Rafael van der Vaart verklapt: "Door hem was ik vroeger voor PSV"

Rafael van der Vaart staat natuurlijk bekend als echte Ajacied, maar was vroeger supporter van PSV. De voormalig Oranje-international baseerde zijn clubvoorkeur op één bepaalde speler die in het shirt van de Eindhovenaren speelde.

"Van welke spelers ik vroeger posters op m'n kamer had? Romário was ik heel erg fan, misschien wel idolaat, van", vertelt Van der Vaart in Tussen de palen van Ziggo Sport. "Een PSV'er inderdaad. Al mijn vriendjes waren toentertijd voor Ajax, maar ik was voor PSV vanwege Romário. Die vond ik bijzonder. Altijd een beetje moe, altijd een beetje gedoe. Maar op de momenten dat hij er moest staan, dan stond hij er."

"Alleen toen ik 10 was ging ik naar Ajax en toen was de liefde naar PSV toe natuurlijk voorbij. Die moest ik toen wel opgeven", gaat de voormalig Ajacied verder. Vervolgens gaat het gesprek over PSV-Steaua Boekarest, een wedstrijd waarin Romário zijn mooiste goal namens PSV maakte. "Dat is mijn favoriete moment. Vooral met dat commentaar van Evert ten Napel."

"Zóveel controle en techniek. Eigenwijs, liefde voor het voetbal, dat is het eigenlijk."
Rafael van der Vaart

"Hij scoorde drie keer die wedstrijd. Uit had PSV verloren en ook thuis kwamen ze achter, maar ze kwamen helemaal terug. Het werd iets van 5-1. Weergaloos commentaar en pure passie voor het voetbal. Eén van de mooiste momenten die ik ooit live gezien heb. Ik was 6 of 7 jaar, dus dan droom je om dit soort avonden mee te mogen maken."

"Hij was bijna zijn tijd vooruit als voetballer. Zóveel controle en techniek. Eigenwijs, liefde voor het voetbal, dat is het eigenlijk. Niet tactisch, maar gewoon lekker voetballen. Zoals je op het pleintje speelde. Hij had gewoon zijn eigen ding en dat zie je vaker bij Brazilianen. In de wedstrijd moet het gebeuren. Op training hoefde het niet, maar in de wedstrijden stond hij er vaak.

Lees meer:
0 reacties