Rik Elfrink: "Dat is gevaarlijk, maar hij is cruciaal geweest"

Rik Elfrink bij het Philips Stadion
Rik Elfrink bij het Philips Stadion Foto: © Screenshot Veronica

Rik Elfrink heeft dit seizoen ook gezien dat PSV eigenlijk van meet af aan dé favoriet voor de titel was. De concurrenten verspeelden al snel punten, waardoor de Eindhovenaren al snel een voorsprong te pakken hadden. Een voorsprong die de club niet meer weggaf.

"Feyenoord heeft heel snel die achterstand opgelopen", ", vertelt Elfrink in De Grote Hi-Ha Hondelul Voetbalpodcast. "Die vier punten waren ze in de eerste speelrondes al kwijt. En Ajax was helemaal geen speler dit seizoen, want die hadden vijf punten uit acht wedstrijden. Dus daar wist je na acht wedstrijden al van dat het niks zou worden."

"Normaal gesproken houden FC Twente en AZ het ook niet vol, dus de kans dat PSV kampioen zou worden was al vanaf de herfst aanwezig", gaat de journalist verder. "Dit is wel het kampioenschap wat je het langst hebt kunnen aftellen. Wat er aan zit te komen, zeg maar. Aan wie deze titel opgedragen moet worden? Ik vind het altijd gevaarlijk om een titel aan één persoon te hangen, maar een Luuk de Jong is wel cruciaal geweest."

"Als je kijkt naar de hoeveelheid goals en de assists die hij heeft gegeven. Dat is echt ongekend. Wat hij daarnaast nog aan werk verzet, qua druk zetten en omschakelen... Hij is denk ik wel de belangrijkste speler die PSV heeft gehad. Dus ik zou Luuk de Jong eruit pikken", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties