Ramselaar krijgt bijnaam in Singapore: "Makkelijker uitspreken"

Bart Ramselaar
Bart Ramselaar Foto: © Pro Shots

Bart Ramselaar heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad meer verteld over zijn transfer naar Singapore. De middenvelder verruilde afgelopen winter FC Utrecht voor Lion City Sailors FC.

De oud-speler van onder andere FC Utrecht en PSV laat weten dat andere Nederlandse voetballers hem meer konden vertellen over de club. “Maxime Lestienne en Richairo Živković, twee spelers van Lion City die ik al kende, vertelden me dat het hier fantastisch is. En trainer Aleksandar Ranković - voormalig assistent-coach van FC Utrecht - was al net zo enthousiast. Dat bevestigde mij in mijn gevoel dat ik de stap moest zetten. Ook omdat ik FC Utrecht met de transfer aan een behoorlijke transfersom zou helpen. Ik ben blij dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt.”

Lion City Sailors FC is de topclub in de competitie van Singapore en is voor het komende seizoen ook de favoriet voor het kampioenschap. Ook komt de club uit in de Aziatische Champions League. De loting moet nog plaatsvinden, maar Ramselaar kan met zijn team dan clubs uit Australië of Japan als tegenstander tegenkomen. “Dat is natuurlijk een prachtig vooruitzicht. Ik ga allemaal nieuwe indrukken opdoen. Heb ik heel veel zin in.”

Wat ook een voordeel is voor Ramselaar, is het feit dat de druk lager zal zijn dan bij FC Utrecht. Ook wordt hij op straat niet zo vaak herkend. Dat is nu zes keer gebeurd, maar dat was vooral door Nederlandse toeristen. In Singapore weten ze niet wie hij is, al hebben ze wel wat moeite met zijn naam. “De meesten struikelden behoorlijk over mijn achternaam. Vandaar mijn nieuwe naam hier: Bart Simpson. Dat is toch wat makkelijker uit te spreken dan Bart Ramselaar”, besluit de voetballer.

Lees meer:
0 reacties