René van de Kerkhof: "Een goede ploeg, maar PSV is niet minder"

Willy en Rene van de Kerkhof
Willy en Rene van de Kerkhof Foto: © Pro Shots

René van de Kerkhof zag dat PSV met minimaal verschil wist af te rekenen met Go Ahead Eagles. Klus geklaard en op naar de Champions League, zo denkt de voormalig PSV'er.

"Go Ahead heeft een heel leuk ploegje", vertelt Van de Kerkhof in WAKKER! van Omroep Brabant. "Dat hebben de Eagles vrijdag weer laten zien. Ook tegen andere topploegen hebben ze laten zien dat ze een goed elftal hebben. Maar je moet het gewoon afmaken in de eerste helft, natuurlijk. Omdat je dat vergeet, krijg je het in de tweede helft enorm lastig."

Van de Kerkhof zag ook dat PSV het na de rode kaart van Armando Obispo nog even moeilijk kreeg. Er moest bijvoorbeeld een bal van de lijn gehaald worden om de drie punten veilig te stellen. "Daar had je een beetje geluk. Maar goed, als je dan toch de drie punten pakt, word je op het eind van de rit gewoon kampioen."

Borussia Dortmund is de volgende tegenstander en het icoon van PSV ziet wel degelijk kansen voor de Eindhovenaren. "Het wordt een heet potje, daar in Duitsland. Ik denk dat PSV, ondanks de mindere wedstrijd van vrijdag, toch wel kans maakt om daar te winnen. Ik vind Dortmund een goede ploeg, maar PSV is niet minder. Ik houd de kans dat PSV daar gaat winnen op 60/40", aldus Van de Kerkhof.

Lees meer:
0 reacties