Ricardo Pepi: "Natuurlijk is het lastig om lang geduldig te zijn"

Ricardo Pepi
Ricardo Pepi Foto: © Pro Shots

Ricardo Pepi zijn geduld wordt dit seizoen flink op de proef gesteld. De Amerikaanse spits scoort veel als invaller, maar komt voorlopig nog niet in aanmerking voor een basisplaats, aangezien Luuk de Jong een ijzersterk seizoen draait.

"Natuurlijk is het moeilijk om zo lang geduldig te zijn", vertelt Pepi in Voetbal International. "Op trainingen voel ik me goed en als ik in het veld kom, scoor ik geregeld. Dan wil je als spits exploderen. Het is dus lastig. Maar tegelijkertijd wist ik dat ik naar PSV zou gaan en dat er meerdere goede aanvallers zouden zijn. Ik wil me dus iedere keer laten zien, maar ook geduldig blijven."

Vanaf de reservebank ziet Pepi namelijk ook dat Luuk de Jong een geweldig seizoen beleeft bij PSV. "Luuk is een ander type spits dan ik ben", gaat de spits verder. "Maar hij is een geweldige aanvaller, een clublegende en het is altijd goed een ploeggenoot succesvol te zien. Daar geniet ik van en ik voel dat ik nog veel van hem kan leren."

"Geen enkele teamgenoot wens ik iets slechts toe en ik hoop dat Luuk zo door kan gaan. Ik zal me gewoon moeten focussen op mijn eigen spel en statements moeten maken iedere keer dat ik speel. Met mijn speeltijd ben ik niet tevreden, wél met de doelpunten die ik heb gemaakt", aldus Pepi.

Lees meer:
0 reacties