Ricardo Pepi lachend na overwinning: "Gelukkig zag hij me, haha"

Ricardo Pepi groeide uit tot matchwinner tegen FC Twente
Ricardo Pepi groeide uit tot matchwinner tegen FC Twente Foto: © BSR Agency

Ricardo Pepi moet het dit seizoen doen met een rol op het tweede plan bij PSV, maar dat maakt de spits niet minder belangrijk. Ook tegen FC Twente was de Amerikaan zijn gewicht in goud waard voor de ploeg van Peter Bosz.

"Je wil altijd spelen, maar je moet klaar zijn voor de momenten dat het team me nodig heeft", vertelt Pepi voor de camera van ESPN. "Dat is nu eenmaal mijn rol op dit moment en die omarm ik. Tuurlijk is dat moeilijk, maar het heeft me een betere speler en mens gemaakt. Ik moet geduld opbrengen. Dat is nu eenmaal mijn rol."

Veel minuten kreeg de Amerikaan niet, maar het was voldoende om uit te groeien tot matchwinner. "Toen ik Luuk de bal zag geven, wilde ik in de zestien komen. Ik dacht wel dat ik op de goede plek stond en gelukkig zag Malik Tillman me komen. Hij zag me, haha. Vanaf de bank zag je het ook, dat het zo’n wedstrijd was."

"De rol van Luuk de Jong? Hij is een PSV-legende en ik kan veel van hem leren. Hij is een belangrijk persoon en ik leer veel van hem. Door hem wordt ik ook weer een betere speler. Hij geeft me zijn adviezen en meningen die mij helpen in bepaalde situaties. De verschillen tussen ons? Hij is meer de targetman en ik de speler rondom de zestien. Het is moeilijk, maar ik zie ook dat Luuk het goed doet. Ook hij is een belangrijk onderdeel op weg naar het kampioenschap. De trainer vindt me belangrijk, dus mijn momenten komen wel", aldus Pepi.

Lees meer:
0 reacties