Renate Jansen verklaart PSV-overstap: "Moet doen wat het beste is"

PSV Vrouwen verraste afgelopen week met de komst van Renate Jansen. De 33-jarige aanvalster maakt transfervrij de overstap van FC Twente Vrouwen naar Eindhoven. Of het de meest spraakmakende, opmerkelijke transfer binnen het Nederlandse vrouwenvoetbal is?

"Ja, ik weet het niet", blijft Jansen nuchter tegenover het clubkanaal. "Ik denk dat, als je negen jaar bij een club zit, dat het op een gegeven moment voor jezelf ook tijd is om te gaan. Daarna ga je kijken naar wat het beste is voor jezelf. Uiteindelijk denk ik, met de faciliteiten en alles wat PSV biedt, dat dit een goede stap is voor mij", legt de ervaren aanvalster uit.

Jansen gaf eerder nog aan een stap naar het buitenland te ambiëren. "Daar lag wel mijn plan", geeft ze toe. "Dat was eigenlijk ook mijn keuze. Maar uiteindelijk moet je doen wat het beste voor jou is. Dat is dit. Wanneer PSV in beeld kwam? Ik denk vrij vroeg, wanneer ik aangekondigd had te stoppen bij Twente. Ik denk dat we goede gesprekken hebben gehad. Ik wilde het liefst naar het buitenland. Maar goed, ik heb gedaan wat nu het beste voor mij is. Dat is PSV."

Lees meer:
0 reacties