Rik Elfrink: "Dat is cruciaal geweest voor dit seizoen van PSV"

Rik Elfrink bij het Philips Stadion
Rik Elfrink bij het Philips Stadion Foto: © Screenshot Veronica

Rik Elfrink heeft PSV natuurlijk zien schitteren tegen SC Heerenveen. De journalist denkt dat het aantrekken van hoofdtrainer Peter Bosz erg belangrijk is geweest voor de huidige successen van de Eindhovenaren.

"Hoe belangrijk Bosz voor PSV is geweest? Enorm belangrijk", vertelt Elfrink aan tafel bij Sophie en Jeroen van de NPO. "Vanaf dag één dat hij binnen is bij PSV, hebben we een heel andere manier van voetbal gezien. Zijn attractieve voetbal werd wet. Hij heeft ook gezegd dat er geen millimeter ruimte is: 'dit is mijn voetbal, dit is mijn visie en ik wil dat jullie die uitvoeren'."

"En dat is gelukt, als je ziet hoe PSV dit seizoen gespeeld heeft", gaat de PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad verder. "Ook bij de supporters, ik vind het mooi dat zoveel mensen daar van genoten hebben. Ook buiten hebben. Mensen uit Rotterdam en Amsterdam hebben van PSV genoten dit seizoen."

"Het is eigenlijk ook onbegrijpelijk dat Ajax Peter Bosz niet heeft binnengehaald. PSV heeft op tijd toegeslagen, Earnest Stewart en Marcel Brands hem binnengehaald en dat hebben ze snel gefixt. Dat is cruciaal geweest voor dit seizoen", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties