Rafael van der Vaart looft (oud-)PSV'ers: "De toekomst van Oranje"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart ziet dat bondscoach Ronald Koeman de nodige keuzes te maken heeft. Op het middenveld zijn er vacatures ontstaan, maar de voormalig voetballer denkt dat de voorhoede wel redelijk vaststaat.

"In de voorste linie zijn er minder keuzes te maken", schrijft Van der Vaart in zijn column in De Telegraaf. "Noa Lang, Cody Gakpo en Xavi Simons vormen de toekomst van Oranje. Ik heb het al vaker gezegd, die drie hebben heel veel potentie. Misschien komt het toernooi in Duitsland nog iets te voeg om te pieken voor dat drietal, maar op de lange termijn ziet het er echt goed uit met deze jongens."

"Lang, Gakpo en Simons zijn voor mij drie smaakmakers", gaat de voormalig international verder. "Het enige probleem is dat ze allemaal het liefst vanaf links spelen. Dat hadden we ook in mijn tijd bij Oranje. Bij het EK in 2008 speelde Wesley Sneijder vanaf links en stond ik op 10. Bij het WK in Zuid Afrika (2010) was het andersom."

"Robin van Persie en Arjen Robben konden allebei op rechts uit de voeten, maar we hadden het geluk dat Robin ook als spits kon spelen. Voor Nederland is het nu alleen te hopen dat Memphis er nog bij komt. Hopelijk is hij straks weer fit", aldus Van der Vaart.

Lees meer:
0 reacties