Rafael van der Vaart looft PSV'er: "Hij wordt écht onderschat"

Rafael van der Vaart in het Philips Stadion
Rafael van der Vaart in het Philips Stadion Foto: © BSR Agency

Rafael van der Vaart is onder de indruk van de ontwikkeling die PSV doormaakt dit seizoen. De voormalig Oranje-international is enthousiast over Peter Bosz, die een geweldige prestatie levert in Eindhoven.

"Ik heb wel het gevoel dat we een beetje onderschatten hoe goed hij is. Het is sowieso een trainer naar mijn hart, die eigenlijk zegt: 'ik wil geen kampioen worden, maar ik wil de mensen vermaken'. Ik hou daarvan. Mensen zeggen altijd dat het om prijzen gaat, maar hij heeft nu een prijs mét mooi voetbal."

"Hij wordt écht onderschat. In Nederland krijgt hij heel vaak kritiek, dat ik denk: daar ben ik het niet mee eens", gaat de oud-Ajacied verder. Van der Vaart reageert hiermee bijvoorbeeld op Marco van Basten. "We zitten vaak samen bij Rondo en dan zegt hij: 'Feyenoord speelt het allerbeste voetbal'. Maar Bosz wordt bijna ongeslagen kampioen."

"Dit is toch een waanzinnige trainer, die bij PSV echt iets neerzet. Tuurlijk kun je zeggen dat SC Heerenveen niet best was, maar het is geen misselijke ploeg. En als PSV zó goed is aan de bal, dan kan dit zomaar gebeuren. En dat levert Bosz toch maar", aldus Van der Vaart.

Lees meer:
0 reacties