Ranzijn mist wedstrijden door PSV: "Moet aan mijn carrière denken"

Damian Ranzijn op De Herdgang
Damian Ranzijn op De Herdgang Foto: © Orange Pictures

Damian Ranzijn is de eerste doelman van BFC in Bussum, maar moet nog wel eens een wedstrijd laten schieten van zijn elftal. De reden? Zijn carrière bij PSV. Ranzijn is namelijk keeperstrainer bij de PSV Vrouwen.

"Dat is drie keer gebeurd en ik heb ook nog een periode van vier weken gemist door een hamstringblessure", vertelt Ranzijn aan De Gooi- en Eemlander. "Door die combinatie wordt er best veel gevraagd van je lijf. Het is niet prettig als ik een wedstrijd van BFC moet laten schieten, maar ik moet ook aan mijn maatschappelijke carrière denken."

"Mijn filosofie? Ga altijd uit van de kracht van de keeper en probeer hem of haar niet te veranderen", vervolgt Ranzijn. "Er zijn echt meerdere wegen die naar Rome leiden. Je moet ze helpen de beste versie van zichzelf te worden. Bij PSV wordt het accent gelegd op het meevoetballende gedeelte van de keeper. En op het leiding geven aan de laatste linie, ook heel belangrijk."

Ranzijn is daarnaast ook goed bevriend met PSV-doelman Joël Drommel. Hij was in de bekerfinale tegen Ajax de held van PSV, maar heeft een enorm moeilijke periode achter de rug in Eindhoven. "Of ik hem in die lastige periode heb gesteund? We kennen elkaar al heel lang, maar daar heb ik me echt ver buiten gehouden. Dus het antwoord is nee, helemaal niet", aldus Ranzijn.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in PSV komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op PSV (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
PSV
18:45
FC Volendam
zo
8/10
Sparta Rotterdam
16:45
PSV
za
21/10
PSV
18:45
Fortuna Sittard
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Heracles Almelo
16:30
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 6 13 16
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 6 18 14
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand