Ricardo Pepi: "Zo probeer ik iedere keer een statement te maken"

Ricardo Pepi groeide uit tot matchwinner tegen FC Twente
Ricardo Pepi groeide uit tot matchwinner tegen FC Twente Foto: © BSR Agency

Ricardo Pepi moet het dit seizoen doen met een rol op het tweede plan bij PSV. De Amerikaanse spits speelt de tweede viool achter aanvoerder Luuk de Jong, maar is wel enorm productief in het shirt van de Eindhovenaren.

"Het is een instinct", vertelt Pepi over zijn afronding in Voetbal International. "Zoals die goal tegen FC Twente. Dat zijn ballen waar je als spits op hoopt. Het belangrijkste is dan de bal de goede richting mee te geven. Daar focus ik me altijd op. Het is iets natuurlijks, ik heb een goed schot en als ik in het strafschopgebied ben, doe ik gewoon mijn ding. Het gaat erom dat je je bewust bent van je omgeving."

"Dat je weet waar het doel en waar de ruimte is", gaat de Amerikaans international van PSV verder. "Dat zijn belangrijke aspecten voor een spits. En iedere keer probeer ik zo op het veld een statement te maken. Door het team te helpen en door belangrijk te zijn met doelpunten en assists. Dat zijn voor mij de belangrijkste onderdelen om in het team te komen."

"Ik heb er ook met de trainer over gesproken over hoe ik meer speeltijd krijg. Hij geeft aan dat ik geduldig moet blijven en moet blijven doen wat ik doe, want er zullen momenten komen dat ik het team kan helpen. Dan moet ik klaar voor zijn", aldus Pepi.

Lees meer:
0 reacties