René van de Kerkhof zag een matig PSV: "We hebben geluk gehad"

René van de Kerkhof
René van de Kerkhof Foto: © Pro Shots

PSV pakte zondagavond in de absolute slotfase alsnog de drie punten tegen FC Twente. Willy van de Kerkhof zag de Eindhovenaren winnen, maar is toch niet te spreken over de aanvangstijd in het Philips Stadion.

"Ik vind dat helemaal geen tijdstip voor een voetbalwedstrijd", vertelt Willy in de WAKKER! van Omroep Brabant. "Maar ja, alles moet op tv uitgezonden worden tegenwoordig. Dus moet de KNVB andere aanvangstijdstippen verzinnen. Maar ik vind het geen fijne tijd, acht uur 's avonds."

Broer René wijt de moeilijke wedstrijd niet aan het tijdstip van de wedstrijd. De oud-voetballer vond PSV vooral matig spelen. "Maar we hebben toch de punten in eigen huis weten te houden, in de allerlaatste seconden", vertelt hij. "We hebben geluk gehad. De spelers wilden wel, maar soms lukt het gewoon niet. Op het middenveld kreeg Twente veel te veel ruimte. Twente had echt kans om de wedstrijd te winnen."

"Maar zeven minuten blessuretijd aan het eind, dat was een beetje de eigen schuld van Twente. Dat deed alles heel traag. We krijgen nu NEC uit, dat is altijd wat lastig. Daarna wacht Excelsior uit. Maar dat moet wel kunnen. Het kampioenschap mag niet meer misgaan", aldus Van de Kerkhof.

Lees meer:
0 reacties