Ramzi kijkt naar Jong PSV: "Of er nieuwe talenten klaar staan?"

Adil Ramzi bij Jong PSV
Adil Ramzi bij Jong PSV Foto: © Pro Shots

Adil Ramzi is sinds dit seizoen de opvolger van Ruud van Nistelrooij als trainer van Jong PSV. De Marokkaanse oefenmeester is tevreden met de ontwikkeling die zijn ploeg met talenten doormaakt.

"Ja, ik ben zeker tevreden", zegt Ramzi in Voetbal International. "Bij Jong gelden andere regels dan bij het eerste. Bij ons geldt: het is winnen of leren. We willen winnen, maar als dit niet lukt, moeten we leren. En het belangrijkste in dat proces is dat we opleiden voor PSV 1. Voor mij als trainer is dat goed, omdat ik leer flexibel te zijn. Een dag voor de wedstrijd kunnen zaken veranderen omdat je drie jongens van 1 erbij krijgt. Voor mijn ontwikkeling en mijn ervaring is dit voor nu top. Maar uiteindelijk ben ik een echte resultaattrainer en is dit een tussenstap voor mij."

Het gaat Ramzi om de ontwikkeling van jonge spelers, ook die van PSV 1 aansluiten bij Jong. "Hun ontwikkeling staat voorop", reageert de Marokkaan. "Wat wel zo is, is dat het invloed heeft op ons voetbal. Vooral op de automatismen. Die veranderen dan. Als je de hele week met een vast team en dus vaste spelers traint, zitten die automatismen er beter in dan wanneer er ineens drie anderen mee moeten doen. Dat is niet erg, dat is de kern van opleiden. Het is wel het moeilijkste voor een trainer van Jong. Maar het eerste is altijd leidend, dat weet ik en dat weten mijn spelers ook.

"Of er nieuwe PSV-talenten klaar staan? Natuurlijk, dat zal altijd zo zijn", gaat Ramzi verder over zijn eigen ploeg. "We moeten ieder seizoen twee, drie spelers kunnen opleiden voor 1. Fodé Fofana, Jason van Duiven, Emmanuel van de Blaak, Tim van den Heuvel en Isaac Babadi hebben vorig seizoen niet of nauwelijks in Jong PSV gespeeld."

"Dat zij er nu staan, daar ben ik heel trots op. Sommigen zijn pas zeventien, hè. Dan heb ik het niet eens over Jenson Seelt, Mo Nassoh, Livano Comenencia en anderen. PSV heeft weer een aantal high potentials en ik hoop dat we aan het eind van het seizoen drie spelers hebben klaargestoomd voor het eerste", aldus Ramzi.

PSV - FC Emmen

PSV wint voor 50 (!) keer je inzet!

PSV speelt woensdagavond de bekerwedstrijd tegen FC Emmen. Wint PSV in eigen huis? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
11/02
PSV
20:00
FC Groningen
zo
19/02
FC Utrecht
14:30
PSV
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
zo
5/03
RKC Waalwijk
14:30
PSV
zo
12/03
PSV
16:45
SC Cambuur
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand