PSV'ers spelen finale tegen elkaar aan andere kant van de oceaan

Malik Tillman en Hirving Lozano
Malik Tillman en Hirving Lozano Foto: © Pro Shots

De interlandperiode is aangebroken en de nodige PSV'ers zijn uitgewaaid naar hun nationale ploegen. Zo hebben Hirving Lozano, Ricardo Pepi, Malik Tillman en Sergiño Dest een flinke reis achter de rug, want zij speelden vannacht hun wedstrijd in Texas, USA.

USA 3-1 Jamaica

De eerste halve finale in de CONCACAF Nations League ging tussen de Verenigde Staten en Jamaica. De Amerikanen wonnen met 3-1, maar dat ging een stuk moeizamer dan de eindstand doet vermoeden. Pas in de blessuretijd van de wedstrijd scoorde Team USA de gelijkmaker en wis de ploeg van bondscoach Gregg Berhalter de wedstrijd in de verlenging te beslissen.

Malik Tillman mocht starten bij de Amerikaanse ploeg en hij werd na 76 minuten spelen vervangen door Brendan Aaronson. Ricardo Pepi kwam in de 63ste minuut binnen de lijnen voor ploeggenoot Folarin Balogun. Sergiño Dest was wel in het stadion aanwezig, maar hij zat een schorsing uit.

Team USA viert een treffer tegen Jamaica
Team USA viert een treffer tegen Jamaica Foto: © Pro Shots

Mexico 3-0 Panama

Waar de Amerikanen grote moeite hadden met Jamaica, boekte 'El Tri' een vrij een eenvoudige overwinning. Panama werd met 3-0 verslagen door treffers van Edson Álvarez, Julián Andrés Quiñones en Orbelín Pineda. Hirving Lozano kwam als invaller een kwartier na rust binnen de lijnen.

Hirving Lozano viert de goal van Orbelin Pineda
Hirving Lozano viert de goal van Orbelin Pineda Foto: © Pro Shots

Finale: USA - Mexico

Op maandag 25 maart staat de finale tussen de Verenigde Staten en Mexico op het programma. Een treffen dus waar de nodige PSV'ers op het veld kunnen verschijnen. Er word om 02:15 uur Nederlandse tijd afgetrapt in het Amerikaanse Cowboys Stadium te Arlington, Texas.

Lees meer:
0 reacties