrooij betreft, dat betwijfel ik. Ik denk dat hij met name ontevreden is over het spel op een aantal momenten", aldus Elfrink.

Xavi Simons

Dat Elfrink ietwat terughoudend reageerde op de informatie die Post deelde, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Na het opstappen van trainer Ruud van Nistelrooij kwam namelijk naar buiten dat Xavi Simons 'des duivels' zou hebben gereageerd op het feit dat hij ook bij het groepje spelers is benoemd. Simons behoorde níét tot de groep ontevreden voetballers en bedankte Van Nistelrooij op zijn sociale kanalen. Deze reactie vind je hier.

Xavi Simons op het gras
Xavi Simons des duivels: "Hij stond direct voor Van Nistelrooij" Lees ook
Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand