René van de Kerkhof vergelijkt PSV'er: "Hij kon iets beter voetballen"

Willy en René van de Kerkhof in het Philips Stadion
Willy en René van de Kerkhof in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

PSV is nog altijd niet te verslaan in de Eredivisie. Ook PEC Zwolle ging ten onder tegen de Eindhovenaren en niet geheel verrassend scoorde Luuk de Jong met een kopbal. De spits zou zelfs een hattrick produceren. Willy van de Kerkhof vergelijkt de aanvoerder met zijn voormalig ploeggenoot Ralf Edström.

"Hij vormde een geweldige combinatie met Willy van der Kuylen", herinnert Willy zich in de Willy en René PSV Podcast van Omroep Brabant. "Het was een genot om die naar die twee te kijken, vooral als we tegen Ajax speelden. De legendarische Barry Hulshoff van Ajax zei dan altijd: 'er staat geen maat op die lange, die is niet te stoppen.' En die kon toch ook aardig koppen."

"Qua gouden hoofd zijn Edström en Luuk de Jong aardig aan elkaar gewaagd", vindt ook broer René. "Luuk is ook echt een fenomeen, heel fijn dat hij bij ons voetbalt. Toen Edström kwam, vertelde trainer Rijvers dat hij een kopsterke spits was dus gooiden wij de ballen altijd hoog voor de pot. Maar toen bleek ineens dat hij ook nog kon voetballen.. Dat kon hij nog wat beter dan Luuk."

Lees meer:
0 reacties