'PSV'ers in basis op EK? Wegvallen De Jong zorgt voor kansen'

Frenkie de Jong
Frenkie de Jong Foto: © BSR Agency

Het Nederlands elftal speelt aankomend weekend op het EK al haar eerste duel tegen Polen. Volgens het Algemeen Dagblad weet bondscoach Ronald Koeman al hoe hij gaat spelen.

Door het wegvallen van Frenkie de Jong en mogelijk Teun Koopmeiners is er op het middenveld wel het nodige aan de hand. Het tweetal zou normaal gesproken starten tegen Polen. Jerdy Schouten, Joey Veerman en Tijjani Reijnders gaan nu waarschijnlijk het middenveld vormen.

De defensie zal in ieder geval bestaan uit doelman Bart Verbruggen, aanvoerder Virgil van Dijk en Nathan Aké. Stefan de Vrij lijkt  te gaan spelen in plaats van Matthijs de Ligt. Op rechtsback is het Denzel Dumfries die de voorkeur krijgt. Lutsharel Geertruida zal daardoor moeten banken.

Memphis Depay zal als spits gaan spelen, terwijl Cody Gakpo de linksbuiten lijkt te gaan worden. Wie op rechts speelt is nog onduidelijk, al lijkt Xavi Simons een goede kans te maken. Donyell Malen en Jeremie Frimpong blijven daardoor op de bank.

De verwachte EK-opstelling van Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Reijnders; Simons, Memphis, Gakpo.

Lees meer:
0 reacties