Gijp giert om 'parel' over Bosz en PSV: "Verschrikkelijk gelachen"

René van der Gijp heeft zijn lach niet kunnen bedwingen bij het lezen van de wekelijkse column van Nico Dijkshoorn. De columnist wijdde zijn column aan PSV-trainer Peter Bosz en de PSV-supporters, tot waardering van de oud-speler van de Eindhovenaren.

"Hij heeft af en toe pareltjes", vertelt Van der Gijp in de uitzending van Vandaag Inside. "En vanmiddag heb ik zó verschrikkelijk zitten lachen over de column over Peter Bosz. En de kop daarboven is 'atoomgeleerde'. En ik heb zó gelachen."

De column van Dijkshoorn ging dus over hoe Peter Bosz in de gedachten van de columnist zou omgaan met zijn hondje. Daarnaast benoemt Dijkshoorn de complimenten die Bosz uitdeelde na afloop van het duel tussen PSV en AZ. De hoofdtrainer vond de sfeer in het stadion tijdens deze wedstrijd enorm goed en wilde dat toch nog even kwijt in de persconferentie.

Van der Gijp liet een kaars op tafel zetten en begon te citeren uit de column. "Peter Bosz heeft afgelopen weekend de supporters van PSV bedankt. Eindelijk gedroegen ze zich zoals Bosz dat graag wil. Ze juichten bij de doelpunten en tussen de doelpunten door waren ze ook blij. Hij vindt weleens dat ze dan niet blij genoeg zijn. En dan schrijft hij: 'PSV-supporters hebben elkaar na het compliment opgebeld. Ja Antoine, met mij. Sorry, mijn keel zit dicht. Emotie. Wacht, even een glaasje water. Ben ik weer. Peter Bosz heeft ons gecomplimenteerd. Niet met ons kapsel, maar met ons gedrag."

Na het voorlezen schoot de voormalig vleugelaanvaller direct in de lach. "Ik vind dit zó goed", lacht Gijp. Tafelgenoot Johan Derksen deelt deze mening. "Het was een van mijn betere daden als hoofdredacteur (van Voetbal International, red.). Hij kreeg ruzie met De Volkskrant en ik heb hem meteen vastgelegd", aldus 'de Snor'.

Lees meer:
0 reacties