Rafael van der Vaart komt met tip voor Koeman: "Altijd opstellen"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart hoopt dat Oranje met drie wijzigingen aantreedt tegen Roemenië. De voormalig middenvelder zou onder meer Joey Veerman passeren.

Veerman, Lutsharel Geertruida en Donyell Malen stonden in de basis tegen Oostenrijk. Dat ging ten koste van Denzel Dumfries, Jeremie Frimpong en Xavi Simons. Dat pakte niet allemaal even goed uit en dus moet Ronald Koeman wisselen, zo vindt Van der Vaart. "De Ligt en De Vrij: dat hangt erom. Ik zou dan toch voor De Ligt kiezen, omdat ik hem wat explosiever vind. Hij heeft meer pit in zijn spel."

"Of De Ligt ook beter is in de coaching? Nee, want De Vrij vond ik in de wedstrijden hiervoor ook gewoon prima en hij heeft ook wel een goed inzicht. Ik heb alleen wat meer kerels nodig, die ook een beetje een moordenaar kunnen zijn", zegt de voormalig voetballer bij NOS Studio Fußball.

Van der Vaart zou Simons op de 10-positie neerzetten. Dan kan Tijjani Reijnders meer verdedigend spelen, met Jerdy Schouten naast hem. "Tegen Oostenrijk viel Simons in en dacht ik voor het eerst: ja, nu is hij een beetje zichzelf. Hij was nog niet top, maar wel goed. Malen vond ik ook heel gevaarlijk. Dat eigen doelpunt was wel een beetje ongelukkig, natuurlijk. Memphis Depay heeft ook weer gescoord, dus ik zou hem daar ook lekker laten staan. Dumfries staat er bij mij ook in. Je moet hem altijd opstellen", is zijn duidelijke mening.

Lees meer:
0 reacties