Ricardo Pepi in twijfel? "Hij moet een stap in carrière maken"

Ricardo Pepi
Ricardo Pepi Foto: © Pro Shots

Ricardo Pepi zit in dubio bij PSV. De Amerikaans international zou enorm tevreden zijn met de club, maar is dat natuurlijk een stuk minder met zijn speeltijd. Pepi komt vooralsnog voornamelijk als invaller binnen de lijnen bij de ploeg van Peter Bosz.

"Als de wedstrijd al is gespeeld, PSV ruim op voorsprong staat en je komt dan alsnog pas in de tachtigste minuut in het veld, dan kan Ricardo niet veel meer doen", vertelt Garcia in Voetbal International. "Maar wat kunnen we zeggen? PSV doet het geweldig, dan weet je dat de basiself niet snel verandert. Het is ook ons probleem, niet dat van PSV."

"Maar zeker voor Ricardo, op persoonlijk vlak, is het niet normaal om zo veel te scoren en dan toch zo weinig te spelen", vervolgt de zaakwaarnemer. "Ricardo is een 21-jarige Amerikaans international met tien goals en drie assists in 23 wedstrijden voor zijn land. Dat zijn grote cijfers. Natuurlijk wil hij dat dit zo blijft, maar als je zo weinig bij je club speelt, kun je ook je plek in de selectie van de nationale ploeg kwijtraken."

"Met de Copa América dit jaar en het WK over twee jaar in eigen land komen er twee mooie toernooien aan. Ricardo wil en moet daarbij zijn. Daarom kan het zo niet doorgaan. Hij zal een stap in zijn carrière moeten zetten. Dat is ook gewoon normaal. Iedere speler wil blijven groeien, zijn volledige potentieel bereiken. Het liefst doet Ricardo dat uiteraard bij PSV. Ricardo is ver van huis en hij wil een thuis in Europa hebben", aldus Garcia.

Lees meer:
0 reacties