Rafael van der Vaart positief: "Verrassend, je moet het durven"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Peter Bosz heeft tegen Borussia Dortmund gekozen voor Jerdy Schouten in het hart van de verdediging. De hoofdtrainer van PSV hoopt hiermee meer voetballend vermogen aan zijn ploeg toe te voegen en Marco van Basten is wel blij met deze keuze.

"Ik ben niet zo’n fan van Ramalho", begint Van Basten in de studio van Ziggo Sport. "Ik vind hem een erg nerveuze indruk maken, zowel aan de bal als in het verdedigende. Ik kan dus wel begrijpen dat hij daar een aanpassing doet. Aan de andere kant is het zonde, want ik vind Schouten heel belangrijk op het middenveld."

"Met Schouten heb je in ieder geval rust aan de bal in de opbouw, dat scheelt al", gaat de voormalig topscorer van Oranje verder. "En ik denk dat hij ook slim genoeg is om genoeg en goed te verdedigen. Wat dat betreft denk ik niet dat het minder zal worden achterin."

Rafael van der Vaart is ook enthousiast over de wijziging. "Ik vind het verrassend, maar het tekent wel de trainer Peter Bosz. Hij is niet bang om een middenvelder achterin te zetten. Je moet het wel durven, en hij doet dat keer op keer. Ik vind het ook een teken naar de tegenstander: wij hebben de bal, we zijn niet bang en wij stellen onze beste voetballers op", aldus Van der Vaart.

Lees meer:
0 reacties