René Eijkelkamp lovend: "Voor mij staat dat voor de club PSV"

Rene Eijkelkamp en Fred Rutten
Rene Eijkelkamp en Fred Rutten Foto: © BSR Agency

René Eijkelkamp kan dit seizoen genieten van het spel wat PSV op de mat legt. De Eindhovenaren gaan fier aan kop in de Eredivisie en de voormalig assistent-trainer van PSV heeft lovende woorden over voor de spelers. En in het bijzonder voor Luuk de Jong.

"Tot nu toe vond ik PSV dit seizoen echt een machine, met een heel duidelijk plan. Peter Bosz heeft iets knaps neergezet en het is ook nog ontzettend leuk om naar te kijken, vind ik. En ook naar Lucas Kapstok hè, vergeet hem niet. Ja, dat is een mooie bijnaam voor Luuk de Jong. Wat is hij belangrijk in alles. De hele selectie kan zich aan hem optrekken, is mijn indruk."

Eijkelkamp woont in het Overijsselse Dalfsen en is daardoor niet veel meer in Eindhoven te vinden. "Maar er werken daar wel mensen waar ik meteen voor in de auto stap, als ze me bellen of nodig hebben. Paul en Liesbeth van Kemenade bijvoorbeeld, de beheerders van het trainingscomplex. Niet vaak in het nieuws, ook totaal niet daarop uit. Maar wel altijd doortastend en attent."

"Op het moment dat mijn vader overleed, waren zij er bijvoorbeeld voor mij en kwamen ze naar de uitvaart om ons te steunen. Dat zijn dingen die je altijd onthoudt. Voor mij staat dat voor de club PSV. Die naam koppel je aan topsport en dat is een keiharde wereld, maar daarachter gaan ook mensen schuil. Daar is in Eindhoven altijd oog voor", aldus Eijkelkamp.

Lees meer:
0 reacties