Ramzi: "Ik heb met hem gespeeld en hij is nog steeds zo'n winnaar"

Adil Ramzi met Jong PSV op bezoek bij De Graafschap
Adil Ramzi met Jong PSV op bezoek bij De Graafschap Foto: © Pro Shots

Adil Ramzi was het vorige seizoen actief als assistent-trainer van Ruud van Nistelrooij bij Jong PSV en nam de afgelopen zomer definitief het stokje over. De Marokkaanse trainer ziet in zichzelf best wel wat eigenschappen die hij met de huidig hoofdtrainer van PSV 1 deelt.

"Ik wil als trainer bij mijn spelers eveneens altijd voor de juiste mindset zorgen. Zowel binnen de lijnen als daarbuiten. In dat opzicht ben ik een kopie van Ruud en andersom", vertelt Ramzi tegenover Voetbal International. "We hebben vorig seizoen samengewerkt en we denken hierover precies hetzelfde. Ons karakter en temperament zijn hetzelfde. Ik heb met Ruud gespeeld en als trainer is hij nog net zo’n winnaar als dat hij als speler was."

"Toen ik zijn assistent was, zijn we dichter naar elkaar toegegroeid", gaat Ramzi verder. "Bij hem en mij geldt: het is zwart of wit, geen grijs. Voor iedereen gelden hetzelfde verhaal en dezelfde regels. Nu hij bij het eerste zit, is het perfect voor PSV. Eén van zijn grootste kwaliteiten is dat hij zich snel aanpast aan de omstandigheden. Dat moest hij als spits in het veld waarin situaties steeds veranderen en hij geregeld zelf ook kansen moest creëren."

"Dat doet hij nu als trainer opnieuw. Hij grijpt in als het niet gaat zoals hij wil en dan past hij heel snel zaken aan om het beter te maken. Ruud is dit seizoen begonnen, het liep niet zoals hij wilde, en hij heeft ingegrepen. Hij kan heel snel schakelen en blijft niet star aan iets vasthouden", aldus Ramzi.

PSV - FC Emmen

PSV wint voor 50 (!) keer je inzet!

PSV speelt woensdagavond de bekerwedstrijd tegen FC Emmen. Wint PSV in eigen huis? Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van PSV! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
11/02
PSV
20:00
FC Groningen
zo
19/02
FC Utrecht
14:30
PSV
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
zo
5/03
RKC Waalwijk
14:30
PSV
zo
12/03
PSV
16:45
SC Cambuur
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 20 27 43
2 AZ 20 16 41
3 Ajax 20 35 40
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
Bekijk de hele stand