Rafael van der Vaart lyrisch: "De beste PSV'er van dit seizoen"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart zag PSV zondagmiddag landskampioen van Nederland worden. De voormalig international denkt dat PSV de terechte kampioen is en zag in Luuk de Jong de absolute uitblinker van dit seizoen.

"Ik vind Luuk de Jong de beste PSV'er van dit seizoen", vertelt Van der Vaart bij NOS Studio Voetbal. "Ik heb hem vaak bekritiseerd, dat hij technisch niet zo vaardig was. Maar wat hij doet, in zijn hele loopbaan eigenlijk, bewonder ik enorm. Dat hij goed kan koppen, weet iedereen, maar hij begint nu ook ballen te laten vallen. Hij heeft ook vijftien assists. Het is echt geweldig. Ik vind Luuk met zijn goals en assists echt de allerbeste."

"Normaal houd ik er niet zo van om een individu aan te wijzen, maar hij is wel heel bepalend", reageert Guus Hiddink. "Ik vind dat hij wat makkelijker is gaan spelen. Het is niet meer zo gecompliceerd. Hij legt wat makkelijker balletjes af, dat deed hij in het verleden veel minder. Daardoor heeft hij ook veel meer rendement."

Pierre van Hooijdonk kan het goede seizoen van De Jong wel verklaren. "Ik heb hem altijd al goed gevonden. Ik denk dat hij al een aantal jaar op dit niveau presteert. Dat het nu misschien wat beter lijkt, heeft te maken met het feit dat er nu wat betere spelers om hem heen spelen", aldus de voormalig topscorer.

Lees meer:
0 reacties