PSV'ers Pepi en Tillman dicht bij uitschakeling in Copa America

Ricardo Pepi voor Team USA
Ricardo Pepi voor Team USA Foto: © Pro Shots

Panama heeft op de Copa America gezorgd voor een grote verrassing door gastland Verenigde Staten te verslaan. Het land won met 2-1 van Team USA, met PSV-spelers Ricardo Pepi en Malik Tillman in de ploeg.

Amerika bivakkeert nu op de rand van uitschakeling na de nederlaag tegen Panama. Met de twee PSV'ers op de bank begon de ellende van Amerika al na een kwartier, toen Timothy Weah een rode kaart kreeg. De Amerikanen kwamen even later nog wel op een 0-1 voorsprong, door een goal van Folarin Balogun. Daarna ging het echter alsnog helemaal mis voor Team USA.

Panama beet gelijk van zich af, en Cesar Blackman maakte de gelijkmaker. De VS dacht nog een punt over de streep te trekken, maar Panama profiteerde van het overwicht van een mannetje meer. Invaller José Fajardo schoot in de slotfase de winnende treffer tegen de touwen, waardoor Amerika tegen Uruguay een goed resultaat moet boeken om nog kans te maken op de volgende ronde. Bij de VS mocht Pepi een kwartier voor tijd invallen, Tillman bleef op de bank. 

Lees meer:
0 reacties