PSV'ers optie voor Koeman? "Een tweede Frenkie is niet te vinden"

Ronald Koeman en Frenkie de Jong
Ronald Koeman en Frenkie de Jong Foto: © Orange Pictures

Het Nederlands elftal moet het de komende interlandperiode doen zonder spelmaker Frenkie de Jong. Bondscoach Ronald Koeman ziet in Joey Veerman een concurrent voor de speler van FC Barcelona, maar het is nog onduidelijk wie het middenveld van Oranje moet gaan vormen tegen Frankrijk en Griekenland.

In het Algemeen Dagblad oppert Maarten Wijffels een aantal opties voor Koeman. Zo behandelt de journalist de Guardiola-stelling. "Op zoek gaan naar middenvelders die op clubniveau met elkaar samenspelen of dat recent hebben gedaan. Immers: Een tweede Frenkie de Jong is in Nederland niet te vinden. Maar wat je inboet aan specifieke kwaliteit compenseer je met een surplus aan cohesie."

"Bij PSV is er nu het koppel Jerdy Schouten - Joey Veerman. Eerder zei Koeman dat hij Veerman sowieso als concurrent van Frenkie de Jong ziet, dus dat zit al in zijn hoofd. Trek dat door naar het vierkant bij Oranje, dan speelde Veerman bij PSV tot voor kort ook samen met Gakpo en Simons. Heel benieuwd waar Koeman straks op uitkomt", aldus Wijffels.

Lees meer:
0 reacties