Renate Jansen eerlijk: "Of ik lang moest nadenken? Ja, zeker"

Veerle Buurman (PSV) en Renate Jansen (FC Twente)
Veerle Buurman (PSV) en Renate Jansen (FC Twente) Foto: © BSR Agency

Renate Jansen tekende eind vorige maand een contract bij PSV Vrouwen. De aanvalster, die na negen jaar bij FC Twente Vrouwen dus overstap naar een concurrent, ziet dat ze het in Eindhoven goed voor elkaar hebben.

Wat PSV Vrouwen zo goed maakte om er te tekenen? "Alles, denk ik", is Jansen direct duidelijk voor de camera's van het clubkanaal. "De faciliteiten hier, ik ken de mensen hier. De afgelopen jaren zijn ze enorm gegroeid. Ik denk dat ze alles hier heel goed voor elkaar hebben. Alleen zijn ze geen eerste geworden. Dat is het volgende doel van de club. Dat spreekt me heel erg aan."

"Of ik lang moest nadenken? Ja, zeker", is de ervaren kracht eerlijk. "Je wil je carrière leuk en goed afsluiten. Ik denk dat dit de beste optie is. Ik ben heel blij met deze keuze. Ik kijk er erg naar uit om straks aan het seizoen te gaan beginnen."

Hoe Jansen zichzelf zou omschrijven? "Ik denk dat ik gewoon een speelster ben die heel creatief is, die veel op gevoel doet. Ik ben gevaarlijk in de zestien en met assists. Met doelpunten afgelopen jaar helaas wat minder, maar over het algemeen kan ik wel een doelpunt maken. Ik ben een teamplayer, ik wil er heel erg voor de groep zijn."

Lees meer:
0 reacties